Şimdi Ara

YENİ MEGANE 4 HB mi GOLF 7 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
0
Favori
15.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Golf 7 1.2 TSI manuel Golf sahibiyim. Aracı alalı 1 sene oldu. Oyak kampanyasından Megane 4 HB 1.5 dCi EDC 82 bin TL Ye aracı almayı düşünüyorum. Düşünce ve tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• neden segmentleri mi farklı ? yoksa vw premium megane düşük sınıf mı ? neden kıyaslanmasın ?
    megane ın yakıtı az ve donanımı daha fazla olacağı kesin. Ayrıca sorunsuz bir şanzuman. Golf belki sınıfının lideri olabilir ancak daha gün yüzüne çıkmamış bir araç yaptğınız açıklama çok yersiz.
    Hocam İstanbul'da yaşıyorum dedikten sonra zaten diğer şeylerin bir önemi kalmadı.

Megane 4 görünüş olarak(bana göre) golf'ten çok çok daha iyi bir araç. Ve sizin için asıl önemli olan yakıt tüketimi ve otomatik vites olması. Şahsen yerinizde olsam tercihim megane 4 olurdu. Gerçi ben İzmir'de yaşıyorum ama tercihim yine edc dizel megane 4 olurdu.

Kazasız belasız.. Bu arada oyak kampanyasında Fluence Icon modeli çok daha uygun fiyata, isterseniz onu da düşünün bence. Hem zarar etmemiş olursunuz. Hemde ilerde Megane'den sıkılıp değiştirmek istediğinizde belkide aldığınız fiyata satarsınız. Fluence de çok iyi bir araçtır.

İyi forumlar.
    Burada böyle soru sorarsanız kimse size gidin megane 4 alın demez, Golf üm var Bmw 3.16 alayım mı diye sorsanız bile size golfü satmayın derler. Bence değiştirilebilir, otomatik dizel çok çok ideal bir kombinasyon. Arkadaşların dediği gibi megane 4 biraz piyasada yaygınlaşırsa kronik sıkıntıları anlamında daha yararlı olacaktır.
    Yaptığın yorumlarım hiç bir elle tutulur yanı yok.Ucuzluk derken pazar şartları ve bir kaç maliyet unsuru belirleyici olur . Ucuz diye yarı fiyatına satılmıyor bu otomobiller . Aradaki fiyat farkı bellidir .Ama ben doğuş olsam , hazır aynı segmentte ki otomobiller arasında çok büyük kalite farkları olduğunu düşünen senin gibi düşünen kesime kaptırdıkça kaptırırım . Servistede iki katı fiyat alırım

Pazar olayı ise şöyle işler .Almanya ekonomik olarak en büyük ülkedir ve kendi segmentinde en fazla satılan otomobilin Golf olmasının başlıca nedeni budur . Yani al Meganı vur VW amblemini en çok satan otomobil olur . Bunun kaliteyle felan alakası yoktur . Avrupada milliyetçilik piktir . Ranault' nun Amerika gibi bir pazara Megane satmak gibi bir derdi yok, çok uğraştığını nereden salladın anlamadım .

VW çok mu Amerika pazarına girmişte bunu bir kriter olarak alıyorsun . Emisyon hilesiyle zaten şansıda kalmadı . O pazarda hilekarlık ve yumuşak plastik değil ,gerçekten kaliteli , sorunsuz ve güvenilir firmalar iş yapar .Sürekli yüksek teknoloji diye kullanıcılarını kobay olarak kullananlara gelmez oralar.

Yazmıştım ama anlamamışsın kendinde itiraf etmişsin , Fransızları sevmeyen bir değerlendirmede Megane 4 yıldız almışsa bu kafidir.
  • Aracınız yeni. Memnun olmadığınız ya da sizi üzen bi şey var mı ?

Megane hakkında kim ne dese yalan olur şu an. Test etmek lazım uzun soluklu. Gerisi kumar olur. Bence acele karar vermeyin Megane hakkında az çok bilgi sahibi olun ondan sonra en sağlıklı kararı kendiniz verirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim Reno nun yeni tasarimlari hiç mi hiç hoşuma gitmedi."Arka farları madem içe uzattin birleştir seat eski toledo gibi filan , gündüz farlari çizgi halinde iyi güzel de niye ayrik o kardeşim ya sislerle birleştir ya normal far grubuyla." Golf bana daha güzel geliyor.Reno marjinal olmaya çalışırken bence çakmış.Ayrıca fransiz ve italyanlara alerjim vardır belki de on yargılı davranıyorumdur.

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    Golf ten son derece memnunum. Fakat istanbul da yaşıyorum. Manuel araç bu trafikte yoruyor artık. Üstelik 1.2 benzinli bir araç yerine ekonomik dizel bir araç düşünüyorum.

• megane'ı canlı görmek lazım önce ama yine de gereksiz bşr geçiş olur. Aynı segmentteki bir başka araca geçmenin getirisi genellikle harcanan paraya değmez.

Golf'ü verip başka araç alacaksanız sınıf değiştirip talisman'a veya passat'a yönelin bence mi kayda değer bir farklılık oluşsun.

• cengineer06 C kullanıcısına yanıt
    Anladım. O vakit Megane yeni yüzüyle ve Oyak avantajı ile mantıklı.

Hocam İstanbul'da yaşıyorum dedikten sonra zaten diğer şeylerin bir önemi kalmadı.

Megane 4 görünüş olarak(bana göre) golf'ten çok çok daha iyi bir araç. Ve sizin için asıl önemli olan yakıt tüketimi ve otomatik vites olması. Şahsen yerinizde olsam tercihim megane 4 olurdu. Gerçi ben İzmir'de yaşıyorum ama tercihim yine edc dizel megane 4 olurdu.

Kazasız belasız.. Bu arada oyak kampanyasında Fluence Icon modeli çok daha uygun fiyata, isterseniz onu da düşünün bence. Hem zarar etmemiş olursunuz. Hemde ilerde Megane'den sıkılıp değiştirmek istediğinizde belkide aldığınız fiyata satarsınız. Fluence de çok iyi bir araçtır.

İyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere..
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben olsam biraz daha beklerdim...Ilk parti araclar da kronik sorun var mi yok mu gormek lazim...

Yeni bir kasa da her zaman çıkacağı makyajli kasasini almak daha mantiklidir..

Golf artik oturmus bir model, dsg harici bir sorun yasayacaginizi sanmadigim icin simdilik maceraya gerek yok derdim..

Megane' ı yollar da bir gorelim,testlerine bakalim bir sikintisi var mi yok mu...Zamanla tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 15 Şubat 2016; 14:54:20 >
  • Megane 5 çıksa golfün dengi olamaz.

• Hocam herkesin söylediği gibi daha piyasada ve kullanımda ne olacağı belli olmayan bir model var. Tabi alıp sorunsuz kullanabilirsiniz fakat bir ihtimal temkinli almak gerekir.

Bu yorumu megane özelinde değerlendirmemek gerekir, yeni kasa ve üretim her araçta bu durum geçerli...
  • Hiç gerek yok altınızdaki mis gibi arabayı satıp daha iyi olmayan bir araç için bir sürü borçlanmaya.
    maceraya girmeye gerek yok boşver avantajı oyağı otomatik istiyorsan sat golf 7 nin dsg lisini al geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengineer06

Merhaba arkadaşlar,

Golf 7 1.2 TSI manuel Golf sahibiyim. Aracı alalı 1 sene oldu. Oyak kampanyasından Megane 4 HB 1.5 dCi EDC 82 bin TL Ye aracı almayı düşünüyorum. Düşünce ve tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.

istediğiniz doğrultuda mantıklı, fakat az daha zorlayabilrseniz talisman bakın. 90 küsür bişeydi listede çok aklımda ama olmuyor ya, daha evin borcu bitmedi.
  • C segment araci degistirecekseniz c ile degistirrmeyin bence.82bine çıkabiliyorsanız lpg garantili insignia alırsınız,veya 2'el d segmenti dizel otomatik alın

• Burada böyle soru sorarsanız kimse size gidin megane 4 alın demez, Golf üm var Bmw 3.16 alayım mı diye sorsanız bile size golfü satmayın derler. Bence değiştirilebilir, otomatik dizel çok çok ideal bir kombinasyon. Arkadaşların dediği gibi megane 4 biraz piyasada yaygınlaşırsa kronik sıkıntıları anlamında daha yararlı olacaktır.
  • vw dsg otomatik vitesi sorunlu.bundan dolayı megane daha mantıklı bence.
  • Megane ile Golf kıyaslanır olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Megane ile Golf kıyaslanır olmuş

neden segmentleri mi farklı ? yoksa vw premium megane düşük sınıf mı ? neden kıyaslanmasın ?
    megane ın yakıtı az ve donanımı daha fazla olacağı kesin. Ayrıca sorunsuz bir şanzuman. Golf belki sınıfının lideri olabilir ancak daha gün yüzüne çıkmamış bir araç yaptğınız açıklama çok yersiz.

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Bende size katılıyorum. Amacım Golf ile Megane ı kıyaslamak değil. İkisinin eş değer olduğu yani en full donanım + dizel + otomatik vites arasında 20 bin TL oynuyor.
    Ben bana göre f/p aracı olan 1.2 TSI Golf Comfortline düz vitesi seçtim. Fakat 100 bin TL' ye Dizel + DSG alırken durur bir düşünürüm. Fakat 80 bin TL OYAK indirimli yeni kasa Megane aklımı çeldi sadece. Sonuçta kendini kanıtlamış dCi motor + EDC şanzıman.
    1.2 TSI Golf ne ara f/p oldu ki ?

78.000'e nerdeyse arka camlar otomatik, park sensörü yok, farlar Şahin farı gibi, Bluetooth yok, otomatik far yağmur sensörü yok. Üstüne benzinli. Eee 78.000 verdik fiyat güzelde performans nerde ben onu göremedim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.