Şimdi Ara

Golf 6'mı Golf 7'mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
11.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni araç almayı düşünüyoruz.
    VOLKSWAGEN GOLF 1.2 TSİ 105HP MİDLİNE PLUS MANUEL'i gördük.
    Araç yakıt tüketimi, performansı, tasarımı ve donanımlarıyla dikkatimizi fazlasıyla çekti diyebilirim. Fakat malûm Golf 7'lerin bekleme süresi bizi düşündürdü. Ben aynı aracın 2. Eline bakayım dedim onlarda sıfırıyla aynı para. Highline'ları nasıl diye merak ettim tesadüfen 1-1.5 yaşında düşük kmliGolf 6 1.4 TSi 122HP'lerin Golf 7 ile aynı fiyat bandında olduğunu gördüm. Şimdi ise size sorum şu: GOLF 7 1.2 TSİ 105HP MİDLİNE PLUS MANUEL'mi? Yoksa GOLF 6 1.4 TSİ 122HP HİGHLİNE MANUEL'mi?

Araçlar hakkında fikir vermesi açısından:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2011-model-golf-1.4-tsi-highline..12.000-km.de-137397506/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2013-model-beyaz-golf-7-139028912/detay

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenixmen -- 30 Eylül 2013; 0:24:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Golf 7, 6 dan daha boş fakat kokpit çok şık duruyor sırf bundan dolayı 7 tercih edilir

Yok ben dopdolu bir araca sahip olmak istiyorum, içi daha sade olabilir diyorsanız 6'yı alın derim

• Konfor istiyorsanız 6 alacaksınız.

• Hocam aradiginiz performans ise ve en az 2 litre / 100 km fazla yakmayi goze aliyorsaniz golf 6 derim.

Fakat 1-2 saniye performans bana onemli degil, yakit az olsun vergi dusuk olsun derseniz KESINLIKLE golf 7. Hem kasa yeni, hem guvenlik donanimlari inanilmaz yuksek (sahsen o paralara ESP siz bir golf 6 almazdim bkz: youtube da esp ile ilgili videolar, hayat kurtarir), hemde kendi gorusum olarak golf 7 mid. plus ufak bir jant degisimiyle golf 6 dan cok daha tatli duruyor.
    Sahsen benim icin vergi ve yakit onemli, ayrica guvenlik cok cok onemli. Sonuc olarak ben golf 7 alirdim. Ne secerseniz secin Allah kazasiz belasiz surusler nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist1186 -- 30 Eylül 2013; 1:01:56 >
  • Golf 7 çıktığı an itibariyle Golf 6 devri sona erdi. Eski kasaya o kadar para bağlamak çok mantıksız.

Her ne kadar 1.2 TSI ve boş ta olsa Golf 7 alın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist1186

Hocam aradiginiz performans ise ve en az 2 litre / 100 km fazla yakmayi goze aliyorsaniz golf 6 derim.

Fakat 1-2 saniye performans bana onemli degil, yakit az olsun vergi dusuk olsun derseniz KESINLIKLE golf 7. Hem kasa yeni, hem guvenlik donanimlari inanilmaz yuksek (sahsen o paralara ESP siz bir golf 6 almazdim bkz: youtube da esp ile ilgili videolar, hayat kurtarir), hemde kendi gorusum olarak golf 7 mid. plus ufak bir jant degisimiyle golf 6 dan cok daha tatli duruyor.
    Sahsen benim icin vergi ve yakit onemli, ayrica guvenlik cok cok onemli. Sonuc olarak ben golf 7 alirdim. Ne secerseniz secin Allah kazasiz belasiz surusler nasip etsin.

Golf 6 Highline'da ESP yokmu? Ben highline diye vardır demiştim. Halbuki Golf 6,7 hemen hemen aynı sanıyordum. Değilmiş demekki. Golf 6 highline'nın donanımları neler acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Golf 7 çıktığı an itibariyle Golf 6 devri sona erdi. Eski kasaya o kadar para bağlamak çok mantıksız.

Her ne kadar 1.2 TSI ve boş ta olsa Golf 7 alın derim.

Gereken yazilmis

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7 mi yoksa Golf 8 mi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Comfortline 1.2 Tsi Golf 7 alabiliyorsaniz alin derim

• 1.2 tsi manuel golf tadindan yenmez. Ama cok yakiyor o motor bilgin olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

1.2 tsi manuel golf tadindan yenmez. Ama cok yakiyor o motor bilgin olsun.

Konuyu biraz açarmısınız, mümkünse tüketim değerleriyle.
  • Alabiliyorsanız, 1.2 TSİ 105 HP Comfortline ve düz vitesli olanlarından tercih edin, alamıyorsanız 1.4 TSİ 122 HP Highline ve düz vitesli bir Golf 6 daha mantıklı olacaktır. Şu an Comfortline bile bana göre boş, ama ortalama bir kullanıcı için yeterli donanımı sunuyor.

Geçen sene Temmuz ayında Golf için %4 indirim vardı, 1.4 TSİ 122 HP Comofrtline düz vitesli olanları 43.000 TL, Highline olanı 49.000 TL'idi.

Not: Golf 6 zamanında donanım işleri biraz değişikti, Highline olsa bile ESP yoktu, 7-DSG ile satın alınabiliyor ya da opsiyon ile ekleniyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

quote:

Aslinda golf sahibi degilim. 1.2 jetta tsi manuel vites sirket aracimiz var. 10 km hiz ortalamasi ile sehir icinde yokuslu ve durkalkli trafikte 14 lt ila 16 lt arasinda 100 km tuketimi var. Alt devirleri cansiz ve korna kufur yememek icin biraz gaza basarak yapilan durkalklarda bu tuketimi veriyor. Ara sira teme cikinca 10 lt lere kadar dusuyor.
    Sirket araci oldugu icin herkes km yi ve yol bilgisayarini 0 layip teslim ederken de gitti yeri km yi ve tuketimini soyleyerek teslim ediyor. Ama bendeki tuketim bu

• quote:

quote:

quote:

Aslinda golf sahibi degilim. 1.2 jetta tsi manuel vites sirket aracimiz var. 10 km hiz ortalamasi ile sehir icinde yokuslu ve durkalkli trafikte 14 lt ila 16 lt arasinda 100 km tuketimi var. Alt devirleri cansiz ve korna kufur yememek icin biraz gaza basarak yapilan durkalklarda bu tuketimi veriyor. Ara sira teme cikinca 10 lt lere kadar dusuyor.
    Sirket araci oldugu icin herkes km yi ve yol bilgisayarini 0 layip teslim ederken de gitti yeri km yi ve tuketimini soyleyerek teslim ediyor. Ama bendeki tuketim bu

Çok yüksek değerler. Bende de 1.2 Tsi Golf var, bahsettiğiniz çok aşırı yoğun trafiğe girdiğimde ortalamam 8 litreydi. Şu an yakıt aldığımdan beri 6.1 litre.

Antalya / İstanbul arası 7 litre. Aracım daha 1800 kmde rodajı da hesap etmek lazım.

Gaza dokunmaktan bahsetmişsiniz, şunu söyleyebilirim; boş yolda anlık tüketimi açın doğru viteste gaza minimum basın tüketime bakın. Aynı viteste devir bandını 3000 üzerine çıkarın tüketimin iki katına çıktığını göreceksiniz.

• daha konforlu süspansiyon ve daha kaliteli koltuklar golf 6 da
  • yeni kasa golf maalesef eskisinden kalitesiz .

ayrıca 1.2 tsi nin alt devirlerde gaza tepkisi kötü.

yeni kasada bağımsız arka süspansiyon da yok yani bence alınacak araç değil

eski kasa golf 6 1.4 tavsiye ederim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Çok yüksek değerler. Bende de 1.2 Tsi Golf var, bahsettiğiniz çok aşırı yoğun trafiğe girdiğimde ortalamam 8 litreydi. Şu an yakıt aldığımdan beri 6.1 litre.

Antalya / İstanbul arası 7 litre. Aracım daha 1800 kmde rodajı da hesap etmek lazım.

Gaza dokunmaktan bahsetmişsiniz, şunu söyleyebilirim; boş yolda anlık tüketimi açın doğru viteste gaza minimum basın tüketime bakın. Aynı viteste devir bandını 3000 üzerine çıkarın tüketimin iki katına çıktığını göreceksiniz.

Yol bilgisayarini 0 layin bos bir yolda 0-30 km hizlar arasi 4 5 kere durkalk yapin her durdugunuzda 10 sn bekleyin. Sonra bir tuketime bakin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yol bilgisayarini 0 layin bos bir yolda 0-30 km hizlar arasi 4 5 kere durkalk yapin her durdugunuzda 10 sn bekleyin. Sonra bir tuketime bakin

Hocam bahsettiğiniz durumu İstanbulda mesai saati bitiminde sıkça yaşıyoruz. Trafik malumunuz.

En az yakan dizeli verse şirketiniz fabrika verilerinin üstünde yakacaksınız. Ekonomi yapmanız münkün değil o trafikte.

Ancak akan yolda gazı fazla köklemediğiniz sürece (eko öneri vites geçişlerini dikkate alarak) 1.2 Tsi ile makul değerleri yakalayabilirsiniz.

• eskiye ragmet olsa bit pazarına nur yagardı ,7
  • Golf 6 highline da esp var. Golf 7 tasarim olarak daha guzel. Bana gore golf 6 1.4 yakit tuketimi konusunda iyi sayilmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Radrigez

Golf 6 highline da esp var. Golf 7 tasarim olarak daha guzel. Bana gore golf 6 1.4 yakit tuketimi konusunda iyi sayilmaz.

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Golf 6'nın trendlinr-comfortline-highline donanımmlarında nelerin olduğunu doğru olarak nerden öğrenebilirm. Bulamadımda siz kesin olarak biliyormusunuz yoksa yazan bir yer varmı?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.