Şimdi Ara

YENİ MEGANE SPORT TOURER SAHİPLERİ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.103
Cevap
87
Favori
873.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba sevgili arkadaslarim uzun suredir yazamadim kusra bakmayin megane II mi satmakla mesguldum, aracimla ilgili anlatacagim bir kac tecrube var sizinle paylasiyim istedim. Ekranda ``fren sistemi arizali`` diye bir uyari gorurseniz panige kapilmayin frenlerde bir sorun yok tabiki yinede servise bir ugrayin bende basima geldi, tabi kaputu gunluk acip kontrol ediyorum taksicilerin genel hastaligidir bu neyse olayin frenle alakasi fren sivisinin yani dot 3 un eksilmesinden kaynaklaniyormus serviste clip e bagladi arkadaslar bisey cikmadi hata mesajlarini sildiler fren hidroligini tamamladilar olay tatliya baglandi rampa assagi dudurken veriyor bu uyariyi sayet fren hidroliginiz eksikse basiniza gelecek dikkat edin.
    Ikinci vitesteki turbo basincinin dusuk olmasi beni o kadar zorluyorki bir bilseniz dikmenin dik rampalarinda hep birinci vites 4 bin devir cikmak zorunda kaliyorum buna bir ayarlama yada herhangi bir care olursa cok sevinecegim.
    Ilk bakima 15 binde gittim bakim biraz tuzlu gibi geldi bana mazot filtresini iki bakimda bir degismesini tavsiye ettiler hesapli olsaydi ben her bakim degistirmek niyetindeydim aslinda umarim fiyatlar boyle gitmez yada makinalar yeni oldugu icin biraz kar marjini yuksek tutmakla mesguller sanirim sevgili reno bakim ve yedek parca mudurleri....
    Bu arada inen binen her musteri arabaya hasta oluyor kadinlar cok begeniyor erkekler kiskaniyor benim sayemde baya sport tourer satiliyor sanirim ankarada buda benim bir katkim...
    Navigationun son surumunu update ettim kusursuz demeye ramak kalmis sadece bulten sokakta bir kac numara sasirdi onuda hata bildrisi yaptim tomtoma umarim duzeltirler butun ICN leri actim icn ilgi cekici nota demekmis katettigim alandaki her seyi gormek cok faydali bisey ozellikle nobetci eczaneleri aninda buluyorum hem benim icin hem musteri icin fevkalade bir kolaylik vesselam
    kotu haber olarakta direksiyon simidindeki airbag baglantisi koptu kopacak sanirim sesinden anlasildigi kadariyla megane 2 de ben iki defa garantiden degistirdim yine kopmustu umarim ayni sorunla tekrar ugrasmayiz garantimiz var ama genel bir hastaliksa bu meganlarda cekecegimiz var ........

hepinize iyi surusler yeni alanlari tebrik ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: chelsea34

ben bej renk paspası metro cash&carry den aldım ancak boyutlarda tadilat yapmak zorunda kaldım(sürücü paspasında) çokda sorun olmadı adı üzerinde paspas

kardeş çok ince yanlız onlar parmagını arkadan geçir poşey gibi oluyor
  • selam arkadaşlar
    bu hafta İstanbul'dan İzmir'e arabada 4 yetişkin bagaj full dolu yetişkinlerden ikisi 100 kg üzeri :) ve arkamda 500 kg römorkum takılı olarak seyehat ettim römork olmasından dolayı çok hızlı gidemedim doğal olarak ama chip tuning sonrası araç hiç zorlanmadan İstanbul-Çeşme arası 6,9 lt yakıt tüketimi le geldi
    tabi bunda araca uygulanan yazılımın ve egr valfi iptalinin etkisi çok büyük
    şu anda araç 1 den 2 ye attığımda 1500 devirden itibaren toparlamaya başlıyor 2000 devire geldiğinde kopuyor 3500 devire kadar da inanılmaz bir çekiş var
    son haliyle 6.viteste 75-80 km sürate kadar düşüp burdan hızlanmaya devam edebiliyorum

bu arada araçta elektronik park freni olduğu için böyle bir uygulama yaparsanız aracınızı dinamoya sokmayın derim çünkü arka tekerler dönmediği için araça abs ve esp hatası veriyor ya da 4 çeker bir dinamoya bağlayın aracı ölçüm için

araç şu anda yazılım sonrası 124 bg 300 nm tork

• merhaba kf850
    bana şu çhip uygulaması hakkında biraz bilgi verirmisin acaba.
    neden böyle bir uygulamayı yaptın, nerede kaça mal oldu,ve araç halen garanti altında kalıyormu. bende arabanın perfonmansından çok memnun değilim, sende mi memnun olmadığın için yaptırdın bu olayı. şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar Sol ön cam sileceği git gide daha kötü silmeye başladı,sildikten sonra bariz su izi kalıyor yarısında..Bu sorunla daha öncede karşılaşan arkadaşlar okudum forumda.Silecek plastikleri çok ince ve kalitesiz gibi duruyor zaten.Buna nası bi çözüm buluruz,silecek plastiğimi değişecek acaba? 3 ayda bir değiştirmeyiz umarım:S
  • bildiğim kadarı ile lastikle alakalı bir durum değil
    ben ilk aracı aldığımda aynı sorundan servise gittim
    garantiden silecek süpürgesi değişti şimdi herhangi bir sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: heroist

merhaba kf850
    bana şu çhip uygulaması hakkında biraz bilgi verirmisin acaba.
    neden böyle bir uygulamayı yaptın, nerede kaça mal oldu,ve araç halen garanti altında kalıyormu. bende arabanın perfonmansından çok memnun değilim, sende mi memnun olmadığın için yaptırdın bu olayı. şimdiden teşekkürler.

ana amacım performans almaktı ama beraberinde alt devir kullanımda gaza daha az bastığım için yakıt ekonomisi de sağladım
    benim uygulamayı megachips mehmet gazihan yaptı maliyeti 500 TL
    araca dışardan yapılan her uygulama aracı garanti kapsamı dışında bırakır
    fakat şöyle bir durum aracın motoruyla ilgili bir sıkıntı oldu diyelim aracı servise götürmeden orijinal yazılımını yükletebilirsin
    onun haricinde periyodik bakım için gittiğinde herhangi bir şekilde bunu yapmana gerek yok servis anlamıyor araçta yazılım olduğunu
    mesela ben dyno sonrası ışık yandığı için götürdüm hiçbişey anlmadılar sadece el freni çekili nasıl gitmeyi başardın diye sordular :)) malum otomatik ya kendini bırakması lazım :)
    işlemin uygulaması çok basir egr iptali yapmıyorsan kaputu bile açman gerekmiyorum vites kolunun önünde bir kapak var onun arkasında bir data aktarım portu mevcut oradan 10 dk içinde yeni yazılımı kopyalıyorlar

• Egr iptalinin faydası nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sariyeron -- 24 Nisan 2010; 9:46:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariyeron

Egr iptalinin faydası nedir?

egr valfi nin amacı yanma odasından çıkan atık gazların bir kısımını tekrar yanma odasına göndererek tekrardan işleme sokmaktır böylece daha iyi emisyon değerleri elde edilir fakat aynı zamanda hem bu parçanın kendisi hem de motorun içinde daha fazla kurum birikmiş olur
    iptal etmekteki amaç aslında motorun daha da uzun ömürlü olmasını sağlamak yoksa performansa direkt olarak bir katkısı yok
    egr valfinde bulunan delikli conta yerine kapalı bir conta konuluyor ve olay çözülmüş oluyor böylece kirli gazlar bir daha motora geri dönmemiş oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KF850

bildiğim kadarı ile lastikle alakalı bir durum değil
    ben ilk aracı aldığımda aynı sorundan servise gittim
    garantiden silecek süpürgesi değişti şimdi herhangi bir sorun yok

Anlaşılan sağ dikiz aynasından sonra sol silecekte değişecek.Daha 3-4 aylık araba için düşündürücü bir durum,umarım geri kalanlarıda yakında değiştirmeyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: KF850

quote:

Orijinalden alıntı: sariyeron

Egr iptalinin faydası nedir?

egr valfi nin amacı yanma odasından çıkan atık gazların bir kısımını tekrar yanma odasına göndererek tekrardan işleme sokmaktır böylece daha iyi emisyon değerleri elde edilir fakat aynı zamanda hem bu parçanın kendisi hem de motorun içinde daha fazla kurum birikmiş olur
    iptal etmekteki amaç aslında motorun daha da uzun ömürlü olmasını sağlamak yoksa performansa direkt olarak bir katkısı yok
    egr valfinde bulunan delikli conta yerine kapalı bir conta konuluyor ve olay çözülmüş oluyor böylece kirli gazlar bir daha motora geri dönmemiş oluyor

Teşekkür ederim.

• Merhabalar

Bende bugun,yarin Sport Tourer sahibi olacak birisi olarak Forumu dikkatle takip ediyorum, Bir konuda kafam karisik.
    Sizlere bir sorum olacak, bu konuya henuz deginilmedi.

Renault'un diger araclarindada (Megane II,Fluence,Scenic,Laguna III) var olan Privillege versiyonlarinda kullanılan bej deri döşeme özellikle direksiyon,vites topuzu,kolçak kısmında çok fazla deforme oluyor, rengi karariyor, asiniyor. ya da bana oyle geliyor.
    Bu yuzden yeni Megane HB gibi Sport tourer'da da Dynamic modeli cikabilir mi ya da boyle bir opsiyon olabilirmi diye Renault'a mail attim.
    Tatmin edici bir yanit alamadim.
    Sırf bu yuzdende gidip bos olan model expression almak istemiyorum, sizin fikriniz nedir.
    bunun olmamasi icin bir yol var mi, ya da sizinkiler nasil oldu.

Simdiden Tesekkurler.
  • bende şimdilik problem yok
    ben ziebart da iç döşeme koruma ve toz itici kaplama yaptım
    fakat daha evvelde iki tane honda kullandım bej döşeme
    zaman içinde bir miktar kirlenme olacak kaçınılmaz olarak bu gri renkli koltukları olan jettam da da oldu ne yazık ki
    ama en önemlisi araba içinde bişeyler yenilip içilmesine izin vermemek bence onların lekeleri sorun oluyor gerçekten
  • arkadaşlar sizler hala bu arabanmı bahsediyorsunuz.alan arkadaşlar biz hata yaptık ama başkalarını düşürmeyin.ses sistemi iğrenç,iç döşeme malzemesi beş para etmez
    döşeme gercek deri değil,araçı olanlar dikkat etsin arabanın koltukları ses yapıyo,hızlı giderken aman cukura girmeyin tyep devreden cıkıyo ses kesiliyo,ön kaputunuza şöle bastırın kaputta olan boşlugu görün,arayı kitleyince aynalarörtülüyor ama camlar açık kalıyo en basit alarm sistemi bile camları kapatıyo,kumandadan camları açamıyorsun,emniyet kemeri kendini iyi birsekilde toplamıyor vede hadi bunları geçtim araba çok yakıyo.
    yine diyorum bu araça verilenpara boşa.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf1301

arkadaşlar sizler hala bu arabanmı bahsediyorsunuz.alan arkadaşlar biz hata yaptık ama başkalarını düşürmeyin.ses sistemi iğrenç,iç döşeme malzemesi beş para etmez
    döşeme gercek deri değil,araçı olanlar dikkat etsin arabanın koltukları ses yapıyo,hızlı giderken aman cukura girmeyin tyep devreden cıkıyo ses kesiliyo,ön kaputunuza şöle bastırın kaputta olan boşlugu görün,arayı kitleyince aynalarörtülüyor ama camlar açık kalıyo en basit alarm sistemi bile camları kapatıyo,kumandadan camları açamıyorsun,emniyet kemeri kendini iyi birsekilde toplamıyor vede hadi bunları geçtim araba çok yakıyo.

aynı arabayı kullandığına emin misin?
  • quote:

arkadaşlar sizler hala bu arabanmı bahsediyorsunuz.alan arkadaşlar biz hata yaptık ama başkalarını düşürmeyin.ses sistemi iğrenç,iç döşeme malzemesi beş para etmez

bence ses sistemi göreceli bir durum, ya da cukura girince cikan ses ya da kaputtaki iz neyle karsilastirdigina gore degisir.
    benim sorum ic doseme , bej deri doseme asiniyor,karariyor gibi gordum.
    diger araclarda ayrıntılı inceledim, megane II,fluence,scenic, lagunaIII hepsinde aynı sorun var.
    sizinki nasil oldu, ya da siz ne cozum buldunuz

• quote:

Aracımda benmde sorun yaşadığım durmlar var, ama yaptığınız eleştişriler biraz ağır olmuş gibi.Camlar 2kez kapatma tuşuna basıldığında kapanıyor zaten,yoksa ben her arabadan uzaklaştığımda kapansa daha çok sıkıntı çıkardı gibi geliyor bana.Deri kaliteside Eşdeğer araçlardan çok uzak değil..Ayrıc neredeyse 1.5tonluk olan bu araç çok aşırı yakmıyor ,gidipde cli hb la karşılaştırmadınız umarım..

• gürcan007 kardeşim en uygun cümleyi bulmuş kral gerçekten çıplak arkadaşlar 46 milyarlık bir arabada bukadar kötü bir ses sistemi kullamılmaz.ama arabayı alırken ben renaultolduğunu unutmuşum.
  • quote:

gürcan007 kardeşim en uygun cümleyi bulmuş kral gerçekten çıplak arkadaşlar 46 milyarlık bir arabada bukadar kötü bir ses sistemi kullamılmaz.ama arabayı alırken ben renaultolduğunu unutmuşum.

46bin tllik araba almissin hemde sıfır. Sen ne bekliyordun ki bende bunu anlamıyorum. Haliyle mükemmel değil araç tabi ama verdigin paraya en iyisi budur.
  • quote:

gürcan007 kardeşim en uygun cümleyi bulmuş kral gerçekten çıplak arkadaşlar 46 milyarlık bir arabada bukadar kötü bir ses sistemi kullamılmaz.ama arabayı alırken ben renaultolduğunu unutmuşum.

46 bine en iyi ses sistemi olan arac örnek verebilirmiisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.