Şimdi Ara

Yeni Mercedes-Benz A Serisi Türkiye'de satışa çıkıyor! İşte fiyatı ve özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Almanya'nın fakiri ile Türkiye'nin fakiri eşit değil ondan bahsediyorlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 2016 yılında haziran ayında urban donanımlı olanini 107 bine bırakıyorlardi, progresive olanı şimdi 200 bin olmuş, 2 yılda geldiğimiz yer, vay be

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerim5100

220 bin liraya iPhone ekranlı bu çöpe para vermem. Clio yarı parasına gidin onu alın logoyu sonradan takarsınız :D
    yav hehe
  • Bu paralara 3-4 sene E serisi alınırdı vay be!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten Mercedes en kötü serisi bu fiyatlara başka markalarda daha iyi seçenekler var.

• Turkiye gercegi fiyatlar. Ibret yuklendi bile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 hafta önce millet devam dedi.o zaman kazığı yemeye devam.herşey güllük gülistanlık ne de olsa.yol yapıyolar ama üzerinde sürecek araba da lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Yeni Mercedes-Benz A Serisi Türkiye'de satışa çıkıyor! İşte fiyatı ve özellikleri

Kaynak:https://www.mbusa.com/mercedes/vehicles/class/class-S/bodystyle-MAY

198.700 birim paraya Amerika'da, Mercedes-Maybach S 650 6.0 AMG V12 Biturbo 621 hp araba alabiliyorsun.
    222.500 birim paraya Türkiye'de, Mercedes - A 180 d 1.4 163 hp araba alabiliyorsun.

Basit bir hesap yaparsak;

Türkiye de 2.000 birim maaş alan birisi, 111 ay çalışıp Mercedes - A180 d sahibi olabiliyor.
    Amerika da 2.000 birim maaş alan birisi, 99 ay çalışıp Mercedes-Maybach S 650 sahibi olabiliyor.

Not: Birileri rahatsız olsada, bu kıyaslamaları yapmaya devam edeceğim.
    (Özellikle amerikadan örnek verdim. Sonra alman malı almanya da ondan ucuz yeaa demesinler diye)

Yeter artık şu yorumu yapmayın ABD nin Starbucks'ı coca cola'sı Microsoft'u Google'u Mcdonalds'ı Apple'i var dünya çapında senin neyin var ?

Yerli üretime destek vermeyip her defasında yerli mallarını kötüleyenler bu yorumu yapıyorlarya gıcık oluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öyle mi? IRS denilen kurumun ne yaptığına bir otur bak istersen. Amerika da vergi her yerde evet ama nereden buldun denilen yasaları da var. Yani sen asgari ücret ile gidip 1 milyonluk ev alırsan devlet gelir çöker tepene nasıl aldın diye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Furkovic kullanıcısına yanıt
    Yaw he he. Gürcistan da neden ucuz o zaman ? Bırak bu lafları, yerli uretım araba yok. Turkıye de montaj yapılan arabaları kast edıyorsan onlardan bir şey kazanmıyoruz. Ayrıca onlar yıne aynı fıyata satılıyor, ucuz satılmıyor. Dunyanın hıcbır ulkesınde boyle vergı sıstemı yok. Verginin vergisini alıyorlar.

Ben bu tip haberler altına yazmaya devam edecegım, rahatsız oluyorsan benı bloklayabılırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 2 Temmuz 2018; 14:46:46 >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Şimdiki gençler de 1$ / 1TL hesabı yapmaya devam ediyorlar hala. dolar daha kaç kere 100'lere 1000'lere ulaşacak siz hala bu hesabı yapıyorsunuz. Bizim alım gücümüz tabi kide kötü ama bu hesap da çok saçma artık.

Örnek vereyim. yıl 1996 dolar kuru 87.910,78 TL. şimdiki parayla 0,08TL /1$. yani o zaman dolar alacak olsam 1.000TL'ye 12.500$ alabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snomask

Şimdiki gençler de 1$ / 1TL hesabı yapmaya devam ediyorlar hala. dolar daha kaç kere 100'lere 1000'lere ulaşacak siz hala bu hesabı yapıyorsunuz. Bizim alım gücümüz tabi kide kötü ama bu hesap da çok saçma artık.

Örnek vereyim. yıl 1996 dolar kuru 87.910,78 TL. şimdiki parayla 0,08TL /1$. yani o zaman dolar alacak olsam 1.000TL'ye 12.500$ alabiliyorum.
    Saçma olan senın hesabın. Parayı kuru boşver. Orada çalışan birisi 99 ay calısıp mercedes maybach s650 alıyor, sen 113 ay calısıp A 180d alıyorsun. Daha neyın hesabını yapacan, hesap ortada işte.
    Bulgaristanın neyi var hiç ordaki fiyatlara baktın mı? Yunanistan örneği de var. Hanu şu battı dedikleri ülke.
    Yerli üretime destek vermeyip? Güzel espri.

Gel bir de gerçeklerden bahsedelim. Dolar üzerinden ödenen köprü geçiş ücretlerinden, nükleer enerji santrali projesinden bahsedelim; özelleşen fabrikalardan, telekomdan bahsedelim; tarım hayvancılık ülkesinde neden ithal gıda yemek zorunda olduğumuzu konuşalım. Çuvalla vergi veriyoruz, sayın Cumhur Başkanımız İstanbul'a kanal yapmayı planlıyor. Yapsın, yapsın da bu borçlara faydası olacaksa yapsın. Ama tahminimce vatandaştan kanal parası da alınır.

Ayrıca şurada 1 tane yerli üretime karşı adam bulamazsın, tabi insanlar enayi yerine konulmazsa... Tarihinde seri üretim araban yok ama yılların deneyimi ve teknolojisiyle, sağladığı servis ağlarıyla hizmet veren ve ithal!!! arabalardan %5 ucuza araba satacağım diye halkına müjde veriyorsun. Kusura bakmayın da buna biraz kafası çalışan gözüyle güler. Vestel telefonu toplayıp yerli diye yine ithal ürünlerle aynı paraya kendi vatandaşına satmaya kalkarsa yine benzer tepkiyi görür. İhraç ettiğin piyasa fiyatında olsun, eyvallah. Ama vatandaşına yapma bari.

yazdığımı okumadan/anlamadan cevap veriyorsun. benim neye cevap yazdığım gayet net. 1TL/1$ hesabı tamamen saçmadır. senin hesabına göre 1996 yılında dünyanın en zengin ülkesini bile katlıyorum. diğer söylediğine de zaten cevap yazdım. alım gücümüzün iyi olduğunu kim söylüyor? bu önceden de böyleydi, halen de böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snomask

yazdığımı okumadan/anlamadan cevap veriyorsun. benim neye cevap yazdığım gayet net. 1TL/1$ hesabı tamamen saçmadır. senin hesabına göre 1996 yılında dünyanın en zengin ülkesini bile katlıyorum. diğer söylediğine de zaten cevap yazdım. alım gücümüzün iyi olduğunu kim söylüyor? bu önceden de böyleydi, halen de böyle.
    Hocam asgari ücret ve ürün fiyatı baz alınır bu hesaplarda. 1'e 1 kıyaslama tabiki anlamsız.
  • snomask kullanıcısına yanıt
    Alım gucumuz eskıden daha ıyıydı, eskıden 200.000 tl ye A serisi degıl E serisi alıyorduk. Her yıl alım gücümüz düşüyor ve o yetmezmiş gibi vergilere zam gelıyor. Hem kur vuruyor hem vergiler. Hele motor hacmıne gore vergı ödemek tamamen çağ dışıdır.

Alım gucumuz diplerde ama konusunca batı bızı kıskanıyor demesını bılıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 2 Temmuz 2018; 15:13:42 >
    evet cumhuriyet tarihinden beri alım gücümüz hiç yükselmedi. sürekli düşüyor.
  • fantomasds kullanıcısına yanıt
    Özelleştirme yapılmasaydı halka binmelerine gerek kalmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A serisi 200 olmuş ühü ühü derken golfün en üst pakette 180 bin tl olduğunu görüyorsun. Hadi bu adam ben premiumum der yırtar zaten vergiler ve kur da malum öbür tenekenin ne bahanesi var 180 fiyat çekmeye çok merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.