|
Yeni mezun doktor abinizden altın değerinde tavsiyeler (mühendislik vs tıp) + soru-cevap (4. sayfa)
-
-
ben de anlamıyorum halen bu maaş az diyenler kaldı mı ?
-
Mesajı yazarken silmiş maaşı attığını, pratisyenler 80-90k alıyor gibi bir şey atmış ama yanlış, pratisyenim ve maaşım 80k etmiyor, yanlış bilgi yayıyorsun. Mesajımın orijinali aşağıda:
-----
Adama kaç kere bu doktorluk para için yazılmaz dedim kaç zamandır, 1 sene sonra upladığım konuya gelip yazdığı ilk mesaj maaş ile alakalı. Sen gerçekten delüzyonelsin, sanrıların var.
Bak kardeşim sana reddedemeyeceğin bir olguyu/sonucu sunuyorum ÇÜNKÜ HAKİKATLER İLE DESTEKLEDİM --> Ben de dahil olmak üzere pratisyeninden profesörüne kadar TÜM doktorlara sorarsan bu mesleğin para için yapılmaması gerektiğini söyler ve gerçeketen de böyledir. Yani bu senin forumda doktor maaşları atmanı ANLAMSIZ KILAR.
-
yanlış bilgi derken dhydeki arkadaşım +4 nöbetle 100bin alıyor sana mı inanayım arkadaşıma mı ??? artık yalan söylemeyi bıraksan mahmut
ve herkese sanrıların var diyerek bir yere varamazsın
o yüzden neredeyse herkesin belli bir yıla kadar muayenesi vardı ve hastaları mesai sonrasına gel diyorlardı ve aktif muayenesi olanların yüksek ücretler muayene ücreti yüksek ücretlerde ameliyat yaptıklarından bihabersin
bunu iddia eden hocalarına söyle de muayenelerini kapatsınlar ünivesitede hasta bakmaya üniversitede ameliyat yapmaya başlamalarını söylersin
ben senin doktor bile olduğundan şüphe duyuyorum artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Haziran 2024; 21:15:5 >
-
Kaostan besleniyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok uzun hangisi daha iyiymis
-
yazıdan ctis daha iyi gibi bir çıkarım yaptım
-
Evet ben yalan söyleceğim, kendim 6 senede o kadar sıkıntı çekmişim ve diğer gençlerin de sıkıntı çekmesi (veya kendi kazancım için, o da nasıl olabilirse) yalan söyleyeceğim..??? Herkes senin bu forumda nasıl biri olduğunu görüyor. Sanrıların var diyerek bir yere varırım, insanlar senin hayal aleminde yaşadığını görmüş olur yorumlarını ona göre değerlendirir.
Elbette bu mesleği paraya taparaktan, sırf cebini doldurmak için elinden gelen her şeyi yapan doktorlar da var. Ama böyle insanların olması gençlerin tıpı seçmesi, bu kadar acı çekmesi için haklı gerekçe mi!? Paradan çok çok daha önemli olan mesleki tatminin var olduğunu da söylüyorum. Bunu görmemek, fark etmemek için direniyorsun. Zaten hayattaki tek gayesi para kazanmak olan birisi benim yazdıklarımı okumadan tıpı seçer en çok hangisi para kazanıdırıyorsa o bölüme gider, ben o tarz insanlara tavsiye vermiyorum zaten, sen öyle insanlarla takılabilirsin.
Artık umarım şüphe duymazsın doktor muyum değil miyim diye..
-
Hocam bu arkadaşın sataşmadığı kavga etmediği meslektaşı yok. Amacı kaos çıkarmak sadece.
-
@TR_mahmutpek Sayın meslektaşım TUS düşünüyor musunuz? Hazırlanıyor musunuz?
-
Siz ne istiyorsunuz hocam, biyokimya hakkında düşünceniz nedir?
-
Ben dermatoloji istiyorum hocam. Biyokimyanın çalışma koşulları hakında çok bilgim yok açıkçası, teorik olarak hiç sevmediğim için araştırmadım hiç.
-
Öyle zaten ya uğraşmaya değmez, sadece belli şeyleri belirtme gereği duydum.
-
Hocam ben TUS düşünmüyorum, sevmeyince hangi bölümü seçeyim ki?
Ama ileriye dönük ciddi planlarım var, ilk mesajda CENG in asıl ilgi alanım olduğunu söylemiştim, CENG öğrenip tıp ile birleştirmeyi hedefliyorum, yapay zeka vs düşünüyorum olursa.
-
İyi değilsin sen?? Ve kendi fikrinde olmayanlara sancıları var sanıyorsun ve muhtemelen de bu kimlik sana ait değil kendin gibi gösteriyorsun abinin ya da kardeşinin olduğuna her iddiasına varım
Meslekler sonucunda para alirsin hiçbir meslek gönüllülük amacıyla yapılmaz yok doktorluk para için yapılmaz gönüllü esasına dayalı yapılır şeklinde yok doktorluk kutsal meslek ve onun karşılığında para alınmaz gibi ifadeler tamamen popülist düşüncelerden ibaret
Eğer hekimlik garanti meslek ve yüksek para getiren meslek olmasa şu an doktorların ya da tip okuyanların büyük kısmı tip okumadığın ben de okumazdi ve bu sayı çok fazla iddia ettiğin gibi tek tük değil bunu da kafana yerleştir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Haziran 2024; 23:16:38 >
Ceng ogrenmek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Haziran 2024; 23:22:43 >
Hocam naçizane biraz çalışıp Nükleer Tıp gibi nispeten rahat ve yapay zeka entegrasyonuna müsait (Teknoloji ile iç içe) bir bölüme gitmenizi tavsiye ederim. Pratisyen kalmak her anlamda can sıkabilir. Ben de size çok benziyorum bu arada. Ben teorik olarak tıpı seviyorum ama ben de CENG hedeflerken tıp yazmıştım. Hastanelerdeki düzenden ve kıdem ilişkisinden nefret ediyorum, mümkün olursa ileride ben de yapay zeka ile ilgilenmek istiyorum.
-
Muhendisler de tip ogrencem diyor mu?
hocam sizin postunuzu redditte görmüştüm sanırım kolay gelsin
-
ben diyorum.
tıp okuyacağım + biyokimya ihtisası veya aile hekimliği. zaten yatış olduğundan yazılımda da kendimi geliştirip hem yazılım mühendisi hem de doktorluk yapmayı düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X