Tamam sen öyle yap bir de üstüne birkaç meslek ekle bunlar yetmez < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni mezun doktor abinizden altın değerinde tavsiyeler (mühendislik vs tıp) + soru-cevap (5. sayfa)
-
-
borsa ve araba-arsa al sat da düşünüyorum.
-
Kimlik bana ait değil diyor... İntörn Kongresi (ege.edu.tr) Bak google a adımı yazınca çıkan ege tıpta geçen sene intörn kongresinde TYD-İKYD çalıştayındaki intörnün adı neymiş bak istersen.. İyice delüzyonel oluyorsun, konuştukça batıyorsun.
Ben gönüllü olarak ücretsiz mi yap diyorum mesleği? Sevidiğin işi yap, severek uzmanlaşırsın ve zaten iyi yerde olursun para da kazanırsın diyorum.
Evet son dediğin doğru parası için seçiliyor bu meslek, ben de zaten bu yanlış motivasyonu kırmaya çalışıyorum, bu meslek parası için yapılmamalı. Birçok okuyan arkadaşım da böyle olacağını bilseydim tıp yazmadım diyor. ÇÜNKÜ PARASI İÇİN YAPILMAZ! Önceden parası var diye seçilmiş ama artık 6 sene çöpe atılmayacağı için doktorlar devam ediyor mesleklerine. Şu an birçok doktorun zamanında para için tıpı seçmesi DOĞRU bir karar verdiklerini kanıtlamıyor (başka ilgili alanı yoktur vs bundan dolayı mesleğe devam etmiştir, etmek zorunda olmuştur)
Alttaki yorumunda da CENG okumamla dalga geçmişsin sanki CENG okuyamayacağımı vs ima ederekten, benim argümanlarıma değil direkt bana saldırıyorsun. Birçok argüman tartışma yanılgılarına düşüyorsun, al bu resim sana hediye olsun umarım faydası dokunur.
-
Araştırıyorum hocam şu an seçeneklerimi, bakalım ne yapabileceğim. Sağolun.
-
Sağolun hocam, baya bir post attım zaten doktorluk mühendislik vs konularında artık hangisidir kestiremiyorum.
-
Hocam favori bf4 mapiniz? (siege of shanghai hariç)
-
Populistik düşünceler söylemeyi bıraksan yok parası için tip yazılmaz yok kutsal meslekmisyok gonulluluk esası ile yapılmalı gibi popülist yorumlar yapma
Ceng öğreneceğim diyorsun yazilim öğreneyim yok Python öğreneyim falan de de, computer engineer öğreniyorum ne demek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boş yorum, benim açtığım konuda kirlilik yapma.
-
Tabii ki de Silk Road. Az mı tank kullandık o çöllerde bak dedin ya eski oyun oynadığım günlerime götürdün beni canım çekti.. nereden geldi ki bu soru, ama sevdim
Edit: Profil fotosu bf4 oradan görmüşsündür yeni fark ettim xd, yıllarca alışmışım görmemişim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_mahmutpek -- 16 Haziran 2024; 5:35:26 > -
Populistik dusunceler ile insanları etkilemeye çalışıyorsun, kendi fikrinde olmayanlara sancıları var diyorsun inşallah hastalarına da aynı yaklaşım içinde değilsin
Sonra da ceng öğreniyorum diyorsun
Neden öğrenemesin
Maaşlar çok değişken günde 50-60 hasta bakarsın 75 alırsın. Günde 150-200 hasta bakarsın 85-90 alırsın. Günde 300-400 hasta bakarsın 100 üstü alırsın (Özellikle de hastanenin geliri önemli)
TSM de çalışır aylık hedefleri tutturursan 80 bine yakın da alabilirsin (Pek hasta bakmadan)
Ama maaş için çalışılmaz bir gün sonra çok sıkıcı hale gelir. Her hastayı kitap gibi okuman gerek. Değişik hastalıklar geldikçe mesleki tatmin elde edeceksin ki bu işi uzun yıllar yapasın. Sadece hekimlikte değil diğer tüm meslek gruplarında da öyle bu.
-
İlave nöbet tutmadan kimse mesai ücretinin 4 te 1 i kadar ücretlerle nöbet tutmaz herhalde
-
hocam bu ankaratıplı'nın yan hesabı, dikkat et.
-
Boş yorumlara devam aga size göre her hekim ankaratıplı :(
-
Ne zaman date’e çıkıyoruz ankaratıplım
-
Kanka doktorluğun temel seçilme sebebi maaşları zaten tıp yazan insanların yüzde 95'i iyi bir mühendisliğe puanları yetmediği ve doktorluğun maaşının yüksek olmasından dolayı tıpı yazıyor. Sen şu anda hemen hemen her firmanın giriş seviyesi mühendis maaşından fazla para kazanıyorsun ve o firmalara giren mühendisler yksde senden iyi yapıp senden iyi üniversitelere yerleşmişti. Bu gerçekleri de göz ardı etmemek lazım.
Doktorluğu ya-pa-mı-yo-rum... Tıbbi bilgim zaman zaman yetmiyor, uzman hocaya danışıyorum. En azından hata yapma riskinin az olduğu yerdeyim ve bilemediğimde en ufak her şeyi danışıyorum, hiçbir hastanın etkilenmemesi için ama işte bu süreç O KADAR YIPRATIYOR Kİ İNSANI.. GERÇEK CEHENNEM
Bu noktaya geldiğinde paranın değeri kalmıyor, sadece bu acı bitsin istiyorsun..
-
Hocam doktorluk sınırlı bir alan değil sonsuz tecrübe ve bilgi isteyen bir alan. Sizin yeni mezun birisi olarak diğer hocalara danışmanız çok normal. Bence para konusunu fazla küçümsüyorsunuz. Bu sizin mesleğiniz babanızın hayrına yapmıyorsunuz belirli bir para karşılığında yapıyorsunuz ve o para doktorlarda görece yüksek. Kaldı ki danışma işi mühendislerde yok mu sanıyorsunuz onlar da üstlerine danışarak iş yapıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X