Şimdi Ara

Yeni mezun mühendis maaş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
12
Favori
32.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende belediyede stajer'im. Burada üniversiteyi yeni bitirmiş bi abla var. Sadece oturmaya geliyor, 1500tl alıyor. Çevre mühendisiydi sanırım.
  • ben yerinde olsam 1500 derrdim

pek çok kişi diyecek şimdi 1500e mühendis çalışır mı..unutmamak gerekir ki mühendis de olsan tecrübesizsin günümüz şartlarında kimse kimseye havadan para vermez karşılığında iyi emek bekler o yüzden girişte yükseklerden uçma derim çünkü adamı 2000 3000 için ikna etsen senden bunun karşılığı olan iyi bir iş çıkarmanı bekleyecek ama çıkaramayacaksın çünkü tecrüben yok. ayrıca göreceksin ki o faz diagramları yok 0.02C vs bunların formülasyonları karşına bile çıkmayacak çoğu yerde...çünkü okul teorik iş ise pratiktir..adam gelip ezbere söyleyecek sana böyle olur bu diye senin ispatlamanı beklemeyecek senden de aynısını bekleyecek..o yüzden makul başla kendini ispatla vazgeçilmez ol ve kozunu kullan

hadi canım sen de vazgeçilmez olmak kolay mı okadar diyebilirsin.. benim dün şirketimde 1.yılımdı işi beklediklerinden iyi öğrendim ve bazı makinaların kullanımını sadece ben biliyorum servis müdürüme rağmen..ben çıkıyorum maaş tatmin etmiyor desem %95 gel şu işi bir konuşalım diyecekler çünkü koz benim elimde..makinaları öğrendim gerektiği kadarını öğrettim kritik noktaları kendime sakladım..sonuç avantajı kendi tarafıma çevirdim

umarım sen de işe kabul edilir ve bu aşamalardan kolayca geçersin, bol şanslar.!

@metalurjist
    FORD bir AŞ. ayrıca ford mühendis alımında bir ön eğitim yapar ardından ardından periyodik eğitimlerle yeni mühendisleri destekler. orada işi öğretirler aynı zamanda öğrendiğini kullandırtırlar. 2300ün sırrı burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Label Society -- 22 Kasım 2011; 16:25:44 >

• Sublimanali arkadan yaydırmışsın; anlamadık sanma!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scrambled_

Bi tanıdık gıda mühendisi 3.500 TL ile maaş ile işe başladı kız diyemi böyle oldu ne anlamadım.

alakası yok 3.500 alamaz ya.
  • Hortlatayım azcık..
    1500 öp de başına koy gibi söylemler açıkçası biraz değişkenlik gösterir diye düşünüyorum.
    Ben de Yeni mühendisim, fakat istediğim ve teklifler daha değişik açıkçası.

yurt dışı odaklı veya düzgün bir şirkette aşağı yukarı 2000TL diye düşünüyorum.
    Örneklemelerim mevcuttur , hem kendimden hem de arkadaşlarımdan
    2000TL'yi alt seviye olarak söylüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numan

quote:

Orijinalden alıntı: dogii

Yeni mezun inşaat mühendisiyim dün başladım işe 1000 TL maaş. Uçuk maaşlar bekleme boşuna sonuçta hiçbir şey bilmiyosun

Okulu bırakıyorum...

gel beraber bırakalım.

• seneye inşaat mühendisi olacağım, 2 milyardan aşağıya başlamayı pek düşünmüyorum, ama benim düşünmeme bakmıyor malesef.
    ama 1750 aşağısı hiçbir teklifi kabul etmem.
  • Bende bir muhendis adayiyim kafamda birkac soru isareti var. Suan ilerde issiz kalcakmisim gibime geliyor. Aslinda okulum o kadar kotude degil 3 buyuk sehirden sonra geliyor puan olarak. Cukurovadayim bolum elektrik elektronik. İse alimlarda universitenin adi ne kadar onemlidir ve ingilizce olarak okumanin cok bi faydasi varmidir. Kiminle konussam anca adana civarinda iyi is bulursun ankarada filan sana sira gelmez diyor. Moralim cok bozuk acikcasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moralinizi bozmayın.
    ( Benimkisi çok bozuk o ayrı konu , ama siz bozmayın )

Şimdi , şirketine göre değişir sorduğunuz sorular.

Şu şekilde cevap vereyim,
    Öncelikle, Okuduğunuz okulun ismi benim düşünceme göre , çok önemli. Ama bölümünüz iyi ,bu yüzden ortalama olarak düşünebilirsiniz. İstediğiniz ve başvurduğunuz şirketler eger ki yüksek yerle ise genel itibariyle önem

veriyorlar okula. Sizin yapmanız gereken, kendinizi geliştirmek. Çalışın, stajlarınıza önem verin. Diger mühendislerden farkınız olsun. Fakat şöyle bir durum da var, Kariyer siteleri otomatik eleme usulü ile çalışıyor, iş veren

oraya sizin üniversite haricindekileri yazdı ise, sizin cv'nizi görmüyor bile. Bunu da göz ardı etmemeniz gerekir. Not ortalaması da aynı şekilde, yüksek tutmaya bakın.

İngilizce olarak okumanın bana kalırsa önemi yok, sınavlar var tooofıl kpds gibi. Adam türkçe okur, gider sınavdan 120 alır. Sonra ingilizcesi kötü diyemezsiniz. Ben ,kendi okulumdan örnek vereyim.Sadece simini

söyleyebilen kişiler mevcuttu, okulum %100 ingilizce idi(Okulum da iyidir. ). Sınavlarda vesaire, türkçe açıklamasını bekleyen adam vardı okulda. Güya %100. Bun u ben düşünebiliyorsam , ik kesin düşünecektir. Ne bileyim ,

açıkçası , iyi

başlangıç için okuduğun okul , aktivitelerin , not ortalaman , ingilizce düzeyin vesaire harcinde belirtecin yok.Benim de aynı şekilde tabii.Herkesin böyle , bu yüzden bunların iyi olması gerekir ki , adamlar bu kişi bize yarar

diyebilsin. Ama sen kendini biliyorsundur, çok zeki ve çalışkansındır, öss denen illette şansızlık olmuştur, ne bileyim i, okurken sağlığın bozulmuştur.Sonuç , sen çok iyisindir aslında,ama bunu karşındaki insan kaynakları

elemanına anlatamazsın, neden mi ?Sana o şansı verip de çağırmayabilirler. Sen bir taraflarını yırtarsın, biliyorsundur çünkü.İYİSİN! Ama nafile.

Bu işler kader, kısmet ve şansa bakmakta. Başlangıçta kötü veya iyi başlarsın , ama sonrası tam ters olabilir,iyi ve kötü olarak devam edebilir. Bu yüzden ilk başta, biraz olsun mutlu olabileceğin bir yeri seçip orada kendini

göstermen (her okul , tüm not ortalamaları , süper ingilizce ...vb hepsini dahil ediyorum )daha iyi olacaktır kanaatindeyim.

Ben şahsen bu kadar düşünebilecek konumdayım.

Sana tavsiyem , şimdiden ne yapacağım diye düşünüp konsantreni bozma sakın! Sonrası için şimdiyi içok iyi değerlendirmen gerektiğiniz asla aklında çıkarmamalısın. Gezme işini, yeme içme işini sonraya bırak bence. Biran evvel bitir, ama dolu olarak.

Yukarıdakiler, genelde öenmseyen şirketler için idi,

Şimdi başımdan geçen bir mülakatı anlatayım.

Geçen hafta, Eskişehirde bir firmaya ( ismini verebilirim isteyen olursa ki sakın ola gitmesin ) grup mülakatına çağırıldım ve gittim.

Firmanın ilanında, Mühendisler yazmış , açıklama var ( ele-elo , kim müh, endüstri müh. ) . Gittim . 10 kişiyiz,iki kişi mühendistik. Digerleri , işletme iktisat, sosyoloji gibi mesleklere sahip arkadaşlardı.

Aranan niteliklerde "fluent in english " ibaresi bulunuyor bu arada.

Neyse, mülakata başlayacağız. Gelen adam , genel müdür imiş . Oyhş dedik tabi. Adam ispanyol, ingilizce biliyor. Türkçe sadece tamam diyor. Bu yüzden ingilizce olması gerekti mülakatın. Başladık mülakata, yanına bir kişi

daha geldi , o Türk.Ben ve bir kişi ingilizce konuşabildik , digerleri türkçe konuştu ve adamın dediklerinin ik'cı hanım abla tarafından çevrilmesini istediler. ( küçümsemiyorum, öğrenmenin yaşı yok ) Grup mülakatı sonrasında

iki kişiyi seçeceğiz dediler ve 2 dakika ( sadece iki dakika ) ara verildi. Sonuç ne mi ? Dumlupınar İktisatta okuyan ve Erciyes üniversitesinde Sosyoloji okuyan arkadaşları çağırdılar , digerleri gidebilir dendi.İbareler arasında

süper ingilizce ve mühendis yazıyor, ama genel müdür onlara karar veriyordu. Nasıl oldu ? Bilemiyorum işte. Bu arada, bu arkadaşlar grup mülakatını yaklaşık olarak 3 cümle ( biri ismini söylemek )ile bitirdiler. Açıkçası çok

kızdım, ve aynen geri döndüm. Bu arada, mülakatta bir adet de 2 yıllık okumuş döküm ustası vardı. Hatta çocuk sordu , ben niye çağırıldım diye. Ne kadar garip öyle değil mi ?

Böyle durumlar da olabilmekte sevgili arkadaşım. İşin aslı, KADER , KISMET , ŞANS!

Bir de, şirkette yakınınız çalışıyor mu sorusuna verilecek hayati cevaptan ibarettir.

Allah hepimize kolaylık versin.
    Amin.

Okuluna konsantre ol, senin yerine ben fazlasıyla kafa yoruyorum zaten.

• BU arada, satır aralarını rahat okunabilsin diye bu şekilde yaptım.Biraz da hızlı yazdım, imla hatalarında dolayı özür dilerim şimdiden.

Sevgiler.
  • pratisyen doktorların 3000 tl aldığı ülkede yeni mezun mühendisin 2000-2500 alması gayet iyi bence. doktor memur olduğu için uzman olmadıkça maaşının artma şansı da yok üstelik.
  • Onlara red edemeyecekleri bir teklifye bulunmak lazım.
  • Ben bir işverenim.
    Sana bazı tavsiyeler vermek isterim.
    1:Hangi parayla başladığın önemli değil eğer kendine güveniyorsan ve orta ölçekli bir firmada başladıysan mutlaka hakkını alırsın.
    2:Ben yanımda çalışan mühendisin ustadan veya ustabaşından daha çok şey bilmesini isterim buda zamanla olur.
    3:En önemli olay önlüğünü giy sahaya in ve vaktinin çoğunu orada geçir ne kadar öğrenirsen değerin o kadar artar.
    4:Torpilin yoksa ve kendine güveniyorsan asla büyük firmada çalışma çarkların arasında ezilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bbai

Bende bir muhendis adayiyim kafamda birkac soru isareti var. Suan ilerde issiz kalcakmisim gibime geliyor. Aslinda okulum o kadar kotude degil 3 buyuk sehirden sonra geliyor puan olarak. Cukurovadayim bolum elektrik elektronik. İse alimlarda universitenin adi ne kadar onemlidir ve ingilizce olarak okumanin cok bi faydasi varmidir. Kiminle konussam anca adana civarinda iyi is bulursun ankarada filan sana sira gelmez diyor. Moralim cok bozuk acikcasi

2012 Kpss'yi bir düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __FuEGo__

Merhaba arkdaşlar.

Konunun başlığından da anlaşılacağı üzere Metalurji ve malzeme mühendisliğini bitirdim. Şirketin birinden iş görüşmesi için çağırıldım. Diplomalı olarak ilk işim olacak inş.

Size danışmak istediğim nokta yeni mezun bir mühendisin maaşı nedir?
    Yani görüşmede sorulursaki ne kadar bir ücret söylemem uygun olur.

Orta seviyede ingilizce bilgisine de sahibim.

Bunca zaman geçti istediğiniz maaş ne oldu ?
  • Yeni mezunlara 1500-2000 arası çok iyi sayılacak maaşlar. Tabi Ankara da savunma sanayi firmalarından birine girersen ikramiyeyle net 3 ün üzerinde alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: THUNDERBIRD

ÖNCE İŞ BULMAN LAZIM BULURSANDA BAŞLANGIÇ ALACAĞIN PARA 657 TL

olum yavaş sallayın ya oha artık oha ya,cnc kursuna gidip 1 milyar maaşla başlatıyolar seni zaten,mühendis de en aşşa 1200-1400 arası başlar 600 liraya lise 2de staj yaptık biz siz neyin kafasındasınız ya
  • iyi bi mühendis 30una geldiğinde 5000den aşağı almaz diye düşünüyorum ama dediğim gibi iyi ve deneyimli bi mühendis olmak gerek.
  • şu poşetler kalsın dönüşte alacağım
  • konuyu hortlatma zamanı geldi herhalde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.