Şimdi Ara

Yeni mezun mühendis maaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
12
Favori
32.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konunun başlığından da anlaşılacağı üzere Metalurji ve malzeme mühendisliğini bitirdim. Şirketin birinden iş görüşmesi için çağırıldım. Diplomalı olarak ilk işim olacak inş.

Size danışmak istediğim nokta yeni mezun bir mühendisin maaşı nedir?
    Yani görüşmede sorulursaki ne kadar bir ücret söylemem uygun olur.

Orta seviyede ingilizce bilgisine de sahibim.

• kardes türkiyede maaş mı sorulur ya.İş buldun çalış işte kendini geliştir felan fıstık.Okuyarak zengin olunmuyor malesef.Sadece iş bulabiliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

kardes türkiyede maaş mı sorulur ya.İş buldun çalış işte kendini geliştir felan fıstık.Okuyarak zengin olunmuyor malesef.Sadece iş bulabiliyorsun
    itü bilgisayardan yeni mezunum 3500lira alıyorum her 3 ayda bir de ikramiye

şaka lan şaka okuyorum daha aylık 700 800 civarı Allah bereket versin

• quote:

kardes türkiyede maaş mı sorulur ya.İş buldun çalış işte kendini geliştir felan fıstık.Okuyarak zengin olunmuyor malesef.Sadece iş bulabiliyorsun
    tecrüben yoksa çok falzla birşey bekleme
  • quote:

Eğer gerçekten işe girmek istiyorsan ve garantiye almak istiyorsan şirketi biraz araştır. Büyük çaplı AŞ mi yoksa orta halli bir LTD mi? Ona göre bir fiyat belirle. Ancak konuşmalarınla, cevaplarınla, hareketlerine bu fiyatı biraz yukarı çekebilirsin. AŞ ise 2000-2500, LTD ise 2000 civarı başlangıç uygun olur. Yalnız şuna çok dikkat etmelisin. Alacağın maaş ile net maaşın arasında fark olur. Sana 3500TL teklif ederler ancak belli kesintilerden sonra hesabına 2000TL yatar, bu da çok can sıkıcı bir durumdur. Bunların hepsini detaylıca konuş ve net maaşınla hesabına yatacak maaşı öğren. Şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Eğer gerçekten işe girmek istiyorsan ve garantiye almak istiyorsan şirketi biraz araştır. Büyük çaplı AŞ mi yoksa orta halli bir LTD mi? Ona göre bir fiyat belirle. Ancak konuşmalarınla, cevaplarınla, hareketlerine bu fiyatı biraz yukarı çekebilirsin. AŞ ise 2000-2500, LTD ise 2000 civarı başlangıç uygun olur. Yalnız şuna çok dikkat etmelisin. Alacağın maaş ile net maaşın arasında fark olur. Sana 3500TL teklif ederler ancak belli kesintilerden sonra hesabına 2000TL yatar, bu da çok can sıkıcı bir durumdur. Bunların hepsini detaylıca konuş ve net maaşınla hesabına yatacak maaşı öğren. Şimdiden hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    Sen burda yazanlara bakma. Senin gibi yeni mezun birine, şirket politikasına uyarım demek yakışır. Zaten sana verecekleri para bellidir. Maaşın, arasında pek çok fark olmayan alt limiti ve üst limiti vardır. İnşaAllah üst limitten girersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: GarbageCollector

tecrüben yoksa çok falzla birşey bekleme

Alıntıları Göster
    Asgari ücret+Ssk+Tıckert+Aylık Akbil (200 basım hemde ha iyisin.Haftada 7 gün işe gitsen ki gideceksin mecbursun.Gidiş ve dönüş haftada 14 kez basarsın.Ayda 42 kez.Geriye kalan 158 basım ile de bol bol gezersin boş zamanlarında.Tabi olursa)

Daha ne istiyorsun işte.Öpte başına koy.Başından al cebine koy ki çalmasınlar.Burası Türkiye

• quote:

Orijinalden alıntı: on_line

Asgari ücret+Ssk+Tıckert+Aylık Akbil (200 basım hemde ha iyisin.Haftada 7 gün işe gitsen ki gideceksin mecbursun.Gidiş ve dönüş haftada 14 kez basarsın.Ayda 42 kez.Geriye kalan 158 basım ile de bol bol gezersin boş zamanlarında.Tabi olursa)

Daha ne istiyorsun işte.Öpte başına koy.Başından al cebine koy ki çalmasınlar.Burası Türkiye

Alıntıları Göster
    Yeni işe başlayan arkadaslar ne kadar aldıklarını yazabılırler mı acaba
    daha sonrakıler ıcın de yol gosterıcı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: __FuEGo__

Yeni işe başlayan arkadaslar ne kadar aldıklarını yazabılırler mı acaba
    daha sonrakıler ıcın de yol gosterıcı olsun

Alıntıları Göster
    2500 isteyen, birkaç dil bilen yeni mezun mühendise demişler,
    tam hatırlamıyorum ama şirketin teklif ettiği 1300-1500 arası bir şeydi galiba
  • quote:

Merhaba arkdaşlar.

Konunun başlığından da anlaşılacağı üzere Metalurji ve malzeme mühendisliğini bitirdim. Şirketin birinden iş görüşmesi için çağırıldım. Diplomalı olarak ilk işim olacak inş.

Kendini ne kadar geliştirdiysen üniversite zamanında ona göre maaş alırsın.
    Orta düzey biliyorum diyorsun fakat sertifikan var mı?
    Staj için çalıştığın yerde ne kadar deneyim sahibi oldun?Bunlar önemlidir

• quote:

Orijinalden alıntı: nco

Alıntıları Göster
    1000-1500 arası alman gerekir. tabi öğrenci iken bir yerlerde çalışıp çalışmadığına göre değişir bu fiyat.okulda öğretilenle işte uygulananlar genelde farklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nco

Alıntıları Göster
    Yeni mezun inşaat mühendisiyim dün başladım işe 1000 TL maaş. Uçuk maaşlar bekleme boşuna sonuçta hiçbir şey bilmiyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: dogii

Yeni mezun inşaat mühendisiyim dün başladım işe 1000 TL maaş. Uçuk maaşlar bekleme boşuna sonuçta hiçbir şey bilmiyosun

Alıntıları Göster
    Üniversite bitiren oğlunun iş bulamadığını söyleyen babaya başbakan "ne olacak senin oğlunda işsiz olsun" demişti. Bu sözü hatırla ve 1300-1600tl arası ilk iş tecrübene başla.
  • quote:

Okulu bırakıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numan

quote:

Okulu bırakıyorum...

Alıntıları Göster
    Bu forum 600 lira maaşlı makine mühendisi bile gördü.

Hayırlısı olur inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Numan

quote:

Okulu bırakıyorum...

Başlangıç için kötü değil bence.Ve ben yapı denetimde başladım yapı denetim firmalarında hep yeni mezunlar çalışır ve maaşlar da düşük olur.Proje veya şantiye bulabilseydim 1500 ün üstü birşeyler ile başlayabilirdim.

• quote:

Merhaba arkdaşlar.

Hocam bende sizin bölüme başladım bu sene.Siz hangi üniden mezunsunuz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

quote:

Merhaba arkdaşlar.

Hocam bende sizin bölüme başladım bu sene.Siz hangi üniden mezunsunuz acaba?
    Şehre ve iş alanına göre değişiyor. Ama genel olarak bahsetmek gerekirse: 1200-1300 ile başlaman normaldir. Altı küçük işletmeler için üstü ise kurumsal işletmeler için geçerlidir. Vestel hariç
    1200 demeni öneririm. İlk şirket politikasını sor. onlar illaki bir ücret demeniz laızm derlerse: "amacım kendimi geliştirmek elimde sadece diploma var şimdilik bana yetecek maaş olarak 1200 görüyorum." dersin. İstanbul ise bunu 1400, Ankara ise 1300'e (İzmir ise 1200 bile çok gören var) falan çıkarabilirsin. İşi ne kadar istediğine bağlı.
    Hadi Bol Şans.

• quote:

Orijinalden alıntı: murderer_utku

Şehre ve iş alanına göre değişiyor. Ama genel olarak bahsetmek gerekirse: 1200-1300 ile başlaman normaldir. Altı küçük işletmeler için üstü ise kurumsal işletmeler için geçerlidir. Vestel hariç
    1200 demeni öneririm. İlk şirket politikasını sor. onlar illaki bir ücret demeniz laızm derlerse: "amacım kendimi geliştirmek elimde sadece diploma var şimdilik bana yetecek maaş olarak 1200 görüyorum." dersin. İstanbul ise bunu 1400, Ankara ise 1300'e (İzmir ise 1200 bile çok gören var) falan çıkarabilirsin. İşi ne kadar istediğine bağlı.
    Hadi Bol Şans.

Alıntıları Göster
    UP

• quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

UP

Alıntıları Göster
    ÖNCE İŞ BULMAN LAZIM BULURSANDA BAŞLANGIÇ ALACAĞIN PARA 657 TL
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.