Şimdi Ara

Yeni mini 10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1gb Ram
    160HDD 250gb seçeneği mevcut
    Yeni intel NM10 grafik kartı (ve Broadcom® Crystal HD media accelerator card seneği)
    10'1 çözünürlük 1366x768

Ürünü test etim 720P videoları sorunsuz oynatıyor. N280 işlemciye göre biraz hızlı.
    Windows 7 kurup diğer testleri yapacağım.

İçini açıp ram'in nerde olduğuna bakmak istedim. 2gb ram desteği var isteyen resimler yardımıyla açabilir.

Yeni mini 10

Yeni mini 10

Yeni mini 10

Yeni mini 10

Yeni mini 10

Yeni mini 10

Yeni mini 10

Cihazı açmak için resimdeki 3tane kırmızı halkaya denk gelen vidaları sökün.
     Yeni mini 10

Düz ince tornovida vaya ince uçlu malzeme yardımı ile klavye kasadan ayırın
     Yeni mini 10

Diğer tarafıda aynı şekilde Dikkat altındaki klavyenin bağlantısına.
     Yeni mini 10

Klavyenin kablosunu yerinden çıkarıyoruz.
     Yeni mini 10

Vidayı açıp rame ulaşıyoruz.
     Yeni mini 10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkozen -- 15 Ocak 2010; 21:26:23 >

• Pc güzel, ben de icini acip hdd falan cikarmistim diger pc e takip veri kurtarma ve windows kurmak icin. Bnmki normal mini 10 oldugu icin (gerci yine de ekranın hd cözünürlügü var) HD videolarda bazen hafif takılma oluyor, bu da ekran kartı onboard ve ram 1 gb oldugu icindir diye düsünüyorum. Ben de rami 2 gb a arttırıp böylece ekran kartı performansını arttırmayı düsünüyordum ama maalesef DDR2 lere zam geldigi icin rafa kalktı :D Ama aletin sarjı 8 saate kadar gidiyor yolculukta, okulda oyun haric her türlü ihtiyacı karsılıyor diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakuza13

Pc güzel, ben de icini acip hdd falan cikarmistim diger pc e takip veri kurtarma ve windows kurmak icin. Bnmki normal mini 10 oldugu icin (gerci yine de ekranın hd cözünürlügü var) HD videolarda bazen hafif takılma oluyor, bu da ekran kartı onboard ve ram 1 gb oldugu icindir diye düsünüyorum. Ben de rami 2 gb a arttırıp böylece ekran kartı performansını arttırmayı düsünüyordum ama maalesef DDR2 lere zam geldigi icin rafa kalktı :D Ama aletin sarjı 8 saate kadar gidiyor yolculukta, okulda oyun haric her türlü ihtiyacı karsılıyor diyebilirim.
    Yeni netbooklar mağazalara gelmiş ve renkleri çok hoş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkozen

Yeni netbooklar mağazalara gelmiş ve renkleri çok hoş.

Alıntıları Göster
    Bu netbook'u Vatan'da görünce çok sevindim. Tamam dedim, Dell bu sefer turnayı gözünden vurdu.
    Yabancı sitelerde 1012 modeli olarak geçiyor.
    Bu sene zaten ATom N450 olmayan işlemci alınmaz.

Samsung Türkiye'ye N210 modelini 250 değil 160GB modelle getirmişti.
    Acer'in modelinin pil kapasitesi az, 4400 mAh
    Dell, ekranı da HD yapmış, süper dedim. web kamera 1.3 MP, pili 6 hücreli, 56W
    En uzun açıklama şurada:http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Mini-1012-Netbook.25429.0.html
    Eşime alayım, 14 Şubat hediyesi olur.

Ama alamadım. neden? Bu sene wifi sadece b/g destekleyen, n desteklemeyen netbook da alınmaz.
    Neden netbook alıyoruz? Mobil olmak için. wifi'si de en yenisi olmalı

şu siteye göre "Kablosuz Bağlantı : Wireless Dell 1397 802.11 b/g"
    http://www.webdenal.com/store/dell-mini-1012-45s12r-krmizi_fiyat.htm?idProduct=227200&idCategory=85&topnavCategory=37

şimdi bunu alıp, ayrıca wifi'sini mi değiştireceğiz?
    Siz kapağı açtığınıza göre belki wifi'sine de bakmışsınızdır. gerçekten 1397 model bi kart mı kullanıyorlar?
     Yeni mini 10

Bu habere göre ise wi-max destekli ??
    http://www.blogcatalog.com/search/frame?term=mini%201012&id=25006db4d8805685ec06709c29ed9e14

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 15 Şubat 2010; 20:29:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Asus535

Bu netbook'u Vatan'da görünce çok sevindim. Tamam dedim, Dell bu sefer turnayı gözünden vurdu.
    Yabancı sitelerde 1012 modeli olarak geçiyor.
    Bu sene zaten ATom N450 olmayan işlemci alınmaz.

Samsung Türkiye'ye N210 modelini 250 değil 160GB modelle getirmişti.
    Acer'in modelinin pil kapasitesi az, 4400 mAh
    Dell, ekranı da HD yapmış, süper dedim. web kamera 1.3 MP, pili 6 hücreli, 56W
    En uzun açıklama şurada:http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Mini-1012-Netbook.25429.0.html
    Eşime alayım, 14 Şubat hediyesi olur.

Ama alamadım. neden? Bu sene wifi sadece b/g destekleyen, n desteklemeyen netbook da alınmaz.
    Neden netbook alıyoruz? Mobil olmak için. wifi'si de en yenisi olmalı

şu siteye göre "Kablosuz Bağlantı : Wireless Dell 1397 802.11 b/g"
    http://www.webdenal.com/store/dell-mini-1012-45s12r-krmizi_fiyat.htm?idProduct=227200&idCategory=85&topnavCategory=37

şimdi bunu alıp, ayrıca wifi'sini mi değiştireceğiz?
    Siz kapağı açtığınıza göre belki wifi'sine de bakmışsınızdır. gerçekten 1397 model bi kart mı kullanıyorlar?
     Yeni mini 10

Bu habere göre ise wi-max destekli ??
    http://www.blogcatalog.com/search/frame?term=mini%201012&id=25006db4d8805685ec06709c29ed9e14

Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Kendi soruma kendimden cevap. Evet, wifi,Wireless Dell 1397, yani sadece b/g.

Şurada birisi daha makinayı açmış:http://www.jrin.net/2010_02_06/how-to-dismantle-and-upgrade-dell-mini-1012

Resmin altında, ortanın soluna doğru wifi çipi gözüküyor:

Yeni mini 10

Demek bu sene, wimax model bekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 15 Şubat 2010; 21:00:21 >

• quote:

Kendi soruma kendimden cevap. Evet, wifi,Wireless Dell 1397, yani sadece b/g.

Şurada birisi daha makinayı açmış:http://www.jrin.net/2010_02_06/how-to-dismantle-and-upgrade-dell-mini-1012

Resmin altında, ortanın soluna doğru wifi çipi gözüküyor:

Yeni mini 10

Demek bu sene, wimax model bekleyeceğim.

Alıntıları Göster
    wimax ürün geldiğini düşünelim nerden bağalancaksan Wimax yayını test yayında ve bildiğim kadarıyla Superonline deniyor.

Wimax gelmesi şuan hiç bir şeyi değiştirmez.

N olsa iyi olur evet nerde kullanağım N desteğini evde veya işte N destekli olsa N desteği belirsiz bir destek hızınız 300mpbs kadar 2kat daha kapsama alanı. Teori olarak doğru N ile ilgili foruma biraz göz atın bağlanan lar 130mbps ile bağlanıyor modem ile sorun yaşıyor vs vs. 300 bağlananda vardır.

Asıl soru kapsama alanı evde kullanılan wifi için N fazla eğer 10katlı dairede iseniz N işe yarar.

Alışveriş merkezi N desteği yerine G ile bağlantı noktarlı kuruyor N 'den daha ucuz.

Ben 3g neden yoktur sorusunu bekliyorum fakat N ile Wimax bana biraz uçuk geldi.

N standart bir bağlantı değil.

Wimax 4g daha erken.

• Yazıma başlarken zaten, wimax isteğim yoktu, benzer ürünler n standardını destekliyorken (özellikle Asus'un tüm ürünleri n destekli) Dell'de de olmasını bekledim.
    wimax'ı uzun süre kullanamayacağımı biliyorum, bu yüzden seçimimi buna göre yapmam.

Ancak ipucu: madem Dell ve wimax ile ilgili söylenti çıkmış, wimax'lı modeller gelecektir. wimax, geriye uyumlu yani b/g/n'yi de destekliyor olacak.

Evdeki modemimi yeni değiştirdim, ve n destekli Zyxel P-660HNF1Z aldım. Bu yüzden biraz bekleyeceğim.

quote:

wimax ürün geldiğini düşünelim nerden bağalancaksan Wimax yayını test yayında ve bildiğim kadarıyla Superonline deniyor.
    Wimax 4g daha erken.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yazıma başlarken zaten, wimax isteğim yoktu, benzer ürünler n standardını destekliyorken (özellikle Asus'un tüm ürünleri n destekli) Dell'de de olmasını bekledim.
    wimax'ı uzun süre kullanamayacağımı biliyorum, bu yüzden seçimimi buna göre yapmam.

Ancak ipucu: madem Dell ve wimax ile ilgili söylenti çıkmış, wimax'lı modeller gelecektir. wimax, geriye uyumlu yani b/g/n'yi de destekliyor olacak.

Evdeki modemimi yeni değiştirdim, ve n destekli Zyxel P-660HNF1Z aldım. Bu yüzden biraz bekleyeceğim.

quote:

Wimax 4g daha erken.

Alıntıları Göster
    bu ürünü bugün ben de aldım.Bugüne kadar 4-5 kadar netbook değiştirdim. Kimi hızı yavaş diye,kimini ise 1024x600 çözünürlüğün yetersiz kaldığından dolayı.. 1-2 saatlik denemelerim sonucu; hızı gayet yeterli,ayrıca 1366 lı çözünürlükte web sayfaları sorunsuz ve tam oturuyor ekrana. Pili de yeterli şarj süresi sağlıyor.Sağlam ve güzel bir cihaz.Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 16 Şubat 2010; 14:24:35 >

• quote:

Yazıma başlarken zaten, wimax isteğim yoktu, benzer ürünler n standardını destekliyorken (özellikle Asus'un tüm ürünleri n destekli) Dell'de de olmasını bekledim.

quote:

Wimax 4g daha erken.

Alıntıları Göster
    güzel inceleme olmuş hocam win 7 yi denedin mi? starter mı yüklü? performans ı nasıl?

• quote:

N olsa iyi olur evet nerde kullanağım N desteğini evde veya işte N destekli olsa N desteği belirsiz bir destek hızınız 300mpbs kadar 2kat daha kapsama alanı. Teori olarak doğru N ile ilgili foruma biraz göz atın bağlanan lar 130mbps ile bağlanıyor modem ile sorun yaşıyor vs vs. 300 bağlananda vardır.

Asıl soru kapsama alanı evde kullanılan wifi için N fazla eğer 10katlı dairede iseniz N işe yarar.

Alışveriş merkezi N desteği yerine G ile bağlantı noktarlı kuruyor N 'den daha ucuz.

Ben 3g neden yoktur sorusunu bekliyorum fakat N ile Wimax bana biraz uçuk geldi.

Wimax 4g daha erken.

bence de. n destekli modem denedim fakat evde pek de bir fark göremiyorsunuz. artı sağlık yönünden problemli. B/G sistemi en az 5 sene daha gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: boylum

quote:

Wimax 4g daha erken.

bence de. n destekli modem denedim fakat evde pek de bir fark göremiyorsunuz. artı sağlık yönünden problemli. B/G sistemi en az 5 sene daha gider.

Alıntıları Göster
    Yardımın ve resimler için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlemdarRize

Yardımın ve resimler için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    bu cihazı kullanan arkadaşlar çözünürlük bu boyutlar için fazla değil mi??? web de uzun süre gezdikten sonra göz yorgunluğu söz konusu oluyor mu??? yazı lar çok küçük olur gibi geliyo bu yüzden soruyorum...birde aktif kullanımda ki pil süresi hakkında da bilgi verebilir misiniz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fîrzen

güzel inceleme olmuş hocam win 7 yi denedin mi? starter mı yüklü? performans ı nasıl?

Xp yükledim

Vistan Ultimate yükledim 64bit yükledim sorusuz çalışıyor.
  • quote:

quote:

Wimax 4g daha erken.

Dell netbook'larda 3g, GPS ve Tv tuner desteğide veriyor.

Ama şuan yok arz talep meselesi.

• quote:

quote:

quote:

Wimax 4g daha erken.

1-2 seneye çıkacak olan netbooklarda bunlar standart olur bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: boylum

quote:

quote:

quote:

Wimax 4g daha erken.

1-2 seneye çıkacak olan netbooklarda bunlar standart olur bence.

Alıntıları Göster
    İncelediğim kadarıyla ürünün en büyük farkları, HD filmleri oynatmak için HD hızlandırıcılı ekran kartına sahip olması, çözünürlüğünün 15.6" notebooklar gibi 1336*768 olması ve üzerindeki ram'in 800mhz olması. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus var, 720p filmleri tam ekran rahat oynatmasına rağmen 1080p filmleri tam ekran yaparsanız yavaşlama sezinlenebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wassermann

İncelediğim kadarıyla ürünün en büyük farkları, HD filmleri oynatmak için HD hızlandırıcılı ekran kartına sahip olması, çözünürlüğünün 15.6" notebooklar gibi 1336*768 olması ve üzerindeki ram'in 800mhz olması. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus var, 720p filmleri tam ekran rahat oynatmasına rağmen 1080p filmleri tam ekran yaparsanız yavaşlama sezinlenebilir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yazı boyutu hakkında bilgi verebilir misiniz??? 10" de 1366x768 piksellik çözünürlük nasıl??? kullanımı rahat mı??? yazı fontlarında sorun var mı??? uzun süre kullanımda gözde yorgunluğa sebep oluyor mu??? bulunduğum yerde teknoloji mağazaları olmadığı için inceleme şansım yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelsag

arkadaşlar yazı boyutu hakkında bilgi verebilir misiniz??? 10" de 1366x768 piksellik çözünürlük nasıl??? kullanımı rahat mı??? yazı fontlarında sorun var mı??? uzun süre kullanımda gözde yorgunluğa sebep oluyor mu??? bulunduğum yerde teknoloji mağazaları olmadığı için inceleme şansım yok...

yazı fontlarında sorun olması için makinayı gerçek çözünürlüğünde kullanmamanız gerekiyor. O sıkıntı tamamen farklı çözünürlük kullanmaktan dolayıdır. LCD'lerde bir adet çözünürlük kusursuz görüntü verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wassermann

quote:

Orijinalden alıntı: yucelsag

yazı fontlarında sorun olması için makinayı gerçek çözünürlüğünde kullanmamanız gerekiyor. O sıkıntı tamamen farklı çözünürlük kullanmaktan dolayıdır. LCD'lerde bir adet çözünürlük kusursuz görüntü verir.

Alıntıları Göster
    Konuyu açan arkadaş nasıl memnun musun dell mini 10 netbookundan

• quote:

Orijinalden alıntı: saolonur

Konuyu açan arkadaş nasıl memnun musun dell mini 10 netbookundan

Alıntıları Göster
    Memnundum

Artık ben kullanmıyorum. Hediye almıştım. Sahibine gitti.

Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.