Şimdi Ara

Yeni moda K.Atatürk yazılı plaka altlığı !!!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
0
Favori
21.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hikayeler anlatıp,atatürkü küçük düşürmeye çalışıyorum öyle mi?

Sizler kişilerin niyetlerini,''medyum'' gibi okumaktan vazgeçin de hikaye dediğiniz isimlerin neler yaptıklarını iyice bir öğrenin.

Seyid onbaşı, ÇANAKKALE'yi geçilmez yapan onbaşı. Eğer onun atışları olmasa, şuan belki de istanbul olmazdı.

SEYİT ALİ ONBAŞI:
    Çanakkale Savaşları'nda Deniz Savaşları sırasında Seddü'l- bahir açıklarında bulunan düşman gemileri Morto Koyu ile Seddü' l- bahir tepesini sürekli bombardıman altına almışlardı. Türk mukavemeti gittikçe azalıyordu. Kendilerini Allah' ın koruyuculuğuna bırakan Türk birlikleri şehitlik mertebesine ulaşmayı arzu edercesine, kaçmak yerine son gayretleriyle mücadele ediyorlardı.
    Bu sırada bir İngiliz gemisinden atılan büyük bir bomba Morto Koyu sırtlarındaki bir topçu birliğimizi toptan imha etti. İçlerinden yalnızca Seyid Ali Çavuş kurtulmuştu. Çavuş etrafındaki manzara karşısında duyduğu ızdırap ile dünyada eşine az rastlanacak bir olay gerçekleştirdi.
    Duyduğu acı ile normalde üç kişinin zor taşıdığı 257 kiloluk bombayı yerinden tek başına kaldırdı, taşıdı, topun namlusuna sürdü ve ateşledi. Bu mermi gideceği yeri de biliyordu. Queen Elizabeth gemisinin bacasından içeri girdi ve gemi ortadan ikiye ayrılarak battı.
    Burada, 257 okkalık bir mermiyi kaldırarak olağanüstülük gösteren Seyit Ali Onbaşı ile ilgili menkıbeyi Mehmet İhsan GENİŞÇAN, eserinde şöyle anlatıyor:
    " Ne hikmetse bataryada tek top ayakta kalabilmiş, fakat onun da vinci kırılmış olduğundan mermileri namluya sürülemiyordu. Yüzbaşı Hilmi Bey , etrafından birilerinden yardım alabilmek düşüncesiyle bataryadan uzaklaştığı sırada Niğdeli Ali ile Koca Seyit ümitsiz ve perişan ne yapacaklarını düşünüyorlardı.
    " Ulu ve yüce Allah' tan başka hiçbir güç ve kuvvet yoktur. " duası Seyit' in ağzından nûr tanesi gibi dökülmeye başladı.
    Seyit Ali, bu duayı defalarca okudu. Bu yakarış şüphesiz hiç kimseninkine benzemiyordu. Aşk ile kendinden geçmesi ve 257 okkalık top mermisini kucaklayıp omzuna alması bir oldu. Demir basamakları tam üç kez inip çıktı. Yanında bulunan Niğdeli Ali, Seyit ' in göğüs ve omuz kemiklerinin çatırtısını duyuyor, hayret ve dehşet içinde kalıyordu. Topun namlusuna sürülen üçüncü mermi savaşın kaderini böylece değiştiren olayı yaratmış ve İngilizler' e ait "Ocean" isimli zırhlı, bu merminin isabetiyle korkunç yara almıştır.

Aynı gün geç saatlerde Çanakkale Boğazı Müstahkem Mevki Kumandanı Cevat Paşa, ödül olarak Seyit' e onbaşılık rütbesini verdi. Merminin bir defada kendi huzurunda kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine Seyit Onbaşı, Cevat Paşa' ya şu cevabı verdi:
    " Ben bu mermileri kaldırırken gönlüm, Allah'ın feyziyle doldu. Ancak bu kuvvetin sırrı o anda bana Allah' ın ihsan ettiği bir vergi idi. Bu ağırlığı kaldıracak kadar bir makam varmışsam bu dua ve rıza ile olmuştur. Ancak şimdi kaldırmam mümkün değildir kumandanım"

kaynak: çanakkale valiliği

Kazım karabekir, mandacıymış. İsmet inönü ile karıştırmışsınız. Mandıcı olan ismet inönüdür.

(http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/45/813/10324.pdf sayfa 10 sonlar)

Kazım karabekir,Atatürk'ün,istabul hükümeti tarafından yetkilerinin alındığında, tek düzenli ordusu ile Atatürk'ün yanında olduğunu ve desteklediğini söylemiştir.

Ben kaynaklara bianen yazarım. Atatürk 19 mayıs 1919 samsuna çıkana kadar zaten yurtta kuvayı milliye (milli güçler) bölge bögle kuruluyordu.

Bilinen ve tarih kitaplarında olan bazıları:

-İslam ihtilal komitası

-Kars islam şurası

-Trakya-Paşaeli müdadaa Heyet-i Osmaniye

-Müdafaa-i Hukuk

-İzmir Müdafaa-i Hukuk-i Milliye

Biz Atatürk'ün büyüklüğünü-küçüklüğünü değil! Tarihi gerçkeleri konuşuyoruz. Atatürk'ü küçümsediğime dair ne şimdi, ne önce, nede sonra bir yazım olmamış ve olmayacaktır. Atatürk, Osmanlının yetiştirmiş olduğu en iyi komutanlardandır.

Yeni moda K.Atatürk yazılı plaka altlığı !!!!!

• Ancak onu sevmeyen biri onun ismini gördüğü yerde rahatsız olur..Atatürk'ün kendisini koymuyoruz oraya sadece ismini yazıp her daim aklımızda olduğunu, devrimlerinin, kurduğu cumhuriyetin arkasında olduğunu hissettiriyoruz..

Caddelere onun ismini de vermeyelim zira tabelanın üzeri çamur olup kuş pisleyebilir..Aynı mantıkla heykellerini de kaldıralım, resimlerini de kaldıralım okullardan devlet dairelerinden toz olmasın zaten kalbimizde kendisi hep de kalbimizde kalsın..

Gözden ırak olan gönülden de ırak olur..Hiçbir yerde görmediğiniz bir şeyin kalplerde olması da inandırıcı değildir..

Hele ki içinde bulunduğumuz şu kritik dönemde bunun toplumun büyük kesimi tarafından yapılması aradan geçen onlarca seneye rağmen büyük önderin hala geniş halk kitleleri tarafından benimsendiğinin, unutulmadığının bir ispatıdır..

Eğer birini toplumun gözünden düşürmek istiyorsanız ilk yapacağınız onun konuşulmasını engellemek, her taraftan onu hatırlatan şeyleri silip sökmek, ortadan kaldırmaktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Bir plaka altlığı sevgimi anlatamaz... Onun yerisi orası değil... Onun yeri benim kalbim, yüreğimdir...

Plaka altlığına çamur bulaşır, kir bulaşır... Ancak kalbimde durduğu sürece leke bile gelmez o sevgiye..

Konu dışına çıktık ama yazmak istedim...

Kesinlikle öyle...

Laiklik elden gidiyor diye insanlar bunu yapiyor demeyeceğim. Çünkü biliyorumki Atatürk vede arkadaşlari zamaninda devletin temellerini ileriyi görerek çok sağlam kurmuşlar.
    Kimse elleyemiyor yada laikliği alamiyor!

Ancak bugünlerde, daha doğrusu 9 senedir insanlar gitgidide yobazlaşan, yeşil sermayeye kayan, dişa bağimliliği deli gibi artan ülkenin farkinda!

İnsanlar buna tepki göstermek için vede Atamiza bağliliklarini göstermek için bu tarz bir yol izliyorlar. Yada başimizdakileri sevmedikleri için bunu bir tepki araci olarak kullaniyorlar..

kendi aracimda atatürk imzali plaka altliği yok ancak bu sebeplerden dolayi da kimseye yanliş yapiyor diyemem, demem...

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

Ancak onu sevmeyen biri onun ismini gördüğü yerde rahatsız olur..

Özetle; BUDUR. Plakalık konusunu eleştirenleri samimi bulmuyorum, kimse kusura bakmasın..
  • quote:

Bir plaka altlığı sevgimi anlatamaz... Onun yerisi orası değil... Onun yeri benim kalbim, yüreğimdir...

Plaka altlığına çamur bulaşır, kir bulaşır... Ancak kalbimde durduğu sürece leke bile gelmez o sevgiye..

+1

Sürekli Temiz tutmak plakalığı çok zor. illaki çamur olur toz olur kirlenir. Buda pek hoş bir görüntü oluşturmaz.Buna rağmen Ülkenin şu Sancılı zamanlarında Araçlarında Atatürk İmzasını görmek insana daha bir moral veriyor. Yalnız olmadığını düşünüyorsun.
  •  Yeni moda K.Atatürk yazılı plaka altlığı !!!!!
  • Benim dikkatimi çeken bir şey var, trafikte aracına K. Atatürk ya da tuğra yazdıran herkes çok kötü araba kullanıyor. Kötü derken kastettiğim şey kurallara uymadan kullanıyorlar, kafalarına göre, sinyal vermeden şerit değiştiriyorlar. Bir de bu tipler genelde camlarına siyah film çekip mafya babası ya da polis gibi dolaşıyorlar. Yani kısacası alayı serseri gibi araba kullanıyorlar. Bunun Atatürkle ya da tuğra ile alakası yok ama bence araştırılması gereken sosyolojik bir durum. Bu insanlar bu imzaları atınca galiba kendilerini üstün falan zannediyorlar. Ben de Atatürk'ü çok severim ama böyle Atatürkçü olacağıma hiç olmam daha iyi.
  • Burda herkes kafasına göre bir genelleme yapıyor ya, ben de yapayım bari; Bence, plakada ya da arabaların herhangi bir yerinde gördükleri M. Kemal ATATÜRK yazısını eleştirenler, ya Atatürk düşmanıdır ya da yediği kaba pisleyen vatan hainleridir.. Nasıl genelleme ama..
  • Kimse kimseye bakarapkatatürkçü veya olmadığını anlayamassınız.Yoldan çevirip sorsam ilkelerini sayamaz diyorsun fakat nereden bileceksin ? Yeter artık her bir şeye en ince ayrıntısına kadar araştırıyorsunuz taksici cama yazdırdığı yazı millete sorun oldu batıyor her halde ? Plakalığada MUSTAFE KEMAL ATATÜRK yazısı yazılmış orası layık mı diyorsun da ne alaka ? Çamurlukta yada kaputta durunca o imza layık mı oluyor millet at gözlükleriyle dolaşıyor hey yarrabbi.
  • insanların sevgisini saygısını göstermesi olumludur bunun şekli şemali tartışılmamalı bence

tartışılması gereken ve tepki gösterilmesi gereken insanların manevi değerlerine kasten yapılan hakaretlerdir.

benim araçımdada plakada türk bayrağı cıkartması var rengi soldukcada yenisini yapıştırıyorum

birde göstergede var buda resmi ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NİTROUS666 -- 4 Ağustos 2011; 15:17:05 >
  • Aracımda var. Arka camın sol üstünde. Değiştirirsem alıcağım arabayada ilk iş imzayı yaptırmaktır. Plakalığı bilmem ama camda olucak. Bu ülkede artık her türden insan var ve sayıları artıyor. Onun için ne olduğumuzu göstermemiz lazım diye düşünüyorum. Çevredeki herkes görsün kimi sevip kimi benimsediğimi. Bunla gurur duyarım. Çünkü arabamda Atatürkün imzasını taşıyorum. Ergenekondan içeri almazlar inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrath54

Burda herkes kafasına göre bir genelleme yapıyor ya, ben de yapayım bari; Bence, plakada ya da arabaların herhangi bir yerinde gördükleri M. Kemal ATATÜRK yazısını eleştirenler, ya Atatürk düşmanıdır ya da yediği kaba pisleyen vatan hainleridir.. Nasıl genelleme ama..

Ben de senin yazıların hakkında çok güzel genellemeler yapardım da siteyi kapattırmayalım şimdi. Adam ol da düzgün oku ne yazdığımı budala herif. Atatürkçüyüm diye geçinip cama imza yazdıranlar niye adam gibi araba kullanmıyorlar söylesene bana. Ben genelleme yapmıyorum gördüğümü söylüyorum ve bunun da Atatürkle alakası yok. Bu adamların %90'ı trafikte kendisini yolların hakimi görüyor, arabanın önüne dalıyor, makas atıyor. Ben sevgimi bu tarz şeylerle ifade etmem, senin gibi kalın kafalıya da vatan ve Atatürk sevgimi anlatmaya çalışmam. Bir imza attınız diye kendinizi milletin hakimi görüyorsunuz, bu düşünceniz de yoldaki sürüşünüze yansıyor. Aynı durum ülkücülerde de var, tuğra yazdırınca arabanın arkasına moda giriyor serseri. Senin zihniyetindekiler zaten diğer tüm insanları ötekileştirme, aşağı görme çabasında. Yazdığım yazıyı bile tam okumadan önyargı ile cevap verip hakaret etmeye başlıyorsun. Kimse burada benim Atatürk sevgimi eleştiremez arkadaş. Ben gördüğümü söylüyorum, arabaya siyah cam çekip, üstüne moda diye! K. Atatürk diye yazdırıp, egsoza boru taktırıp gazı kökleyen zibidilere söylüyorum. Yoksa gerçekten Atatürk sevgisinden yazan adama niye bir şey diyeyim. Bence esas vatan haini Atatürkçüyüm diye geçinip böyle sorumsuzca davranan insanlardır. Yeter artık kendi ideolojilerinize Atatürkü alet etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bountr -- 4 Ağustos 2011; 19:02:49 >

• quote:

Sen ve Atatürk sevgisi? Sanmıyorum.. Rengini belli etmiştin birkaç ay önce, ayak yapma burda şimdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrath54

Burda herkes kafasına göre bir genelleme yapıyor ya, ben de yapayım bari; Bence, plakada ya da arabaların herhangi bir yerinde gördükleri M. Kemal ATATÜRK yazısını eleştirenler, ya Atatürk düşmanıdır ya da yediği kaba pisleyen vatan hainleridir.. Nasıl genelleme ama..

Tüm genellemeler gibi senin genellemen de yanlış....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Arka camına osmanlı tuğrası yapıştıranlar da var ben Atatürk'ün imzasının veya isminin yazılmasında bir anormallik görmüyorum önemli olan insanların birbirinin görüşlerine saygılı olması.

Bir anormallik yok zaten çok normal bir şey bu ama bu yazıları yapıştıranların davranışları diğer insanlardan farklı. Bu benim gözlemlediğim bir şey ve sebebini gerçekten merak ediyorum, belki de sosyolojik olarak araştırılması gereken bir şey. Bir gün audi a5inin arkasında tuğra yazan bir l.vuk telefonla konuşurken emniyet şeridine girdi ve normal yolumda giderken daralan yolda arabamı sıkıştırdı. Korna çalınca da yanındaki zibidi inip artislik yaptı ne diyorsun falan, hadi bin arabana dedim yolladım. Kastettiğim olay budur. Bunun ne tuğra ile ne de ATATÜRK ile bir alakası yok. Cidden gözüme çarpan bir olay bu sadece bunu söylemeye çalıştım ama ön yargı yine kendisini gösterdi.

• Rahat olun arkadaşlar.
    Atatürk'ün sadece devlet dairelerine sıkıştırılmasındansa, plakalıklarda bile olsa hayatın içinde olması daha iyi.
    Ayrıca aracına Attatürk çıkartması yapıştıranlara saygı gösterilmeli,buna karşılık bu çıkartmayı yapıştıranlarda eleştirenlere saygı göstermeli. Ama sonuçta herkes başkasına zarar vermediği müddetçe kafasına göre takılmalı.Acaba Türkiyede yaşayan insanlar nu anlayış noktasına gelebilir mi? Allah bilir.
  • türkiyede 5 milyon araç varmıdır??? herkes birşey yazmaya kalkarsa iyimi olur. sonuçta 70 milyon içinde atatürkü anlamayn sevmeyen olabilir. tam bir slogan yarışına döner iş. zaten benim bildiğim kadarıyla araca yazı yazmak yapıştırmak yasak. adam allahuekber yazıyoraracına. hakimiyet allahındır yazıyorlar.

ben şuna inanıyorum: atatürkü herkes kullanıyor ülkemizde. gözaltına alınan ' beni, atatürkçü olduğum için gözaltına aldılar' diyor. sanki alnında yazıyor atatürkçü olduğu. hadi diyelim atatürkçüsün, senin ayrıcalığınmı var. adam öldür hırsızlık yap, atatürkçüsün ve sana dokunmasınlar. bu boyuta getirdiler maalesef.

bence bu tür yazıların hepsinin yasak olması ve cezalandırılması lazım.
  • Genellemek gibi olmasın ama atatürk imzalı araçların çoğu ucuz , ve ucuz modifikasyonlarla döşenmiş araçlar.Geçen gördüm kırmızı bir focus ön kaput boydan boya türk bayrağı , arka cam boydan boya bayrak , bagajda atatürk imzası depo kapağında playboy logosu
  • Bu ülkeyi atatürk kurdu. Hepimizin şuanda bu ülkede özgürce yaşamasını sağlayan atatürk. Devletin temelleri uzun vadeli atıldı. Atatürk boşunamı dedi. "cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak yükseltecek olan sizlersiniz". Evet cumhuriyeti yaşatıyoruz ama Atatürk'ün istediği şekilde değil. İnanın Atatürk şuanda tekrar dünyaya gelse, Türkiye'nin şu anki halini görürse kahrolur. Bir insanın onlarca,yüzlerce,binlerce düşüncesini boşa çıkarmayı çok rahat bir şekilde becerebiliyoruz. Birileri Atatürk'e bu devletin dilini bir anda değiştirdiği için kızabilir, Birileri bu devlette üniversitelerde liselerde ilkokullarda başörtü yasakladığı içinde kızabilir. Ama bunların hepsi, Avrupadan üstün olalım diye yapılmış şeylerdir. Eğer Atatürk ölmeseydi ve şuanda ülkeyi yönetiyor olsa idi eminim en azından kendi içimizde bir avrupa olacaktık. otomobil fabrikasımı, dünyada en çok satan modellerden birinin sahibi olacaktık, biz ithal etmeyecektik, avrupa ithal edecekti, bizde benzin amerikadaki gibi olacaktı. Atatürk bu devlet için canını feda etmiş,kimseden korkmamış, bizim soyumuzun Fatih Sultan Mehmet'i,Yavuz Sultan Selimi, Kanuni Sultan Süleyman'ından farkı yoktur. O Büyük bir insandır. Hepimize tarih dersinde bunları öğrettiler. hepimizin işyerinde okulunda ATATÜRK resmi var. Bu ülkeyi bu adam tek başına kurmadı ama, bu adam olmasaydı kurulmazdı. ATATÜRK'ü sevmeyenler. siz bilirsiniz. bu dünyaya zaten onun gibi biri birdaha hiçbir şekilde gelmeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Orijinalden alıntı: playumb

Forum bölünmeye baya bi müsait.Safını belli edenler,Atatürk'ü sevmeyen birisinin ağızını burnunu kıranlar...

Herkes aynı düşüncede olacak diye bişey yok.Sanki taş devrindeyiz.

Bende bunu anlamıyorum işte
    daha doğrusu anlamak istemiyorum

Konu Atatürk ise Türk vatandaşı 2 insan evladı farklı düşüncede olamaz
    Bunun mantıkla
    Taş devri ile
    Özgürlükle
    Sene 2010 ile
    vs bi dolu ıvır zıvır ile izahatı yoktur

Bunun adı başka bir şeydir.

2 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı neden aynı fikirde olsun kardeşim DEMOKRATİK VE ÖZGÜR bir ülkedeyiz
    herkes istediğni düşünür,istedğini plakaya yazdırır kanunlar ölçüsünde
    sıkıntı yapmayın bunları

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.