Şimdi Ara

YENI MONSTER TYRANNOSAURUS ND511N20S2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O değilde kasa biraz bana kaba geliyor nedense...
    Her monsterda aynı kasa var... kullanışlılık konusunda ise yeni birşey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bjkmag

özellikleri çok iyi fiyatı da öyle ama markası düşündürüyor.

banada bu malzemeyi böyle düşük fiyata satmaları garip geliyor...ilk bakışta çok cazip ama neden ucuza satıyorlar???
  • bu alet yerine tanınmış bir marka olan acer ın şu modelini tavsiye ederim.
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=A1654WLMİ

eğer 89 dolar+kdv lik lisanslı windowsu da eklerseniz fiyatları aynı oluyor ve acerın adı 1gblık ram farkını fazlasıyla kapatır.

hala millet monsterın neler pahasına fiyatları ucuzlattını ve asıl önemlisi fiyatları aslında o kadar ucuzlatmadığını sürekli ordan burdan kırpıp kaliteden ödün verip 100-200 dolar ucuza mal satmaya çalıştığını anlamadı.

yani bu aleti ve piyasadaki kaliteli bilgisayarları iyi incelerseniz bu aleti almanın hiç de o kadar karlı olmadığını anlarsınız

• ya ekran kartları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 27 Aralık 2005 4:57:49 >
  • o verdiğiniz modelde olmayıpda monsterda olan artıları yazalım isterseniz:

+128 mb geforce 6600 go
    +2 gb dual ddr2 ram
    +gigabit ethernet (henüz gigabit kısmını kullanmasamda var)
    +IEEE1394
    +kızılötesi (bunu anlayamadım belki acerde de vardır)
    +4 usb2.0 yuvası (acerde 3 adet)
    +svideo
    +bellek kart okuyucusu
    +notebook çantası

şimdi gelelim acer da olup monster da olmayanlara:
    +windows xp home
    +Meteksan.NET 3 Aylık internet paketi Acer ARCADE VE acer GRIVISTA yazılımları
    +100 gb 5400 rpm hdd (20 gb fazlası var)
    +Norton AntiVirus, Acer e-Manager, DVD player, NTI CD-Maker, Acrobat Reader, Kurtarma CD'si

Göreceli olan "Belkiler" var bide;
    +kasası daha kalitelidir
    +lcd si daha kalitelidir
    +Adı duyulmuş firma

Birincinin fiyatı: 1.499,00 USD + KDV İkincinin Fiyatı: 1.559,00 USD + KDV

Sizi bilmem ama bana pek aynı fiyat yada aynı makina gibi gelmedi. Bu şartlar altında tercihim yine monster olurdu. Çünkü hala çok memnunum.

Saygılarımla...

• coppermine, yakından fotolarını çekebilir misin? Fiyat gerçekten fena değil. Emsallerinden ucuz.

Belki de şunla karşılaştırmak bir fikir verir:

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.06.097

1,73<2,0
    512<2gig
    4200<5400
    x700=yaklaşık= 6600go
    XP home, works, norton>free dos
    1439$>1499$ (düşük olan iyi)
  • Coppermine arkadasıma tamamen katılıyorum.Acer 1654 Wlmi ile Monsterin bu yeni modeli arasındaki ekran kartı kalitesi arasındaki buyuk ucurum bile MONSTER ı TEK GECIYORUM dedirtiyo adama.Ayrıca 2GB DDR2 KINGSTON 533 DE CABASI secimini acer 1654 den yana kullanana sadece guler gecerim ben.Beyler acer deki ekran kartına bi bakarmısınız Ati x300 Beyler biraz gercekci olalım lutfenAyrıca bi arkadasımız monster ordan burdan kırpıp fiyat ucuzlatıyo falan diye sacmalamıs.Dostum bizzat urunu kullanan biri olarak kasa kalitesinden ve dizaynından da gayet memnunum.Bana gore acerden de sık duruyo.Zaten bu tip seyler kisilerin zevkine kalmıstır. Sunu da belirtmeden gecemeyecem sonucta acerle birlikte sunulan windows home edition u pasa pasa almak zorundasınız yani verilen para bosa gidecek sonucta(XP-SP2 dururken home kullanacak halimiz yoktu heralde.)Fakat Monster bizi windows home alma zorunluluguna itmiyor ve sonucta o para cebimizde kalıyo dostum.Bilmem anlatabildinmi
    quote:

Orjinalden alıntı: coppermine

o verdiğiniz modelde olmayıpda monsterda olan artıları yazalım isterseniz:

+128 mb geforce 6600 go
    +2 gb dual ddr2 ram
    +gigabit ethernet (henüz gigabit kısmını kullanmasamda var)
    +IEEE1394
    +kızılötesi (bunu anlayamadım belki acerde de vardır)
    +4 usb2.0 yuvası (acerde 3 adet)
    +svideo
    +bellek kart okuyucusu
    +notebook çantası

şimdi gelelim acer da olup monster da olmayanlara:
    +windows xp home
    +Meteksan.NET 3 Aylık internet paketi Acer ARCADE VE acer GRIVISTA yazılımları
    +100 gb 5400 rpm hdd (20 gb fazlası var)
    +Norton AntiVirus, Acer e-Manager, DVD player, NTI CD-Maker, Acrobat Reader, Kurtarma CD'si

Göreceli olan "Belkiler" var bide;
    +kasası daha kalitelidir
    +lcd si daha kalitelidir
    +Adı duyulmuş firma

Birincinin fiyatı: 1.499,00 USD + KDV İkincinin Fiyatı: 1.559,00 USD + KDV

Sizi bilmem ama bana pek aynı fiyat yada aynı makina gibi gelmedi. Bu şartlar altında tercihim yine monster olurdu. Çünkü hala çok memnunum.

Saygılarımla...

• valla alanlar güle güle kullansın, hayırlı olsun. ben sadece fikrimi söyledim. benim şahsi düşüncem ingilizlerin söylediği gibi:
    "ucuz mal alacak kadar zengin değilim"
  • Dostum onu bunu bilmem ama İngilizlerin sozune fazla guven olmaz.Zaten topunun canı cehenneme.

• Bu konuyu gündeme getirdiğiniz çok iyi olmuş arkadaşlar.Çünkü şu an özellikle bu forumdaki birçok insan bu markayı biliyor fakat güvenemiyor. Tabi ki güvenemezler çünkü bu forumda bile bu laptopu aratınca adamın eline elle tutulur birşeyler gelmiyor...

Açıkçası bu alet benim resmen ağzımı sulandırıyor. Ben bayağı araştırdım nedir, ne değildir, kimdir bu adamlar neciler, ne iş yaparlar, doğal olarak da herkesin aklına takılan sorular bunlar çünkü baktığınız zaman aletin özellikleri süper ve fiyat çok ucuz...

Alın size benzer bir ürünhttp://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=UN027TOS03

Ve de Monsterhttp://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=UN443MNS02

Teker teker naçizane karşılaştırmak istiyorum özelliklerini sonra da artılarını eksilerini ben kendimce yorumlayacağım fakat sizlerin de yorumlarını merakla bekliyorum...

Kendimce +lar -ler

Toshiba Marka Güvenilirliği ve LCD Kalitesi

Monster'ın +1GB Ram'i

Toshiba'nın Ses Kartı Daha kaliteli

Toshiba'nın +20 GB Harddiski

Monster'ın daha hafif olması 2.75kg 'a 3.3 kg ama ölçmek lazım

Pil tahminen Toshibanınki daha iyidir

Fiyata gelince KDV Dahil : Toshiba 4.765,31 YTL Monster: 2.432,13 YTL

Şimdi açık açık yorumumu yapmak istiyorum arkadaşlar.Bazı arkadaşlar bana kızabilirler bula bula bunu mu buldun Monster'ın karşısına çıkartacak hani daha pahalı bir alet yokmuydu diyebilirler ben de onlara daha benze özellikteki diğer markalı ürünleri buraya koymalarını bekliyorum...

Bir kere Konfigürasyon olarak kim ne derse desin benze ürünler Ram ve Harddiski katmazsak onlarda basit ayrıntılar çünkü gidersin Toshibanınkini 2 GB yaparsın (fakat 1GBx2 olacağından diğer ramleri satmak zorundasın ) Harddisk olayında da e kardeşim bu aletlerin DVD RW 'ı var gidersin 5 tane DVD yazarsın arşivin Notebookunda duracağına DVD'de durur... (Monster alacaklar için geçerli ) Yani anlatmak istediğim konfigürasyon olarak birbirlerine oyle ahım şahım üstünlük sağlayamaz bu makine..

Ama gel gelelim LCD kalitesi, şahsen ben FOKUS Shop'a gittim ve oradaki adam bana açık açık şöyle dedi : Doğal olarak Sony veya Toshiba ile Monster'ı yanyana koyunca görüntü parlaklığındaki kalite ortaya çıkıyor dedi... Ama şunu da ekledi (ben tam kapatırlarken uğradım oraya ) Müsait bir zamanda gel oturalım bu aletin başına 2 saat istediğin şeyi yapalım dedi... İstediğin oyunu oynayalım istediğin Benchi yapalım... Açıkçası adamın bu lafı beni bu laptop konusunda çok tahrik etti... En kısa zamanda da DVD'mi alıp (içindekiler malum test programları) gideceğim Fokus Shop'a...

Yani benden bu kadar arkadaşlar varsa eklemek istediğiniz birşey lütfen ekleyin... Ve de özellikle rica ediyorum elinde bu model Monster olanlar var ise lütfen bize ayrıntılı ayrıntılı 3D mark 2005 2003 ve Süper PI skorlarını iletsinler... Ben bir ara bu casper'ın Sonomalı 6600 go'luk laptopuna takmıştım fakat casperın kasası çoook dandik o yüzden vazgeçmiştim. Bazı arkadaşlar bu Casper'ın Bench skorlarını yazmışlardı ve benim ağzım açık kalmıştı o yüzden direk 6600 go dedim... Bir ara x700 ile 6600 go'yu karşılaştırıyordum da o yüzden...

Bu linkte Huhukomsu adlı kullanıcının 6600 Go benchmark skorları bulunmaktadır belki size önbilgi olur...

CYBERMANIAC özellikle senin yorumlarını bekliyorum tekrara bu topici açtığın için teşekkürler yoksa ben açacaktım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noleaf -- 29 Aralık 2005 4:43:19 >

• noleaf,
    dostum öncelikle toshiba ile monsterı karşılaştırarak bence olayı çok abartmışsın. bence böyle bir karşılaştırma çok anlamsız. ayrıca 3D mark 2005 2003 ve Süper PI skorları her laptopta aynı olan temel donanıma bağlı şeyler yani bu skorların kalite, sağlamlık vb. şeylerle alakası yok ki.

ayrıca sözkonusu toshiba, toshibanın en prestijli modeli QOSMIO dur bu model senin bahsetmediğin daha bir çok multimedia özellikleri içerir. hoparlörleri bile monsterdan 3-5 kat kalitelidir. bu modelle karşılaştırılacak piyasada toplasan en fazla 5-10 tane model vardır. senin karşılaştırman resmen porshe ile lada karşılaştırması gibi olmuş.

• uçç uçç poche ile ladaymışş...

Anlamadığım noktalar;
    * Monster'ın içindeki intel centrino 2.0 ghz işlemci intelin değil midir??? Intel fabrikalarından çıkmamış mıdır??? CYRIX işlemciler iyi Makyajlanmış demekki
    * Monster'in içindeki Intel® 915PM Chipset li anakart orjinal intel değil midir??? Intel fabrikalarından çıkmamış mıdır??? Yada SIS Chipsetli TOMATO marka bir anakartı mı bize yutturuyorlar???
    * Monster'in içindeki kingston dual ddr2 533 mhz bellekler KINGSTON değilde HARIBO markalı mı, ŞEKERCİ'de mi satılıyo.
    * Monster'in içindeki Ekran kartı, Nvidia 128 mb pci expr. 6600 go değilde MODİFİYE EDİLMİŞ S3 VIRGE mi?
    * Monster'in içindeki HDD 80 gb. 5400 rpm SAMSUNG değilde DOUBLE DENSITY Quantum lct10'mu???
    * Monster'in içindeki dvd wr, nu tech dvd writer'ları yapan firma değilde patates cipsi üreten bir firmanın ürünü mü???
    * Monster'in içindeki kart okuyucu Texas Inst. Yerine HOLLYWOOD Inst. üretimi mi????
    * En basitinden Monster dahilinde verilen Adaptör LITE ON firmasının değil de LITE OFF mu??
    * Tüm bunları okuduktan sonra HALA LADA BENZETMESİ YAPACAK KADAR körleşebiliyor musunuz???

UNUTMAYIN, kasa, lcd, pil, farkı var diye bu ürün LADA olmaz; olsa olsa DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ FERRARİ olur

Saygılarımla...

• monster kullanan birileri varmı buralarda? varsa alet hakkında hiç sorun yaşadınızmı? servis destek hizmet ? bilgisi olan ?
  • ben kullanıyorum, şu ana kadar ölü piksel de dahil hiç bir sorunum olmadı, sadece bir ara laptop ile beraber gelen driver cdsini kırmıştım yanlışlıkla, fokus bilgisayara söyledim, kırık cd yi alıp yeni cd yi veririz dediler ve hemen değiştirdiler. Zaten ben alırken, ilk 1 hafta ben bundan memnun değilim derseniz geri alıyoruz diyolardı. Tercih size kalmış, ben kendi adıma memnunum ve iyiki almışım diyorum. Ama alırda problem yaşarsanız bilemem. Biraz şans işidir elektronik. (beko plazma tv'im aldığım ilk haftasında patladı mesela, şu an serviste.)
    Saygılarımla...
  • Coppermine kardeş dediklerine aynen katılıyorum... Sonuçta kullanılan parçalar aynı, kasası da gördüğüm kadarıyla o kadar da kötü değil... Tasarım olarak olsun malzeme kalitesi olsun standart seviyede bence...

@bahahakan

Abicim eyvallah böyle zıt düşünceler de olacak ki forumun bir manası olsun. Ben kesinlikle katılmıyorum Porsche-Lada teşbihine... Fakat ben de diyorum ki benzer konfigürasyonda başka bir markalı alet koy onu da karşılaştıralım...

@Coppermine

Kardeş ben zaten bu laptop konusunda Monster'a ufak ufak ısınmaya başladım. Şimdi sen de böyle ben sorunsuz kullanıyorum filan deyince gidip hemen alasım geliyor...
  • Gençlik haydi şu topic hareketlensin biraz....
  • http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1557 Msi M645 var bu ozeliklere yakın olarak fiyatıda aynı hemen hemen ama ram olarak dusuk bu alet , monster ozelliklerine gore bedava bence fiyat olarak alternatif te msi olur bence
  • CYBERMANIAC ISINMA DURUMU NASIL, PERFORMANS GEREKTIREN PROGRAMLARDA ISINIYORMU , BIRDE EKRAN KALITESI NASIL TESEKKURLER...
  • CYBERMANIAC;
    dostum o dell xpas o laptopu nerden bulabileceğimi ve internette enrde gördüğünün adresi warsa buraya yazarsan çok sewinecem ya ve fiyatı ne kdr bu aletin ?
  • Dostum diger topicle ilgili konuları ve soruları bu topicde acmasanız sevinirim cunku konu dagılıyo.Yine de cevap veriyim sana diger topicde anlattıgım model DELL XPS-2 nin en iyi modeli ve Turkiyede maalesef satısı yok yalnız bi alt modeli ideefixe de satısta su an bildigim kadarıyla fiyatı kdv dahil 5.000 ytl falan civarında.Ideefixe de satılan modelin de ihtiyaclarını karsılayacagına eminim ama biraz tuzlu gibi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.