Şimdi Ara

YENI MONSTER TYRANNOSAURUS ND511N20S2 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: E.O.F

CYBERMANIAC ISINMA DURUMU NASIL, PERFORMANS GEREKTIREN PROGRAMLARDA ISINIYORMU , BIRDE EKRAN KALITESI NASIL TESEKKURLER...

Dostum monsterı cok fazla kasmadan kullanmaya calısıyorum.Isınma sorunuyla karsılasmadım.Ancak 2 gun once Farcry ve Hilf Life2 ve Underground2 oynadım 4-5 saat sırf ısınma sorunu var mı diye.Buna ragmen altına elimi attıgımda cok az ısındıgını hissettim yine de dedigim gibi cok fazla kasmadım simdiye kadar.Ekran kalitesine gelince PBell,Sony,Dell gibi cok mukemmel bi ekran kalitesine ve parlaklıga sahip deil ama kesinlikle ve kesinlikle kotu denilemez.Hatta bana kalırsa gayet iyi ozellikle de fiata gore.Yani ekran net ve idare eder parlaklıga sahip diyebiliriz ve benim ihtiyaclarımı da karsılıyo dogrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CYBERMANIAC -- 2 Ocak 2006 13:22:30 >
  • bence bu alet fiyat / performansta türkiyede satılan tm laptoplar genelinde 1.sırada...

şu anda laptop alacak olsam , ciddi bir seçenek olarak değerlendirirdim bu laptopu...

alacak arkadaşlar da gözden kaçırmasın gitsin dükkanında kasa kalitesini ve ekranı test etsin 2-3 saat takılsın alsın beğenmezse 1hafta içerisinde iade etsin...vs

acaba üretici firma değişik işlemcili (örneğin AMD turion ) ya da grafik kartlı (örneğin ATİ X700) spesifikasyonlar da üretmeyi düşünüyor mu?
  • Aslında su amd nin turion islemcileri daha yeni yeni piyasada kullanılmaya baslandı.AMD turion islemciye sahip cok fazla notebook secenegi yok hala karsımızda.Ancak ileriki zamanlarda notebooklarda AMD turionların kullanımının artacagına eminim.Bi bakarsın monster da el atar bu iseAncak su Ati x700 kullanacaklarını sanmıyorum.Cunku performans olarak nvidia 6600 128mb cok daha iyi bi ekran kartı.ozellikle de oyun performansı gayet iyi.

• Kasası biraz irice ama, almaya değer.
    Hem önemli olan içgüzellik değil mi? ):
  • Beyler su fokusshop istanbulda hangi semtlerde bulunuyodu acaba.Ben kadıkoy subesini biliyorum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CYBERMANIAC -- 4 Ocak 2006 13:03:31 >
  • beyler bu aleti fokusshoptan baska yer satmıyor mu?
  • Ben olsam direk alırım kasa aynı benim Datron la bunu almadan öncede çok şey söylendi ama ben yinede aldım
    bu kadar atıp tutulacak ne varki dedim kullandıkça 5 aydır kilitlenme yok alette işletim sistemi hatalarını saymassam.. ve ben bi açtımmı en az 5 saat açık kalır yani performanslı kullanırım film convert etme nfs falan .. Bence tereddüt etme al iyiki almışım diyeceksin ben öyle diyorum hala..
  • Ürünün özelliklerini inceledim, gayet güzel. Bu özelliklere göre fiyatı da uygun. Ancak satış sonrası desteği ve malzemesi nasıldır bilemiyorum. Onun haricinde özellikleri-fiyatı açısından tavsiye edilebilecek bir laptop.
  • fiyat uygun ancak marka kafamı karıstırıyo servis olanagı nasıl arastırmak lazım
  • laptop alirken markasina dikkat edin arkadaslar.....Bilenler ve zamaninda bu hatayi yapip basini duvarlara vuranlar bilirler...

lutfen ozelikklere kanmayin.....Laptop la pc ayni sey diil...marka laptoplar icin ciddi bir durum....

saygilar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Utkan S.

laptop alirken markasina dikkat edin arkadaslar.....Bilenler ve zamaninda bu hatayi yapip basini duvarlara vuranlar bilirler...

lutfen ozelikklere kanmayin.....Laptop la pc ayni sey diil...marka laptoplar icin ciddi bir durum....

saygilar

katılmıyorum sonuçta bunun parçalrını monster...vb üretmiyor sadece montajı yapılıyor.. E sen gidip böyle iyi parçaları bi montaj için
    göz ardı edemezsin..Servis olayını bilmem ama monster ın..
  • arkadaslar gercekten de bu modeldeki özelliklere sahip diger markaların fiyatları 5000YTL yi rahat buluyor. Ancak servis desteği ve ekran kalitesi kafamı karıstıyor. bayramdan sonra bi laptop alacagım ama hala ne alacagıma karar veremedim ne zor işmiş bu iş.. bu aleti ankarada görebilecegim bi yer varsa yazana simdiden tesekkur ederim..
  • arkadaslar tamam modelin özelliği tartısılmaz fiyat/performans 1 numara ama bide laptop diyince bi karizması olması lazım ve bence kasası benim gözümde sıfır.alamyı düsünüyodum ama resimlerden incelediğim kadarıyla cok kötü.bi arkadas yukarda yazmıstı doğan görünümlü ferrari diye ama bence herseyiyle bi porshe alın...
  • kasayı takmayan için en iyi seçenek bu
    kasa ii değil kabul ama sağlamlık iyi yani düşürmessen bişi olmaz
  • şu anda 2gb ram bir notebook için fazla
    100 kullanıcıya biri 1gb diğeri 2gb olan modeli verseniz
    3 saat kurcalasalar en fazla 5 kişi 2gb lık modelin farkını anlayabilir
    bi yandan autocad bi yandan imesh bi yandan kazaa bi yandan div-x encoder bi yandan media player bi yandan da 5 internet explorer penceresi acık olcakki o zaman 2gb a ihtiyac duyulsun, ki bunu yapan kullanıcı çok azdır..
    hele oyunlarda performans artışı hiç yoktur diyebilirim 1gb lık modele göre
    şimdi diceksinizki " ilerde lazım olcak 2gb ram " bunu dicek arkadas varsa ona şimdiden cevabım bu sektorde ileriye yatırım yapılmaz olacaktır
    o rame ihtiyacınız oldugu zaman belkide ddr3 teknolojisi yaygınlaşmış olcak vs.vs...

o yüzden 1gb modeline bakın alacak arkadaslar, paranız cebinizde kalsın
    ve bu bilgisayar kesinlikle acer 5024 ün eline su dökemez yukarda yazdıgım nedenlerden dolayı
    belki az bir mikta hızlı olabilir ekran kartı ve işlemcisinden dolayı,(en fazla %5, ki yine cogu kullanıcı bu farkı hissedemez)
    ancak unutmayınki cok daha pahalı ve siz o paranın bir kısmını asla kullanmayacagınız, varlıgından haberinizin bile olmayacagı fazladan 1gb ram için veriyosunuz.. ayrıca acer ın kasasıda inanılmaz kaliteli...

• valla beyler bu makina benim aklıma yattı. bayramdan sonra almayı düşünüyorum. arkadaşın dediği gibi bu elektronik cihaz meselesi gerçekten şans işi. ben forumda diğer marka ve modellere de şöyle bir göz attım. sorunsuz bilgisayar yok gibi. bir modeli ve özelliklerini beğeniyorsunuz sonra forumdan yorumları okuyorsunuz gözünüz korkuyor ve vaz geçiyorsunuz. neredeyse insan diz üstü almaktan vazgeçecek. kaliteli mal tabiki başka oluyor. ne yapalım bütçe meselesi. monsterin bu modelinin sahip olduğu özelliklerde kaliteli bir cihazı şahsen ben alamam. birde bugün aldığımız bir bilgisayarı ne kadar kullanbileceğiz ki 3 yıl sonra değiştireceğimiz bir cihaz için aradaki bu fiyat uçurumuna katlanmak ne kadar doğru. bilgisayar sorunsuz çalışsın ve benim işimi görünsün de, kasasının görünümü, zamanla oluşabilecek birkaç ölü piksel (uzun vadede) o kadar sorun değil bence. bu bilgisayarın özellikleri gerçekten harika alan arkadaşlara güle güle kullanmalarını dilerim. tekrar ediyorum önemli olan sorunsuz işimizi görmesi...

• Subaru arkadasım gelecegı dusunerek hareket etmek yanlıs olur demıssın, fakat Acer (5024)64bitlik işlemciye sahip bi notebook ile kıyaslama yapmış. Acer 5024'e sahip bi kullanıcı olarakmı yorum yaptın anlamadım ve Kıyaslamalarında hangı konularda acer'ın elıne su dokemes bu notebook bıras daha detaya inermisin...

• ya herkes nie kasaya takilmis durumda? tft lcd ye gelince : cou uretici (isimde toshibanin kimi modelleri de olmak uzere) lcd lerini taiwanli jada koreli baska ureticilerden alio. qosmiodaki ekran kalitesi L-series satellitelarda var mi saniosunuz?

daha once bi tane fs amilo-d kullanmistim ve o kadar buyuk marka olmasina ragmen ne kadar kotu bi servis ve online desktege sahib olduklarini anlamam kolay oldu.

dieceim su ki ustunde FS yada XYZ yazio die +100 lerce dolar para vermeyecek kadar deneyim sahibiyim. Ama bir belirtme yapmadan da gecmiiim; ulkemizde urunler (cou sektorde) kaliteyi ilk tattiran markalariyla hatirlanir, kimse granul kahveye granul kahve demez nescafe der. benim de aklima printer diince HP laptop diince toshiba gelir (evet ii de olsalar dierleri gelmez). Ve yine kisisel dusuncemdirki monster bu fiyata bole makinalar satmaya devam ederse 3-5 yil icinde neden aklimza ucuz ve kaliteli lapto diince monster ismi gelmesin..

saygilarimla

• notebook almayı düşünüyorum ve kafamdaki modeller bunlar ve ben bır turlu karar veremıyorum eger monster kullananlar varsa performansı hakkında bilgiler istiyorum dün fokusshopu aradım ve kullanılan parcaların markalarını ıstedım maıl geldıgı zaman sızlerle paylasırım

iyi günler

MONSTER TYRANNOSAURUS ND511N20S2 1499+kdv

MONSTERSONOMA 2.0GHz/533 + 2 GB Dual DDR2/533 KINGSTON + 15.4" WXGA Aktif TFT + 128 MB Geforce 6 6600 16x PCI Express bağımsız ekran kartı + 80GB/5400rpm + DVD-RW Dual Layer + 5.1 Card Reader + WI-FI kablosuz ethernet + 10/100/1000 GIGABIT Ethernet + Bluetooth Adaptör + Monster Notebook Çantası
    Ürün Kodu Tyrannosaurus ND511N20S2

Intel® Centrino™ Mobil Teknolojisi ile

İşlemci Intel® Pentium™ M işlemci 760 Sonoma teknolojisi 2.0 GHz, 2 MB Cache, 533 Mhz FSB

Chipset Intel® 915PM Chipset
    Kablosuz haberleşme Intel® PRO/Wireless 2200BG WI-FI kartı
    Sistem belleği 2 GB Dual DDR II 533 Mhz KİNGSTON ( Dual çalışabilmesi için 2 x 1 GB takılı. )
    Ekran Kartı 128 MB nVIDIA GeFORCE 6 6600 16x PCI Express bağımsız ekran kartı
    Ses Kartı AC97 S/W, Hoparlör, Mikrofon
    Network 10/100/1000 GIGABIT LAN
    Fax Modem 56k V92 Dahili Fax Modem
    Pcmcia PCMCIA 2.1
    Sabit Disk kapasitesi 80 GB 5400 Rpm 8 MB Cache
    Optik sürücü DVD-RW Dual Layer ( Çift katmanlı )
    Batarya Li-Ion 8 cell ( 3 saat civarında )
    Klavye Q Turkçe 85 Tuş
    Ekran 15.4" WXGA TFT 1280 x 800
    İşletim sistemi Free DOS ( XP Home : 89 $ + KDV )

Boyutlar 363 x 265 x 34 mm
    Ağırlık 2.75 kg
    Geliştirilmiş Port'lar 1 x IEEE1394, 4x USB 2.0, S-Video Tv-Out, PCMCIA 2.1, FIR port, Line in / Mic in Jack, RJ-11 ve RJ-45 çıkış, 2. monitör bağlantı çıkışı, Speaker / Kulaklık çıkışı ( SPDIF - Dijital Çıkış )
    Bellek Yuvası Card Reader 5.1 ( SD, MMC, MS, SM, XD )
    Çanta MONSTER Deri Notebook Çantası.
    Garanti Süresi 2 YIL Türkiye' nin 81 ilinde 86 noktada Arena ve İnselberg firmalarının PRO2000 servis organizasyonu ile.

TOSHİBA M70-159 1699+KDV (RAM EKLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM)
    Garanti Süresi 24 ay
    İşlemci Intel Centrino mobil teknolojisi, Intel Pentium M işlemci 750 (1.86 Sonoma) 533 MHz Front Side Bus, 2 MB
    Chipset 915 PM Express
    Sistem belleği 512 MB DDR2 RAM, Maximum: 2,048 MB
    Ekran Kartı ATI Mobility Radeon X700 , 128 MB Video RAM, 16x PCI Express
    Ses Kartı Toshiba Bass Enhanced Sound System, SRS TruSurround XT sistemi ve SRS WOW, Harman Kardon® stereo hoparlörler
    Modem / faks 56 K Modem
    Network Ethernet LAN 10/100
    Pcmcia 1 x PC Card Type II
    Sabit Disk kapasitesi 60 GB (5.400 rpm) S-ATA
    Optik sürücü DVD Super Multi Drive (Double Layer)
    Batarya Lithium-ion teknolojisi, max. 2.26 saat
    Ekran 15.4" Toshiba TruBrite WXGA TFT Ekran (1.280 x 800)
    İşletim sistemi Windows XP Home
    Boyutlar - ( ExBxY ) mm. 360 x 263 x 38.5, Ağırlık: 2.71 kg
    Geliştirilmiş Port'lar DC-in, harici monitor, harici mikrofon, RJ-11, RJ-45, TV-out (s-video),1 x kulaklık,i.LINK® (IEEE1394), 5-in-1 medya card okuyucu, 3x USB 2.0
    Kablosuz haberleşme 802.11 b/g , Bluetooth

HP PAVİLİON 4289 1699+KDV (HDD 8OGB 5400 RPM ÇEVİREBİLİRMİYİM)

HP Pavilion dizüstü bilgisayarları ile hem çalışın hem eğlenin. Güçlü multimedya özellikleri ile muhteşem oyunlar oynayabilir, DVD seyredebilir ya da internette sörf yapabilirsiniz.
    Sonoma 1.86 / 1 GB DDR2 533 / 100 GB / LightScribe DVD Yazıcı Çift Biçim (+/-R +/-RW) + Çift Katman desteği / 6.1 Card Reader / Wireless / Bluetooth / 15.4" WXGA 1280 x 800 / 128 MB Ati Mobility x700 vga kart / Altec Lansing Speaker / XP HOME
    İşlemci, işletim sistemi ve bellek
    Yüklü İşletim Sistemi
    Microsoft® Windows® XP Home Edition

işlemci
    Intel® Pentium® M İşlemci 750

işlemci teknolojisi
    Enhanced Intel® SpeedStep® teknolojisi

işlemci hızı
    1,86 GHz

Sistem Veri Yolu
    533 MHz Veriyolu hızı

Önbellek
    Düzey 2 önbellek 2 MB

Standart Bellek
    1024 MB

Bellek Türü
    DDR2 533 MHz

bellek yerleşimi
    (2 x 512 MB)

Azami Bellek
    En çok 2 GB DDR2 belleği destekler

Dahili sürücüler
    Dahili Sabit Disk Sürücü
    100 GB

Sabit disk denetleyici
    EIDE sabit sürücü, ATA 100

Sabit Disk Sürücü Hızı
    4200 rpm

optik sürücü türü
    LightScribe DVD Yazıcı Çift Biçim (+/-R +/-RW) + Çift Katman desteği

Sistem özellikleri
    Bellek kartı aygıtı
    Digital Media Reader (6'sı 1 arada) (xD, SD, Smart Media, Memory Stick, Memory Stick Pro, Multimedia Card)

ağ arabirimi
    10/100 LAN Ethernet tümleşik

Kablosuz Teknolojileri
    Intel® Pro/Wireless 2200 802.11b/g Tümleşik Wireless LAN

Kablosuz yeteneği
    Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi

Harici I/O Portları
    4 USB 2.0; 1 EEE 1394; 1 VGA; 1 RJ-11; 1 S-video TV-Çıkışı; 1 RJ-45; 1 Genişletme Bağlantı Noktası 2 konektörü; 1 kulaklık çıkışı; 1 mikrofon girişi; Uzaktan kumandalı kızılötesi bağlantı noktası (Uzaktan Kumanda ile birlikte gelir)

görüntü yakalama arabirimi
    IEEE 1394 Arabirimi

Genişletme Yuvaları
    1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)

Görüntü boyutu
    15.4” WXGA High Definition BrightView Geniş Ekran

Görüntü çözünürlüğü
    1280 x 800

Video adaptörü
    ATI MOBILITY RADEON X700 grafik kartı

Video bağdaştırıcısı belleği
    128 MB özel video belleği

Video bağdaştırıcı, yol
    PCI Express®

Taşınabilir Uzaktan Kumanda
    HP Mobile Uzaktan Kumanda

Dahili Ses
    3D Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik

Hoparlörler ve mikrofon
    Altec Lansing® hoparlörler

güç kaynağı türü
    90 W AC Güç Adaptörü

Pil Tipi
    6 hücreli Lityum-İyon (Li-Ion) pil

Yazılım
    Yazılım -- Üretkenlik ve Finans
    Microsoft® Works 8.0

Önceden yüklenmiş yazılım
    Microsoft® Internet Explorer 6.0; Microsoft® Outlook® Express; Adobe® Reader 5.0

optik sürücünün sürücü yazılımı
    InterVideo WinDVD 5.0; Sonic™ Digital MediaPlus 7.0: Sonic™ RecordNow; Sonic™ MyDVD; Sonic™ Easy Archive; Sonic™ Express Labeler; Microsoft® Windows® Media Player 10; Apple iTunes; Apple QuickTimes; HP Image Zone Plus

Yazılım Dahil
    Symantec™ Norton Internet Security™ 2005 (60 günlük canlı güncelleştirme); Notebook Yardım ve Destek

Boyutlar / ağırlık / garanti
    Ağırlık
    2,97 kg (6,45 lbs)

boyutlar (e x d x y)
    35,84 cm (G) x 25,78 cm (U) x 3,35 cm (min) / 4,25 cm (maks) (Y)

Paket Boyutları (G x D x Y)
    433 x 186 x 354 mm

Garanti Bildirimi
    2 yıllık, yalnızca serviste, parçalar ve işçilik.

• ben bu modeli hepsiburada.com dan aldım yalnız orada sabit disk kısmında 4200 rpm yazıyor focus u aradım kesinlikle 5400 rpm olduğunu söylüyorlar valla kafamda soru işareti oluştu acaba hangisi doğru bilemiyorum. kargoya verilmiş büyük ihtimalle yarın elimde olur. bir sorun çıkmazsa kurulumlardan sonra düşüncelerimizi ve bilgilerimizi paylaşalım arkadaşlar...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.