Merhabalar dostlar sonunda karar verdim ve MSI GE40 Satın aldım.Şimdi bilgisayarı nasıl kurmalıyım ne kadar sürede şarjda kalmalıdır? Batarya ömrünü uzatmak için ne yapmalıyım? Sürekli prize takılı kullanırsam bataryaya zarar verir miyim? Belli bir doluluktan sonra bataryaya gelen elektrik kesilir mi? Beni lütfen bilgilendirin bir de iso dosyaları flash belleğe yazılır mı?
Yazdığını pek anlayamadım ama freedos ise uefi win8.1 kur derim. Onu bios dan ayarlayıp usb den yükleyebilirsin. Oyun oynarken kesinlikle prize takılı pilsiz oyna. Ofiste ise bence pille idare et çünkü pili boşaltıp doldurmazsan yani sürekli %90 lardan şarj edip durursan pil ölmeye başlar.zaten msi yeni modellerde kendi elektriki kesiyor şarj dolunca. İso dosyasını da bir programla usb ye yazdırıyorduk sanırım.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Oyunları pilde takılı oynamayın ve pilide çıkartıp oynamayın ikiside zarar veriyor şarj olurken rahatlıkla oynayabilirsiniz zaten pilde bilgisayar oyunlarda düşük performans gösterir.
Pil kalibrasyonunu zamanı gelince yapın pili çıkartıp kullanmayın ani akımla bilgisayarı elinize alabilirsiniz.
MSİ GE60 kullanıyorum 1.5 yıldır hala taş gibi bilgisayar sadece fan sorunu yaşıyorum onuda inşallah çözüme kavuşturacağım.