Beyeler kuzenim evine 2 muhabbet kuşu getirmiş malum annesi izin vermemiş satıcakmış bende kıyamadım aldım ondan ama şuana kadar bir kuşa bakmışlığım yok hatta hayvan beslemişliğim yok. Kuşlar ilk geldiğinde şaşkında yem felan yemedi fazla uğraşmak istemedim kuşla ortamı tanısın diye ama malum çocuklar rahat bırakmadı kuşları şimdi beyler hiç kuş bakmamış biri olarak kuşa nasıl bakmalıyım yardım ederseniz kuş içinde iyi olur benim içinde. :) ve dişi olanın göğsünde tüy yok kendimi yolmuş ne yapmış bu hayvan böyle anlam veremedim :) eğer normal birşeyze mazur görün belirttiğim gibi daha önce kuş bakmışlığım yok. şimdiden teşekkür ederim.
Kuşları bir üreticiye satmanı tavsiye ederim,eş kuşlara bakmak zordur hele ki bilmeyen birisi için daha zordur.Saana kolay gelse bile kuşlar zorluk çekebilir,yumurtlama sorunu olsun veys tres olsun tüy dökümü olsun vs.
Ya ilk başta tedirgin aldımda ne biliyim iyimiş kuş bakmak bakalıp olmazsa vericem
Es kuslara bakmak cok zor arkadasinda dedigi gibi. Temizlikleri ayri dert bakimlari ayri dert , ceneleri apayri bidert :))
Birbirlerine alistilarmi evin icinde sesleri hic kesilmez. Evimin nese kaynagi aslinda biciriklarim ama bazen kizdiriyorlar.
Tuyleri cok problem 2 kusun temizligi etrafi kirletmesi cok cabuk oluyor.
Bazen saliyorum evin icinde tepemde cilvelesmeleri tum stresimi aliyor herseye degiyor.
Evet cidden insandaki stresi alıyor ses çıkarmaları sorun değil aslında böyle daha iyi dediğin gibi arada cilvelesmesi daha da stresi alıyor insandan. Bakmaya çalışıcam bu gün 2. gün kafesi açmayı düşünüyorum bir çıkıp dolaşsınlar. Birde beyler kafese yakşaldığım anda dişi kendini yere atıyor kafesin zeminine :( erkek o plastik sopada (tam adını bilmiyorum :) ) duruyor ama dişi kendini atıyor beni görünce neden acaba düşüncelerinizi yazarmısınız ne yapmam lazım bana alışmaları için :)
Bu arada sağolun cevap verdiğiniz için.
dişiler çok daha nazlı olur. Alışma falan durumları çok zordur ele falanda gelmezler. Mesela benim dişiyi 1-2 sefer mecburiyetten elime almam gerekti kıyamet kopartıyor ortalığı yıkıyor. Bu arada henüz daha alışmadan 2. gün salmamanızı tavsiye ederim. İlk bi 10 gün kafesten çıkarmayın alışsınlar iyice.
Bende çıkarmadan bi yanıt bekliyim dedim çok sağolasın. Dişiye sevimli gözükmeye çalışıyodum, iltifat ediyodum baktım bağırmaya başladı korktum valla
Ben kendimi bildim bileli muhabbet kuşu besleriz :) Aslında en büyük problem kuşların kavga etmesidir gerisi problem değil. Genelde dişiler atarlanır ve erkeğin kafasını gagalar buda ölüme kadar yolu olan bir süreç böyle bir durum hissettiğinizde hemen ayırın kuşlarınızı :) Bunun dışında bakması zor değildir gerçektende yemini suyunu verin tamam denecek kadar kolay :) Yaz ve kış boyunca hava sirkülesi olmayan yerlerde tutun rüzgara esintiye gelemezler. Gaga taşı yem ve su yeterlidir 1 2 de oyuncak koyun içeriye . Maydonoz kesinlikle yedirmeyin :) Onun dışında sofranızda gezdirebilirsiniz. 10 15 gün sonra kafesini açın bakalım ne yapacaklar . Ayrıca elinizden korkutmayın yakalamaya kalkmayın kafesine sokmak için kafesi yaklaştırmayı deneyin. Çok ses yapıp sizi delirtirlerse kafesin üzerine birşey örtün 10 dakika sonra susarlar :) Yok yavrulatağım ileride derseniz onun içinde ayrı bilgi tarif aksesuar bilgisini veririm:)
Çok sağol :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme