Şimdi Ara

Yeni Mükemmel Ekonomik AIRFEL Karbon Radyandt Isıtıcı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
34.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3-4 saatlik kullanım için ideal bir çözüm olabilir tabiki de. Sanırım kısa sürede stoklara girer ,yapı marketleri takip edin mutlaka başlar bu ara satışı.Koçtaş Gree klimaları satıyor bu ürünüde satar tahminimce.
  • Bu aırfel sobanın üç tane serisi vardı.. birisi 1750 Wattlık idi.. ve fiyatı 219 TL idi sanırım ayağı ile beraber olmalı yoksa bu fiyat bu kadar olamazdı daha düşük birşeydi..

Sonra 2500 wattlık vardı 199 TL den satışa girmişti soba.. (sitesinde 230 TL. civarı gözüküyor)

banyolar için uygun olanıda ne kadardı hatırlamıyroum bu fiyatlar galiba böyle olacak gibime geliyor.. ordaki satıcı dahada düşer demişti bana ama sizin bilginizi almak istedim.
  • bu ısıtıcının 1500 wattlığını oda için aldım aldım SR(Spot portable) spot taşınabilir model olanı, 50 derecelik bir açıyla ısıyı veriyor, aşağı ve yukarıyada 30 derecelik bir açı ile kullanılabiliyor, malzeme kalitesi gerçekten güzel ısıtması başarılı hemen ısınıyor bekleme yok ayakları sağlam kablo kanal güzel düşünülmüş sade ve sağlam bir cihaz, montajı basit geçmeli malzeme sadece altta dayanak için bir vida kullanılıyor, sonuç itibariyle oldukça beğendim memnunum. birde WR(Wide angle portable) modelleri var geniş açılı olarak geçiyor oda 80 derece açıyla ısıyı yayıyor içindeki ısıtıcıların arası spot olana göre 1-2 cm daha açık belli bir bölge için SR biraz daha geniş alan için WR modeli daha uygun diye düşünüyorum oda 13-14 m2 ve diktörtgen olduğu için SR modeli bana daha uygun geldi birde bu SR modelinn spot olduğu için daha güçlü ısı verdiği söyleniyor, SR gri renk, WR koyu gri siyahımsı bir renk 1500 watt ı 199 tl ye aldım 1750 watt 219 tl idi Darty de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 7 Ekim 2010; 15:07:43 >

• Bu soba hakkında bir kişinin yorumunu daha aldım.. oda 1750 wattlık soba almış kendisi dartyden ve oda aırfel markaydı sobası ve gayet güzel ısıtıyor diyor sonra sordum termostat yapınca rezistansların hepsimi sönüyor diye dedi teki sönüyor dedi ve kaliteli soba dedi o konuda biraz muhabbet ettik ama asılnda o osba diğer ufo sobalara göre daha güzel.. hemen etkisini yitirmiyor söndüğü zaman.

Soba spotmu yoksa geniş açılımı onu bilmiyorum muhtemelen WR idi..

alan için WR modeli daha uygun diye düşünüyorum oda 13-14 m2 ve diktörtgen olduğu için SR modeli bana daha uygun geldi birde bu SR modelinn spot olduğu için daha güçlü ısı verdiği söyleniyor, SR gri renk, WR koyu gri siyahımsı bir renk 1500 watt ı 199 tl ye aldım 1750 watt 219 tl idi Darty de...

bu mesajdaki oda hemen hemen benim odayla bir.. üst kat terasta ve felaket aşırı soğuk oluyor onada 2000-2500 wattlık WR soba alacağım odaya... yalıtım çok kötü.. ve 12-13 m2 civarı dikdörtgen şeklinde olduğu için kolay ısınmıyor.. katalitik sobamda koku yapıyor olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 7 Ekim 2010; 21:19:19 >

• 1750 watt a kadar termostat tek göz için devreye giriyor, bu SR ve WR modellerinin yanında bir kod daha var PG ve MG diye , eğer yanılmıyorsam 1750 ye kadar olanlar PG tip ve tek ısıtıcı eleman için termostat kullanılabiliyor gerektiğinde diğerini muhakkak kendiniz devreden çıkarmanız gerekiyor(her ikisi içinde geçerli olsa daha güzel olurdu) 1750 den sonra 2000-2500-3000 Wattlarda çift ısıtıcı eleman içinde termostat kullanılabiliyor, yalnız emin olmadığım bir konu daha var 2000 watt üstündeki bu özellik her iki modelide kapsıyormu bilmiyorum o yüzden tavsiyem özellikle 2000 ve üstü SR ve WR modelleri alırken termostatın her iki ısıtıcı elemanı içinde devreye girip girmediğini sorarak alın çünki 2000 üstünde iki ısıtıcı eleman için termostat daha önemli diye düşünüyorum tüketim açısından...
  • Tamam hocam yanıtınız sağol alırken bir soracam bakalım satıcı elemana.. bakalım benimkide alırken sanırım 2000-2500 wattlık olucak fakat termostat yapınca tek gözmü kalıyor yoksa ikisinedemi yapıyor onu bilmiyorum bir sorarım tek göze termostat yapsada ona göre gene iyi.. çünkü 2000 wattlıkta 2*1000watt rezistans kullanılıyor.. öyle biliyorum.
  • Tam tersine ,1750 watlık olan modelin çalışma prensibi daha güzel.İnfaret ısıtıcılar kapanınca hemen üşüme hissi oluşuyor.Onun için termostata ayaarı yüksek tutuluyor.Bunun amacı tam kapanma yerine 875 watt ahrcayarak ortam ısısını muhafaza etmek.Siz 26 derece yerine 24 de kullanabiliyorsunuz.Yarı inverter gibi düşünebilirsiniz.
    quote:

Orijinalden alıntı: TuRaN.z

1750 watt a kadar termostat tek göz için devreye giriyor, bu SR ve WR modellerinin yanında bir kod daha var PG ve MG diye , eğer yanılmıyorsam 1750 ye kadar olanlar PG tip ve tek ısıtıcı eleman için termostat kullanılabiliyor gerektiğinde diğerini muhakkak kendiniz devreden çıkarmanız gerekiyor(her ikisi içinde geçerli olsa daha güzel olurdu) 1750 den sonra 2000-2500-3000 Wattlarda çift ısıtıcı eleman içinde termostat kullanılabiliyor, yalnız emin olmadığım bir konu daha var 2000 watt üstündeki bu özellik her iki modelide kapsıyormu bilmiyorum o yüzden tavsiyem özellikle 2000 ve üstü SR ve WR modelleri alırken termostatın her iki ısıtıcı elemanı içinde devreye girip girmediğini sorarak alın çünki 2000 üstünde iki ısıtıcı eleman için termostat daha önemli diye düşünüyorum tüketim açısından...

• tabi oda farklı bir kaçış açısı oda mantıklı, alternatifli düşünmek iyi birşey isyeyen beğendiğini alsın sonuçta ben bu cihazdan memnunum burdaki yorumlardan oldukça faydalandım, diğer bilgi veren arkadaşlarada teşekkür ederim...
  • Elektrikli ısıtıcılarda tasarruflu gibi, verimli gibi bir ifade kullanılamaz. hepsi çok az farkla birbirinin aynıdır. sen quartz ısıtıcıyla elektrikli radyatörü mekana verdiği ısı için karşılatırırsan tabi fark çıkar. birisi ışımayla göndermiştir bir yerlere enerjisini. birisi havayı ısıtmıştır.
    bunlara inanıp bir kuruş fazla vermeyin. test falanda kanmayın. bunları kullanışlımı, ayağı iyimi, güvenlimi, çocuğumu yakarmı, konforlumu, kullanacağım mekana uygunmu diye karşılaştırın. küçük bir odada quartz ısıtıcı kullanmak yerine radyatör kullanmak iyidir, balkonda kışın kahvaltı yapma fantazisi içinde quartz ısıtıcı iyidir. fabrikada atölyede kapısı açık yerde tavanı yüksek tamamını ısıtamaycağınız yerde quartz ısıtıcı iyidir. bunlar haricinde oturma odanızda kullanmak için 50 TL ye satılan klimayı andıran duvara monte edilen ısıtıcılar veya radyatörler ( sessiz olduklarından) oldukça güzel ,bozulmaz, konforlu aletler. hiç yazık etmeyin paranıza.
    verim olayına girmeyin boşa. 150 yıldır aynıdır, aynıda kalacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Elektrikli ısıtıcılarda tasarruflu gibi, verimli gibi bir ifade kullanılamaz. hepsi çok az farkla birbirinin aynıdır. sen quartz ısıtıcıyla elektrikli radyatörü mekana verdiği ısı için karşılatırırsan tabi fark çıkar. birisi ışımayla göndermiştir bir yerlere enerjisini. birisi havayı ısıtmıştır.
    bunlara inanıp bir kuruş fazla vermeyin. test falanda kanmayın. bunları kullanışlımı, ayağı iyimi, güvenlimi, çocuğumu yakarmı, konforlumu, kullanacağım mekana uygunmu diye karşılaştırın. küçük bir odada quartz ısıtıcı kullanmak yerine radyatör kullanmak iyidir, balkonda kışın kahvaltı yapma fantazisi içinde quartz ısıtıcı iyidir. fabrikada atölyede kapısı açık yerde tavanı yüksek tamamını ısıtamaycağınız yerde quartz ısıtıcı iyidir. bunlar haricinde oturma odanızda kullanmak için 50 TL ye satılan klimayı andıran duvara monte edilen ısıtıcılar veya radyatörler ( sessiz olduklarından) oldukça güzel ,bozulmaz, konforlu aletler. hiç yazık etmeyin paranıza.

Bu ufo tarzı infared sobalar hiç bir zaman tasarruflu olacağı yönünde değilim... ayrıca beinm başka seçeneğim olmadığı için mecburen aıfelmarka sobayı düşünüyorum yağlı radyatörü koyacak yerim yok ve hangi marka kaliteli ve sağlam onu bile bilmediğim için onunla uğraşamayacağım... ve kullanımı sırasında iyimidir kötümüdür bilemememki onu.. her neyse..

normal elektrik sobası gibi düşünün oda onun gibi.

Tamam alternatifler arasında yağlı radyatörler tavsiye ediliyor ama yer uygunsa koyulabilir.. ama heleki aşırı biçimde soğuk olan odanın soğuğunu hayatta kesmez yağlı radyatörler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

quote:

Elektrikli ısıtıcılarda tasarruflu gibi, verimli gibi bir ifade kullanılamaz. hepsi çok az farkla birbirinin aynıdır. sen quartz ısıtıcıyla elektrikli radyatörü mekana verdiği ısı için karşılatırırsan tabi fark çıkar. birisi ışımayla göndermiştir bir yerlere enerjisini. birisi havayı ısıtmıştır.

Bu ufo tarzı infared sobalar hiç bir zaman tasarruflu olacağı yönünde değilim... ayrıca beinm başka seçeneğim olmadığı için mecburen aıfelmarka sobayı düşünüyorum yağlı radyatörü koyacak yerim yok ve hangi marka kaliteli ve sağlam onu bile bilmediğim için onunla uğraşamayacağım... ve kullanımı sırasında iyimidir kötümüdür bilemememki onu.. her neyse..

Tamam alternatifler arasında yağlı radyatörler tavsiye ediliyor ama yer uygunsa koyulabilir.. ama heleki aşırı biçimde soğuk olan odanın soğuğunu hayatta kesmez yağlı radyatörler.

o tip içeriyi ısıtmak mümkün olmayan yerler için ufo gibi quartz ısıtıcılar insanları ısıttıgı için kullaışlıdır. benim kastettiğim, elektrikli ısıtıcıların airfell veya ucuz basit bişey aralarında fark yoktur, klima ya benzeyen 40-50 tl ye satılan kumandalı cihazlar var, fanlı. onlar güzel ısıtıyor. elektrikli ısıtıcıya 70-80 den fazla vermek gereksiz hepsi aynı. süslenmiş sadece. nano derler, teknoloji derler..

• quote:

quote:

quote:

o tip içeriyi ısıtmak mümkün olmayan yerler için ufo gibi quartz ısıtıcılar insanları ısıttıgı için kullaışlıdır. benim kastettiğim, elektrikli ısıtıcıların airfell veya ucuz basit bişey aralarında fark yoktur, klima ya benzeyen 40-50 tl ye satılan kumandalı cihazlar var, fanlı. onlar güzel ısıtıyor. elektrikli ısıtıcıya 70-80 den fazla vermek gereksiz hepsi aynı. süslenmiş sadece. nano derler, teknoloji derler..

Üstad acaba nedir o 40-50 TL ye satılan cihazlar ismini biliyormusunuz? Bende bir ısıtıcı almayı düşünüyorum ama piyasada Quartz, infrared, radyatör, fanlı vs... biçok ısıtıcı var. Kafamız karışıyor. Bir odayı az maliyetle ve sağlıklı şekilde ısıtmak için günümüz şartlarında ne tip seçmeliyiz acaba??
    Saygılar..

• odayı ısıtmak için en güzeli duvar tipi ısıtıcılar. 50 liraya yapı marketlerde bulmak mümkün. kumandasıda oluyor. şekil olarak koçtaş sitesine girip bakabilirsiniz. orada febbre diye var. 70 tl. ama ucuza bulursunuz. 50 tl'ye alabileceğinizden eminim.

havayı fanla odaya verdiği için, doğal sirkülasyon gibi yavaş olmuyor içeriyi ısıtması. o yönden radyatörden daha kullanışlı. 10 dakikada bunaltıcı derecede sıcak yapabiliyor odanın (15-20 m2) havasını.

ısıtıcıyı gören yerim yansın ama sırtımda üşüsün derseniz quartzlarda uygun ama elektriği boşa yakmış olursunuz. onlar büyük mekanlarda özellikle açık havada kullanılır.
  •  Yeni Mükemmel Ekonomik AIRFEL Karbon Radyandt Isıtıcı

Evet koçtaş sitesinden baktım resimdeki duvar tipi ısıtıcı. Yani klimaya benziyor özellikleri hiçte fena değil. Ama işte bu ne kadar yaygın; işe yararmı? Pek ısıtıcı tavsiyelerinde konularda adı geçmemiş. Ucuz etin yahnisi hesabı; alıpta elimizde patlarsa orası kötü. Fiyatı diğer ısıtıcılara göre baya düşük ama kalitesini bilemiyorum. Kullanan arkadaşlardan yorum beklemekten başka şansımız yok sanırım. Kullanan arkadaşlar varsa aydınlatın lütfen, tecrübelerinizi bekliyoruz. Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanoztuna06

Yeni Mükemmel Ekonomik AIRFEL Karbon Radyandt Isıtıcı

Evet koçtaş sitesinden baktım resimdeki duvar tipi ısıtıcı. Yani klimaya benziyor özellikleri hiçte fena değil. Ama işte bu ne kadar yaygın; işe yararmı? Pek ısıtıcı tavsiyelerinde konularda adı geçmemiş. Ucuz etin yahnisi hesabı; alıpta elimizde patlarsa orası kötü. Fiyatı diğer ısıtıcılara göre baya düşük ama kalitesini bilemiyorum. Kullanan arkadaşlardan yorum beklemekten başka şansımız yok sanırım. Kullanan arkadaşlar varsa aydınlatın lütfen, tecrübelerinizi bekliyoruz. Saygılar..

kullanıyorum ben. 2 yıl oldu. bozulacak birşey değil. çünkü akkor rezistans yok. seramik ısıtıcı. memnun kalırsınız. harcadığı elektriği odanızı ısıtmada en verimli kullanacak cihaz bu. birşeyin ucuz olması kötü olduğu anlamına gelmez. elektrikli bıçakta normal bıçaktan pahalıdır ama bir işe yaramaz. ikisini karşılaştırıken ucuz etin yahnisi demek olmadığı gibi bunlarıda öyle karşılaştırmamak lazım. fiyatıda inanılmaz ucuz. alıp denemeye değer. ben bilerek aldım memnunum.

• Bunlarda fan gürüntüsü var kullanmasamda tahmin edebiliyorum bu fanlı ısıtıcılar gürültülü oluyor diye biliyorum sizin yorumunuz nedir?
  • quote:

Bunlarda fan gürüntüsü var kullanmasamda tahmin edebiliyorum bu fanlı ısıtıcılar gürültülü oluyor diye biliyorum sizin yorumunuz nedir?

bunların fansız alternatifleri yağlı radyatörler. oda ısıtmak için en iyi seçim bunlar. ben memnunum radyatörümde var ama, bu odayı çok cabuk fırın gibi yapıyor.
  • darty sitesinden 1500 watt olanını satın aldım ve gelir gelmez hemen test ettim.iki çubuk çalışınca 1 saatte 1.5 kw tan fazla yaktı. ama 12 m2 odamı hemen ısıtıyor yani ısıtması güzel ama ekonomik falan değil.ekonomikliği şurdan geliyor olabilir kısa sürede devreye girip odayı hemen ısıtıp termostata geçiyorsa bundan olabilir.cihaz güvenlik açısından baya iyi ayaklarından biri halıya değmiş cihaz çalışmadı bende arızalandı sandım.meğer 4 ayağıda yere tam temas etmesi gerekiyormuş.ekonomik değil ama ısıtması güzel beğendim
  • Hepsi burada da varmı bunlardan ben bulamadım. Hangi tip ısıtıcı oluyor acaba? Bunun adını tam olarak bilen varmı? Herhalde adı Febbre değildir???
  • duvar tipi ısıtıcı olarak bakın, seramik fanlı ısıtıcılar hep aynıdır.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.