Şimdi Ara

Yeni nesil dizel araçlar 'ambaleye' kalkıyor mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu durum forumda öyle anlatılıyor ki sanki her 5-10 dizel araçtan biri ambeleye kalkıyor.Kullandığımız traktörler dahil babam 50 senedir araç kullanıyor.Ne babamın kullandığı araçlarda ne benim kullandığım araçlarda ne de çevremde böyle bir soruna denk gelmedim.Yani bazılarına göre bir ben denk gelmedim galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel pişmanlıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: umtcnkymc

Dün başıma geldi bu olay, uzun yol yaparken enjeksiyon hatası verdi araç bunun yanında turbodan ıslık sesi gelmeye başladı baska bir belirtide yoktu o yüzden kullanarak geldik. Ertesi sabah servise götürecekken yolda bir anda gaza basmadıgım halde devir fırladı manuel oldugu için debraja basabildim, zaten sorunun turbodan olduğunu düşünüyordum ve orada anladım turbonun yağı pistonlara yolladığını heycanla start stopa bastım fakat ambaleye kalkan araç zaten stop edilemez. Bir kaç saniye yüksek devir çevirdikten sonra (tabi bu arada eksoz bembeyaz duman atıyor yol kapanıyor) motor sakin sakin devri düşürdü ve kapandı. Fakat imha olarak kapanma değildi, ya yağ turbodan bir anlık sızdı pistona yandı bitti yada bir sensör veya baska bir şey hava akışını kesti motorun onu bilemiyorum. Daha sonra çalıştırdım tekrar rolantide çalıştı ama hafif beyaz dumanlıydı. Çekici ile servise gitti servisin ilk tespiti turbonun yağ kaçırması yani turbo sorunu motor yaklaşık 7 lt yağ alıyor tahmini 2.5 lt kalmıs icinde dediler yagsız calıstıysa sorun olmusmudur dediğimde motora hasar vericek kadar yagsız kalmamış motora bir şey olmadı rahat olun dediler bekliyoruz bakalım tam durumun ne oldugunu. Araç renault talisman 1.6dcı
    İlk defa duydum talismanda böyle bir şey. Geçmiş olsun. Talisman radarımda olan bir araçtı. Kaç model aracınız, 1.6 dci 130 luk motor mu? Bir de merakım aracın bunu kaç km deyken yaptığı?

• umtcnkymc kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam , aracın deviri yükseldiğinde ileri fırladıysa kaza da olabilirdi, yeni nesil araçlarda böyle bir şeyin olması bayağı ilgincime gidiyor araç anlayıp hava girişini falan tıkayamıyor mu çok garip yav.
  • frknsysl F kullanıcısına yanıt
    Hocam araç 120bin kmde ve ilk günden beri yazılımlı, 1.6 dcı 130 2016 model. Araç bazlı olarak düşünmemek gerekiyor her dizelin başına gelmesi olası bir durum çünkü motorla alakalı bir durum değil tek başına turbodan kaynaklanan bir sorun, bunun yanında araç zaten sorun yaşadığını yazıyordu göstergede bunun üstüne uzun yol yapmak durumunda kaldık. Servisten yanıt geldi bugün, sorun turbodan dolayı dediler tahmin edildiği gibi gidince öğrenicem detayları ama sanırım bi anlık yağ sızdırmış intercoolerda felan yağ yokmuş. Garantim olmadıgı halde turbomu garantiden değiştircekler 8 bin tl turbo fiyatıymış ücretsiz bir şekilde değişim sağlayacaklarını ve yag yag filtresine değiştirceklerini söylediler gerçekten çok sevindim ve memnun kaldım bu durumdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtcnkymc -- 11 Haziran 2020; 10:37:10 >
  • KararanBitki kullanıcısına yanıt
    hocam normalde stop etmemesi lazım ambeleye kalkan aracın fakat talisman stop etti hemen kendi, bende acaba sistem kontrolsüz durumu algılayıp hava girisini mi kesti diye düsünmedim değil.

• umtcnkymc kullanıcısına yanıt
    Düşününce doğru hocam ya sızıntı anlıktı durdu ya da araç farkedip kesti havayı
  • KararanBitki kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam gittiğimde bunuda sorucam servise, yeni nesillerde çok korkulacak bir şey değil bu durum çünkü araç zaten size sorunu söylüyor hata mesajları ile birde bu uyarılar üstüne nerdeyse 1000km ye yakın yol yapmak durumunda kaldık araçla. Yani habersiz bir anda gerçekleşen bir şey değil bu yüzden birazda kullanıcı hatası diyebiliriz bizim olaya. Ama renaultun sorgusuz sualsiz üstüne garantisi biten aracı sahiplenip turbosunu ücretsiz değiştirmesi beni çok mutlu etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: umtcnkymc

Hocam araç 120bin kmde ve ilk günden beri yazılımlı, 1.6 dcı 130 2016 model. Araç bazlı olarak düşünmemek gerekiyor her dizelin başına gelmesi olası bir durum çünkü motorla alakalı bir durum değil tek başına turbodan kaynaklanan bir sorun, bunun yanında araç zaten sorun yaşadığını yazıyordu göstergede bunun üstüne uzun yol yapmak durumunda kaldık. Servisten yanıt geldi bugün, sorun turbodan dolayı dediler tahmin edildiği gibi gidince öğrenicem detayları ama sanırım bi anlık yağ sızdırmış intercoolerda felan yağ yokmuş. Garantim olmadıgı halde turbomu garantiden değiştircekler 8 bin tl turbo fiyatıymış ücretsiz bir şekilde değişim sağlayacaklarını ve yag yag filtresine değiştirceklerini söylediler gerçekten çok sevindim ve memnun kaldım bu durumdan
    İyi bari hocam. Renoyu 4 senedir kullanıyorum, servisinden genellikle çok memnunum. En ufak sorunumda bile benimle test sürüşü yapıyor ustalar ve çözmek için çabalıyorlar. 130 luk motorun turbosuyla ilgili çok duymuştum zamanında sorunlar. Mercedeste yaşamıştı sanırım. Ama renonun aracının arkasında durması gerçekten takdire şayan. Mercedes bile ufak sorunlarda bir şey kabul etmiyor millet davalı. Adınıza çok sevindim. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Genelinde ad-blue oldugu için artık partikül tıkanma arızası olmuyor. Calisirkende gayet seri.
    Tavsiye ederim dizel candır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: KararanBitki

Demek istediğim, hava girişini kapatan bir flap gibi bir şey varmış bu ne kadar doğrudur baktım pek bir şey bulamadım.
    doğrudur.

buyrun:
    TAMİRHANEyoutube
    POLO MOTORU HAŞLAMIŞ HARARET YAPMIŞ (Sebebine inanamayacaksınız )
    https://www.youtube.com/watch?v=hi7r32RzG3s&feature=youtu.be&t=160

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Güzelmiş en azından yeni model dizel alırsak kafamız rahat eder.
  • Ankaradan İstanbula dönüyordum ,Cankurtaran a gelmeden rampalarda ,
    emniyet şeridinde ,megane2 tam gaz gaz çalışıyordu ,ortalık toz duman ,
    sahibi etrafında turluyordu ,sanırım bu ambele dediğiniz olay
    olmuştu ,
  • pixelbs kullanıcısına yanıt
    Sonra da yandı zaten.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    aslında son vitese takıp debriyajı bıraksa ,
    kurtarabilirdi belki
  • pixelbs kullanıcısına yanıt
    En azından motorun bir kısmı kurtulurdu belki de tamamı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.