Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.905
Cevap
37
Favori
139.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanların en çok konuşulan yapımlarından biri olan ve sık sık GTA serisiyle kıyaslanan Watch Dogs'un ana platformu belli oldu.

Ubisoft CEO'su Yves Guillemot'un yaptığı açıklamaya göre oyunun asıl olarak geliştirildiği platform PC olacak. Diğer konsollara ise PC'den port edilecek. Bunun sebebinin ise önceki nesile göre yeni nesilde PC'den yeni nesil konsollara port etmenin çok daha kolay olması gösteriliyor.

PS4'ü ilk gördüklerinde port konusunda daha çok sorun yaşayacaklarını düşündüklerini belirten Guillemot, daha önce PS3'e oyunlarını port etme sırasında çok fazla zaman ve para kaybettiklerini dile getirdi. Ancak yeni Playstation 4'ün bu konuda çok daha iyi bir mimarisinin olduğunun altını çizdi.

Sonuç olarak Playstation 4 ve Xbox'ın gelecek konsolunda PC'den port edilmiş oyunları daha sık görmemiz olası. Özellikle mimarilerinin oyun geliştiricilerin işine yarayacak şekilde verimli olması da multiplatform yapımların sayısını arttıracaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Son zamanların en çok konuşulan yapımlarından biri olan ve sık sık GTA serisiyle kıyaslanan Watch Dogs'un ana platformu belli oldu.

Ubisoft CEO'su Yves Guillemot'un yaptığı açıklamaya göre oyunun asıl olarak geliştirildiği platform PC olacak. Diğer konsollara ise PC'den port edilecek. Bunun sebebinin ise önceki nesile göre yeni nesilde PC'den yeni nesil konsollara port etmenin çok daha kolay olması gösteriliyor.

PS4'ü ilk gördüklerinde port konusunda daha çok sorun yaşayacaklarını düşündüklerini belirten Guillemot, daha önce PS3'e oyunlarını port etme sırasında çok fazla zaman ve para kaybettiklerini dile getirdi. Ancak yeni Playstation 4'ün bu konuda çok daha iyi bir mimarisinin olduğunun altını çizdi.

Sonuç olarak Playstation 4 ve Xbox'ın gelecek konsolunda PC'den port edilmiş oyunları daha sık görmemiz olası. Özellikle mimarilerinin oyun geliştiricilerin işine yarayacak şekilde verimli olması da multiplatform yapımların sayısını arttıracaktır.

harika haber, ancak ticari açıdan yine de konsollara daha önce çıkacaktır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 28 Şubat 2013; 9:28:09 >

• Xbox 720 ve Ps4 ilk senelerinde crysis 3 grafiği veremeyeceği ortada tabi bir sürpriz olmazsa bundan dolayı yarışa eksik girdi sony xbox yüksek donanımlı bir sistemle ii bir apu cpu ile çıkarsa sonyde sistemi yeniliycektir ne yaparsa yapsınlar gtx titan çıkmasıyla geriye düştüler bayağı ben bekliyordum pclerin önünde olmalarını aynı 2006 daki gibi fakat tasarruf iktisatlı gidiyor firmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillerSoldier -- 28 Şubat 2013; 9:42:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nontheist

Xbox 720 ve Ps4 ilk senelerinde crysis 3 grafiği veremeyeceği ortada tabi bir sürpriz olmazsa bundan dolayı yarışa eksik girdi sony xbox yüksek donanımlı bir sistemle ii bir apu cpu ile çıkarsa sonyde sistemi yeniliycektir ne yaparsa yapsınlar gtx titan çıkmasıyla geriye düştüler bayağı ben bekliyordum pclerin önünde olmalarını aynı 2006 daki gibi fakat tasarruf iktisatlı gidiyor firmalar

Ps3ün oynattığı oyundan bahsediyoruz.Tabi sen crysis 3 oynamadığın için konsol versiyonu ile pc versiyonu arasında uçurum bir fark olmadığını göremiyorsun.Killzone Shadow Fall, crysis 3 ultra ayardaki pc versiyonun bir nesil üzerinde.Sen kabul etsende etmesende gerçek budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasinCC

PS3'teki işlemci daha güçlü olmasına rağmen ne doğru düzgün fizik neden yapay zeka vardı. Kusura bakmasın kimse ancak tabletler için hazırlanan bir işlemciyi (sınıfının en yavaş işlemcisidir jaguar) istediği kadar modlasınlar cell'den yavaş bir cpu ve çevre ile etkileşim, yapay zeka yine yerinde sayacak gibi duruyor.

Çok güçlü olmasını ben de beklemiyorum, yanlız PS 4'de custom APU kullanılacakmış, şu anda kullanılan APU'ların cpu'ları 4 çekirdekli bu ise 8 çekirdekli. FX işlemciler gibi modül tasarımı olmayıp, gerçek 8 çekirdekli olabilir, detaylar geldiğinde daha net görebileceğiz.

@ Nontheist

Uzun süre konsolda oyun oynamak gözleri bozuyor olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 28 Şubat 2013; 12:37:46 >

• 720 tam olarak nezaman çıkar ve 360 a oyun çıkması nezaman son bulur sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

quote:

PS3'teki işlemci daha güçlü olmasına rağmen ne doğru düzgün fizik neden yapay zeka vardı. Kusura bakmasın kimse ancak tabletler için hazırlanan bir işlemciyi (sınıfının en yavaş işlemcisidir jaguar) istediği kadar modlasınlar cell'den yavaş bir cpu ve çevre ile etkileşim, yapay zeka yine yerinde sayacak gibi duruyor.

Çok güçlü olmasını ben de beklemiyorum, yanlız PS 4'de custom APU kullanılacakmış, şu anda kullanılan APU'ların cpu'ları 4 çekirdekli bu ise 8 çekirdekli. FX işlemciler gibi modül tasarımı olmayıp, gerçek 8 çekirdekli olabilir, detaylar geldiğinde daha net görebileceğiz.

@ Nontheist

Uzun süre konsolda oyun oynamak gözleri bozuyor olmalı.

Aynen dostum adam a yukarda ssleri koydum buna rağmen konsoldaki ile arasında fark yok diyor killzone shadow fall crysis 3 ten daha kaliteli diyor üzüldüm arkadaşa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillerSoldier -- 28 Şubat 2013; 12:45:42 >

• oyun yapımcılarının elinde,port etmek zor,optimize etmek zor tarzı argümanlar kalmayacak.konsol kullanıcılarının tepkisinden korkmazlarsa ileri düzeyde grafiğe sahip oyunlar bizi bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 28 Şubat 2013; 13:09:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Bu arada arkadaşta benim bulup paylaştığım videoları alıntı yapmış fakat benim niki yazmamış ps4 çıkmadan bu grafikleri bekliyordum fakat ps4 şuanki donanımı ile bunun yanında bile geçemez ne yazıkki fakat gtx titan ve iyi bir sistemle bu grafikler elde edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillerSoldier -- 28 Şubat 2013; 13:17:34 >

• killzone daha ps4 ün ilk oyunu çıktığı zaman daha iyi olacaktır.crysis 3 güzel oyun olabilir ama ortalamanın üstünde sistem lazım o grafikleri görebilmek için.üstte ss paylaşmış killzone nin en kötü kısmını seçmiş pcfanboy.

• kimsenin bi konsoldan 10 sene beklentisi yok.beğenmiyenler gider 2000tl ekran kartı alır puan yarıştırırsınız.3-4 yılda bi crysis gibi güzel grafikli oyun gelir oynarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: patron1994

kimsenin bi konsoldan 10 sene beklentisi yok.beğenmiyenler gider 2000tl ekran kartı alır puan yarıştırırsınız.3-4 yılda bi crysis gibi güzel grafikli oyun gelir oynarsınız.

Eee ne olacak yani 2-3 senede bir konsol mu değiştireceğim. Şuan ki konsollar 7. yılındalar xbox 8. yılında olması lazım 2 sene daha oyun geliştirilir bu konsollara yani 10 seneyi hemen hemen deviren cihazlar.

Bu konsollara 3-4 yıllık ömür biçilecek ise, kimse kusura bakmasın ancak 2000 tl felan ekran kartı diye ancak kendinizi kandırırsınız. Üst seviye bir ekran kartı 3 yıl hatta 4 yıl kullanılabiliyor. Zamanında 5870 alanlar veya GTX480 alanlar hala kullanabilir ekran kartlarını yeterli güçteler. Yani bu 2000 tl ekran kartı olayı ile kendinizi kandırırsınız

• @Nonthesist
    Bunun kim oynadı.
    Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

• quote:

quote:

kimsenin bi konsoldan 10 sene beklentisi yok.beğenmiyenler gider 2000tl ekran kartı alır puan yarıştırırsınız.3-4 yılda bi crysis gibi güzel grafikli oyun gelir oynarsınız.

Eee ne olacak yani 2-3 senede bir konsol mu değiştireceğim. Şuan ki konsollar 7. yılındalar xbox 8. yılında olması lazım 2 sene daha oyun geliştirilir bu konsollara yani 10 seneyi hemen hemen deviren cihazlar.

Bu konsollara 3-4 yıllık ömür biçilecek ise, kimse kusura bakmasın ancak 2000 tl felan ekran kartı diye ancak kendinizi kandırırsınız. Üst seviye bir ekran kartı 3 yıl hatta 4 yıl kullanılabiliyor. Zamanında 5870 alanlar veya GTX480 alanlar hala kullanabilir ekran kartlarını yeterli güçteler. Yani bu 2000 tl ekran kartı olayı ile kendinizi kandırırsınız

sonye toplu mesajmı atsak fiyatı arttır ama ekran karrtını 7970 yap diye ayrıca daha 10 ay var ne olcağı belirsiz

• şu kelimeyi bana açılayın : OPTİMİZASYON
  • quote:

Orijinalden alıntı: bura_Ahmet

quote:

quote:

sonye toplu mesajmı atsak fiyatı arttır ama ekran karrtını 7970 yap diye ayrıca daha 10 ay var ne olcağı belirsiz

Heee! sonye mesaj atak laaa xDDD, Üstüne i7 işlemci koysun AMD ısınıyor xDD

• quote:

şu kelimeyi bana açılayın : OPTİMİZASYON

Optimizasyon insanın kendine yakışanı giymesidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pearl Jam

quote:

şu kelimeyi bana açılayın : OPTİMİZASYON

Optimizasyon insanın kendine yakışanı giymesidir

telden memlunmusun ? tavsiye edermisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nontheist

quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Bu arada arkadaşta benim bulup paylaştığım videoları alıntı yapmış fakat benim niki yazmamış ps4 çıkmadan bu grafikleri bekliyordum fakat ps4 şuanki donanımı ile bunun yanında bile geçemez ne yazıkki fakat gtx titan ve iyi bir sistemle bu grafikler elde edilebilir

Böyle bir yorum yaparken aradaki fiyat farkınıda göz önünde bulundurmak lazım gtx titan dediğin kart 1000 dolardan satılan para tuzağı olan bir kart + anakart,işlemci,ram,psu vs vs fiyatlarıda cabası ps4 ise muhtemelen titanın yarı fiyatına çıkacak ve optimizasyonlarla donanımlarının sonuna kadar kullanılacak olan bir alet tabiki üst düzey bir pc seviyesinde grafik veremez fakat oyunları 1080p'de yüksek ayarlarda oynatabilecek bir alet olduğunu düşünüyorum ki bence yeterli.

• Playstation 4'ün gücünün nasıl olduğu konusunda hala tartışmalar devam ediyor. Şurası açık ki karşımıza oldukça güçlü bir konsol çıkacak. Zaten oyun geliştiricileri ve Sony bu konuda açık konuşuyor. AMD yönetiminden de konsolun APU'su (hızlandırılmış işlem ünitesi) hakkında bir açıklama geldi.

"Piyasadakilere benzer bir APU inşa etmedik. Bu bugüne kadar piyasadaki en güçlü APU'dur. Piyasadakilerin hiç biri bu çekirdek sayısının ve teraflop'ların çokluğu anlamında bu işlemciye yaklaşamaz"

AMD yetkilileri Playstation 4 her ne kadar PC mimarisine yaklaşsa da konsolun APU'sunun özel olarak Sony ile birlikte tasarlandığını yani evinizde benzer bir yapıyı kurmanızın da mümkün olamayacağını belirtiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.