Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.905
Cevap
37
Favori
139.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Far Cry 3, gayet güzel kaplamalara sahip olmakla beraber, 1080p 4x MSAA'da sabit 1 GB vram kullanıyor. Open world olarak gayet iyi aslında.

Yukarda söylemeye çalıştığımı en güzel şekilde ifade eden bilgi budur. 3 GB yetmez vs. diyerek çok uçmaya gerek yok. PC'de gördüğümüz bellek kullanımının bile ne kadar optimize edildiği şüpheli. Çok bellek kullanan oyunların bir çoğu çöp. Crysis gibi oyun olsun, 3 GB bellek istesin başımüstüne...

Alıntıları Göster
    Hitman Absolution crossfire'lı sistemlerde bellek artmaz diyorlar ama oyun esnasında 3300 MB VRAM kullanımı gösteriyor 1080p ve 4xAA'da.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

@-Rsan-
    Crysis öldü abi artık.Geçende pc'ye tekrar indirdim onu.Ayarları full'e dayadım.Pek etkilemedi beni grafikleri.Şu an bir battlefield 3 bile göze daha güzel geliyor gözüme.İsterseniz bir daha açın bakın crysise artık bir numarası kalmadı.Eskidi gitti.

Crysis'i bu gösterilen oyunlardan daha üstün tutmuyorum.Biraz eskidiği doğru.Üstünden 6 koca sene geçti ne de olsa.Benim demek istediğim adamlar o zaman böyle bir grafik sunmuş.Şu an yeni nesil diye konuştuğumuz grafikler onun üstüne çok çok birşey getirememiş.Benim derdim o.Ben daha iyisini bekliyordum açıkçası.

Bir de tüm arkadaşlara soruyorum.Gösterilen Watch Dogs videosu sizce ps4 veriyonu muydu? Karakterin adamı yakalayıp üstüne atladığı sahnede duvardaki gölgeler o kadar kötü ki ps4 olmasına imkan yok gibi.Yer yer aa eksikliği de göze çarpıyor.Etrafta pek fazla araç da yok.Bu kısıtlamalar sanki bana oyunun ps3'te çalıştığı izlenimini yarattı.Ne de olsa etkinlik bir Sony etkinliği , PS4 etkinliği değil.Gösterilen tüm oyunlar PS4 oyunudur diyemeyiz.Ne dersiniz ?

Pc de oynadılar Watch Dogs u.
    Oyun daha yapım aşamasında ne konsol çıktı ne oyunun yapımı bitti,oyun çıktığında ps4 te %50 daha iyi grafik bekliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: 3d28

Ben yaklaşık 8 yıl pc oyunu ve 2 aylık da xbox 360 kullanıcısı olarak FPS oyunları hariç diğer oyunlarda aldığım tadı pc de almadım kişisel görüşüm budur. Donanımdan falan anlamam ama xbox 360 ımı 40 '' led tv bağlayıp ilk oyunumu açtığım gün böyle kalakaldım ekran karşısında. İnanılmaz bir haz aldım. Konsollar pc gücüne yetişemez evet ama konsolların salt oyun için yapıldığını ve ona göre tasarlandığını unutmayalım. Şunu da ekleyeyim BU KONU P3 BÖLÜMÜNE AÇILSAYDI HERKES PS3 GİBİSİ YOK DERDİ, XBOX 360 BÖLÜMÜNE AÇILSAYDI AYNI ŞEKİLDE YAŞASIN XBOX 360 DENİRDİ... Herkes aldığı performanstan memnun sanırım :)

Alıntıları Göster
    konsolların çıkış oyunlarını şu an 7900 serisi üstü kartlar rahat kaldırır bence. önceki nesilde daha özelleşmiş donanıma rağmen 8800gt ilk çıktığında konsol seviyesinde görüntü veriyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miex

Hitman Absolution crossfire'lı sistemlerde bellek artmaz diyorlar ama oyun esnasında 3300 MB VRAM kullanımı gösteriyor 1080p ve 4xAA'da.

1650x2'dir o. 1650 MB yani, CF diye öyle 3300 kullanır.

CF-SLI'da etkin belleğin artmadığı kesin bir bilgi.

quote:

Crysis öldü abi artık.Geçende pc'ye tekrar indirdim onu.Ayarları full'e dayadım.Pek etkilemedi beni grafikleri.Şu an bir battlefield 3 bile göze daha güzel geliyor gözüme.İsterseniz bir daha açın bakın crysise artık bir numarası kalmadı.Eskidi gitti.

Katılmak mümkün değil. Modsuz Crysis teknik olarak açık ara iyi BF3'ten.

BF3 göze güzel görünebilir, ışıklandırması hoş ve gerçekçi BF3'ün. Ama Crysis 3 detay konusunda açık ara önde. Gerçek fiziklere falan hiç girmiyoruz zaten.

Ki ışıklandırmada da, (modsuz) Crysis'te bina içine falan girip pencereden bakılırsa, HDR ile aynı etki yakalanıyor. İsteseler yaparlardı yani, nitekim modlarda fazlasıyla yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Şubat 2013; 19:41:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Wii U'yu da zamanında yeni nesil zannetmiştik.Sandığımız gibi olmadı.Zayıf bir donanımla geldi.Konsolun grafikleri bir önceki nesilden bile kötü gözüküyor.Teknoloji demosunda gayet iyi görseller vardı halbuki.Nintendo her zaman olduğu gibi grafiklere değil oyunlara ve oynanışa önem vermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Wii U'yu da zamanında yeni nesil zannetmiştik.Sandığımız gibi olmadı.Zayıf bir donanımla geldi.Konsolun grafikleri bir önceki nesilden bile kötü gözüküyor.Teknoloji demosunda gayet iyi görseller vardı halbuki.Nintendo her zaman olduğu gibi grafiklere değil oyunlara ve oynanışa önem vermiş.

Alıntıları Göster
    Unreal Engine 4 pc vs ps4 ekran görüntüleri.Pc önde gözüküyor.Ne diyorsunuz ?

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

• quote:

Arada çok fark değil de, efekt farkı var. PC diye verdiğin görüntüler efektsiz, HDR ve ışıklandırmadan uzak. Blur ve FOV'da değişik. Bu yüzden keskin duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 24 Şubat 2013; 7:40:11 >

• quote:

Grafik olarak beklentim hiç yok bu yeni nesilde hiç bir sıçrama yok hatta işlemci olarak PS3'den çok geride bir cpu'ya sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasinCC

quote:

Grafik olarak beklentim hiç yok bu yeni nesilde hiç bir sıçrama yok hatta işlemci olarak PS3'den çok geride bir cpu'ya sahip

Alıntıları Göster
    Bu da bir başka kıyaslama.

• quote:

Ps4'te kaplamalar plastik gibi pc yine ezmiş ps4'ten beklentim büyüktü fakat ahım şahım birşey olmayacak gibi duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Bir GTX 580'i nasıl sığdıracaklar o konsollara merak ediyorum. Konsollarda ısınmanın önü kolay kolay alınamaz. Xbox'ın hali ortada! Ama şu da var ki güzelim PC donanımlarının tam hakkını veren yapım çok az. Oysa bir Killzone, bir Gran Turismo ya da Uncharted native 1080P olarak PC'lerde olsaydı eminim tadına doyum olmazdı o oyunların. Her zaman dediğim gibi AMD ve NVIDIA bu işe bir el atmalı, yoksa kendi bindikleri dal konsollar tarafından alttan alta kesiliyor.

Alıntıları Göster
    Hiç konsol kullanmadım, hatta bakmadım bile. Oyunla da pek alakam yoktur. Grafik kartı bana sadece extra SpecFP performansı demektir.

NVIDIA için bilemem. Ama AMD'nin bindiği dalı kesmediği kesin. Adamlar tüm konsolları ele geçirdi. Çatır çatır APU satacak. Tabii bunun PC platformuna da etkisi olacaktır kaçınılmaz olarak.

Diğer konsolları bilmiyorum ama PS4 için 8 çekirdek FX Jaguar çekirdekli CPU ve 1.8 GigaFlops civarında (HD7850 benzeri veya biraz üstü) tek kesinlikli kayar nokta performansı vereceği konuşuluyor. 7850-7870 arası bir şey olabilir diyelim Bu durumda 3570K/3770K/8320/8350 gibi işlemciler ile HD8770 ve üstü AMD ve eşidi NVIDIA ekran karlı PC performansına ulaşmayacağı beklenebilir. (Teorik olarak)

Ancak bazı avantajları var. Standart ve tek tip donanım söz konusu. Bir ton CPU ve GPU için ayar-optimizasyon-kod yazma-uyumluluk vb vb sorunları yok. PC sistemi gibi belirsiz konfigürasyona yönelik, her şeye uyması için sağı solu kırpılmış oyun geliştirilmeyecek. Her şeyi önceden bilinen, gücünün son damlasına kadar kullanılabilecek, optimizasyonun dibine vurulacak bir durum söz konusu.

Ayrıca PC-Win sistemlerde olduğu gibi işletim sistemi, anti-virüs, directx dönüşümü, arka plan programları ve benzeri bir çok perf kaybına yol açan ve optimizasyonu zorlaştıran durum da olmayacak. Tüm güç son zerresine kadar oyuna aktarılacak.

Eğer gerçekten 7850-7870 arası bir ham perf verirse sonuç farklı olur. Bu durumda iyi kodlanmış ve optimize edilmiş oyunlarda HD7950 ve eşitleri ile bile baş edebilir kolaylıkla.

Gelelim bunun PC ve AMD ürünlerine etkisine. AMD hem CPU hem GPU bazında karlı çıkacak. Zira oyun port ediirken çok az şey değişecek. Oyunun temel mantığı ve kodu yani, grafik motoru, oyun motoru, yapay zeka motoru gibi konularda yeniden kodlama gerekmeyecek. Veya çok çok az gerekecek. Sadece dosya yapısı, kütüphane (DLL) vb gibi bağlantılar vb güncellenecek. kısaca kaynok kodda pek oynama gerekmeyecek. Çok az değişiklikle yeniden derleme yeterli olacak.

Bu durumda şimdiki FX8120-HD7850 gibi olması beklenen bir perf için geliştirilen oyun PC sisteminde de FX8 serisi ve HD78XX serisi ile benzer perf verecektir. Optimizasyon da AMD CPU/GPU için yapıldığından PC platformunda AMD kazançlı çıkacak ve oyunarda Intel ile arasındaki farkı kapatacaktır. 8 çekirdek konsol için yazılan oyunun 8 çekirdekli FX işlemcilerde 4 çekirdekli Intel işlemcilere oranla daha verimli çalışması da normaldir.

Bence AMD kendi bindiği dalı değil de Intel/NVIDIA dalını kesiyor gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: YasinCC

quote:

İki tane doğruluğu olmayan resime kanıp, hemen değerlendirme yapmayın.O görüntünün ps4 donanımında oynatıldığına dair tek bir kaynak bile yok.Evet etkinlikte gösterilmiş olabilir, ama ps4 donanımında oynatılıp, oynatılmadığı meçhul.Belki de pc'de oynatılmıştır, başka bir versiyon olarak bilemeyiz.Hemen hazır-kıta ps4'den kötü bir haber gelmesini beklemeyelim.Ps4 iyi gelirse biz oyunseverler için bir kazançtır.Hemen peşin hüküm karar vermek için şu an çok erken.Sitelerin sırf popüler olmak için verdiği gaza gelemeyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

İki tane doğruluğu olmayan resime kanıp, hemen değerlendirme yapmayın.O görüntünün ps4 donanımında oynatıldığına dair tek bir kaynak bile yok.Evet etkinlikte gösterilmiş olabilir, ama ps4 donanımında oynatılıp, oynatılmadığı meçhul.Belki de pc'de oynatılmıştır, başka bir versiyon olarak bilemeyiz.Hemen hazır-kıta ps4'den kötü bir haber gelmesini beklemeyelim.Ps4 iyi gelirse biz oyunseverler için bir kazançtır.Hemen peşin hüküm karar vermek için şu an çok erken.Sitelerin sırf popüler olmak için verdiği gaza gelemeyelim.

PS4'ün işlemcisi doğruysa yeni nesil denemez bu konsola kusura bakmayın ben yeni nesil deyince sadece grafikten bahsetmiyorum yapay zeka fizik bir oyunu gerçekçi yapan sadece grafik değildir bana göre zaten grafik olarak ta beklentim yok çöp 7850'leri AMD dayamış tamam ucuz olsun diyede bu kadar kısılmaz bundan önceki hiç bir jenerasyonda bu kadar kısık donanımlar ile gelmediler. Şimdi 7850'ye çöp dediğim için buradaki çoğu kişi kızacaktır ancak bu cihazlar uzun soluklu cihazlar olmalı 2 senede bir konsol alacak isem bırak kalsın pc ile devam etmek daha mantıklı. Bundan önceki Xbox ve PS3 gpu olarak zamanının en güçlü gpu'larının dahada modlanmış halini kullanıyorlardı.
    Umarım Xbox saçma sapan bir CPU ile gelmez.

• quote:

quote:

Far Cry 3, gayet güzel kaplamalara sahip olmakla beraber, 1080p 4x MSAA'da sabit 1 GB vram kullanıyor. Open world olarak gayet iyi aslında.

Yukarda söylemeye çalıştığımı en güzel şekilde ifade eden bilgi budur. 3 GB yetmez vs. diyerek çok uçmaya gerek yok. PC'de gördüğümüz bellek kullanımının bile ne kadar optimize edildiği şüpheli. Çok bellek kullanan oyunların bir çoğu çöp. Crysis gibi oyun olsun, 3 GB bellek istesin başımüstüne...

Alıntıları Göster
    PS2 gibi bir konsolu bir daha göremeyeceğiz sanırım. Nesil farkı denince, benim aklıma o geliyor. XBOX'tan XBOX360'a geçiş de çok güçlü olmuştu. Özellikle grafik tarafnda 15-20 kat artıştan bahsetmek mümkün (tam karşılaştırma yapılamaz elbette ama PS3'ten PS4'e geçiş grafik gücü konusunda 4-5 kat kadar artış sağlayacak gibi). PS2 ise 2000'de sunulduğu halde shader, shadow efektleri uygulayabilen bir grafik işlemciye sahipti, gücü siz düşünün. Zaten 2006'ya kadar PS2'ye ne oyunlar geldi, herkes biliyor.

Artık konsola özel donanım işi bittiğine göre, konsollar doğrudan PC'nin gerisinde yarışa başlayacaklar ve sonucunda da PC'deki gücü hiçbir zaman tam olarak göremeyeceğiz. Anca PC exc. "AAA" bir oyun gelirse o zaman görürüz, o da imkansız gibi bir şey şimdilik.

• quote:

PS2 gibi bir konsolu bir daha göremeyeceğiz sanırım. Nesil farkı denince, benim aklıma o geliyor. XBOX'tan XBOX360'a geçiş de çok güçlü olmuştu. Özellikle grafik tarafnda 15-20 kat artıştan bahsetmek mümkün (tam karşılaştırma yapılamaz elbette ama PS3'ten PS4'e geçiş grafik gücü konusunda 4-5 kat kadar artış sağlayacak gibi). PS2 ise 2000'de sunulduğu halde shader, shadow efektleri uygulayabilen bir grafik işlemciye sahipti, gücü siz düşünün. Zaten 2006'ya kadar PS2'ye ne oyunlar geldi, herkes biliyor.

Artık konsola özel donanım işi bittiğine göre, konsollar doğrudan PC'nin gerisinde yarışa başlayacaklar ve sonucunda da PC'deki gücü hiçbir zaman tam olarak göremeyeceğiz. Anca PC exc. "AAA" bir oyun gelirse o zaman görürüz, o da imkansız gibi bir şey şimdilik.

Alıntıları Göster
    Boşverin, konsollar yüzünden oyunlar eskisi gibi kötü grafiklerle gelmez artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Boşverin, konsollar yüzünden oyunlar eskisi gibi kötü grafiklerle gelmez artık.

Alıntıları Göster
    TİTANNNNNNNN>PS4,XBOX720.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Üstteki UE4 resimleri anlamsız olmuş. İkincide ateş topu geçtiği için arazi aydınlanmış, şartlar çok farklı.

-------

Yeni nesil konsollardan gerçekçi orman ve detaylı tessellation bekliyorum.

Orman ortamında kaba kuvvet önemli olduğundan, mevcut nesildeki ucuz optimizasyon yöntemleri ve göz boyamalar pek işe yaramıyordu. En baba oyunlarda bile mukavvadan yapraklar kaçınılmazdı.

Bakalım, şu 3DMark 11 demo görüntülerine yaklaşabilecek mi konsollar?

19 adet ss:

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH
    Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH
    Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

(AA kapamıştım, kastığı için)

Yeni nesilden beklentim, bu görüntülerin üstelik bir oyun içinde, fizik-patlama durumlarıyla beraber kullanılmasıydı. Biraz zor olacak gibi

Yine de E3'te, bu düzeye yaklaşmasa bile, ormanda geçen bir IP duyurmalarını bekliyorum. 1080p 30 FPS olacaksa, modsuz Crysis'i geçmeleri gerekiyor. (Crysis'in geometrik detayını daha etkili ışıklandırmayla birleştirmek gibi. Yapraklardan da yansıma olmalı mesela.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Şubat 2013; 22:37:10 >

• quote:

Yine de E3'te, bu düzeyde olmasa da, ormanda geçen bir IP duyurmalarını bekliyorum. 1080p 30 FPS olacaksa, modsuz Crysis'i geçmeleri gerekiyor. (Crysis'in geometrik detayını daha etkili ışıklandırmayla birleştirmek gibi. Yapraklardan da yansıma olmalı mesela.)

Onu da yapamayacaklarsa yeni nesil diye boşuna duyuru yapmasınlar. Pileysiteyşın "ÜÇ BUÇUK" diyelim biz ona.
  • Orijinalden alıntı: M@U

Onu da yapamayacaklarsa yeni nesil diye boşuna duyuru yapmasınlar. Pileysiteyşın "ÜÇ BUÇUK" diyelim biz ona.

Abi tablet işlemcisi ile pileysiteyşın iki buçuktan 3 olur bence
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Bir GTX 580'i nasıl sığdıracaklar o konsollara merak ediyorum.

22nm falan üretirlerse rahatça sığar...

Henüz 28nm'ye geçilmemişken konsollar için 22 nm olarak üretilme ihtimali nedir.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.