Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.905
Cevap
37
Favori
139.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modlayarak oynamanı tavsiye ederim Crysis'i
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

@-Rsan-
    Crysis öldü abi artık.Geçende pc'ye tekrar indirdim onu.Ayarları full'e dayadım.Pek etkilemedi beni grafikleri.Şu an bir battlefield 3 bile göze daha güzel geliyor gözüme.İsterseniz bir daha açın bakın crysise artık bir numarası kalmadı.Eskidi gitti.

Crysis'i bu gösterilen oyunlardan daha üstün tutmuyorum.Biraz eskidiği doğru.Üstünden 6 koca sene geçti ne de olsa.Benim demek istediğim adamlar o zaman böyle bir grafik sunmuş.Şu an yeni nesil diye konuştuğumuz grafikler onun üstüne çok çok birşey getirememiş.Benim derdim o.Ben daha iyisini bekliyordum açıkçası.

Bir de tüm arkadaşlara soruyorum.Gösterilen Watch Dogs videosu sizce ps4 veriyonu muydu? Karakterin adamı yakalayıp üstüne atladığı sahnede duvardaki gölgeler o kadar kötü ki ps4 olmasına imkan yok gibi.Yer yer aa eksikliği de göze çarpıyor.Etrafta pek fazla araç da yok.Bu kısıtlamalar sanki bana oyunun ps3'te çalıştığı izlenimini yarattı.Ne de olsa etkinlik bir Sony etkinliği , PS4 etkinliği değil.Gösterilen tüm oyunlar PS4 oyunudur diyemeyiz.Ne dersiniz ?

• grafıkler cıdden guzel ama su ankı yuksek sıstemlerde rahatca oynayabılecegımız sevıyede..gel gorkı bılerek sımdıye kadar bu kalıtede grafıklı oyunlar sunmadılar..cunku oyunların %99 un asıl cıkıs sebebı konsollar oldugundan dolayı ve konsolların kapasıtesının yetersız olmasından sebep pc lerede dusuk kalıtede optımıze ozurlusu port oyunlar gelmekte..resmen pc adamların umurlarında degıl..konsollara ugrastıkları kadar pc ye ugrassalardı sımdıye kadar cok rahat bu sevıyede oyunları oynuyor olurduk..adamlar oyunu yapıyorlar sonrada haa pc de vardı degılmı deyıp ugrasmadan optımıze etmeden bastan savma seklınde pc ye cıkarıyorlar..ıste aylar sonra patchlerle drıverlarla anca stabıl oluyor..keske yenı nesıl konsollar hemen cıksaydı..bu konsollar cıkmadan gene cagın gerısınde oynamaya dvm edecez..
  • quote:

@-Rsan-
    Crysis öldü abi artık.Geçende pc'ye tekrar indirdim onu.Ayarları full'e dayadım.Pek etkilemedi beni grafikleri.Şu an bir battlefield 3 bile göze daha güzel geliyor gözüme.İsterseniz bir daha açın bakın crysise artık bir numarası kalmadı.Eskidi gitti.
    Bu arada ps4 grafikleri sizin beklentinizi tam olarak karşılamayabilir.Ama şu an gösterilen bu oyunlardaki grafikler hiçbir pc oyununda yok.

Konsol karşısında fazla zaman geçirince konsol portu oyunlar da göze tabi daha güzel geliyor.

Şaka bir yana, BF3'teki 2d gökyüzü bile Crysis'in 1-2 gömlek gerisinde olduğunu gösterir ama Crysis'i de modsuz oynamak pek tat vermez bu saatten sonra. Crysis dönemini aşan bir grafik yapısına sahipti ve oldukça kısıldı grafikleri. O dönemdeki kartların güç bela oynatabileceği hale getirildi. Oysa Crysis'in modlarla ne hale geldiği ortadadır. Zaten mesele yalnızca grafik de değil. O oynanabilirlik, detay, fizik, su altı-üstü modellemeler, ışıklandırma-gölgelendirme vs. vs... Bir sürü şey vardı Crysis'i Crysis yapan. Üstüne bir de mod ekleyince, grafikler inanılmaz bir hale geliyordu. Bugün hâlâ ben Crysis'in sunduğu grafiği sunabilen bir oyun görmedim. Yeni konsollar sayesinde görebileceğiz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Ne kadar doğru bilmiyorum ama ister istemez Crysis 1 ile kıyaslamak istiyorum.Meğer Adamlar o zaman devrim yapmış arkadaş.6 senenin üzerine koydukları şey buysa daha da birşey demiyorum...

Beni anlayanları görmek ne kadar güzel.

Crysis'i 2008 yılında benim gibi modlu oynayanların neler hissetiğini düşünün bir de... Akıllara zarar bir grafik kalitesi vardı Crysis'in. Bir de o kadar geniş alan, o kadar detaylı çizimler, sunulmuş en iyi fizik ögeleri vs. vs... Yeni nesil konsol, o standarta yeni kavuştular desem yeridir.

Ama ben Deep Down'ı baya beğendim. Çok kaliteli dokular, ışıklandırmalar, animasyonlar vardı. Kill Zone'u aştı bence. Ayrıca Kill Zone konusunda biraz temkinliyim ben. Çok yüksek kalitede bir video bulamadım. 720p'ler pek güzel görünmedi bana. Zaten bir bölümü videoydu. Oynanan kısım toz duman içindeydi. Yine bir garanticilik var gibi geliyor bana. O nedenle hemen atlamayalım diyorum. SS'ler güzel, ama o SS'lerin video halini isterim ben.

Eyvallah Crysis ilk çıktığı zaman bende ati 2900gt vardı.1024x768'de aa olmadan very highda 7-8 fps veriyordu kart.Oyuna mod yapmadan sadece config ayarlarıyla oynayarak o kadar farklı grafik detayları açabiliyordunuz ki aklınız şaşar.Uzak çizimden tutun da gölge çözünürlüğüne , fiziğe kadar her detayı config sayesinde en üst seviyeye çekmiştim.Kart ağlamıştı resmen.En son 3 fps almııştım.Görüntü slayt şeklinde akıyordu .O günden sonra da o kadar detaylı ve kusursuz bir grafik göremedim

Deep Down'ı ben de beğendim.Özellikle doku kalitesi işte bu dedirtti.Bu arada Watch Dogs'un ps3 mü ps4 mü olduğu hakkında ne düşünüyorsun ?

• Deep Down inanılmazdı, eğer o kalitede çıkarsa PS4 noktayı koyar

Square Enix'in demo daha da iyiydi ama o kadarı zor gibi artık.

inFamous ve KZ de çok güzeldi. O şehir detayı, çizim mesafesi, şehrin içinde gezilen bölümler, kalabalık.. 8 GB ram kendini göstermiş.

2048x1152 çözünürlükte ss'ler ve gif:

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH
    Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH
    Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Şubat 2013; 5:09:12 >

• Kill Zone için SS'lerin verildiği çözünürlükte video gelsin (oynanan kısımdan), PS4'ü direk alacağım. Düşünmem bile.

Deep Down ise bence orda filmi kopardı zaten. Ama oyun çıktığında da böyle olur mu, orası muamma. Bir de HD7800 ayarındaki kartlar bu grafikleri görünce, şu oyun yapımcılarına küfretmek geliyor içimden. Arkadaş, zaten 2010'dan beri biz bu grafik gücüne fazlasıyla sahibiz. Yıl oldu 2013, bu grafikleri daha yeni görüyoruz. Onlar da daha bize sunulmadı. Sene sonuna inşallah...
  • Şimdi ne yapacağımı şaşırdım. Yıl sonuna PC'yi mi yenilesem, PS4 mü alsam yoksa nişanı mı yapsam?
  • Bu da Watch Dogs videosu, 1080p:

Işıklandırma-doku falan güzel, ama gölge çözünürlüğü göze çarpmıyor değil

Gerçi PS4 donanımında alınmamış sanırım, benzer bir PC'deymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Şubat 2013; 5:15:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Ne kadar doğru bilmiyorum ama ister istemez Crysis 1 ile kıyaslamak istiyorum.Meğer Adamlar o zaman devrim yapmış arkadaş.6 senenin üzerine koydukları şey buysa daha da birşey demiyorum...

Beni anlayanları görmek ne kadar güzel.

720p'ler pek güzel görünmedi bana. Zaten bir bölümü videoydu. Oynanan kısım toz duman içindeydi. Yine bir garanticilik var gibi geliyor bana. O nedenle hemen atlamayalım diyorum. SS'ler güzel, ama o SS'lerin video halini isterim ben.

Şurda var ama gameplay ve oyun içi karışık..

• @ m@u

Sizce ps4'ün gpusu kaç gb olmalı ya da olacak ? Yüksek doku kalitesi ve gelişmiş aa'yı hesaba katarsak , üstüne de 4k destekleyen oyunların olacağını varsayarsak en az kaç gb bir gpu ps4'ü sonuna kadar götürür ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 21 Şubat 2013; 5:40:33 >
  • quote:

Şurda var ama gameplay ve oyun içi karışık..

Yok işte, bu oyun içi değil. Sinematik kısım. Oyun kapşonluyu indirdikten sonra başlıyor. O kısmın videosu hala yok. Var da kalitelisi yok. O yüzden temkinliyim.

@-Rsan-

Belleği soruyorsanız, zaten 8 GB belleğin ortak kullanımda olduğu belirtiliyor. Yani sisteme ayrı gpu'ya ayrı bellek durumu yok. Varsa da şuan bilemiyoruz.

Bana göre gpu'nun kullanması gereken bellek de en az 3 GB olmalı. Zira 1920x1080 çözünürlükte sağlam doku kaplamaları ve detay göreceksek, üstüne de AA + AF gibi filtreler eklenecekse, 3 GB olması gerekli diye dşünüyorum. Şuana kadar (Crysis'in modlu hallerini bir kenara bırakalım) doku kaplamalarında sağlam bir oyun görmedik. Kısmen Far Cry 3'ü sayabiliriz. Onda da birçok eksik veya göze batan nokta vardı. Eksiksiz ve de çok daha iyi kaplamalarla gelecek bir oyunda 1080p için 3 GB anca keser gibi geliyor bana.

Zaten Titan'ın 6 GB bellekle gelmesi de durumu biraz daha anlaşılır kılıyordur.

• Sony'nin PS4'te grafikler böyle olacak diye paylaştığı videolar ve görüntüleri kaale almamanızı öneririm.

Playstation 3 çıkmadan önce tanıttığı Killzone ve Africa oyunlarındaki düzenbazlık da demiyorum dolandırıclık diyelim, kimse unutmadı valla onu.

Ayrıca verilen screenshotların çoğu yüksek çözünürlükte renderlardan alınıp resize edilme.

Bir çağ falan atlatacağını sanmıyorum yeni konsolların, şu an PC'de 1080p'de Battlefield'ı nasıl oynuyorsan ultrada, ya da Crysis 3'ü nasıl oynuyorsan öyle oyunlar çıkacak.

İkisinin de zaten grafik olarak insanı şaşırtan bir yapısı yok. Sony'nin ütopik fotoğraflarına aldanma yaşımı geçtim, 7 yıl önce sağlam bir tecrübem olmuştu.

@MAU

1080p'de eğer konsollarda anti aliasing uygulanması düşünüyorsa 3 gb ucu ucuna yeter 2xAA'ya.

Bazı arkadaşlar ileride 4k çözünürlükte falan oynatıcak diye heveslenmiş ama 4k denilen çözünürlüğü konsolun kaldırabilmesi için sadece GPU'ya 8 gb ram gerek desem abartı olmaz.

Son olarak değişik bir noktaya dikkatini çekeyim,

Xbox'ın da PS4'ün de APU'larını AMD üretiyor.

İkisinin de işlemcisi aynı olacak sanırım. Yoksa aksi türlü çok saçma olur. AMD'nin konsolda kullanabileceği en iyi işlemci neyse Sony ya da Microsoft onu ister herhalde, birine alt modeli birine üst modeli satacak hali yok.

İşin biraz ilginç bir yöne kaydığının göstergesi bu, Nvidia ve AMD'nin kapışması daha güzeldi çünkü rekabet vardı, biri Sony biri de Microsoft ile çalışıyordu.

Şimdi aynı firma iki konsolun da işlemcisinden de grafik çipinden de sorumlu. Donanım olarak nasıl farklılıklar göreceğiz ki? Yani biri diğerinin alt model çipiyle satışa çıkmaya razı olacağını sanmıyorum, ne tip farklılıkar olacak?

Belki de oyun yapımcları iki konsola da farklı optimize zorluklarından sıkıldı ve böyle bi yola gidildi. İki konsolun da donanımı 3 aşağı 5 yukarı aynı olacak (özellikle işlemcisi), ve konsollara oyun yapmak basite indirgenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 21 Şubat 2013; 6:01:36 >

• @ m@u

Şu an konsol portu oyunları pcde oynarken bile 2gb ekran kartı belleği doluyor.Yeni nesil oyunlarda 3gb'tan fazlası gerek diye düşünüyorum şahsen.Şöyle bir kıyaslama yapacak olursak şu anki konsolların vram miktarı , konsolların çıktığı dönemde ekran kartlarında kullanılan en yüksek ram miktarına eşitti.Yani 512 mb.Bu gün piyasadaki en yüksek vram miktarı da 6gb.Yine aynı yolu izleyip en yüksek miktarı kullanabilirler mi dersiniz ? Gpu için sisteme ayrılan 8gb ramin paylaşımlı olarak kullanılması pek hayırlı olmaz.O yüzden gpu için ekstra bir ram şart derim.

@Miex

Cevat Yerli yeni nesil konsollarda en fazla Crysis 3 gibi grafikler göreceksiniz derken haklı mıydı acaba
  • quote:

@ m@u

Şu an konsol portu oyunları pcde oynarken bile 2gb ekran kartı belleği doluyor.Yeni nesil oyunlarda 3gb'tan fazlası gerek diye düşünüyorum şahsen.Şöyle bir kıyaslama yapacak olursak şu anki konsolların vram miktarı , konsolların çıktığı dönemde ekran kartlarında kullanılan en yüksek ram miktarına eşitti.Yani 512 mb.Bu gün piyasadaki en yüksek vram miktarı da 6gb.Yine aynı yolu izleyip en yüksek miktarı kullanabilirler mi dersiniz ? Gpu için sisteme ayrılan 8gb ramin paylaşımlı olarak kullanılması pek hayırlı olmaz.O yüzden gpu için ekstra bir ram şart derim.

@Miex

Cevat Yerli yeni nesil konsollarda en fazla Crysis 3 gibi grafikler göreceksiniz derken haklı mıydı acaba

Bence haklıydı, bugün yeni tanıtıldı PS4 falan diye klasik Sony'nin ütopik resimlerinin hayallerine dalan epey bir arkadaş var ama yanıldıklarını anlamaları çok uzun sürmez.

Bu arada Xbox'ın hala bu kadar sessiz kalmasını donanımda yapılan birtakım değişikliğe bağlıyorum ben.

Sony donanım olarak yüksek bir çıta koymuş kendine Playstation 3'ün grafiksel olarak çektiklerinden sonra diyelim.

Sanırım mevcut tasarımla oynuyorlar. Sony'nin DDR5 hamlesi büyük bir hamle, söylentilerde Xbox'ın belleği DDR3'tü.

DDR3-DDR5 böyle söylerken fark az gibi geliyor ama çok büyük etkenler bunlar özellikle konsollar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 21 Şubat 2013; 6:11:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Miex

quote:

@ m@u

@Miex

Bence haklıydı, bugün yeni tanıtıldı PS4 falan diye klasik Sony'nin ütopik resimlerinin hayallerine dalan epey bir arkadaş var ama yanıldıklarını anlamaları çok uzun sürmez.

Ben de hatırlarım Metal Gear 4'ün ilk tanıtımlarının nasıl grafiklerle yayınlandığını.Sonradan çamur gibi grafikler sunmuşlardı milletin önüne.İlk tanıtımlarda kaplamalar insanın ağzını açık bırakıyordu.PS4'te öyle ağzımızı açık bırakan birşey görmediğimiz için o tarz bir dalavere olacağını sanmıyorum.Yani renderlanmış görsel olayına başvurmazlar.En azından bu sunumlarda öyle birşeye rastlamadım ben.Killzone'un görselleri o konsolla gayet oynatılabilecek seviyede.

• Bir de bu yeni nesil konsollar kaç bit oluyor? PS1 32bit , PS2 128 bitti.PS3'ün kaç bit olduğunu bilmiyorum mesela.Sormak hiç aklıma da gelmemişti.PS3 ve PS4 kaç bittir.Bu bit değeri neye göre belirleniyor ?
  • Far Cry 3, gayet güzel kaplamalara sahip olmakla beraber, 1080p 4x MSAA'da sabit 1 GB vram kullanıyor. Open world olarak gayet iyi aslında.

Hitman Absolution, en iyi kaplamalara sahip oyun ve uzun-aralıksız oynayışlarda 1.8'lere varan kullanım görülebiliyor. (Tabi cacheleme de olabilir, ram'ı bol buldum yayılayım hesabı. Ama kaplamaları gerçekten çok iyi.)
  • pc her zaman daha önde olur bence sonuçta 2 yıl sonra konsolların gpusunu felan çıakrıp değiştirmeyeceksin bu yüzden pc her zaman önde
  • quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Far Cry 3, gayet güzel kaplamalara sahip olmakla beraber, 1080p 4x MSAA'da sabit 1 GB vram kullanıyor. Open world olarak gayet iyi aslında.

Yukarda söylemeye çalıştığımı en güzel şekilde ifade eden bilgi budur. 3 GB yetmez vs. diyerek çok uçmaya gerek yok. PC'de gördüğümüz bellek kullanımının bile ne kadar optimize edildiği şüpheli. Çok bellek kullanan oyunların bir çoğu çöp. Crysis gibi oyun olsun, 3 GB bellek istesin başımüstüne...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.