Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
2.905
Cevap
37
Favori
139.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Konuya sohbete bak. Yeni nesil grafikler adına konuşulması lazım ama konsol vs pc tartışmasına dönmüş. Böyle devam ederse konunun silinmesini rica ediyorum.

:=
  • PS4 teknoloji demosu vs Crysis 3 oyun içi modelleme

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 24 Şubat 2013; 23:01:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Yine de E3'te, bu düzeyde olmasa da, ormanda geçen bir IP duyurmalarını bekliyorum. 1080p 30 FPS olacaksa, modsuz Crysis'i geçmeleri gerekiyor. (Crysis'in geometrik detayını daha etkili ışıklandırmayla birleştirmek gibi. Yapraklardan da yansıma olmalı mesela.)

Onu da yapamayacaklarsa yeni nesil diye boşuna duyuru yapmasınlar. Pileysiteyşın "ÜÇ BUÇUK" diyelim biz ona.

PC'deki default 7850 bile Crysis'i, 1080p - Very High - 16x AF - No AA olarak 30'un hayli üstünde oynatıyordu yanılmıyorsam(AF'den emin değilim).

Dolayısıyla PS4'ün 30 fps'de daha yüksek kalite vermesi direk beklenebilir.

Ancak problem, şu zihniyetteki adamlar 7850 koyar mı?:

http://news.teamxbox.com/xbox/12066/Microsoft-to-Epic-You-Cost-Me-a-Billion-Dollars/

@-Rsan-

Hitman Absolution da o konuda iyidi.

jpg çektiydim, kalite düşmüştür:

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

Bu da doku kalitesine bir iki örnek:

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Şubat 2013; 4:42:34 >

• quote:

PC'deki default 7850 bile Crysis'i, 1080p - Very High - 16x AF - No AA olarak 30'un hayli üstünde oynatıyordu yanılmıyorsam(AF'den emin değilim).

Dolayısıyla PS4'ün 30 fps'de daha yüksek kalite vermesi direk beklenebilir.

Ancak problem, şu zihniyetteki adamlar 7850 koyar mı?:

http://news.teamxbox.com/xbox/12066/Microsoft-to-Epic-You-Cost-Me-a-Billion-Dollars/

Elbette dertleri para olduğundan maliyeti kısmaya çalışacaklardır. Hatta yeni XBOX için HD7770 tarzı bir şeyler olabilir deniyor ama inanmıyorum (en azından inanmak istemiyorum). PS4'ü gördükten sonra MS tarafı da boş durmaz bence.

Tabi bir de şu var hocam; HD7800'ler de Titan'ı gördükten sonra çok yavan kalıyor aslında. Şuan PS4'te 18 CU'li bir gpu varsa (hadi 20 CU'li Pit Cairn var diyelim), GK110'un kırpılmış halinden bile %100 fark yemek durumunda, malum. Bu PS4 gayet eleştirilebilir kılıyor ki; millet eleştiriyor zaten. Bu baskı sebebiyle MS'un daha zayıf bir gpu kullanacağını sanmam. Öyle bir şey yaparlarsa da MS 2-0 geriden başlayacak demektir.

Yeni nesil konsollarda konsola özel donanım işi de bittiği için PC-konsol karşılaştırması daha rahat yapılacak. Malum artık gpu'lar hakkında herkes konuşuyor, yorum yapıyor. Eskisi kadar bilinmeyeni de kalmadı bu işin. O nedenle MS kendini zorda bıracak bir işe girişmez diye düşünüyorum. Sony bile RSX sebebiyle ne kadar eleştirilmişti... Beklentim, hem cpu hem de gpu tarafında PS4 ile benzer gücü sunabilecek bir konsol gelmesi. Çünkü iki taraf da oyunların hazırlanma sürecinin uzamasından şikayetçi oldular son nesilde. Bunu aşabilmek için yakın donanımlar kullanırlar sanıyorum. Hatta bunun için bile AMD'yi tercih etmiş olabilirler. Üstünlük kurma işi ise yine ek donanım, kullanılabilirlik, sunulan hizmetler, servisler ve elbette exc. oyunlarla yapılmaya çalışılacaktır diye düşünüyorum.

Buarada Hitman'de kaplamalar hakkaten iyiymiş. Videolarda çok güzel görünmüyordu. Renk paletiyle alakalı sanırım. Neyse gelecek hafta kısmetse kendim deneyeceğim zaten.

• Ne olursa olsun, bir Uncharted bir MGS 4 olmadıktan sonra neyleyim bilgisayarı? İsterse bir ormanda yürüyen böceğin gölgesini yapsınlar ama eğlenceli olmadıktan sonra ne anlamı var?
  • quote:

Hocam Crysis 4'te böyle grafikler görecekmiyiz
    Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

EDİT: Crysis 3 oynadım şimdi grafikler fena değilmiş cryengine 3'ü modlamışlar sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinCC -- 25 Şubat 2013; 19:43:16 >

• Valla iki gündür Crysis 3'teki grafiği gördükten sonra bu neslin grafiği olmadığını anladım, yeni nesil kesinlikle Crysis 3'ün öncüsü olduğu bir olay.

O yüzler nedir öyle ergenlik sivilcelerinden kalma izler gözüküyor, burundaki siyah noktaları gözüküyor üstelik de sadece döşeyip bitirmemişler öyle mimikler var ki ağzını açınca burnundaki siyah nokta bile daralıyor. İnanasım gelmedi, CGI kalitesinde yüzler.

PS4 ve yeni Xbox'ın bu grafikleri verebileceğini sanmıyorum, şu an tanıtılan donanımları çok kısır gözüküyor açıkçası. Umarım büyük bir hata yapmazlar. Bu 1.6'lık Jaguar APU'lar falan çok anlamsız geliyor bana, 1.6'ya laptop işlemcisi bile kalmadı oyunda nasıl yüksek performans verebilir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miex

Valla iki gündür Crysis 3'teki grafiği gördükten sonra bu neslin grafiği olmadığını anladım, yeni nesil kesinlikle Crysis 3'ün öncüsü olduğu bir olay.

O yüzler nedir öyle ergenlik sivilcelerinden kalma izler gözüküyor, burundaki siyah noktaları gözüküyor üstelik de sadece döşeyip bitirmemişler öyle mimikler var ki ağzını açınca burnundaki siyah nokta bile daralıyor. İnanasım gelmedi, CGI kalitesinde yüzler.

PS4 ve yeni Xbox'ın bu grafikleri verebileceğini sanmıyorum, şu an tanıtılan donanımları çok kısır gözüküyor açıkçası. Umarım büyük bir hata yapmazlar. Bu 1.6'lık Jaguar APU'lar falan çok anlamsız geliyor bana, 1.6'ya laptop işlemcisi bile kalmadı oyunda nasıl yüksek performans verebilir ki?

+1

• Gpu neyse de cpu'nun daha güçlü olmasını beklerdim ben de. KSF'un 30 fps'de çalışacağı haberi çoğu kişiyi hayal kırıklığına uğratmış olabilir, herşey ortak kullanılan 8 gb ram'de bitmiyor. Jaguar bobcat mimarili cpu'nun yetersiz kalıp, 3-4 sene sonrasında konsolların şimdiki PS 3 gibi oyunları frenlemeye sebep olacağını düşünüyorum. Benzetmeyi sadece örnek olarak verdim, PS 3'ün Cell işlemcisi zamanına göre PS 4'deki cpu'dan daha gelişmiş bir mimariye ve hesaplama gücüne sahipti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Şubat 2013; 11:16:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

Gpu neyse de cpu'nun daha güçlü olmasını beklerdim ben de. KSF'un 30 fps'de çalışacağı haberi çoğu kişiyi hayal kırıklığına uğratmış olabilir, herşey ortak kullanılan 8 gb ram'de bitmiyor. Jaguar bobcat mimarili cpu'nun yetersiz kalıp, 3-4 sene sonrasında konsolların şimdiki PS 3 gibi oyunları frenlemeye sebep olacağını düşünüyorum. Benzetmeyi sadece örnek olarak verdim, PS 3'ün Cell işlemcisi zamanına göre PS 4'deki cpu'dan daha gelişmiş bir mimariye ve hesaplama gücüne sahipti.

Şuan ps3'teki cpu Ps4'te kullanılan işlemciden daha güçlü. Yani yeni nesilde fizik ve yapay zekadan birşey beklememek gerek.
  • Ps4'ün gpusu nedir,ne yapar tam olarak bilemiyoruz.Teraflopsa göre hareket ediyoruz.Ona göre hareket edersek baştan hata yapıyoruz demektir.Misal;
    5850 2.09 Teraflops, 1440 Stream Processing
    7850 ise 1.76 Teraflops, 1024 Stream Processors
    Kağıt üstünde görüldüğü gibi 5850 önde, peki gerçekte nasıl.İşte böyle.%50'ye varan farklar ile 7850 önde.
    http://www.anandtech.com/bench/Product/512?vs=549

Yani demek istediğim, şu an yaptığımız sistem değerlendirmesinin hiçbir anlamı yok.Ps4'ün gpu olarak pc'de bir karşılığı yok.Belliki amd tarafından özel geliştirilmiş bir gpu.Gücü nedir,nasıldır ilerleyen günlerde görürüz herhalde.Ps4'ün bir konsol olduğunu unutmamak lazımHer ne kadar şimdi x86 mimarisine de sahip olsa, geliştirilen donanımlar, en yüksek kararlılıkta çalışmaya yöneliktir.Yok işlemcisi zayıf kalmış, ekran kartı yetersiz, biraz overclock çekelim diyerek pc mantığı ile düşünmek yanlış.Bizim burda minimum bildiklerimizi, mühendisler maximum derecede bizden daha iyi biliyorlardır.O yüzden sistem hakkında konuşmaktan çok, yapılan oyunlara bakmak lazım.Misal ben killzone shadow fall gameplay videosunu izledikten sonra ps4'ün güçlü bir donanımı olduğuna karar verdim.Crysis 3'ü full hd tv'de ultra ayarlarda oynamış biri olarak söylüyorum.Killzone grafik olarak gördüğüm en iyi oyun.Kullanılan grafik teknolojilerini ilk defa bu oyunda gördüm.Tablet işlemcisinin böyle şeyler yapacağını aklınız alıyor mu?Demek arka planda başka şeyler dönüyor.Crysis 3 neticesinde, ps3'ünde oynattığı bir oyun.Evet pc'de oynadığım en iyi grafikli oyun.Ama daha çok eski konsollarada çıktığı için grafikler eski nesil ile yeni nesil arasında sıkışıp kalmış diye düşünüyorum.Mert kardeşimiz crysis 3'ü ps4'ün oynatamayacağını düşünmüş.Kendisine saygı duyuyorum ama ps3'ün oynattığı oyunu ps4'mü oynatamıyacak.Lütfen yapmayalım.Önümzüde killzone örneği varken.

http://n4g.com/news/1179905/crysis-3-graphics-comparison-ps3-vs-pc-vs-360

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 25 Şubat 2013; 12:41:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: YasinCC

quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

İki tane doğruluğu olmayan resime kanıp, hemen değerlendirme yapmayın.O görüntünün ps4 donanımında oynatıldığına dair tek bir kaynak bile yok.Evet etkinlikte gösterilmiş olabilir, ama ps4 donanımında oynatılıp, oynatılmadığı meçhul.Belki de pc'de oynatılmıştır, başka bir versiyon olarak bilemeyiz.Hemen hazır-kıta ps4'den kötü bir haber gelmesini beklemeyelim.Ps4 iyi gelirse biz oyunseverler için bir kazançtır.Hemen peşin hüküm karar vermek için şu an çok erken.Sitelerin sırf popüler olmak için verdiği gaza gelemeyelim.

PS4'ün işlemcisi doğruysa yeni nesil denemez bu konsola kusura bakmayın ben yeni nesil deyince sadece grafikten bahsetmiyorum yapay zeka fizik bir oyunu gerçekçi yapan sadece grafik değildir bana göre zaten grafik olarak ta beklentim yok çöp 7850'leri AMD dayamış tamam ucuz olsun diyede bu kadar kısılmaz bundan önceki hiç bir jenerasyonda bu kadar kısık donanımlar ile gelmediler. Şimdi 7850'ye çöp dediğim için buradaki çoğu kişi kızacaktır ancak bu cihazlar uzun soluklu cihazlar olmalı 2 senede bir konsol alacak isem bırak kalsın pc ile devam etmek daha mantıklı. Bundan önceki Xbox ve PS3 gpu olarak zamanının en güçlü gpu'larının dahada modlanmış halini kullanıyorlardı.
    Umarım Xbox saçma sapan bir CPU ile gelmez.

sana katılmamak ne mümkün....

• Crysis 3 varken Killzone 3'ü en iyi grafik diye söylemek açıkça fanatiklik gerektirir.

Killzone 3'ün esamesi dahi okunmaz, eğer cidden Crysis 3'ü full detay oynasaydın böyle bir şey diyeceğini sanmıyorum.

PC'de son dönemlerde 1080p'de full detay açılan herhangi bir oyun Killzone 3'ten açıkça üstündür, yani bunun tartışması dahi olmaz çünkü Killzone 3 grafik anlamda yenilik getiren bir oyun değildi hiçbir zaman da olmadı. Uncharted falan desen sanat eseriyle eş değer gördüğüm için bir nebze iyiye yorumlayabilirim...

(Killzone 3 için konuştuğunu varsayıyorum, yoksa tanıtılan demo'yu diyorsan başka cümlelerde anlam eksikliği var anca buna yorumladım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 25 Şubat 2013; 13:24:38 >
  • Killzone 3 demiyorum mert, killzone shadow fall diyorum.Killzone 3 ps3'e çıktı biliyorsun..Hem gerek yok fanatik falan kelimelerine, sen görüş belirttin,bende bir görüş.Birbirimize saygı duymalıyız dimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 25 Şubat 2013; 13:43:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Killzone 3 demiyorum mert, killzone shadow fall diyorum.Killzone 3 ps3'e çıktı biliyorsun..Hem gerek yok fanatik falan kelimelerine, sen görüş belirttin,bende bir görüş.Birbirimize saygı duymalıyız dimi.

Saygılıyım abi, fanboy falan demedim fanatik dedim.

Fanatik diye gazete var la, küfür gibi algılasa herkes problem olur yani

• Cryengine demişken:

http://www.oyunfest.com/crysis-3un-basini-yakanin-halatlar-oldugu-ortaya-cikti.html

Crysis 2'de de modu kurunca daha yüksek fps (ve daha iyi grafik) alınıyordu da, bu seferki bambaşka olmuş

Crysis 2'de bir de tessellation komedisi vardı değil mi? Şehrin altındaki denizi çiziyordu, veya objeleri tess. açınca aşırı geometrik yoğunlukta çiziyordu ama görüntüsü birebir aynı oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Şubat 2013; 2:29:45 >

• http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Killzone_Shadow_Fall_Sadece_15_GB_Ram_Kullanmis-34987.htm

Başladılar gene Bakalım %100'ünü ne zaman kullanacaklar

PS3'te ana aktör Cell'di, bu sefer 8 GB GDDR5 olacak anlaşılan

not: Tabii BSC biraz eksik haber yapmış. Geliştirici, 1.5 GB ile sadece vram'ı kastetmişti.

Ama bu ram miktarı üzerinden estirilecek havayı tahmin etmek güç değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Şubat 2013; 2:13:19 >

• quote:

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Killzone_Shadow_Fall_Sadece_15_GB_Ram_Kullanmis-34987.htm

not: Tabii BSC biraz eksik haber yapmış. Geliştirici, 1.5 GB ile sadece vram'ı kastetmişti.

Ben de bunu paylaşacaktım ki sen paylaşmışsın.

Buna ek olarak şimdi ortada bir bilinmeyen söz konusu.PS4'te kullanılan 8gb ram paylaşımlı mı paylaşımsız mı ?Yani rami ekran kartı ortak mı kullanıyor yoksa kendine ait başka bir ram modülü mü var ? Eğer kendine ait bir rami yoksa 1.5 gblık rami hem ekran kartı hem de sistem paylaşımlı olarak kullanmıştır.Bu durumda PS4 gelecekte çok daha iyi grafikler verebilir diyebiliriz.Yok ekran kartının zaten kendine ait bir rami var ve o 1.5 gb ramden bağımsız olarak kendi ramini kullandıysa o zaman durum biraz vahim.Bu demek oluyorki ilerde konsolda sadece normal ram kullanım miktarı artacak.Bu da grafiklerin daha iyi olması değil de daha geniş çevrelerin çizilmesi ve detayların artması olarak geri dönecek.

• quote:

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Killzone_Shadow_Fall_Sadece_15_GB_Ram_Kullanmis-34987.htm

İlk gelen ps4 devkitleri 2 gb'dı.Ona göre yapmış adamlar ilk başta.O yüzden böyle bir açıklama yaptılar.Bu tür konular niye bu kadar dert ediliyor anlamıyorum.Adamlar olan şeyi söylemiş.Bunun üstüne durmanın mantığı nedir.
    Ayrıca forbes ps4 ile alakalı güzel bir makale yayınlamış.Bellek kullanımı,titan ile karşılaştırılması var.Yetersiz,olmadı,tablet işlemcisi,eski gpu diyenlere duyurulur..
    http://www.forbes.com/sites/erikkain/2013/02/25/you-cant-build-a-ps4-why-sonys-next-console-is-truly-next-gen-and-your-pc-isnt/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 26 Şubat 2013; 12:21:31 >

• PS3'teki işlemci daha güçlü olmasına rağmen ne doğru düzgün fizik neden yapay zeka vardı. Kusura bakmasın kimse ancak tabletler için hazırlanan bir işlemciyi (sınıfının en yavaş işlemcisidir jaguar) istediği kadar modlasınlar cell'den yavaş bir cpu ve çevre ile etkileşim, yapay zeka yine yerinde sayacak gibi duruyor.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.