Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.905
Cevap
37
Favori
139.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YasinCC

yazdigim son bir iki mesaj birilerine gondermeydi ancak cakmadilar neyse bana nvidia fan boyu diyen kisi benim kadar amd kart kullanmamissindir

Gt_55 terbiyeni takin 2005-2006 dan beri ben bu forumdayim onceside vardir bunun beni taniyan tanir burda konunun en basindan beri konsollari yere göğe sigdiramiyorsun neyse forum mühendis dolu

i

boş beleş adamsın işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Yeni nesil konsollar yani PlayStation 4 ve Xbox720 çıktığında gelecek olan grafikler eşzamanlı olarak pcye de gelir mi yoksa pc bir süre konsolların gerisinde mi kalır ? Üç platformda da aynı anda çıkan oyunlarda grafik farkı olur mu? Konsollara özel oyunlardaki grafikler pcye fark atar mı? Yoksa yeni nesil konsollar çıktı diye pc oyun yapımcıları artık pcye de güçlerini gösterecek oyunlar grafikler sunar mı ? Bunu konsolların çıktığı ilk sene için değerlendirirseniz sevinirim.Çünkü 2. yıldan itibaren fark olsa bile kapanacaktır diye düşünüyorum.

Sonuc olarak yeni nesil konsollarda uzun zamandir, ATI yada NVIDIA firmalara ait çipsetler kullanılıyor. Sonucda ne olursa olsun. Bu konsollar arasında bile bir grafik farkı olmayacak hepsi asagi yukari ayni grafigi verecektir.

Malesef geçti commodore - amiga gibi konsollar için firmaların kendilerine özel olarak ürettikleri o devir, o zamanlar her konsolun grafigi farklı olabiliyordu biri üstün biri daha düşük ama artık kullandıkları çipsetler belli.

Yaparsa oyun konsollarından biri gene kendine özel ekran kartılarından ve ekran kartı firmalarından bahımsız bir grafik çipi, o zaman üstünlük olabilir.

Ama şu an yeni nesil konsollar hepsi birbirine benzemeye mahkum olacaklardır ...

• Yahu pc en iyi olsa ne olca ki, konsola çıkan birçok oyunu pc ye çıkarmadıktan sonra nabcaz pc yi. Uncharted yok heavy rain yok red dead retemption yok halo 4 yok gears of war yok god of war yok nebilim dragons dogma bile yok. Ben yeni pc aldım gecen sene son parcaları aldım ama bu sisteme sadece witcher 3 ve bf3 kuruldu. Yani bi kaç oyun için dünyanın parasını berdim pişmanım. Pc ye gelde bile cok gec geliyor veya portlamıyorlsr. Portlasalar bile sonuç rezalet oluyor. Bence konsol alın arkadaşlar. Pc en iyisi ama oyun oynayamadıktan sonra hele saydığım oyunlar oynaysmadan nabalım pc yi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel79

Yahu pc en iyi olsa ne olca ki, konsola çıkan birçok oyunu pc ye çıkarmadıktan sonra nabcaz pc yi. Uncharted yok heavy rain yok red dead retemption yok halo 4 yok gears of war yok god of war yok nebilim dragons dogma bile yok. Ben yeni pc aldım gecen sene son parcaları aldım ama bu sisteme sadece witcher 3 ve bf3 kuruldu. Yani bi kaç oyun için dünyanın parasını berdim pişmanım. Pc ye gelde bile cok gec geliyor veya portlamıyorlsr. Portlasalar bile sonuç rezalet oluyor. Bence konsol alın arkadaşlar. Pc en iyisi ama oyun oynayamadıktan sonra hele saydığım oyunlar oynaysmadan nabalım pc yi.

bır ara xbox emulator diye bir sey duymustum pc de calistirmak uzere xbox oyunlarini donusturen bir program ancak islevinin yerine getirip getirmedigini bilmiyorum , halo 4 ve gears of war,bayonetta xbox'in gülü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chandrian -- 28 Nisan 2013; 21:50:09 >

• Yeni CoD, Yeni Nesil Grafik Motoruyla Geliyor!

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

Günlerdir söylentileri ortalıkta dolaşan yeni Call of Duty oyununun söylentilerinin yayılmasını sağlayan en önemli etkenlerden birisi de İngiliz perakendeci Tesco idi. Call of Duty: Ghosts'u ilk listeleyen perakendecilerden Tesco, yeni oyun için ilk bilgilere yer verdi.

Tesco'nun Call of Duty: Ghosts sayfasında gördüğümüz bilgilere göre oyun, Call of Duty serisinin yeni nesil oyunları için oluşturulmuş grafik motorunu kullanacak. Ayrıca Ghosts, yepyeni oynanış dinamikleriyle birlikte tamamen yeni bir hikayeye değinecek.

Söylentiler, oyunun 1 Mayıs'ta duyurulacağını işaret ediyor. Bakalım bu bilgiler doğru çıkacak mı?

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Yeni_CoD_Yeni_Nesil_Grafik_Motoruyla_Geliyor-37675.htm

• The witcher 3:wild hunt da oyle ps4 e mesela pcden farkli ozelliklerde cikicagi aciklandi bu cogu zaman oyle oluyor oyun yapimcilari konsollari daha cok seviyor zira korsan oyun olayi icin kirdirmamiz gerekiyor konsollarda ve kirdirdigimiz zaman ise online oyun oynayamayiz (banlaniriz) hepsini hesaba katinca firmalarin konsollari onemsemesi kendi yararina baya karli

• o değilde yeni windows blue directx blue(veya 12) ile gelecek söylentileri var.

amd directx 12 olmayacak diyor ama directx 11.2 11.3 veya directx blue çıkmayacak demiyor.

konuyla ne alakası var diyenler için; yeni bir directx ps4 ü teğet geçecektir ama titan (the true tank) ı patlatacaktır.

windows 8.1 beta da sürüm olarak directx 11 görünüyormuş gerçi ama, ufak bir güncellemeye baakr o iş güvenemeyiz.

yani dx12 için şartlar maxwell ve hd8000 için o kadar uygun ki açıkcası 5gb kepler refresh titan l.e beklerken yine içime kurt düşmedi değil.

gtx670 2gb diye diken üstünde kaldım hep, şimdi hedefte ki kart 5gb buna da yetmez derlerse öehhh ula diyecektim. şimdi bu çıktı bir de başıma.
  • Ps4'de ne olduğu belli olmayan dx12 ye destek olsa nolr olmasa ne olur ki? Bunun titanla ne alakası var hem? gk110'da desteklemez ama elde kalacak bi yanı yok. Dx12 de öyle şeyler olması lazım ki bunu bugün kullanmak isteyenler compute ile yapamasınlar ve dx12 de bunu çok çok yüksek performans ile yapabilmenin yolları olsun.

dx9 da AA kullanamayıp illa dx11 ile bişeye benzeyen oyun / oyun motorları var. Çünkü dx9 ile şimdiki compute bazlı işlemleri pek yapabilme imkanı yoktu. AA uyguluyorsun ekranın bi tarafında işe yarıyor diğer tarafında çalışmıyor. AMD'nin dx12 beklemiyoruz bildiğimiz böyle bi çalışma yok demesi bununla alakalı. Şimdi herkesin elinin altında compute tabanlı iş yaptırma imkanı var, geçmişte hiçbi şekilde mümkün olmayacak dediğimiz şeylere imkan veriyor.

dx12 mesela atıyorum şimdi DirectCompute ile yapılan ambient occlusion, deferred shading faln gibi şeylerde, bi şekilde 2 kat daha hızlı yapma imkanı verecekse gerçekten anlamlı olur. Yada Win + Directx 'in sistemin üstüne getirdiği aşırı overheadi ortadan kaldıracak, hafifletilmiş ve belki konsollarla karşılaştırılabilir bi render altyapısına izin verecek, CPU'yu büyün bu kalın yazılım katmanını işlemek zorunda bırakmayacak şeyler içerecekse bi anlamı olur. Şimdi aklıma gelmeyen yeni bi dx12 ile ilgili birşeyi, fazla maliyetli olmadan compute bazlı halledebilecekse veya belli bi miktar perf. kaybı olsa bile yine de implemente edebilecekse o röportajda AMD'nin dediği şeyler anlam kazanıyor. Bunu mesela bazı şeylerden dolayı Crysis 3 çalıştıramayan dx11 isterim diyen oyunun, atıyorum 10 fps kayıpla compute kullanıp çalıştırabilecekse bi yere kadar kabul de edilebilir (fixed function faln için bile bi yere kadar ayarlama yapılır).

Maxwell'in de ne olduğu belli değil hd8000'in de. Tek bildiğimiz AMD'nin esas önceliğinin yönetimsel iyileştirme olduğu. Nvidia hakkında bildiğimiz hiçbişey yok esasında. Belki PS4 GPU'sundaki gibi bazı firmware tarzı şeyleri geliştireceklerdir değişik beklenmedik olarak. Şu an PC'de doğru düzgün dx11 multi-threading kullanılmıyor yada kullanılamıyor, dx12 ile ne değişsin ki? Eskiden olduğu gibi değil çünkü hiçbişey, isteyen uğraşan kasan çatr çatr görüyor işini şu an. dx11 render altyapısını modüler ve isteğe göre eğilip biçilebilir bi hal getirdi (cpu ve gpu 'nun beraber çalışabilmesi gibi, latency'nin önemli olduğu ve GPU'nun bunu saklayamayacağı yerde CPU'nun bu işi yapabilmesine izin vermesi gibi). Dx12'nin esas bu tarz bi işi çok daha ileri götürebilmesi lazım. Olursa perf. artışı verirse ne ala. Yoksa insanların şikayet etmesini gerektirecek geride bırakacak, çoğunluğun sahip olmadığı gpuları tamamen mahrum bırakarak bişeyler geliştirmek istemezler. Eeee şimdi yapıyorlar dersen aynı şey değil. Dx9'un ne zman çıktığına ne sorunlar içerdiğine bak, dx10'un neler getirdiğine neleri ne kadar düzeltiğine veya ne kadar ilave şeyler getirdiğine. dx11 ile tamam bazı fonksiyonları çok daha uygun bi şekilde yapmanı sağlıyor doğru, ama esas compute yeteneğinin getirdiği şeylerin azımsanmaması gerekiyor. Yeni GPU'ların esas önceliklerinden birisi daha verimli context switch , daha büyük asenkron command queue gibi şeyler olacak ki oyunlarda compute bazlı işler hem daha yüksek verimle kullanılabilsin.

SweetFX ile faln yapılabilenleri biliyorsun, bi geliştirici compute shader yazıp buna benzer bi sürü şey yapabilir, hemde performans olarak maliyetinin çok yüksek olması gerekmez (fxaa + sharpen + colormod / saturate / desaturete vs. faln gibi şeyler). sweetfx'in yaptığı şey zaten o , inject olarak girip shader olarak işlenmek. Oyun içinde farklı post pro şeyleri kullanılıyor vs. faln doğru da, daha gelişmiş compute yetenekleri ve bunların olası gecikmeleri çok düşük olduğu zman önümüze reddedemeyeceğimiz bişey konulması lazım ki oo dx12 iyi imiş diyelim.

Bu ps4 gpu'sundaki Firmware tabanlı compute shader üretip, bunu sahnenin geometri detayını azaltmakta kullanmak ve bunu GPU'nun en başında bi tür front-end gibi yaptığı şeyler olursa gerçekten anlamı olur. Ama bunun yukarda dediğim gibi dx11 kullanılarak da yapılabileceğini unutmamak lazım. Donanım vs. yazılım performans farkı gibi bişey belki bu, ama dx11 ile de bi compute shader yazıp vertex culling yaptırtabilirsin (bi miktar maliyetli de olsa). Böylece oyunun dx11'de de çalışabilmesini garantilemiş oluyorsun. İlla dx11 isterim diyen oyunlarda, bu dediğime benzer şeyler var, bu yüzden daha önce benzeri görülmedi.

dx12 tekrarlayıp durduğum gibi dx11'in görece zayıf olan, çok iyi yararlanılamayan MT gibi yönlerini güçlendirir, sistem üzerindeki yükünü azaltır perf. arttıraiblirse ne ala yeni GPU'lara faydası olur. Ama PS4'ün bundan olumsuz etkilenecek pek bi yanı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

1)Ps4'de ne olduğu belli olmayan dx12 ye destek olsa nolr olmasa ne olur ki?
    2)Ama PS4'ün bundan olumsuz etkilenecek pek bi yanı yok.

tamam hocam sen beni yanlış anlamışsın.

ps4 etkilenmez diyorum, titan için kötü olur diyorum. maxwell dx12 olursa titanın ömrü 1 sene olmuş olacak. dx12 çıktıktan sonra oturana kadar hede hödö demeyelim hiç. çünkü dx12 çıktıktan sonra hiç bir bahane insanların gözünde titanın değerinin 3 kuruş olmasını engelleyemez.
  • Yeni nesille pek ilgisi yok ama Crysis 1e yapılan bu yeni mod oyunu bir adım daha öteye taşımış.Cevat Yerli şu görüntülerle çıkıp yeni nesil konsollara geliştirdiğimiz bir crysis protitipi deseydi inanırdım.Ve şimdi açılın Crysis kurmaya gidiyorum

• Alıntıdır :

Günümüz oyun dünyasının en çok tartışmaya açık konusu Pc mi yoksa Yeni Nesil Konsollar mı sorusuna değindiğimiz Podcast ile karşınızdayız.Tamamen oyun dünyası hakkında yaptığımız samimi söyleşimiz ilk bölümü ile sizlerle.İyi Seyirler ...

Podcast Bölüm 1 : Pc vs Yeni nesil Konsollar

http://www.youtube.com/watch?v=Mc0k4zj1tnQ linkinden izleyebilirsiniz.İyi Seyirler ...
  • Video, "yeni nesil seviyesinde" donanıma sahip olan bir PC üzerinden alınmış.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o1ArK67tAMQ

• Bu görüntüye ne diyeceksiniz beyler ? Üstteki görüntünün trailerdan olduğu alttakinin ise oyuniçi görüntü olduğu söyleniyor.Acaba Rockstar oyunu tanıtımlarda iyi gözüksün diye bu kadar cilalamış olabilir mi ? Şu ana kadar hiçbir gta oyununda trailer ile oyuniçi görüntüleri bu denli farklı olmamıştı.En fazla gta 4 gösterildiğinden bir parça daha düşük grafiklerle çıkmıştı.O da çok kayda değer farklar içermiyordu.

Ben şahsen alttaki görüntünün ps3-xbox360 gibi şu anki nesil konsollardan alındığını , üstteki görüntünün ise pc , ps4 , yeni xbox gibi sistemlerden alındığını düşünüyorum.Durumun böyle olması daha mantıklı .Eğer aksi bir durum olur da tüm sistemlerde alttaki gibi bir grafiğe sahip olursa R" hem büyük hayal kırıklığı yaşatır hem de ağır laflar yer.

• quote:

Bu görüntüye ne diyeceksiniz beyler ? Üstteki görüntünün trailerdan olduğu alttakinin ise oyuniçi görüntü olduğu söyleniyor.

Sanırım yanlış anlamışsınız. Alttaki görüntü trailer'dan (kontrol edebilirsiniz), üsteki ise ayar çekilmiş ekran görüntüsü. Yani cila çekme işi üsttekinde. Alttaki ise trailer'dan olduğu için oyun içi olması gerekiyor gibi bir düşünceyle söylenmiş ki doğru da sayılır. 2. trailer'ın birçok sahnesinde berbat doku kaplamaları ve AA eksiliği göze batıyordu. Yani üzerinde oynanmamış olması muhtemel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Bu görüntüye ne diyeceksiniz beyler ? Üstteki görüntünün trailerdan olduğu alttakinin ise oyuniçi görüntü olduğu söyleniyor.

Sanırım yanlış anlamışsınız. Alttaki görüntü trailer'dan (kontrol edebilirsiniz), üsteki ise ayar çekilmiş ekran görüntüsü. Yani cila çekme işi üsttekinde. Alttaki ise trailer'dan olduğu için oyun içi olması gerekiyor gibi bir düşünceyle söylenmiş ki doğru da sayılır. 2. trailer'ın birçok sahnesinde berbat doku kaplamaları ve AA eksiliği göze batıyordu. Yani üzerinde oynanmamış olması muhtemel.

O zaman yayınlanan ekran görüntülerinin hepsi cilalanmıştır diyebilir miyiz ?

• quote:

O zaman yayınlanan ekran görüntülerinin hepsi cilalanmıştır diyebilir miyiz ?

Hepsi öyle midir bilemem ama geneli öyle oluyor zaten.
  • O zaman şöyle bir tez üretelim.Trailerlar eski konsollardan , ekran görüntüleri yeni konsollardan .Gerçi ekran görüntüleri de 720p ama bakalım kısmet
  • Alttakini zorlarsan post-process ile üsttekine benzer yapabilirsin. yeterince sorunsuz işlerse üstteki sahnenin zorluğu yok fazla. Platformun işlem gücünü aşmadan görüntüyü iyileştirme düzeltme güzel gösterme vs. imkanların var. Yeter ki adamlar oturup uğraşacak kadar vakit harcasın. Saturate, yüksek performanslı hdr /, hızlı DOF - blur (veya compute shader ile DOF hiç kullanmadan, çizilecek alanları birbirinden ayırrarak yani ön plan arka plan diye, arka plana blur uygula, al sana DOF benzeri bişey ) vs. elinde oldukça esnek imkan var. Dediğim gibi yeter ki vakit ayırsınlar, bi yere kadar hepsi için imkan var platformda.
  • Yeni nesil xbox (xbox one) tanıtıldı fakat buralar çok sessiz.
  • Pcye devam. Iki konsolda ise yaramaz. Ps3 ciktiginda direk almistim ama bu konsollari alacagimi hic sanmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.