Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.905
Cevap
37
Favori
139.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lion

Pcye devam. Iki konsolda ise yaramaz. Ps3 ciktiginda direk almistim ama bu konsollari alacagimi hic sanmiyorum.
    4:00 dan devam

*LIVE* NEW XBOX REVEAL & CALL OF DUTY: GHOSTS

• quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Yeni nesil xbox (xbox one) tanıtıldı fakat buralar çok sessiz.

Alıntıları Göster
    XBox One :

8 GB'lık RAM ile çıkacak olan Xbox One'da 500 GB dahili hafıza bulunacak. 8 çekirdekli işlemciye sahip olacak olan konsolda 5 milyar transistör yer alacak. İçe ve dışa HDMI desteği, USB 3.0 ve Blu-Ray sürücüsünün de yer aldığı konsolla ilgili GPU bilgileri henüz paylaşılmadı.

Bir önceki nesille donanımı karşılaştırmak gerekirse, Xbox 360'ta sadece 512 MB RAM yer alıyordu. Ayrıca Xbox 360'ın transistör sayısı ise 500 milyon adetti. Bunlara ek olarak her ne kadar GPU konusunda Microsoft'tan resmi bir açıklama gelmese de, Xbox One GPU'sunun Xbox 360 GPU'sundan 8 kat daha iyi performans sağlayacağı belirtildi. Tüm bunların haricinde Xbox One'da 40 nanometrelik APU'nun yer alacağı da konferans sonrasında gelen açıklamalarda yer aldı. Bu veri PS4 cephesinde 28 nanometre olarak karşımıza çıkıyor.

• quote:

XBox One :

8 GB'lık RAM ile çıkacak olan Xbox One'da 500 GB dahili hafıza bulunacak. 8 çekirdekli işlemciye sahip olacak olan konsolda 5 milyar transistör yer alacak. İçe ve dışa HDMI desteği, USB 3.0 ve Blu-Ray sürücüsünün de yer aldığı konsolla ilgili GPU bilgileri henüz paylaşılmadı.

Bir önceki nesille donanımı karşılaştırmak gerekirse, Xbox 360'ta sadece 512 MB RAM yer alıyordu. Ayrıca Xbox 360'ın transistör sayısı ise 500 milyon adetti. Bunlara ek olarak her ne kadar GPU konusunda Microsoft'tan resmi bir açıklama gelmese de, Xbox One GPU'sunun Xbox 360 GPU'sundan 8 kat daha iyi performans sağlayacağı belirtildi. Tüm bunların haricinde Xbox One'da 40 nanometrelik APU'nun yer alacağı da konferans sonrasında gelen açıklamalarda yer aldı. Bu veri PS4 cephesinde 28 nanometre olarak karşımıza çıkıyor.

Alıntıları Göster
    Donanımını bilmem ama o tasarımı görünce oturup ağlayacaktım. Keşke Sony'nin yaptığı gibi göstermeselermiş. Hatta konsol satışa sunulana kadar göstermeselermiş. Alanlara sürpriz olsun diyerek saklasalarmış...

Ekleme: Donanım konusunda da PS4'ün gerisinde olacak anlaşılan. Zaten MS'un oyun cihazı üretmek gibi bir derdi olmadığı açık. Adamlar evinizin eğlence aracı budur diyor. Her şey içinde işte = All in one.

Grafik konuları da daha çok PS4 ekseninde dönecek gibi. Açıkçası XBOX360'tan sonra MS resmen sıvadı. Tabi biz oyuncular açısında durum böyle.

Ekleme 2: Nvidia, XBOX ONE için PhysX'i duyurmuş. Grafik konusunda zaten bir beklentim yok ancak yeni nesil konsolların fizik etkileşimi konusunda ciddi getiriler sunmasını bekliyordum. Berbat işlemcileri sebebiyle hayallerim suya düşmüş olsa da konsol oyunlarında PhysX kullanılırsa, stabil bir biçimde PC'de de yoğun bir biçimde PhysX kullanımı görebiliriz. Artık oyunlarda esas ihtiyaç duyulan şeyler de bunlar bence. Etkileşim, fizik, yapay zeka vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 21 Mayıs 2013; 22:56:49 >

• quote:

XBox One :

Alıntıları Göster
    nanometre bizim için önemli değil zaten xboxın kasa ps den büyük olacak herhalde.
    sonuç olarak temelde aynı işlemci ve aynı gpu olacak (her 2 lansmanda verilen ipuçlarına dayanarak).
    donanım aynı işletim sistemleri farklı 2 konsol göreceğiz.
    xboxın şuanda gözüken en büyük farkı kinect olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Donanımını bilmem ama o tasarımı görünce oturup ağlayacaktım. Keşke Sony'nin yaptığı gibi göstermeselermiş. Hatta konsol satışa sunulana kadar göstermeselermiş. Alanlara sürpriz olsun diyerek saklasalarmış...

Ekleme: Donanım konusunda da PS4'ün gerisinde olacak anlaşılan. Zaten MS'un oyun cihazı üretmek gibi bir derdi olmadığı açık. Adamlar evinizin eğlence aracı budur diyor. Her şey içinde işte = All in one.

Grafik konuları da daha çok PS4 ekseninde dönecek gibi. Açıkçası XBOX360'tan sonra MS resmen sıvadı. Tabi biz oyuncular açısında durum böyle.

Ekleme 2: Nvidia, XBOX ONE için PhysX'i duyurmuş. Grafik konusunda zaten bir beklentim yok ancak yeni nesil konsolların fizik etkileşimi konusunda ciddi getiriler sunmasını bekliyordum. Berbat işlemcileri sebebiyle hayallerim suya düşmüş olsa da konsol oyunlarında PhysX kullanılırsa, stabil bir biçimde PC'de de yoğun bir biçimde PhysX kullanımı görebiliriz. Artık oyunlarda esas ihtiyaç duyulan şeyler de bunlar bence. Etkileşim, fizik, yapay zeka vs...

Alıntıları Göster
    Aldığım ilk xbox modlama ile beni 5 sene götürdü ancak "aha ısındı, anam kırmızı renk mi o" diye 5 sene boyunca 3,5 attım. Mükemmel dış görünüş ile gelip fonksiyonel olarak hata verecekse eski betamaxlara benzemesini tercih ederim. Soğutmasını güzel yapıp geçen sefer ki gibi malzemeden çalarak acele çıkarmasınlar yeter. Zaten televizyonun altında duran siyah kutu güzel görünse ne olur görünmese ne olur....

• quote:

Şu konuda arkadaş bilgileri kısmen derlemiş:

http://forum.donanimhaber.com/m_75432935/tm.htm

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

- AMD Custom x86-64 8-Core CPU
    - 8 GB DDR3 Ram
    - AMD Custom D3D11.1, 800 MHz, 12 Shader Cores, 768 Threads GPU

Konsol PS4'e göre biraz daha zayıf anlaşılan. PS4'deki 7850-7870 arası GPU'ya nazaran Xbox One'da 7790 ayarında bir GPU olduğu görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 21 Mayıs 2013; 22:59:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

- 8 GB DDR3 Ram

Konsol PS4'e göre biraz daha zayıf anlaşılan. PS4'deki 7850-7870 arası GPU'ya nazaran Xbox One'da 7790 ayarında bir GPU olduğu görülüyor.

Gpu konusunda tahminlerim tutmuş. Bonaire gpu'su ile gelen HD7790 tanıtıldığında yeni nesil XBOX'ta kullanılacak gpu'nun benzeri olabileceğini söylemiştim. Zira Cape Verde çok güçsüz kalıyordu. Pit Cairn ise Sony'ye ait. XBOX gpu'su biraz geride olacağı için en uygunu Bonaire idi.

Şöyle bir şey daha geliyor aklıma: Sony, PS4'teki gpu'da 18 adet CU olduğunu belirtmişti. Bu da Pit Cairn'dan 2 eksiktir. Şimdi de XBOX ONE için 12 CU'lu bir gpu'dan bahsediliyor. Bu da Bonaire'dan 2 eksik. Bunun yanısıra Sony, 2 adet CU'nun grafik hesaplamaları için değil, fizik hesaplamaları için ayrıldığını belirtmişti. Biraz önce de Nvidia'dan tıpkı PS4'te olduğu gibi XO için uyumlu PhysX duyurusu geldi. Sanırım PS4'te doğrudan Pit Cairn özellikleri, XO'da da Bonaire özellikleri mevcut. Atıl durumdaki CU'lar da PhysX için ayrılmış durumda. İnşallah böyle olur, en azından şu fizik olayı biraz gelişir.

İşlemci konusunda zaten sürpriz yok. Bellek tarafında da 8 GB iyi ama DDR3 kötü duruyor. Buradan da fark doğabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

quote:

- 8 GB DDR3 Ram

Alıntıları Göster
    gpu açıklanmadı transistör sayısı açıklandı ve bana ps4 den daha iddalı geldi 7870 gpusu gibi sanki ama ben gpuların yinede aynı olacağını tahmin ediyorum.

• quote:

Alıntıları Göster
    Ps4 Xbox One'den güçlü,Xbox One Xbox360'tan 8 kat güçlü,Gtx Titan Ps4'ten 3 kat güçlü,heralde Gtx 690'da Ps4' ten aşşağı yukarı 4 kat güçlüdür.Bu durumda en güçsüz Xbox 360 olduğuna göre Gtx 690'ı şimdilik bir kenara bırakıp Titanın Xbox 360'tan kaç kat güçlü olduğunu bulalım.Xbox One=8x Xbox360, Ps4 Xbox One'dan daha güçlü olduğuna göre biz insaflı davranıp buna 9x Xbox360 diyelim.Bu durumda Titan 9x3=27 Xbox360 gücünde,Gtx 690'ı varın sizler hesaplayın.Tek sormak istediğim şey bu gücü oyunlarda gören varmı ?

Not: Bu hesaplamayı yapan kişi,kontrol altına alınarak gerekli tedavilerinin yapılması için,şizofreni teşhisi ile acilen hastaneye kaldırılmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: strider_venom

gpu açıklanmadı transistör sayısı açıklandı ve bana ps4 den daha iddalı geldi 7870 gpusu gibi sanki ama ben gpuların yinede aynı olacağını tahmin ediyorum.

800 mhz'de çalışan 12 adet CU. Toplam 768 SP. Yani Bonaire'ın kırpılmışı gibi bir şeyle. Daha da açık konuşmak gerekirse, HD7770 ile HD7790 arasında, HD7770'e daha yakın bir gpu.

PS4'te ise HD7800'ler arasında kalan bir gpu mevcut. 800 mhz'de çalışan 18 adet CU. Bu da HD7850'ye yakın.
  • quote:

quote:

800 mhz'de çalışan 12 adet CU. Toplam 768 SP. Yani Bonaire'ın kırpılmışı gibi bir şeyle. Daha da açık konuşmak gerekirse, HD7770 ile HD7790 arasında, HD7770'e daha yakın bir gpu.

PS4'te ise HD7800'ler arasında kalan bir gpu mevcut. 800 mhz'de çalışan 18 adet CU. Bu da HD7850'ye yakın.

kaynak nerede?
    transistor sayıları belli 8350 1,2 + 7870 3,5 = 4,7 yapar, bilmem anlatabildim mi?
  • Açıkçası PS3 ün gelişiyle grafik olayında büyük bir gelişme yaşayacağız ve bence herkesin şu an aldığı sistemler cort olacak, bir düşünsenize Call of Duty 2 ile Call of Duty 4 arasındaki grafik motoru farkını, o sıra ps3 çıkmıştı, bu bir gerçektir ki her yeni nesil konsol çıktığında grafikler büyük bir gelişme yaşanıyor, bir daha düşünün Call Of Duty 4 ile son çıkan Black Ops 2 arasında çok fark var mı, sürekli orasını burasını süsleyip veriyorlar, o süsler ekran kartını bayağı zorluyor fakat kökten değişiklikler yaratmıyor, ben açıkçası bundan sonra bilgisayar alacağıma kesinlikle PS3 alırım, bilgisayar çabuk eskiyen bir alet, konsolun oldu mu öyle bir sıkıntın yok, tamam biraz daha kötü grafikler fakat ne yapalım?
  • quote:

kaynak nerede?
    transistor sayıları belli 8350 1,2 + 7870 3,5 = 4,7 yapar, bilmem anlatabildim mi?

O nasıl bir hesap yahu? 5 milyar transistör derken neleri hesaba kattıklarını nerden biliyorsunuz da tutup masaüstündeki işlemci ile ekran kartını konu ediyorsunuz?

Benim kaynak bizzat MS sunumunun devamı:

http://tr.twitch.tv/xbox (Sona ermiş.)

Sizin kaynak nedir acaba?
  • quote:

quote:

kaynak nerede?

O nasıl bir hesap yahu? 5 milyar transistör derken neleri hesaba kattıklarını nerden biliyorsunuz da tutup masaüstündeki işlemci ile ekran kartını konu ediyorsunuz?

Alıntıları Göster
    kasayı transistörden yapmıyorlar herhalde başka neyin transistör sayısını vermiş olabilirler
    benim verdiğim küçük bir örnek sadece adamlar 5 milyar transistor diyo hey gidi hey
    verdiğiniz linki seyredemedim , ama daha önce yazdığınız gpu detayları gerçekten açıklandıysa bir şey diyemem

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

Ps4 Xbox One'den güçlü,Xbox One Xbox360'tan 8 kat güçlü,Gtx Titan Ps4'ten 3 kat güçlü,heralde Gtx 690'da Ps4' ten aşşağı yukarı 4 kat güçlüdür.Bu durumda en güçsüz Xbox 360 olduğuna göre Gtx 690'ı şimdilik bir kenara bırakıp Titanın Xbox 360'tan kaç kat güçlü olduğunu bulalım.Xbox One=8x Xbox360, Ps4 Xbox One'dan daha güçlü olduğuna göre biz insaflı davranıp buna 9x Xbox360 diyelim.Bu durumda Titan 9x3=27 Xbox360 gücünde,Gtx 690'ı varın sizler hesaplayın.Tek sormak istediğim şey bu gücü oyunlarda gören varmı ?

Not: Bu hesaplamayı yapan kişi,kontrol altına alınarak gerekli tedavilerinin yapılması için,şizofreni teşhisi ile acilen hastaneye kaldırılmıştır.

8 kat hızlı lafı, yalnızca MS'un iddiası. Yok öyle bir şey. Pratikte XENOS gpu'su, HD2900GT ayarındadır. Yani R600 mimarisini kullanan 240 SP gibi düşünün (aslında tam olarak öyle de değil). Diğer taraftan XENOS'taki edram olayı da var. Tam olarak karşılaştırmak mümkün değil. Ama yine de HD2900GT desek bile şuan XO'ın gpu'su HD6850 ayarında diyebiliriz. İşte HD2900GT ile HD6850 arasında ne kadar fark varsa, ona göre konuşabiliriz. Bana göre bu fark 4 katın üzerine çıkmaz. Ama mimari farklılıklar devreye girdiği için tam bir karşılaştırma da yapılmaz. Yalnızca "8 kat güçlü" ifadesinin abartılı olduğunu söyleyebiliriz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

8 kat hızlı lafı, yalnızca MS'un iddiası. Yok öyle bir şey. Pratikte XENOS gpu'su, HD2900GT ayarındadır. Yani R600 mimarisini kullanan 240 SP gibi düşünün (aslında tam olarak öyle de değil). Diğer taraftan XENOS'taki edram olayı da var. Tam olarak karşılaştırmak mümkün değil. Ama yine de HD2900GT desek bile şuan XO'ın gpu'su HD6850 ayarında diyebiliriz. İşte HD2900GT ile HD6850 arasında ne kadar fark varsa, ona göre konuşabiliriz. Bana göre bu fark 4 katın üzerine çıkmaz. Ama mimari farklılıklar devreye girdiği için tam bir karşılaştırma da yapılmaz. Yalnızca "8 kat güçlü" ifadesinin abartılı olduğunu söyleyebiliriz.

Alıntıları Göster
    xbox'un sunumunu gördükten sonra japonların kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Amerikalılar hep boş laflar hep cafcaflı sözlerle etkileme girişimleri.. uyduruk özellikleri yere göğe çıkarmalar.. japonların gözünü seviyim az söz çok iş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 21 Mayıs 2013; 23:56:20 >

• quote:

quote:

kaynak nerede?

Alıntıları Göster
    Biraz xbox tanıtımından oyun videosu paylaşalım beyler.Ben paylaşamıyorum şu an.

• quote:

kasayı transistörden yapmıyorlar herhalde başka neyin transistör sayısını vermiş olabilirler
    benim verdiğim küçük bir örnek sadece adamlar 5 milyar transistor diyo hey gidi hey
    verdiğiniz linki seyredemedim , ama daha önce yazdığınız gpu detayları gerçekten açıklandıysa bir şey diyemem

Bellekleri de hesaba katmış olabilirler. Edram'i hesaba katmış olabilirler. Anakart üzerindeki diğer yongaları hesaba katmış olabilirler. Çok muğlak bir ifade 5 milyar transistör ifadesi.

Zaten PS4'ün öne geçtiği düşüncesi borsada da hakim. Sony'nin hisseleri ciddi oranda artış yaşarken, MS'ta hafif bir düşüş oldu.

Diğer taraftan XO'ın belleği ve gpu'su ile ilgili hararetli tartışmalar dönüyor. PS4 ile arasında ciddi fark var çünkü.

• quote:

quote:

Bellekleri de hesaba katmış olabilirler. Edram'i hesaba katmış olabilirler. Anakart üzerindeki diğer yongaları hesaba katmış olabilirler. Çok muğlak bir ifade 5 milyar transistör ifadesi.

Zaten PS4'ün öne geçtiği düşüncesi borsada da hakim. Sony'nin hisseleri ciddi oranda artış yaşarken, MS'ta hafif bir düşüş oldu.

Diğer taraftan XO'ın belleği ve gpu'su ile ilgili hararetli tartışmalar dönüyor. PS4 ile arasında ciddi fark var çünkü.

Alıntıları Göster
    Yani adamlar belli ki takmıyorlar yoksa gddr5 e karşı ddr3 bellekle çıkmakta nedir ? Zaten kullanılacak gpu da bu bellekleri kullanmayacak mı? Anlaşılan oyun sektörü yine çok yavaş bir ilerleyiş(yapay zeka , oynananış dinamikeri, grafikler v.s.) içerisinde olacak....
    Ayrıca o kasa tasarımı nedir ya hiç mi hayal gücünüz yok sizin ! Allah belanızı versin sizin !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyraz_371 -- 22 Mayıs 2013; 0:41:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: poyraz_371

Yani adamlar belli ki takmıyorlar yoksa gddr5 e karşı ddr3 bellekle çıkmakta nedir ? Zaten kullanılacak gpu da bu bellekleri kullanmayacak mı? Anlaşılan oyun sektörü yine çok yavaş bir ilerleyiş(yapay zeka , oynananış dinamikeri, grafikler v.s.) içerisinde olacak....
    Ayrıca o kasa tasarımı nedir ya hiç mi hayal gücünüz yok sizin ! Allah belanızı versin sizin !

Alıntıları Göster
    Sony Stock Price Jumps 8% Following Xbox One Event
    http://www.thesixthaxis.com/2013/05/21/sony-stock-price-jumps-8-following-xbox-one-event/

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.