teşekkürler hocam. hassas terazi vardı bir yerlerde. Onu bulup kullanırım. Bahsettiğimiz hario değirmen hangisi? Plus modeli: Skerton modeli: HARİO MİNİ MİLL SKERTON ÖĞÜTÜCÜ Fiyatları ve Özellikleri (n11.com) |
Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları (22. sayfa)

-
-
Plus modeli üzmez hocam frenc için ideal.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Değirmene odaklanıp uyduruk french pressler almayın arkadaşlar Sıcaklık 85 derecenin altına indikten sonra bir anlamı kalmıyor. Benim yaptığıma ek olarak french pressi tahtanın üzerine koyup bezle falan da sarabilirsiniz. O 1-2 derece önemli oluyorhttps://www.youtube.com/watch?v=sOBttp1qY40&feature=youtu.be
10000 liraya kadar öğütücülü genellikle americano tarzı kahve içen biri olarak, süt köpürtücüsü de olan ne alınabilir uzun vadede memnun bırakmak için ?
https://www.amazon.com.tr/Appliances-SES875-Espresso-Makinesi-Paslanmaz/dp/B07B2X1VXZ/
https://www.amazon.com.tr/SAGE-SES880-Appliances-Espresso-Makinesi/dp/B07B2WQPR3/
bu tür bir şey işimi görür mü ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Led Zeppelin -- 8 Şubat 2021; 18:17:31 >
-
Hocam içten bilgilendirici mesajınız için teşekkür ediyorumm
Evde değirmeni olmayıp hazır öğütülmüş kahve almak zorunda kalanlar ve bütçesi çok olmayanlar için uygun fiyatlı çözüm.
Russel hobbs öğütücü 349tl olmuş.
Filtre kahve makinesi ve diğer elle demleme yöntemleri için beklentiyi ufak tutarak gayet güzel iş görür.
-
250 gr cekirdek 65 tl ve alti onerebileceginiz marka var midir?
Sumatra ve kolombiya en sevdigim cekirdeklerden -
Null Coffee - Mam
Cleancup Coffee - Santa Rosa
https://boxxcoffee.com/collections/kahveler-ekipmanlar/products/colombia-bolivar-250gr
Bu kahveyi valide seviyor ona alıyoruz. Gittikçe ben de içiyorum içimi hoş güzel bir kahve.
https://coffeerem.com/product/house-ceremony-yeni-yil-ozer-seri//
Bunu da sabah kahvesi olarak tüketiyorum genelde. Güzel temiz bir colombia.
O değilde 65 liraya kendime göre çekirdek bulamadım.
Aldıklarım hep 75-80tl olmuş tr kavurucularda. :)
-
Malesef fiyatlar uçuk durumda net kaliteli nitelikli dediğim çekirdekler en ucuzu 80 lira en pahalısı 120 lira.
250 gr
250gr - 100tl bandına yaklaşınca yurtdışı kavuruculardan alışveriş daha cazip gelmeye başlıyor.
Yakın çevrede 2-3 arkadaş kahve grubu varsa 1kg indirimli paketlere ek olarak shipping ve vergiyi de bölüşüp daha avantajlı hale getirilebilir.
Bazen 90+ kahveler çok çok uyguna denk getiriliyor.
Aynen özellikle shipping kampanyası oluyor bazen daha ucuza geliyor
Bizim memlekete ne girse değerleniyor anlamadım gitti.
Bir de artık 3. Nasil dalgası baya patladı önceden 4 5 firma sayardın şimdi yüzlerce oldu mantıken ucuzlaması gereken şey daha da artıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Mirtazo01Aynen özellikle shipping kampanyası oluyor bazen daha ucuza geliyor
Bizim memlekete ne girse değerleniyor anlamadım gitti.
Bir de artık 3. Nasil dalgası baya patladı önceden 4 5 firma sayardın şimdi yüzlerce oldu mantıken ucuzlaması gereken şey daha da artıyor.
Hocam normal gıdalar zamlanırken kahve çekirdeklerinin artmaması mümkün değildi zaten, ne ucuzladı ki bu ülkede?
Yakında satacağım makinayı 3ü1 arada içicem o olcak. Herşey lüks oldu. Günde 3 bardak americano içiyorum bana 250gr anca yetiyor.
Sürekli bi kampanya vs kovalıyoruz, trendyol bana sürekli kahvecilere özel çek dayatıyor giriyorum mağazalarına bakıyorum arabica çekirdekleri 250 gramına 80 tl çekmişler komedi gibi.
Sonumuz hayrola..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 12 Şubat 2021; 7:29:31 >
-
Öncelikle bütçenizin 10.000 TL. olduğunu söylediğiniz için bu önerileri yapıyorum. Öğütücülü alıyorsanız bunlardan birini alabilirsiniz.
Ancak bana sorarsanız, öğütücülü değil ikisini ayrı almanızı öneririm. Ayırdığınız bütçe çok iyi ekipman almanıza rahat rahat yeter ayrıca ileride kahve zevkiniz değişebilir ve çeşitli öğütme derecelerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Böyle bir durumda entegre öğütücü ile işiniz çok zor olur. Aşağıda linkini ekleyeceğim makinelerden size uygun amerikano sıcak su çıkışlı olanlarından birini alabilirsiniz. Ben incelemedim hangilerinde var amerikano çıkışı. Ben dışardan su eklerim diyorsanız zaten hangisini alacağınız önemli değil.
Öğütücü de bir çok seçenek var ama tam profesyonel olanların öğütme derecelerini ayarlamak bir süre sonra işkence oluyor. Mesela, espresso yapacaksınız hooopp ayar manuel değişecek, bir saat sonra French press demleme istediniz haydiii ayar değiştir. Bu yüzden hem ev tipi hem de pro makineye yakın bir bir öğütücü öneriyorum. Amazon'a ara ara stok geliyor. Kargo ile 2500 TL fiyata alabilirsiniz. Ya da benim gibi iki öğütücü birden kullanabilirsiniz
Espresso ve Moka için bir öğütücü, French Press için diğer öğütücüyü kullanıyorum ve hiç ayar değiştirmiyorum.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07BB68PTW/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
-
Teşekkür ederim hocam, Nisan mayıs gibi tamamen yerleşik hayata geçince alacağım, o zamana kadar bir çok şeyi araştırır karar veririm. Kalabalık olmasın diye tek makine ile işi bitirmek istiyordum, öyle farklı farklı kahveler içen de birisi değilim ya americano ya da duruma göre filtre kahve içiyorum yıllardır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Blendblack Sumatra alabilirsiniz bayıldım tek kelimeyle
-
Blendblack' ın sitesinde çok iyi indirim var. Sağlıkçıyım indirim kuponu ile 2. Kahve bedava geliyor. 4 kahve 90 tl ye geldi. Trendyol ve hb fiyatlara baktım gerçekten uyguna geliyor. Değerlendirmek isteyenlere duyurulur. -
Sağlıkçı değilim whatsappdan ibraz istiyorlar :) yoksa çok güzel kampanya.
-
Gördüğüm kadarıyla ticari kahve satıyorlar yalnız kampanya ticarı kahve için bile baya iyiymiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X