|
Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları (23. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ben de 2 paket espresso ile sumatra ve kenya kahvesi aldım bakalım.Umarım memnun kalırım.Bir de arkadaşım bana hediye olarak moka pot almış, hayatımda bu kadar kolaylık görmedim. Şimdiye kadar almadığıma pişmanım :)
-
Genelde bayat arabica brezilya kahveleri satıyorlar ticari kahveden bile daha düşük kaliteleri.
Kavrumları kesinlikle homojen değil o fiyat bandında daha kaliteli satıcılar var kavurucular var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tam otomatik bir espresso için önerebileceğiniz bir çekirdek var mıdır?
Kavurucu null Guetamala Mam
Kavurucu cleancup kolombia santa rosa cabal
Kavurucu coffe departmant. Pedra azul
Tekli olarak bunlar espresso da lezzetli sonuçlar veriyor ama blend olarak ta seçim yapabilirsiniz.
Celsius, , kronotrop gibi sitelerde güzel güzel blendler var.
quote:
Orijinalden alıntı: aaronemre
Tam otomatik bir espresso için önerebileceğiniz bir çekirdek var mıdır?Bunu deneme yanılma bulmanız gerekebilir. Damak tatları farklı oluyor çünkü.
Pahalı çekirdekler damağınıza en iyi içimli kahveyi verir diye bir kaide yoktur ama nedense hep pahalı çekirdekler ve optimum kavrumlar tavsiye edilir.
2000 li yılların başında Üniversite'de barista eğitimi aldım, Türkiye'de hala Espresso denince akla ILLY gelirken biz çekirdekten alıp kendimiz kavurup Espresso yapardık. (5 yıldızlı otellerde)
Şerif dükkanı açtığı ilk günden beri giderim, E-Gurme ve Sanalbaharat'tan da alışveriş yaparım. Kokartlı tur rehberi olduğum için, gençliğimde bir çok yurt dışı butik kahveciden de alışverişim oldu. Bazen yeşil çekirdeği vok tavada kavurup içerim kahvemi yani tamamen özgürlüktür bunlar. Şu aralar kahve için kati kurallar konulmaya başlandıi kahve özgürlüğü ve damak tadı özgürlüğü kahve içenlerin elinden alındı. İlla ki gurmelerin işaret ettiği kahvelerden alıp içeceksin yoksa çapulcusun diye zorlama var artık. Ben öyle düşünmüyorum.
Bazen öyle ucuz çekirdekler damak tadıma uyar ki ben bile şaşıp kalırım. Yani demem o ki, kendi damak tadınıza uygun olanı bulmanız gerekebilir.
Sanalbaharat'tan aldığım bir gün kurusu vardı, ne çekirdek boyutları homojen ne de kavrum çok başarılı ama frenchh press için öyle bir keyif verdi ki, aylarca başka kahve içemedim. Bir keresinde bir Kagongo yöresi kahvesi aldım, çekirdekler homojen kavrum süper fiyat kallavi, gurmeler taklalar atıyor bu kahve için ama gel gör ki beğenmedim ben, yani kötüydü be kardeşim içemedim işte.
Yine E-Gurme den aldığım orta halli bir kahve ile öyle güzel Moka ve Espresso demlemesi yaptım ki yine aylarca başka çekirdek almadım. En son alışverişimde Sanalbaharat'tan bir Cuba Arabica aldım. Kilosu 100 lira civarıydı galiba. Bugün akşam bile French Press yapıp büyük keyifle içtim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BucephalasSağlıkçı değilim whatsappdan ibraz istiyorlar :) yoksa çok güzel kampanya.
sağlkçı kartını whatsapptan göndermek gerekiyormuş. tanıdık birinden alınır diyeceğim ama kim kimliğinin görüntüsünü whastapp tan göndermek ister bu devirde.
-
Sağlıkçılara kampanya yapılıyorsa sağlıkçı değilsek almayız arkadaşlar. Niye kırk takla atıyorsunuz bunun için?
Kardeşim doktor, yine de aklımdan geçmedi dur onun üzerinden kendime indirim sağlayayım bir paketi bedavaya getireyim diye.
-
öğütücüsü aksamı Çelik veya CAm olan bir filtre kahve makinası hala daha yok değil mi piyasada??
1 yıl aradan sonra yine sorayım..
o sıcaklıktaki o plastikelrde işlem görsün istemiyorum.
-
V60 ile demleme tek başınayken son derece keyifli ve güzel oluyor. Fakat misafir olunca yanımızda bi kendime bi ona demleme yapayım derken zaman geçiyor baya. O yüzden chemex mi alsam diye düşünmeye başladım. Ya da V60 ile aynı anda 2 kişiye demleme yapmak verimli olur mu?
-
V60 2 kişilik reçete var ama ben bi türlü beceremedim.
Yani her defasında over extracted oldu kahve yani acı koyu kuru.
O yuzden iki kişilik demlemeleri rafa kaldırdım.
Tabi yapanlar var youtubeda videoları var bi deneyin isterseniz sizde
ben tek başımayken 400ml suya 24g kahve, başkası gelirse 650'ye 36 yapıyorum. suyu arada ısıtıyorum ki ılımasın çözünürken, su seviyesini de genel olarak sabit tutuyorum. yoğunluğu da biraz düşürdüm (600 değil 650 ml su kullanıyorum) ki acılığı/koyuluğu azalsın
-
V60 ile 2 kişilik demleme yaparken su miktarı da arttığı için öğütmeyi bir tık daha kalın yapmak lazım. Ayrıca parçalı döküş arasında 1-2 tur spin yaparsanız aşırı çözünmenin önüne geçersiniz.
V60 02 için 28gram kahveyi aşmamak gerek.
Ben yapiyorum iki kisilik tek sikinti el degirmeniyle 40 gr cekmek cok yoruyor.Demleme surecinde hersey tek kisilik yapmamla ayni oluyor yani :) -
Arkadaşlar koronadan sonra koku duyum geri gelmedi, o yüzden bende koku almıyorum diye indirim gördüğüm yerlerden kahve aldım son zamanlarda. Çok uçuk fiyatlı olmayan gövdeli bir kahve önerebilir misiniz bana. Aeropress veya syphon da güzel sonuç alabileceğim. -
Beyler yabancı kaynaklardan okuduğum kadarıyla ilk önce tüm kahveyi ıslatıp 30sn bekliyor ve karıştırıyorum. Daha sonra tüm suyu koyuyor musunuz yoksa yavaş yavaş mı ekliyorsunuz, doğru yaptığını düşündüğünüz bir video paylaşır mısınız?
Sağlıklı olsun diye porselen v60 muadili aldım Kütahya Porselen, güzel ama soğuma sıkıntısı var çok iyi ısıtmak gerekiyor.
-
Ben önce kağıdı yıkıyorum sıcak su ile, kağıdın o kokusu falan gidiyor ya da kağıt tozu vs varsa. Plastik v60 kullandığım için yıkarken ısınıyor zaten. Daha sonra kahveyi koyuyorum. Koyduğum kahve gramajının 2 katını biraz geçecek kadar yani altından damlamayacak kadar su ekliyorum, kahvenin gazları açığa çıkıyor. 30-45 sn bekledikten sonra demleme işlemine geçiyorum.
Çok prof değilim, pahalı kahveler kullanmadım ama elimdekileri deneye deneye en güzel bu sıra ile gidince aromaları hissetmeye başladım. Hatta değirmen bile alamıyorum hem stoklarda yok hem de olanların fiyatları uçmuş, bıçaklı öğütücüde çekip eliyorum kahveyi. :D Sözen falan alayım dedim bugün baharatçıda 100 liraya buldum ama çok metal kokusu oluyor diyorlar nette.
Yani hiç yoktan iyidir deyip, ucuz seramik ürünlerden alacağım ya da biraz daha bekleyip en azından hario falan alacağım. her ne kadar çok zevkli bir hobi olsa da bu kahve işi 400 500 seviyeleri benim için çok uçuk. Zamanında alsaymışım keşke :)
Değirmen tavsiyesi nedir diye sorsam zaten piyasada değirmen yok. Olanlar da comandante ve molent ve fiyatları benim için çok fazla , hario'nunda bazı modelleri elinde kalmış satıcıların. Fırsattan istifade arttırmışlar fiyatları onlar da.
-
Nespresso alacagim.Her gun v60 ile kahve demlemeye devam edecegim ama haftada 4-5 kere de long black ve cortado yaparim.Makineler ve kapsulleri icin oneriniz olur mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X