Şimdi Ara

Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
174
Favori
98.129
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

https://kawa.coffee/ hocam

200gr x 4 adet

1kg paketleri de var. İlk alışverişte ref kodu ile 10 euro indirimi vs var.

• funky soul kullanıcısına yanıt
    Trendyoldan cekirdek olarak,kendi sitelerinden ogutme ayari secerek siparis verebiliyorsunuz.Trendyolda kargo bedava
  • quote:

Orijinalden alıntı: VectrAirliness

https://kawa.coffee/ hocam

200gr x 4 adet

1kg paketleri de var. İlk alışverişte ref kodu ile 10 euro indirimi vs var.

İstanbul dışında mısınız, ülkenin her yerine dhl express ile mi geliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maicole kullanıcısına yanıt

İstanbuldayım. Dhl olmayan yere yurtiçi getiriyormuş galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: VectrAirliness

İstanbuldayım. Dhl olmayan yere yurtiçi getiriyormuş galiba.

Ben Persembe gunu vergi odemesi yaptim hala gelmedi Mugla'ya, Pazartesi'ye kaldi herhalde artik.

• maicole kullanıcısına yanıt

Ben de cumartesi yapmıştım ödemeyi. Dhl express'in müşteri hizmetlerini arayıp yeni takip no almak da fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VectrAirliness -- 6 Şubat 2021; 15:47:51 >
  • aşırı pahalı olmayan max 200tl bandında çekirdek nerden önerirsiniz arkadaşlar.

pour over kullanıyorum, zengin aroma düşük asidite tercihim

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmtayd

aşırı pahalı olmayan max 200tl bandında çekirdek nerden önerirsiniz arkadaşlar.

pour over kullanıyorum, zengin aroma düşük asidite tercihim

Merhabalar, yaklaşık 3 yıldır nitelikli kahve ve evde v60 sistemi kullanıyoruz, önerebileceğim çekirdek firmalar: Petra, Coffee Department, Montag, Kungpow coffee, Kahve fabrikası, Roast and found(izmir).

• ahmtayd kullanıcısına yanıt

Cleancup Colombia Santa Rosa de Cabal

Kurabiye ve çilek aromaları net geliyor asidite orta demlemesi çok kolay aromalar çabuk ortaya çıkıyor son aylarda favori çekirdeğim kendisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirtazo01 -- 7 Şubat 2021; 14:57:8 >
  • Merhabalar,

Kahve ile arası iyi olan biri değilim. Eşim yaparsa günde bir fincan Türk kahvesi ancak içerim.

Eşim de kahvekolik değil ama piyasada satılan markaların suda çözünen kahvelerinden alıp içiyor. İçindekilere bakınca kahve oranı %3 falan. İçtiği kahve bile değil aslında.

Kahve dünyasından bihaber bu forumdaşınıza önerebileceğiniz bir ekipman takımı ne olur? Bütçem çok değil 200-300TL

Sanırım işe öğütücüden başlamak gerekiyor. Düşük büteçeler için hario önerenler olmuş, sözen önerenler olmuş.

Bir de bu kahveyi demlemek için bir ekipman gerekiyor sanırım.

Öneriler için teşekkürler şimdiden.

• evelio E kullanıcısına yanıt

Bir çok demleme şekli var öncelikle ona karar vermek lazım.

Mesela türk kahvesiyle mi devam edeceksiniz yoksa filtre tarzı mı yahut moka pot espresso filtre arası mi.

Öncelikle bu sorulara bi cevap verelim ekipman işi basit

• Mirtazo01 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Türk kahvesini eski usül cezvede yapmaya devam ederiz.

Eşime sordum ben de o kadar anlamam dedi. filtre ya da pot :) Günde 1-2 bardak kahve için siz önerin artık :).

Eğer türk kahvesi olarak devam edecekseniz.

Öncelikle değirmen olarak sözen kullanabilirsiniz 100 lira civarı.

Ama sadece türk kahvesi kıvamında öğütüm yapar yani filtre kahve moka pot veya espresso için öğütüm yapamazsınız.

El değirmeni olarak türk kahvesinde sözen çok iyi sadece bu iş için üretilen bir değirmen zaten.

İkinci aşama olarak kaliteli 1-1.5 mm kaplamalı bakır ici gümüş kaplamalı cezve almalısınız.

Çünkü türk kahvesinde önemli olan ısının kolay ve homojen dağılımıdır.

Örnek olarak marka verecek olursam Toker craft, Soy cezveleri bu iş için üretilir ve ömür boyu bakım garantisi verir 2.3 kişilik 350 400 liraya alabilirsiniz.

Ama bu cezvelerde tahta kaşık kullanmalı ve bulaşık makinasında yahut süngerle deterjanla yikanmamalidir.

Kalayina zarar verir.

Son olarak Türk kahvesine yakışır çekirdek kalıyor o işte en basiti damak tadınıza göre çekirdek seçip taze taze öğütüp içebilirsiniz.

Ek olarak kaan tartı öneririm 50 60 lira civarı

Çünkü türk kahvesinde 1 e 10, 1 e 9 oranında kahve şu kullanmalısınız.

O zaman gerçekten türk kahvesini ictiginizi anlayacaksınız.

Özetle

Değirmen, cezve, hassas tartı ile nitelikli kaliteli ve çekirdek notaları ortaya çıkan kahve demleyebilirsiniz.

Filtre kahve derseniz o zaman işler değişir ona göre öneri yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirtazo01 -- 8 Şubat 2021; 17:31:8 >

Geri dönüş için teşekkürler hocam.

Sözen değirmende öğütme boyutu ayarlanmıyor anladığım kadarıyla. Filtre kahve için ne önerirsiniz? Filtre kahve için kullanılan değirmen Türk kahvesi için de kullanılabilir mi?

Filtre kahve olarak öğütüm yapan bir çok marka model var ama bu işin hakkını veren çok az işte burda bütçe devreye giriyor iyi bir nitelikli demleme kahve içmenin ilk şartı iyi bir öğütücüdür.

Filtre kahve icin piyasada bulunan en düşük öğütücü timemore c2 dir ikinci el 450 500 liraya alabilirsiniz.

Aliexpresten 500 liraya sıfır alabilirsiniz.

Öğütme olarak moka pot seviyesine kadar iner ama asla espresso ve türk kahvesi öğütmez.

Yani kullanım alanı. Moka pot v60 frenc press demleme yöntemlerine hitap eder.

Sözen el değirmeni kesinlikle türk kahvesi dışında bir demleme yöntemini yapmaz ha illaki ayar kısmından uğraşıp bir iki eklemeyle filtre boyutunda öğütüm yaparsınız ama asla homojen olmaz çünkü yapım tarzına doğasına aykırı.

Filtre olarak v 60 demleme için hario v60 02 plastik dripperla başlayabilirsiniz.

200 250 lira civarı arası

Yine hassas terazi almanız gerekecek.

Ek olarak goosneck kettle da almalısınız iyi ve lezzetli demleme için onun da fiyatı 150 lira civarı.

Ha ben kettle almam derseniz

Hario swich immersion dripper öneririm.

Goosneck kettle gerek kalmadan v60 demleyebilirsiniz ama fiyatı diğer v60 malzemelerine göre iki katı 400 lira.

İyi ve lezzetli kahve doğru ekipman ile mümkün.

Malesef biz Türk kahvesini bile doğru ve düzgün şekilde yapamıyoruz.

• Ben bu kadar uğraşamam derseniz filtre için hario bir öğütücü alıp frencpress olarak çekirdeklerinizi demleyebilirsiniz.
    300 lira civarı hario öğütücünün fiyatı ikeadan da frencpress alıp 350 400 liraya bu işi çözersiniz.
    Ama hassas terazi yine gerekli çünkü hangi demleme yöntemini denerseniz deneyin belirli oranları vardır.

Bu kahve işi de deniz derya imiş :)

Evde french press var. Bunlarda da teknik özellik var mı bilemiyorum. En iyisi bir hario öğütücü alıp burdan başlayalım. :) Hario mini işimi görür değil mi?

• Arkadaşlar yeşil kahve arıyorum kendim kavurup Türk Kahvesi yapmak için öneriniz var mı yada kavrulmuş şunu al diyeceğiniz

Kesinlikle işinizi görür hocam ama hassas teraziyi unutmayın 😊

• fitarih kullanıcısına yanıt

Son iki aydır deneyip en beğendiğim çekirdeği size de önereyim hocam.

Cleancup kolombiya dos santos

Kurabiye böğürtlen ve çilek notaları var.

Kavrulmuş şekilde satılıyor.

Son zamanlarda demledigim en iyi en lezzetli çekirdek

Degassing süreci 15 gün ona dikkat edin yani kavramdan sonra 15 gün sonra tüketin.

O yuzden alırken stoktan gönderirlerse daha iyi.

Yeşil çekirdek olarak çok firma var ama istanbulda troika var gidip yerlerinden alabilirsiniz iyi bir tedarikçidir

IInternetten sanalbaharat yeşil çekirdek satıyordu en son

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirtazo01 -- 8 Şubat 2021; 17:57:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.