Moka pot ile demleyip su ile takviye ederseniz americano gibi olmaz hocam. Amiracano espresso bazlı moka pot espressoya yakın ama o düşündüğünüz kadar yakın değil filtre kahve ile espresso arasında biyerde benden tavsiye hiç bulaşmayın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirtazo01 -- 20 Ocak 2021; 21:57:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları (19. sayfa)
-
-
Alınabilecek en iyi öğütücü hangisidir acaba.
Ben kahve öğütücü değilde arzumun baharat öğütücüsü kullanıyorum.Kim bilir gerçek kahve öğütüsüyle tad nasıl değişir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Manüel olarak comandante 2 bin lira civarı.Alternatif olarak molent g50 bin lira civarı daha alternatifi timemore c2 500 lira civarı.
Elektrikli olursa baratcza modellerinden 2000 liralık güzel bir şeyler bulunur.
Saydığım 3 makine civarında timemore slim ve nano modelleri var ama saydıklarım demirbaşlar.
Timemore ile espresso türk kahvesi çekemezsin yalnız pour over öğütüm yapar
Bu işin sonu bucağı yok gibi , ben saldım kendimi . Bir ay beklemiş ,çekilmiş kahveyi bile içiyorum ,tadı hoşuma gidiyorsa. Oysa 1 dakikadan daha kısa sürede aromasının yüzde 60/80 i uçup gidiyormuş. Taze çekseniz bu sefer kavurma kısmı ,suyun kalitesi ,derecesi vs var. Kavrulmuş kahve asitlerini salsın diye 2-3 hafta dinlenmesi gerekir diyen var, aroması uçuyor diyen var (Bu kısımda iki tarafa da ikna olmuş değilim üstünlük babından ) . Ticari kavurma olayı zaten belli bir tadı tutturmak için hep gereğinden fazla olduğu söyleniyor . Hani o orta alt üst tatlar var ya ulaşamadığımız muhtemelen ,muhtemelen bu çok denklemli problemde eriyip gidiyor.
Bence içebildiğiniz her kahve için şanslısınız, ne tür ve nasıl olursa olsun.
Kahve seven herkese tavsiye ederim , neredeyse gezi/roman tadında bir kitap
-
Merhaba, Timemore c2 arıyorum, acaba 500 civarına nereden bulabilirim? Benim bulduğum en ucuz fiyat 699 şu anda. Şimdiden teşekkür ediyorum.
-
AliExpress üzerinden kovalayabilirsiniz fırsat, 20 dolarlık kupon bulunuz mu 50 dolara gelir. Dünden beri 20 dolarlık kod bulunmuyor.
-
Selamlar,
Öncelikle hızlı yanıtınız için teşekkür ederim.
Öyleyse şöyle mi olacak: 20$ çek ile 50$ olacak. Yaklaşık 375 TL. Sonra da gümrük vs. derken 500 civarına mal olacak.
Öyleyse araştırmaya başlayayım :)
-
Gümrük tamamen şans, bazıları ÖTV ödeyerek gönderiyor AliExpress'te bazen de gümrük 60 TL falan gümrük vergisi çıkartıyor. Daha önce alan arkadaşlara sormak lazım.
-
A aroastinglab kavurucu el salvador shg pour ober frencpr3ss icin aradiginiz profilde
Bende gümrük 13 lira felan bir sey çıkmıştı
Delonghi KG 79 indirime girmiş, 610 TL fena değil ama +99 TL kargo var. Yine de piyasanın altında kalıyor.
https://www.amazon.com.tr/Delonghi-Kahve-Makinas%C4%B1-Plastik-Siyah/dp/B002OHDBQC
-
İyi günler uzun zamandır Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC PRO espresso makinesini takipteydim.Bugün indirime girdi ve 2900 tl'ye cihazı sipariş verdim.Yarın elimde olur.Bu zamana kadar V60 tekniği ile kahve demlemesi yapıyordum.Öğütücü olarak Sinbo SCM 2934 öğütücü kullanıyordum.Bir süre daha bununla devam edeceğim.Lakin sormak istediğim iki şey var birincisi Sinbo ile alacağım daha iyi bir öğütücü arasında ne kadarlık bir fark oluyordur.Aman aman %50-60 fark oluyor mu.Öğütücü olarak Gaggia espresso makinası yanına uzun ömürlü ve tam performans ürünü olarak ne önerirsiniz?.Fiyat çok uçuğa kaçmadan.
-
quote:
Orijinalden alıntı: armynelİyi günler uzun zamandır Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC PRO espresso makinesini takipteydim.Bugün indirime girdi ve 2900 tl'ye cihazı sipariş verdim.Yarın elimde olur.Bu zamana kadar V60 tekniği ile kahve demlemesi yapıyordum.Öğütücü olarak Sinbo SCM 2934 öğütücü kullanıyordum.Bir süre daha bununla devam edeceğim.Lakin sormak istediğim iki şey var birincisi Sinbo ile alacağım daha iyi bir öğütücü arasında ne kadarlık bir fark oluyordur.Aman aman %50-60 fark oluyor mu.Öğütücü olarak Gaggia espresso makinası yanına uzun ömürlü ve tam performans ürünü olarak ne önerirsiniz?.Fiyat çok uçuğa kaçmadan.
espressoyu nasıl çekeceksin hocam ? sinboyla filan olmazo iş 2000 lira 'da öğütücüye ayırman lazım
-
Tamam işte ne alayım
quote:
Orijinalden alıntı: armynelTamam işte ne alayım
manuel olarak commandante + red clix öneririm elektrikliler için bütçeyi artırman lazım , ya da molent g50 ile de başlayabilirsin
-
değirmen ve elektrikli arasındaki fark tam olarak ne oluyor.
Alırsam değirmen olarak comandante+red clix alıcam.Bu performansta hangi elektrikli alınır.Elektrikli gerekimidir
quote:
Orijinalden alıntı: armyneldeğirmen ve elektrikli arasındaki fark tam olarak ne oluyor.
Alırsam değirmen olarak comandante+red clix alıcam.Bu performansta hangi elektrikli alınır.Elektrikli gerekimidir
commandante bir çok elektrikli makineden daha iyi hocam sen tek kişi isen elektrikliye gerek yok
-
Tamam o zaman alıyorum değirmen
Konik öğütücülü filtre kahve öneriniz var mıdır? Pratiklik açısından böyle bir yol seçmeyi düşünüyorum da. Her sabah değirmende kahve öğütmekten bir süre sonra sıkılırım gibi geliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: JoSeePhKonik öğütücülü filtre kahve öneriniz var mıdır? Pratiklik açısından böyle bir yol seçmeyi düşünüyorum da. Her sabah değirmende kahve öğütmekten bir süre sonra sıkılırım gibi geliyor.
Değirmenle öğütmek ayrı bir zevktir hocam heleki böyle kaliteli bir manuel değirmenle öğütmek ve onu içmek bir kahve sever için en iyi şey
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X