Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.550
Cevap
124
Favori
136.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
67. Sırada  bugün en iyi #18
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sadece bir kişi aldı 25 e. Aynı anda finalverdict in aldığı anda arkadaşım alamadı. Sadece bir adet yanlış stok girilmiş sanırım.

öyle millet 25 e aldı felan diye hava estirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 6 Kasım 2024; 10:30:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gördüm onu kısmet değilmiş gelmez bize o rakama 😂

• İnsanlara neden yanlış bilgi veriyorsunuz? OLED monitörlerin gücünü tamamen keserseniz, kapattıktan sonra yaklaşık 10dk süren panel bakım işlemini yapamaz. Bilgisayarı kapatıp geçeceksiniz o kadar, monitör kısa bir süre panel bakımı yapıp tamamen kapanacak sonrasında. Siz her bilgisayarı kapattığınızda monitörün gücünü de komple keserseniz panel bakımı yapamaz ve çalışırken uyarı vermeye başlar.

• mistafa87 M kullanıcısına yanıt

Bu parlaklık olayına çok takıntı yapanlar var ben genelikle %20 de kulanıyorum.

Battlefiled V kurdum 2 gün önce kendi kendine HDR aktif ediyor oyun arkadaşa sordum dedim bunu kapatmanın ayarı yokmu dedi monitorun HDR destekli ise dedi otomatik algılıyor kapatamazsın dedi.

Bende youtube den baktım reg dosyasında 2 tane ayarı 0 yapıyor adam kapattım gayete yeterli parlaklık yetersiz diyenler ne istiyor anlamış değilim.

• enja kullanıcısına yanıt

yüksek parlaklık aslında çok zararlıdır %20 parlaklık ile bile rahatlıkla kullanılır gözün alışması gerekiyor sadece bundan 4 yıl önce benimde aşırı parlaklık takıntım vardı olabildiğince yüksek kullanırdım şimdi %25 parlaklık yetiyor artıyor bile

biraz alışmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 6 Kasım 2024; 21:1:43 >
  • AORUS FO27Q3 modelini kulanıyorum joystick ten kapatıyorum sürekli kapatığım halde 15 dakika sonra pixel temizleme başlasın diye ayarladım geçen hafta fark ettim arka led yanmaya başladı kendiliğinden.

Hiç kalkıp bakmadım bende bu ledler neden yanıyor diye sabah kalktığımda monitor pixel temizle mi yaptı diye kontrol ettim sayısal olarak yazıyor hergün evet pixel temizleme yapmış kapalı olduğu halde bunlar hep bilgi kaydedin lazım olur.Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler 

Sizin kulandığınız monitor tamamen kapatınca bu işi yapmıyorsa orasını bilemem.

Birde şu var ben monitor kurulum kilavuzunda olsun ürün sitesinde olsun izlediğim videolarda bir uyarı ibaresi göremedim gücü tamamen kapatmayın diye öyle birşey olsa kendileri yazardı dikkat diye.

Okadar korkmayın tuturmuşunuz yanacak yanacak diye okadar kolay yansaydı adamlar piyasaya sürmezdi istediğiniz kadar kolayın dikkat edin elektronik şans işidir ne zaman bozulacağı belli olmaz.

Bunlar hep monitor tamamen kapalıyken yapıldı yarısını manuel olarak ben yaptım gúnlük 8 saat kulanırım.

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 6 Kasım 2024; 15:36:59 >

• Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

Aynen abimde 2k asus var ips onlara gidiyorum kenardan izliyorum abime diyorum bu parlaklık rahatsız etmiyormu hayır diyor herkesin bakış açısı farklı bence.

• 27shaco27 2 kullanıcısına yanıt

Benim aklım hala 42" LG oledlerde ama gelmeyecek gibi görünüyor.

• ben Samsung G6 kullanıyorum ve memnunum indirimlerde almayı düşünüp tereddüt eden varsa gönül rahatlığıyla alabilir. Tek olumsuz yanı OLED ekrana alıştıktan sonra hiçbir ekrana bakasınız gelmiyor.

Beyazlarda iyi 4k, düz, hangi marka model önerirsiniz? 240 hz olanlar iyi olur.

• İnatla g8 oled bekliyorum diye beklemeye devam ediyorum umarım ay sonunda doğru güzel bi indirim olur g6yı almadim 23500e umarım pişman olmayız

• Violet Dawn kullanıcısına yanıt

Fiyat zaten mükemmel ?

43 e alıyorsun ki bu samsung US in MRSP aşağısında 1200 küsür dolar ( mrsp 1300 ) al geç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 7 Kasım 2024; 0:55:54 >
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt

o konu ile alakalı çalışmalarımız hala sürüyor. bizim gibi 42" arayanları / bekleyenleri bir araya getirme niyetimiz var.

• mistafa87 M kullanıcısına yanıt

O konuda bilgim yok kusura bakmayın onu en güzel yan yana kıyaslama yaparak kendiniz karar vermeniz lazım her markanın kontrastları birbirine yakın olsada parlak mat olayı farklı yerlere götüriyor.

Neden beyaz birde sanırım çizim için kulanıcaksınız..?

• Violet Dawn kullanıcısına yanıt

Bence fazla düşünmeyin aklınızda olan model varsa alın yıl başından sonra zamlar kapıda.

Yeni vergiler geleceği için ister istemez gümrük vergileride zamlanacak.

Yeni Nesil Qd-Oled MonitörlerMurat Gamsızyoutube
    Özellikle yeni yılla beraber bizi bekleyen zamlara yakından bakıyoruz.
    https://www.youtube.com/watch?si=G0tRFcZ-2UK34szM&v=JXG37Yd6y2A&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 7 Kasım 2024; 13:46:10 >

Ben gücü komple kesmekten kasıt elektrik bağlantısını kesmek olarak yorumladım ve onu kastediyorum. Standby modundayken de zaten cihazlar kapanıyor sinyal gelince tekrar açılıyor. Monitörü ha tuşundan kapatmışsınız, ha standby'da kalmış, elektrik kaynaklı bir problem olursa iki durumda da cihazınız etkilenir zaten. Monitöre hiç müdahale etmeden bilgisayarınızı kapatmanız yeterli zaten sinyal gelmeyince kapanıyor, paneli beslemeye devam etmiyor ki.

Ben Samsung G6 kullanıyorum, bilgisayarı kapattığımda monitörün arka ışığı belirli bir süre daha yanmaya devam ediyor, bu süreçte bakımını yapıyor. Manuel müdahaleye gerek olduğunu düşünmüyorum, gerekli olursa zaten uyarı çıkıyor diye okudum sizin modelde nasıldır bilmiyorum.

• Diablo kullanıcısına yanıt

Elektrik bağlantısını kesmiyorum sadece joystick ten kapatıyorum g6 modelinide 1 hafta kulanıp iade etmiştim ben zanedersem oda ayni şekilde kapatınca joystick ten pixel temizleme yapıyor

Kendiniz anlarsınız zaten 1 defa kapatın gözlemleyin tamamen kapalı konumda arka led aydınlatma çalışırsa pixel temizleme yapıyor.

Bu arada samsung sitesinde easy tool yada easy box tam hatırlamıyorum yazılım var onu bulup kurun görev çubuğunu gölgelendiriyor hatta benim monitörde çalışırmı bilmiyorum ben bile kulanmayı düşüniyorum.

Samsung g6 modelinde en sevdiğim özelik buydu ama renkler bir türlü istediğim gibi ayalayamadığım için iade etmiştim.

RTINGS'teki incelemesinde renk kalibrasyon ayarlarını paylaşmışlar ben o şekilde kullanıyorum, renkler beni hiç rahatsız etmedi. İlk geldiği gün biraz farklı gelmişti ama şu an tamamen alıştım memnunum. Bahsettiğiniz yazılıma da bakacağım teşekkür ederim.

G6 modelinde menüden seçip hemen başlatıyorsunuz veya sonraki kapanışa zamanlıyorsunuz, ya da hiç karışmasanız da kendisi kapanınca yapıyor zaten. O yüzden ben hiç kurcalamıyorum.

• Diablo kullanıcısına yanıt

Menüden bende seçip zamanlıyorum ama 4 saat sonra baktığımda pixel yenileme simgesi aktif görünüyor bende yapıyorum uzun kulanımlarda siz manuel yapmıyormusunuz yani.

Normalde yazılım üzerinden mouse ile yapmamız lazım ama yazılım düzgün çalışmıyor bende nasıl ayarladılar ise anlamadım gitti.

Hayır ben manuel olarak yapmadım yapmıyorum da, zaten bilgisayarı kapattığımda kendisi yapıyor. Gün içerisinde sürekli olarak pixel refresh yapmak bence mantıklı değil. Nette okuduğum kadarıyla ayda yılda bir yapılması gereken bir işlem o.

Hatta kimisi gündelik olarak pixel refresh yapmanın panele zarar vereceğini söylüyor. Zaten bana hiç mantıklı gelmiyor her gün monitör menüsüne girip pixel refresh tetiklemek. Monitör nihayetinde her gün menüsünde gezinip uğraşacağımız bir aygıt değil, 1 kere ayarlayıp bırakıyoruz. Cihazın böyle bir ihtiyacı varsa zaten üretici bunu zamanlar cihaz kapalıyken yapar veya uyarı metni ile belirtir. Kullanım kılavuzunda falan da düzenli pixel refresh yapılması gerektiğine dair ibare yok.

Bildiğim kadarıyla 5-10dk süren önleyici pixel refresh var ve cihazlar kapalıyken otomatik yapıyor bunu. Bir de yüzlerce saat kullanım sonrası manuel olarak yapılması gereken var. Manuele ihtiyaç duyarsa aygıt uyarı veriyor diye okudum.

Sizin modelde nasıl bilmiyorum ancak bence bir araştırın boş yere her gün manuel refresh yapmayın. Bana mantıklı gelmiyor.

• 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.