Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.755
Cevap
132
Favori
146.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 k üzerine çıkabilseydim msi 321 urx seçerdim kesin stokta yok . Alienwaredeki kavisli ekranı oyun dışında pek hoşuma gideceğini sanmıyorum zaten samsung'un ekranını kullanıyormuş odam güney cephe oldugu için gün boyu ışık alıyor odssy in mat olmasıda daha iyi bir seçenek gibi o yüzden samsunga karar verdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SteelG -- 12 Ocak 2025; 20:18:20 >
  • SavasLordu kullanıcısına yanıt

Hocam, Dolby Vision yok ama o sadece Dolby Vision destekleyen film gibi içeriklerde önem arz ediyor, bilgisayar kullanımında bir artısı yok. HDR hepsinde aynı, pik brigtness'ta hepsi çuvallıyor, birkaç sayfa önce mesajım var, OLED Tv'lerin yanında bu monitörler HDR'da nanay. Hepsi nanay. Pik parlaklıkları 400'lerde falan maalesef. O da parlak obje ne kadar büyür ise o kadar azalıyor, 300'lere düşüyor büyük parlak sahnelerde. Ben mesela LG C2 Oled'ten MSI'a geçtiğime pişman oldum bu nedenden dolayı, ayrıntılı karşılaştırması dediğim gibi 5-10 sayfa öncedir max.

Ama siz neden ısrarla aynı panel sahibi montörler içinde Dell ve Asus diye tutturdunuz onu anlamaya, farklı olmadığını anlatmaya, böylelikle insanları da yanlış yönlendirmemeye çalışıyorum.

• Curimo kullanıcısına yanıt
    Dolby vision destekleyen oyunlar var, daha hdr 1000 üstü siyah ton veriyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Marka işine çok takılanlar var. İki tane panel var, Samsung QD-OLED ve LG WOLED. Markalar bunları alıp markalayıp satıyor. Mesela QD-Oled için hepsinde aynı koruma özellikleri farklı isimlerle var. Büyük ihtimal panelin sağladıklarını arayüzlerine isimlendirme yapıp koymuşlar. Monitör için karar vereceksiniz öncelikle seçim panel arasında olmalı, sonra üründeki bağlantı seçenekleri felan etkili olabilir. Yoksa hdr, renk, parlaklıkta çok fark olmaz.

• SultanApex S kullanıcısına yanıt

Aynen öyle

Samsung Display 3 tane şey veriyor brand lere

1. panelin kendi
    2. Panelin arkasındaki baz graphene sheet soğutma katmanı
    3. Display TCON ( panelin bütün özellikleri,koruması , drive unite gibi bir şey )

bunların hepsi birebir aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kesinlikle haklısınız samsung g6 aldım renkleri bir türlü ayarlıyamadım aorus aldım hiç bir ayara dokunmadan renkler tam yerinde bütün ayarları kurcaladım gözle görülür abartılı bir fark yok.

Yok bunu ekledik yok şu özeliği verdik verdin ekledin ama özelikler bir halta yaramıyor.

• enja kullanıcısına yanıt

Onların ikisinin de Samsung panel olması dışında sıkıntı yok  

Bunu diyoruz ama anlatamıyoruz insanlara, hangisi daha ucuz ise, indirimde ise yapıştır geç...

• Curimo kullanıcısına yanıt

Pazarlama lafları, marka, cihazın dış görünüşü... bunlarla müşteri fikrini değiştiriyorlar. Aslında ürünler arasında panel haricinde çok ufak farklar var.

• rtings.com
    MSI MPG 271QRX QD-OLED vs Samsung Odyssey OLED G6/G60SD S27DG60 Side-by-Side Monitor Comparison
    https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/msi-mpg-271qrx-qd-oled-vs-samsung-odyssey-oled-g6-g60sd-s27dg60/47131/63129

Bu iki monitör arasında kaldım. Aralarında 10k fiyat farkı var msi dana pahalı. Acaba vermeye değer mi?

İkisi arasında nasıl bir fark var onu da anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 17 Ocak 2025; 12:54:35 >

• Fox90 kullanıcısına yanıt

10K farka değecek bir fark yok. G6 da konsol için HDMI bandwidth eksikliği var görünüyor. PC'de display port ile kullanacaksınız; siz hiç etkilemez. MSI MAG 271QPX E2'yi 29 bine kalmıştım. Şimdiki fiyatlar pahalı, MSI cihazın dolar bazında fiyatı yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 17 Ocak 2025; 14:24:44 >
  • BEYLER YAŞADIK 321URX SAHİPLERİ !

G80SD, PG32UCDM kim varsa herkes kendi firmasının Chat_Support dan destek talebi açsın. HDR1000 Eotf fix diye. Sesimizi duyurmamız LAZIM !

tftcentral
    The New MSI Firmware Update Properly Fixes the Peak 1000 HDR Mode for Many of Their QD-OLED Monitors - TFTCentral
    https://tftcentral.co.uk/articles/the-new-msi-firmware-update-properly-fixes-the-peak-1000-hdr-mode-for-many-of-their-qd-oled-monitors

Teşekkürler hocam. Konsol bağlantısı ileride lazım olabilir bu nedenle daha uyumlu bir model seçmekte fayda var.

msi dışında alternatif öneriniz olur mu?

• Fox90 kullanıcısına yanıt

Konsol deyince HDMI 2.1 almanızı öneririm. Orada MSI öne çıkar. Dünyada farklı modeller var ama bizde bulunmuyor. MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 modeli 240hz ekonomik diye almıştım ama şu anda sizin baktığınız 320hz modeli ile ile aynı; bu fiyattan alınmaz. Başka seçenek yok gibi.

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt

HDR açınca ben renklerin sarardığını düşünüyorum :) Bir türlü HDR ile barışamadık. Belki benim gözümde sorun vardır.

271QPX E2 var. HDR kapalı parlaklığı bile bence yeterince iyi, oled parlaklığı sınırlı işi çoktan bitti.

• Violet Dawn kullanıcısına yanıt

Bende biliyorum samsung panel olduğunu nasıl oluyorda kendi yaptığı penel böyle oluyor sorun orda zaten.

• merhaba pg32ucdm firmware güncellerken sürekli firmware scale fail hatası veriyor başına gelen varmı başka acaba ? Her zaman yaptıgım gibi güncellemeye çalışıyorum monitörün usb kablosunu pc'ye takıp.Fakat hata veriyor sürekli anlayamadım

• 27 inch 4k 240 hz monitörler ne zaman piyasaya gelir ve fiyatları ne olur acaba

• İster düz ister curve Lg olayı çözmüş.

Chris Xiayoutube
    New Bendable OLED Gaming Monitor
    https://www.youtube.com/shorts/kEdRfmbrerI

• 
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.