Şimdi Ara

-YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.805
Cevap
29
Favori
1.256.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten çok başarılı bir araç. Her zaman Corolla hayalim olmuştur ancak öğretmen old. için yine hayal olmaya devam edecek... Kazasız belasız kullanınız...
  • Mussa kardeş soruma cevap verdiğin için çok teşekkürler, kimilerinin bunu sadece dizel motorlu araçlar için kimilerinin de her ikisi için geçerli olduğunu söylüyor olması kafamı karıştırmıştı.
  • hobarey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weicell -- 13 Ağustos 2010; 15:04:02 >
  • Kardeş ben yeni corolla D-4D elegant modelini aldım. Memnunum. Performans olarak seni tatmin edecektir, şüphen olmasın.

Arabam özellikle motor izolasyonu "gürültü" konusunda bence yeterli. Bu konuda focusu eleştiren başlıkları, bu forumda okumuştum. İstersen sende dizelde focusun gürültü konusunu bir araştır. "Traktör" yorumları bile var :S )

Yakıta gelince aracımın yol bilgisayarında, şehir içi " 5nci vitesi hiç göremediğim bir trafik yogunlugu için" ortalama değer olarak 5,5 lt ila 6,0 arasında değerler okuyorum. Şehirler arasında sabit hızda test etmedim yakıt tüketimini, ancak 4,5 - 5lt civarı bir değerde olacağını tahmin ediyorum.

Sen yinede iki aracıda test etmeden kararını verme derim.. Hangisinde karar kılarsanda şimdiden kazasız , keyifli sürüşler dilerim.

quote:

Orjinalden alıntı: weicell

MErhaba Arkadaslar,Ben Su an Toyota Corolla Dizel Elegant Veya Ford Focus Dizel Ghia Almayı dusunuyorum.
    Acaba Alan Aradaslar Bana Ne kadar Yaktığını Ve performansını acıklayabilirler mi?
    Ford Focusu indirimden Yaklasık 40000YTL'ye Alacağım.Ve Hb Modeli Ayrıca Ghia Ve dizel.
    Toyotayı ise Yaklasık 42000YTL'ye alacağım.Oncelikle inceledim ve fordun daha cok ozelliği olduğunu gordum acaba hangı model daha ıyıdır?
    Ford 110 Beygır Ve 1.6L motoru var.
    Toyotanın ise 1.4 ve 90 beygır acaba bu cok fark eder mi?(hem performans hem de yakıt olarak?)
    Arkadaslar ogrencıyım de bana hem performansı ıyı hem de yakıtı az olan bır araca gerekıyor Yardımcı olabilirseniz Sevinrim
    Saygılarımı sunuyoum.
    Veysel Faik Işıklı

• hobarey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weicell -- 13 Ağustos 2010; 15:04:31 >
  • weicell ben şöyle diyeyim toyota sessz bir motara sahip focusa gelince o kalitesini kanıtlamış bir araç zaten ancak rampalarda ve kalkışlarda focus toyotadan bir adım önde olacaktır bu açık.. biz 5 kişi fiesta 65 hp ile 190 km yi gördük zorlanmadan izmir aydın otobanında artık 110 hp lik focusu anlatmaya gerek yok ama focusunda bana kalırsa kasası eskidi makyaj yapıldı ardından kasa değişikliği de gelir zaten ole umarım yardımcı olabilmişimdir!
  • Her ikisini de sürmüş biri olarak Corolla D-4D'yi öneririm..Çok daha sessiz ve sürüşü daha keyfli..Performans konusunda kesinlikle tatmin eder, bakmayın 90 Hb olduğuna, sürerken bu hissedilmiyor...Hata şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kalkışlarda gaz pedalına verdiği tepki Focus'a göre daha iyi..Focus'un ise hem motor sesi, hem de yol sesi hiç az değil, daha sorunlu bir araba, işçiliği daha vasattır...Tek üstün yanı yol tutuşu..Bu ise Corolla'nın sağladığı konforla gözardı edilebilecek bir şey..Ayrıca yeni nesil Corolla eskisinden daha iyi yol tutuyor..
  • arkadaşlar hiç foto yok.lütfen bekliyoruz
  • hobarey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weicell -- 13 Ağustos 2010; 15:04:56 >
  • quote:

MErhaba Arkadaslar,Ben Su an Toyota Corolla Dizel Elegant Veya Ford Focus Dizel Ghia Almayı dusunuyorum.
    Acaba Alan Aradaslar Bana Ne kadar Yaktığını Ve performansını acıklayabilirler mi?
    Ford Focusu indirimden Yaklasık 40000YTL'ye Alacağım.Ve Hb Modeli Ayrıca Ghia Ve dizel.
    Toyotayı ise Yaklasık 42000YTL'ye alacağım.Oncelikle inceledim ve fordun daha cok ozelliği olduğunu gordum acaba hangı model daha ıyıdır?
    Ford 110 Beygır Ve 1.6L motoru var.
    Toyotanın ise 1.4 ve 90 beygır acaba bu cok fark eder mi?(hem performans hem de yakıt olarak?)
    Arkadaslar ogrencıyım de bana hem performansı ıyı hem de yakıtı az olan bır araca gerekıyor Yardımcı olabilirseniz Sevinrim
    Saygılarımı sunuyoum.
    Veysel Faik Işıklı

zor soru sormuşsunuz, hatchback focus mu yoksa sedan mı önce bunu sorayım. hatchback ise, focus'un tipi gerçekten hoş, sedan ın tipini begenmiyorum, oldukca eski bri kasası var, almam.

yalnız ford'un iç plastik materyalleri epey adi, ben pek begenmedim gecen baktıgımda bizde yeni auris'in iç plastikleri kötü ama yeni corolla sedan, japonya dan geliyor ve iç materyalleri daha kaliteli ve daha iyi bir işcilikle birleştirilmiş.

doksan beygir guc yeter ama cok fazla birseyde beklemeyin, motor hacminin dusuklugunden 1,4 olması daha cok dizel yakacaktır, cunku dusuk devirlerde randıman almak zor olur. belki vites ayarlarını vs sini iyi yapmıslardır fark eder. neyse, 110 beygir onemli bir guc farkı, 1,6 hacimde olmasıda

ben motorun gucu ve hacim buyuklugunu onde tutacak olsam focus derdim, birde ford sert kullanımlara daha cok geliyor ama toyota da yetiyor. yani ciddi bir ikilem durumu, iç mekan kalitesi arasında daglar fark var, ayrıca focus'un ses yalıtımı yok gibi ama iste motorda guclu motor.

birde esp olayı var, toyota da secilebiliyro mu, buda onemli focusta esp de olursa, hb için, hiçbirsey sizi yoldan cıkartamaz. ben içinden çıkamazdım valla.

• corolla hiç bişeye benzemiyor kardeş. madem öğrencisin bırak fokusu sen al corollayı.
    arabanın içinde hem çok karizmatik olacaksın hemde az yakıtla iyi performans alacaksın.
    bütün bunların yanı sıra kaliteli parçası , bakımları daha ucuz seni uzun süre hiç üzmeyecek bir araca sahip olacaksın. bence hemen dizelini dene ve kararını sen ver...
  • hobarey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weicell -- 13 Ağustos 2010; 15:05:14 >
  • yeni toyota çıkalı 1 aydan fazla oldu değil mi?

sabah ve akşam hergün trafikteyim. daha bugüne kadar 1 tane gördüm trafikte !!!
    satılan bu arabalar nerde? yalnız şöyle bişey tesbit ettim. 06 BA .... 06BB..... 06BC..... ve 06BD..... serisinden o kadar çok corolla varki... herhalde stokları eritmek için plazalar uygun fiyatlara vermişler bir önceki toyotaları ???
  • ben istanbulda artık hergün en az 7-8 tane görüyorum.git gide çoğalıyor.
  • bende şuana kadar 4-5 tane gördüm.normal bence giderek artar sayısı yakında.
  • arkadaşlar yeni corolla alanlar hepinize hayırlı olsun. kazasız belasız yollara inşallah. arkadaşlar bizim gibi almayı düşünenlere şöyle içten dıştan biikaç fotoğrafla aydınlatın toyotanın sitesinde pek fotoğraf göremedim. hem görsekte sizin çektikleriniz kadar samimi olmaz.
  • hobarey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weicell -- 13 Ağustos 2010; 15:05:57 >
  • kendi düşen ağlamaz arkadaşım. bizden sana tavsiyeler.
  • quote:

Arkadaşlar tekrar merhaba.
    ben sormustum hani sizlere toyota mı focus mu diye;..
    ikisini de kullandım ben açıkça söylemek gerekirse toyota çakıllı veya biraz bozuk yolda o kadar çok ses çıkarıyor ki katlanabilecek olan var ise bence o zaman alsın.Cunku gercekten katlanılası bir ses değil bana kalırsa.Surekli yukses ses muzık engelleyebiliyor.
    Ford'un çekişi bayaa iyi corollaya nazaran.Ve donanım olarak daha iyi özelliklere sahib ford(Ghia Ve Elegant Modellerini kıyaslıyorum)
    Ayrıca Corolla da indirim de yapmıyorlarmış pek..Neyse benim görüşlerim bunlar..
    Ben şimdi yüksek ihtimalle ford focus Sedan TDCI Sedan Alacağım..Neden sedan derseniz,ikinci elinin satımı hayli rahat oluyor hatchbacklere nazaran.
    Arkadaslar Corolla Alanlar Alınmasın eksileri fazla geldi o kadar.Saygılarımla.

sedan'in tipi bana çok itici geliyor. hatchback te ise bir sportif hava var, neden ikinci elini zor cikartiyorsunuz anlamadim. gerci bizde bagaj seven bir topluluk var.

birde hatchbacklerde yol tutusun cok iyi oldugu efsanesi var. ben hic kullanmadigimdan bilmiyorum ama bbc'de yayınlanan meshur otomobil programı, belki de en meshuru programların, top gear testinde es arabalarda arasında kullanımı en keyifli olan focus hb secilmisti.

birde su var tabi, focus cesitli fabrikalarda yapiyor. ben baktigimda bizdekinin ic isciligini cok tutmadim. saniyorum kotu fabrikalardan geliyor. ama ust modellerde opsiyonlu alnınca, gia filan araba guzellesiyor.

ben olsam hb alirdim focus ama gorunuse onem verdigimden ve yol tutusa tabi. birde ne olursa olun, esp ekletin arabaya. gecenlerde yagmurlu gunde ailemin grande puntosunu test ettim esp ile, epey memnun kaldım. iyi lastikler ile esp nin birlesimi cok suratli olmadikca epey ise yariyor. verdiginiz farka degecektir, emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 9 Nisan 2007; 1:16:15 >

• hobarey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weicell -- 13 Ağustos 2010; 15:06:42 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.