Şimdi Ara

Yeni Nesilin Araba Begenmemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
1
Favori
11.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fosili bloklayın geçin bir de kaç ülke gezdim diye konuşuyor gezdiği halde hiçbir şeyin farkına varamamış o beğenmediği gençler ise ülke gezmeyeni bile teknoloji sayesinde herşeyin farkında. Az kaldı en geç 5 6 seneye bunların devri geçecek artık torun sevmeye başlarlar sonrası da belli.
  • Hayal ile hedefi karistirmamak gerek. Herkes herseyin hayalini kurabilir ama hedef koydugunda ulasamazsan mutsuz olursun. Olculu hedefler lazim. Kimseyi yargilamak haddime degil yasi boyu cinsi ne olursa olsun, sadece sahsi gorusum lineayi begenmemek icin cebinde en az bir linea parasi olmasi gerek. Yoksa olay tavsan daga kusmus dagin haberi olmamis a doner.

• bizim kadar arabayi seven baska ulke yoktur herhalde

isi olmayan adam bile bmw , mercedes peşinde gerekirse borcta yuzecek yine de arabasi iyi olacak.

Avrupalilara bu konuda hayranim parasi neye yeterse onu aliyorlar luks delisi degiller bu konuda

bu kadar araba delisi olup kendi ürettiğimiz 1 tane arabanin dahi olmamasi da ayri bir komedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CDBurnerXP

Iste dostum her ulkenin ekonomi dinamikleri farklidir. Bizde linea 60/70bin lira olsa daha iyi olur evet ama bu sefer de yiyecekler meyveler ev fiyatlari artinca herkes yine sikahetci olur. Ee avrupada boyle deriz bize ne diyatlar arttinderler...

Alıntıları Göster

Yiyecek ucuz mu ki bizde? Tesco asda aldi hepsinin sitesi acik.

valla benim hayalim bir kasa bira. Evet bir kasa bira. Bu dunyanin hicbir ulkesinde luks degil ama burada luks. Sahine binmem senin olsun. Ama 98 bir clio corsa filan neden olmasin. Ama bin liradan bir kr fazla vermem. Bir seyin ederi evrenseldir. Suriyede bile 1.4 tsi golf 6ya 4bin dolar istiyorlar. Ben o paraya ne diye 7 kere takla atmis sahin alayim. Ayrica sahin linea filan bunlar duzgun ulkelerde yok. Yav hadi sahine de bineyim. Ama icim sizlar o arabaya 30bin lira sayarken.

Gordugun gibi luks araba hayalim yok ama en basit seylerle bile ulkenin bitikligini aciklayabiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lBaBaCaNl kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    hayatında hiç zorluk görmeyen bu çocuklar

Kafan mı güzel kardeşim senin? Ülkenin şu günki durumuna bakıp nasıl gençler zorluk görmüyor diyebiliyorsun? Sinemaya gitmenin, akıllı telefon sahibi olmanın bile lüks sayıldığı bir dönemde yaşıyoruz şu an.

• CDBurnerXP kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    tup yag sirasinda beklemis bir nesiliz.

Aahahah gelmiş yine tüp sırasıcı boomer. 5 senedir ülkende üç kuruş ucuz diye önlerinde saatlerce beklenilen ekmek, domates biber sıraları var. 77'de yavru vatanı kurtardığımız için yediğimiz ambargo yüzünden sıraya giriliyordu, bugün ne var? Bakkal hesabıyla ekonomi yönetmeye çalışan beceriksizler yüzünden sıraya giriyorsun, gelmiş hala uzaya adam göndericez mi diyorsun?

• Adam konuyu açıp kaçmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "DÜnyanın Her yerinde bmw mercedese binmek zengin isidir bunun ekonomi kotuymus piyasa soylemis bi alakasi yok. "

"DÜnyanın Her yerinde bmw mercedese binmek zengin isidir bunun ekonomi kotuymus piyasa soylemis bi alakasi yok. "

"DÜnyanın Her yerinde bmw mercedese binmek zengin isidir bunun ekonomi kotuymus piyasa soylemis bi alakasi yok. "

.

.

.

.

.

• tosbaa7 T kullanıcısına yanıt

Offff süper cevap olmuş. Sanırsın ki ben 40 yaşındayım.

Çok haklısınız yeni nesil çok çalışkan, çok üretken.  

• quote:

Orijinalden alıntı: MuharremAylar

Alıntı

metni:
    hayatında hiç zorluk görmeyen bu çocuklar

Kafan mı güzel kardeşim senin? Ülkenin şu günki durumuna bakıp nasıl gençler zorluk görmüyor diyebiliyorsun? Sinemaya gitmenin, akıllı telefon sahibi olmanın bile lüks sayıldığı bir dönemde yaşıyoruz şu an.

benim gençliğimde mavi kart (aylık akbil) lükstü. türkiye'de gidilebilir halde (koltuklardan falan bahsetmiyorum, ampulü düzgün olup perdede karanlık değil, doğru düzgün bir görüntü verebilen halde) 3-5 sinema vardı, onlar da taksim'deydi (ankara izmir'de de birer tane vardır muhtemelen ama anadolu'da yoktu). her sokakta 1 araba olurdu, belki 2. %180 enflasyon altında resmen eziliyordu millet. üniversiteye başladım, 1 sene boyunca otobüsler yürüme hızında gitti eylem amaçlı, heryer çöp dağı, sular akmaz. şimdiki gençler birşey görmedi. gerçekten birşey görmediklerini tahayyül bile edemiyorlar.

• por favor kullanıcısına yanıt
    Çalışkanlıktan, üretkenlikten kastın ne? Tam olarak 18 yaşındaki birisinden ne bekliyosunuz ülkeyi kalkındırmasını mı?
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Şaçma saçma konuşma zorlukmuş o bahsettiklerin herkes için geçerli
  • o zamanlarda dokunmatik telefonda yoktu şimdi kalkıp 3660'ı beğenmiyolar bu yeni nesil çok sıkıntılı demek ne kadar saçmaysa , bu konuda o kadar saçma

yorumunun tamamını okumaya beynim müsade etmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: erarslan1081

Ya ülkenizi Avrupa'nın refah seviyesine ulaştırın ya da sesinizi çıkarmayın.

ülkenin avrupa seviyesinde refaha ihtiyaç yok insanlar 1 araba fiyatına 1 araba almak istiyor 2-3 araba fiyatına 1 tane değil , oy depolarını beslemek için hayatımızdaki her şeyi 2-3 parasına 1 tane alıyoruz ne avrupası ne refahı

• dostum ironi yapıyorsun değil mi Allah aşkına değilse bile ironi de  

• quote:

Orijinalden alıntı: tosbaa7

Her şey bitmiş gibi bir dé insanların hayallerine el attın. Bir tek orası kalmıştı zaten. Sizene insanların neyi beğenip beğenmediğinden? Yok bizim zamanımızda şahin şöyleymişte bilmem ne. Almanyadaki bir ailenin çocuğu 50bin euroya 0 audi alırken biz 30 yaşında şahin alıyoruz bunu dile getirmemiz mi suç? Sen kendine villa alabilecekken gecekonduda yaşıyosun ve buna neden şükredeceksin ben anlamıyorum. Zamanında ülkeye adam gibi baksaydınız belki kimse bir şeyden şikayetçi olmazdı.
    50 bin euroya turkiyede de audi a4 aliniyor. O adam 50 bin euro kazaniyor harxiyor, sen de 50 bin euro kazan onu harca. Konuyu nerelere getirmissiniz. Benim dedigim basit hakedip kazanan binsin ahdiye bmwye ama hic bir sey yapmayan ogrencinin guzeim sahinleri linealari bile begenmemesi beni uzen sey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Yiyecek ucuz mu ki bizde? Tesco asda aldi hepsinin sitesi acik.

valla benim hayalim bir kasa bira. Evet bir kasa bira. Bu dunyanin hicbir ulkesinde luks degil ama burada luks. Sahine binmem senin olsun. Ama 98 bir clio corsa filan neden olmasin. Ama bin liradan bir kr fazla vermem. Bir seyin ederi evrenseldir. Suriyede bile 1.4 tsi golf 6ya 4bin dolar istiyorlar. Ben o paraya ne diye 7 kere takla atmis sahin alayim. Ayrica sahin linea filan bunlar duzgun ulkelerde yok. Yav hadi sahine de bineyim. Ama icim sizlar o arabaya 30bin lira sayarken.

Gordugun gibi luks araba hayalim yok ama en basit seylerle bile ulkenin bitikligini aciklayabiliyorum.

Alıntıları Göster
    Ucuzluk pahalilik gorecelisir hocam. Avrupaya gore yiyecek bizde ucuz ha alkol daha ucuz mu bilmiyorum benim isim yok onlarla. Ancak gida meyve sebze dediniz mi ucuz oldugunortaya cikar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Bir akplinin Nick uyumu bu kadar güzel olur.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.