Şimdi Ara

Yeni Nissan QASHQAI e-POWER - Ana Konu (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
530
Cevap
76
Favori
108.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japonya üretimi 2023 model xtrail pp e-power kullanıyorum. Sorunsuz 15 bin km'yi devirdim. Yabancı forumlardan anladığım kadarıyla 2023 yılında İngiltere Sunderland'da üretilen araçların jeneratörlerinde problemler var.

2024 yılı modellerinde jeneratör problemlerini giderdiklerini söylüyorlar.

Aracımdan oldukça memnunum. 15 bin km yakıt ortalamam 6,9 litre/100 km. B-modu, e-pedal, ev gibi modları kullanarak ve ani hızlanmalardan kaçınarak yakıt tüketimini 5 litrenin altına düşürmeyi başardığım sürüş deneyimlerim bile oldu.

Araçtan şikayet ettiğim tek konu, bu kadar teknolojik bir araçta kablosuz android auto'nun olmaması. Amazon'dan aldığım kablosuz android auto dongle'ı başta işe yarıyordu. Ancak şimdi çalışmıyor, hatta artık kablo ile bile android auto'ya bağlanamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanG71 -- 15 Ağustos 2024; 0:30:24 >
  • Whatsapp ta nissan x trail e power grubumuz var. E power teknolojisi ve aracimiz hakkinda bilgi almak isterseniz bekleriz.

Aşağıda link paylaşıyorum.

https://www.facebook.com/unsupportedbrowser

• Arkadaşlar yeni çıkan Facelift modelini almayı düşünüyorum
    1.3 olan 158 beygir olanımı yoksa bir üst donanım olan premium plus veya n-design 190 beygir olan modelinimi tavsiye edersiniz ? Kafama tek takılan 1.5 e-power modellerinde 3 silindirli motor kullanılıyor ve bazı forumlarda pek tavsiyem edilmiyor.
    Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadeto

Arkadaşlar yeni çıkan Facelift modelini almayı düşünüyorum
    1.3 olan 158 beygir olanımı yoksa bir üst donanım olan premium plus veya n-design 190 beygir olan modelinimi tavsiye edersiniz ? Kafama tek takılan 1.5 e-power modellerinde 3 silindirli motor kullanılıyor ve bazı forumlarda pek tavsiyem edilmiyor.
    Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

Sizin araçtan beklentiniz ne, yakıt tüketimi sizin ne kadar önemli, aracı hangi koşullarda kullanıyorsunuz, şehir içi mi şehir dışı mı seyahatiniz daha fazla gibi konuları bilmeden tatmin edici cevap vermek zor.

Eğer şehir içi kısa mesafe kullanımınız çoksa e-Power versiyonu için fazla para ödemeyi göz önünde bulundurun. İlk bakışta aradaki farkı ödemeye gerek yok gibi duruyor ama kısa mesafe ağırlıklı kulanımımda Platinium Pre. 4x4 olan araçla 10,5lt/100km tüketimim varken Skypack e-Power olan araçla aynı koşullarda 7,5 lt ortalama yakalıyordum. Üstelik şehir içinde e-Power versiyonu çok daha çevik hızlanıyor, çoğu zaman (özellikle dur kalk trafikte) sessiz olması gibi başka artıları da var.

Donanım konusu tamamen kişisel isteklere bağlı o yüzden yorum yapmak daha da zor ama benim gördüğüm kadarıyla makyajlı modeller içinde Skypack çok mantıklı bir noktaya gelmiş. Makyajla beraber tamamen dijital gösterge ekranına ve büyük multimedya ekrana kavuşmuş. 360 kamera, adaptif hız sabitleme gibi donanımlar eklenmiş. Makyajdan önce bunlar yoktu fiyatı da kayda değer şekilde artmış ama eklenen donanımlarla tercih edilebilir seviyede. Eski Skypack'lerin donanımı yetersizdi. Eğer hafızalı deri koltuk, koltuk-direksiyon ısıtma gibi özellikleri aramayacaksınız Skypack tercih edilebilir.

• quote:

1.332 cc 140 ile 160 hp arasında sıralandırılan motoru renault, nissan, dacia, mercedes ve mitsubishi grupları kullanıyor. bu motorların üzerinde devir daim pompasının haricinde ayrıca 1 tane daha elektrikli su pompası var. kayışa falan bağlı değil. bu elektrikli su pompası aracın yaşına veya kilometresine göre 3 yıl veya 40.000 - 60.000 kilometreleri arasında arıza yapıyor. arıza dediğimde öyle çalışmama durma gibi değil. dursa çalışmasa gene iyi en azından aracın kendi devir daim pompası aracı gene soğutur. bu elektrikli su pompası hem dağılıyor hem de deliniyor. aracınızdaki bütün radyatör suyunu boşaltıyor, hem de dağılan parçaları motorun içine girip zarar veriyor. şanslıysanız motorunuza zarar gelmediyse, motorunuz boşalan sudan dolayı hararet yapmadıysa bu parçanın değişimiyle yırtarsınız. eğer aracınız hararet yaptıysa veya bu parçalar motorun bir yerine girdiyse geçmiş olsun. rektefiye yapılmıyor bu motorlara ve sandık motor almanız lazım. ingiltere qashqai forumlarında bu problemi yaşayan yüzlerce kişi var. bu problem altında açılan başlığa girilen entry sayısı 54 sayfa olmuş. bu motoru kullanan her markada bu problem yaşanıyor. alüminyum blok olması, pistonların tasarımının farklı olması, üst kapağın tasarımının farklı olması bu aracın rektefiye edilmesini engellemektedir. bu problem artık global bir probleme dönüşmüştür. aynı sorunlar ford'un 1.0 ecoboost motorlarında da vardı. bu problemle başa çıkmak istiyorsanız aracınızı satın, ya da her 40.000 km'de bir bu elektrikli su pompası ve termostatı değiştirin. servisiniz size bu parçalar fabrika tarafından yenilendi tasarımı değişti bu yüzden problem yaşamazsınız artık dese de inanmayın. bu parçayı üreten çinli bir firma. eski ürettiği parçaların üzerine yeniymiş gibi qr kod basıyormuş. bu da parçanın fabrikadan çıkarken ki reçete kodunun değiştiğini gösteriyormuş. ingiltere qashqai forumlarında daha doğru bilgiyi alabilirsiniz.

Kaynak:
    ekşi sözlük
    nissan qashqai
    https://eksisozluk.com/entry/167982435

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aquaregia -- 4 Eylül 2024; 21:1:33 >

• nissan connecting service hakkında bilginiz var mı?

• Nissan QASHQAI e-POWER Whatsapp grub linki alabilirmiyim
  • aquaregia kullanıcısına yanıt

2024 makyajlı kasanın e-power versiyonlarında da bu problemin devam etme ihtimali var mı sizce?

• akenatons kullanıcısına yanıt
    Epower yeni bir teknoloji geleceği muamma. Onda da başka türlü sorunlar yaşayanlar var:
    quote:

özet: 10 günlük aracım arıza yaptı ve 3.5 ay yedek parça gelmeyince iade istedim, önce kabul etmediler ve hukuki haklarınızı kullanabilirsiniz dediler ama sonra kabul ettiler ve aracı iade ettim.

2 hafta önce e-power modelini aldığım araçtır. ilk 3 gün çok müthiş bi araç diyordum ama arıza verdiği için 1 haftadır serviste yatıyor. sorunu henüz çözemediler, süreci buraya detaylı olarak yazacağım.

edit: servise vermemim 9. gününde aradılar ve aracın beyni bozukmuş, beyin siparişinin gelmesini bekleyeceğiz.

edit2: ikame araç istedim ama 10. günden önce veremiyorlarmış, 10. gün sonunda eskide olsa bi ikame araç alabildim. aracım gelene kadar idare edeceğim.

edit3: ikame aracın değiştirilmesini istedim ve sağolsunlar ikame araç olarak yeni bir nissan verdiler.

edit4: aracım yeni olduğu için değişim talebinde bulundum ve inceleyeceklerini söylediler ama pek ümitli değilim, bu konuda tecrübesi olan birileri yardım edebilirse çok sevinirim.

mart edit: araçtan hala haber yok, hafta içerisinde servisi arayıp sordum ve bi azarlamadıkları kaldı, “konuştuk ya biz bunları parça bekliyoruz “ dediler.

nisan edit: araçtan haber yok.

mayıs edit: arabadan hala haber yok. nissan servisi parça gelmedi diyor, nissan genel müdürlüğü araç değişimi için haber bekliyoruz diyor. sonuç olarak ne tamir ediyorlar ne yenisini veriyorlar.

haziran edit: araç iadesi tamamlandı.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aquaregia -- 3 Ekim 2024; 23:12:58 >

• Merhaba arkadaşlar, yeni makyajlı qashqai skypack sahibiyim. whatsapp veya telegram grup link gonderebilir misiniz?
    tesekkurler
  • lord_iz L kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Yeni çıkan makyajlanmış modelinimi satın aldınız ?

• Hangi akılla gidip İngiltere'de ürettiler şu aracı aklım almıyor. İngiltere'de üretim maliyetleri yüksek, motorları berbat(sanayi dostu range rover). Mahvettiler güzelim epower teknolojisini. Bu araçtan soğudum.
  • jonywayt J kullanıcısına yanıt

Hocam balata ses sorunu asiri derecede var.servis cozum uretmiyor kronik sorun diyorlar yorumunuz nedir?

• WhatsApp linki alabilir miyim.
  • ErkanG71 E kullanıcısına yanıt
    X trail Çin üretimi Japonya değil.
  • Merhaba arkadaşlar, yeni makyajlı qashqai skypack sahibiyim. Nissan QASHQAI e-POWER Whatsapp grup linki alabilirmiyim?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tequila21 -- 28 Kasım 2024; 9:42:37 >
  • Tequila21 T kullanıcısına yanıt

ben de istiyorum wp linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkalog -- 30 Kasım 2024; 14:47:18 >
  • Uzun araştırmalarım farklı forumlardaki müşteri şikayetlerini dikkate alarak Nissan E-Power almaktan vazgeçtim.
    Geçen hafta BYD Seal U Hibrit siparişi verdim kısmetse Ocak sonu arabayı teslim alacam.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.