Şimdi Ara

YENİ NOKİA 770 PDA İNTERNET TABLET (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
7.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.5 ay önce gittigidiyorda satıyolardı bunu 700 küsüre gitmişti hatta ana telefon olarak kullanamamak kötü bu alettede sadece internete falan gir bide müzik film

bunun yerine gidip psp alsan daha iyi olur hiç olmazsa fazladan bide oyun oynarsın...
  • psp oyun içn bu internet için..

psp nin internet kullanımı cok zor.. ekran dokunmatik olmadıgı için baya zahmetli oluyo..

bu ürün güzelmiş ama telefon özelligi olmaması kötü gercekten..
  • İkinci el bölümünde sıfır adı altında 350 ytl'den satan bir arkadaş vardı, yine de artık internet olayı psp'lerimize cep telefonlarımıza kadar girmişken ayrıca da evimizde işimizde orada burada zaten bir bilgisayar varken, tüm amacı sadece bu gibi internete girmek olan cihazların çoğu kullanıcı için bir anlam ifade etmemesi çok doğaldır..

Zaten kablosuz internet son zamanlarda gelişti Türkiye'de ve Türkiye'ye bu tip cihazların girmeme sebebinin de bu yavaş ilerleyen gelişim olduğunu düşünüyorum..
  • Ben bundan 8 tane getirmiştim.Simdi elimde sadece 1 tane kaldi.onunda acıkartirmasi buhttp://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=5650274

reklam kısmını gectikten sonra

Asıl sormak istediğim bir dahaki gelicek partiden bir tanede ben acıp kullanmak istiyorum.Bu cihaz ile harici ufak bluethoot gps alsak gps olayindan yararlanabilirmiyiz? Çünki normal GPS cihazlarina göre ekrani gerçekten kalite..Galiba googlemaps haritalarini destekliyormus bu cihaz.ama bu haritalar güncelmi? yüklenebiliyorm bilmiyorum.Kullanan arkadas varsa bilgilendirirse sevinirim

• işte buyrun yine satıyolar gittigidiyorda ama 2 günü kalmış

http://urun.gittigidiyor.com/Nokia-770-Internet-Tablet-SIFIR-KUTUSNDA-GARANTI_W0QQidZZ5631149
  • arkadaşlar selam.nokia 770 ile bankacılık işlemi yapılabiliyor mu?bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan cevap lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: tegese

arkadaşlar selam.nokia 770 ile bankacılık işlemi yapılabiliyor mu?bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan cevap lütfen

Her türlü şifreli sayfalar rahatlıkla ve hızlı açılıyor.
  • arkadaşlar nokia 770 hakkında bir sorunum var yardım edrmisiniz

aplıcatıon manegere giremiyorum (operatıon failed ) yazıyaor yuklediklerimi goremıyorum

ve program yukleyip kaldıramıyorum ne yapmalıyım aceba format atıloıyormu atılıyorsa nasıl aceba ilk aldığım gunku ayarlara nasıl donebilirim

yardım edin lutfen birkaç yerde başık açtım ama kımseden yardım gelmedi lutfen yardım edin........!
  • Arkadaşlar yalvarırım biri bana yardım etsin.
    Bu cihazda office programlarını kullanabilirmiyim. Kullanabilmem için open office yüklemem gerektiğini okumştum fakat interneti talan ettim bulamadım bu alet için open office.
    Elinde setupı olan veya linki olan varsa ve yardım ederse çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler
  • [Deleted by Admins]
  • Bu cihazdan almayı düşünüyorum.

Ama benim için önemli birkaç şey var. Acaba bunları bu cihazda yapabilir miyim.. Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim..

1- Wordü açıp bazı haberleri kopyalayıp kendi siteme kopyala yapıştır yapacağım. Bu işlemi örneğin günde 100 kere yapacağım. Dokunmatik ekran olduğu için çok zorlanır mıyım sizce?

2- Bu cihaza mouse ve klavye aynı anda takabilir miyim ?

Acil cevap vermenizi umuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hakanizm

Bu cihazdan almayı düşünüyorum.

Ama benim için önemli birkaç şey var. Acaba bunları bu cihazda yapabilir miyim.. Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim..

1- Wordü açıp bazı haberleri kopyalayıp kendi siteme kopyala yapıştır yapacağım. Bu işlemi örneğin günde 100 kere yapacağım. Dokunmatik ekran olduğu için çok zorlanır mıyım sizce?

2- Bu cihaza mouse ve klavye aynı anda takabilir miyim ?

Acil cevap vermenizi umuyorum.

Temelde calisma prensibi hemen hemen ayni olsada N770 ile N800 arasinda islemci hizi ve yazilimsal farkliliklar var,N770 e uygun olan bir program N800 de calismaya biliyor.En onemlisi N800 de adobe flash player 9 var.Bunlar senin icin nekadar onemli bilemem ancak,genel anlamda N770 de bu istediklerini yapabilirsin. N800 deki tecrubelerime gore cevapliyacak olursam..
    1-Bilinen word programi yok,fakat hemen hemen ayni isi goren maemowordpy programi ayni isi yapabilirsin.Sayfalardaki yazilarin istedigin belli bir kesimini kalem vasitasi ile aynen pc de oldugu gibi mause ile kontrol ettigin gibi secip tek tusla kopyalayip bahsettigim programda editleyebilirsin.Ilk basta copyalayacagin yazilari isaretlemekte zorlanabilirsin ancak,elin alistigi zaman cok basit.

2-Cihaza gore uretilen mouse ve kalvye takabilirsin.Hatta uygun aparatla cihazi tv ye baglayip tv yi monitor olarak kullanabilirsin.Hatta ve hatta Rdesktop programi vasitasiyla pc ni kontrol edebilirsin.

• İstediğim cevap buydu. Çok teşekkürler.

Herhalde N800 için anlattığın şeylerin aynısı 770 de de geçerli olmalı. Mouse ve klavye olayı için de iki modelin girişleri aynı olduğundan sorun olmaz herhalde. Ama şöyle bir şey takıldı aklıma.. Bu cihazı gittigidiyor.com gibi bir siteden falan alacağım büyük ihtimal. Sen dedin ki bu cihazlara özel yapılmış klavye ve mouse kullanabilirsin.. Şimdi ben bunları nereden bulabilirim.. TR de büyük marketlerde falan karşıma çıkar mı ? Çıkmazsa bir usb çoklayıcı ile (usb si küçük olunca küçük çoklayıcı herhalde vardır) çoklama yaptığım zaman normal klavye mouse takamaz mıyım ? Notebook taşımak her ne kadar sorun olsa da normal mouse ve klaye taşımak pek zor olmaz benim için şehir dışına çıktığımda. Bu yazıları işaretleyip kopyala yapıştır işlemi için de bir haftalığına falan gittiğim cihazda zorlanırsam mouse klavye çok rahatlatır..

Dün araştırmalar yaparken 770 yerine n800 alsam mı dedim.. Sonra en ucuz 600 e buldum n800 ü.. Onda da gerek yok dedim kendi kendime.. Aralarındaki fark dediğin gibi flashplayer 9.. kamera.. işlemci hızı.. ve hafıza.. Sadece surf yapacağım için 200 ytl fazla ödeyip n800 ü almak istemedim. Şu mouse ve klavye olayına biraz daha açıklık getirirsen sevinirim.

EDİT : Open office programı doc dosyalarını açıyor. Bu cihazdaki program da doc dosyalarını ve txt (metin belgesi) dosyalarını açıyor mu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 31 Ekim 2007; 11:41:53 >

• Oncelikle sunu belirtmeliyimki,N770 ve N800 un usp kaynakli klavye ve mouse destekleyip desteklemedigini bilmiyorum,fakat sanmiyorum.Var olan N770 uygun olan klavye ve mouse un ise Bluetooth vasitasiyla senkronize edilebildigini biliyorum.Bu cihazlara ozel uretilmis derkende,cok secenekli herhangi bir compakt Bluetooth klavyeyi kastettim.Ki Turkiyedede rahatca bulabilecegini dusunuyorum.

YENİ NOKİA 770 PDA İNTERNET TABLET

Yalniz senin icin onemli olan iki tane konu var diye dusunuyorum.
    Birincisi bu tur klavyelerin fiyatinin 99 $ dan baslayip 250 $ a kadar cikan fiyatlara sahip olmasi.Bilemiyorum,Turkiyede belki daha ucuza,hatta ikinci el bulabilirsin belki.
    Ikincisi ise seyehat halinde iken hem bu aparatlari hemde kablosuz lan imkaninin olmadigi yerlerde Bluetooth vasitasiyla cep telefonundan yuklendigin takdirde cihazin batarya suresini hatiri sayilir derecede harcarsin gibime geliyor.Buda yari yolda kalmana neden olabilir.

Doc ve txt dosyalarina gelince
    Senin icin ozellikle inceledim ve baska bir programi buldum Abiword isimli program,deneye bildigim kadariyla bahsettigin formattaki dokumanlari cok rahat ksusursuz sekilde aciyor.Emin olmak icin istedigin formatlardaki dokumanlari buraya upload et deneyip sana sonucu yazarim.

• Ayrıntılı bilgi için sağol.

Bir otele falan gittiğimde wireless ı olan bir otel aramam şart.. Ama yine de GPRS özelliği benim için daha öncelikli.. Dediğin gibi batarya konusu da önemli. Ama uzun yolculuklarda otobuste cep kullandırmayacakları için zaten otelde falan kullanırım.. O zaman da adaptoru olduğu için batarya sorunum olmaz.

Yeni sorunumuz klavye fiyatı :) Klavye kesinlikle almam. Ama normal bluetooth mouse çalışıyorsa onu alırım... Normal bluetooth mouse çalışır mı sence?

Bende 5 pc 1 laptop var. Ama laptopun mili kırık olduğu için kapağı kapanmıyor. Yaptırılabilmesi için ekranın tamamen değiştirilmesi gerekiyor. Çok para tuttuğundan yaptırmadım. Yeni laptop alacağıma daha küçüğünü alayım dedim.

Şimdi bu durumda sonuç olarak günde 100 tane makaleyi Atıyorum normal pc de 2 saatte giriyorsam ve senin cihazda bu süre 3 saate çıkacaksa problem yok.. O kadar da olsun artık :) Bir tek yazarak chat yapamıycam.. Bunun yerine konuşarak yaparım olur biter..

En güzeli 2-3 hafta sonra bir tane satın alıp deneyerek görmek.. Zaten böyle bir cihaz şart bana.. 400 ytl den bir lira fazla vermek istemiyorum. Aslında 350 ytl ye falan bulsam da iyi olur. Çünkü ileride çift çekirdekli bir laptop da almam gerekicek :)

Merak ettim.. Msn messenger açılabiliyor mu bu cihazda? Ve sen n800 ü nereden aldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 31 Ekim 2007; 14:03:30 >

• Yurt disinda aldim cihazi.Msn,yahoo,ICQ,jabber vb neredeyse butun protokolleri destekliyor.Fakat pc deki gibi msn uzerinden sesli konusmak gibi bir imkanin yok.Fakat skype veya IM ,googletalk, gizmodo gibi client ler ile sesli gorusme yapabilirsin.Ki msn vb chat client lerinde N800 de virtual keyboardu kullaniyorum ben.Asagida gordugun full ekran dokunmatik klavyeyi acip kullaniyorum.Yazmak istedigin bara parmaginla tek dokunusta acip istedigini yazabiliyorsun.Misal google u actin google barina tikliyorsun klavye aciliyor aradigin terimi bu klavyede yazip kapatiyorsun.Yada bu tur forumlarda bir konu hakkinda yazmak istiyorsun,yazman gereken yere parmaginla tikliyorsun full klavye aciliyor ve istedigini hic zorlanmadan yaziyorsun.Chatlesmek yazismak cok kolay.N770 de bu ozellik varmi sonradan kazandirilabiliniyormu tam olarak bu konuda bilgim yok.

Yalniz en basta bahsettigim gibi bu yazdiklarim tamamen,kullandigim N800 tecrubelerime gore verdigim bilgiler.Ki N770 aldigin takdirde,bu anlattiklarimin nekadarini yapabilirsin bilemiyorum.Mesela bazi seyleri yapabilmen icin N800 deki son surum linux un 2007 OS yazilimini yuklemen lazim.Tam olarak olmasada Windows 98 den xp ye gecmek gibi bir sey bu.Takdir edersinki son isletim sisteminin son surumunu yuklesende islemci hizi,bellek kapasitesi farklari var.Bu bakimdan N770 nekadar performans alacagin konusunda kesin bir sey soyliyemem.Bunlari dusun ve mumkunse teknik acidan Her iki cihazi iyice arastir ondan sonra karar ver.

• Çok yardımcı oldun. Sağol. Ama kafamı da karıştırdın :)

Eğer gözümden birşey kaçmadıysa 770 ile 800 arasında hafıza ve işlemci dışında bi fark pek yok. Ama asıl konuştuğumuz konu olan "KOLAYLIK" sağlama konusunda yazılımsal olarak N800 çok daha üstünse 770 i aldığıma da pişman olabilirim. İşin diğer kötü yanı ise mesela internette gözüme çarpan bazı başlıklar...
    "N870 yoksa 770 in yerini mi alıyor"
    gibi başlıklar.. Yani ben burada 770 i soruyorum sen n800 ü anlatıyorsun başkası da diyor ki n8"7"0
    Ürün Türkiye de olmadığından dolayı fazla araştıramadığımdan en son internet tablet olarak hangi ürünü çıkardığını da bilmiyorum... Yani konuştuğumuz cihazlardan çok daha verimli bir cihaz da çıkarmış olabilir. O sebeple anlattığın özelliklerin 770 de de bulunduğunu umut ederek fazla para da harcamayarak 770 almak istiyorum. Çok daha iyisi varsa onu da 2 sene sonra falan düşünebilirim. Bu durumda bu mesajı okuyan bir 770 kullanıcısının da sorularıma ışık tutmasını bekliyorum :) Mesela internette n800 ün ekranında alfabeyi birkaç kere gördüm.. Ama 770 de ekranda klavye hiç görmedim.. Tamam illaki klavyesi olmalı ekranda ama henüz karşıma çıkmaması garip :) Ben biraz daha araştırsam iyi olacak... Aslında en çok hoşuma giden minicik notebook gibi görünen pda lar.. Ama onlar da çok pahalı olduğu için araştırmıyorum bile :)

Bu arada n800 ün hayırlı olsun diyeyim:) Tam benlik bir alet.. Çözünürlüğü 800-600 olmasaydı zaten hiç araştırmazdım..

EDİT: Dokunmatik ekran olması sebebiyle çok çok hassas mı? Yani ekranın bozulabilme ihtimali nedir ?

EDİT 2 :http://www.youtube.com/watch?v=c1nS9kOtA7A Windows XP ile çalıştırmışlar Nokia 770 i

EDİT 3 :http://www.youtube.com/watch?v=1njdOgxeP3I Burada 770 i bir çanta ve klavye yardımıyla notebook haline getirmişler.. Ama takılan klavye kablolu normal klavye gibi duruyor.

EDİT 4 :http://www.youtube.com/watch?v=UX_Fv_MzpKI Flash Player 9 ile de çalışabiliyormuş 770

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 31 Ekim 2007; 18:51:53 >

• 10 Aralıkta elime fazladan bitane 770 geçecek.Uygun fiyata bırakabilirim isteyene.
    Bu aralıkta o tarihten itibaren nokia 770 li bir insan olarak aranıza katılacağım.Sabırsızlandım şimdi bak...
  • MerhabaLar arkada$Lar, ben bu cihazın i$Letim sistemini yeniLEmek istiyorum. duyduğum kadarıyLa os 2007 çıkmı$, bunu yapmam mümkünmüdür acaba?
  • ARKADAŞLAR BENDE SIFIR KUTUSUNDA NOKİA 770 VAR SIFIR 360YTL YE MALOLDU.ACİL NAKİTE ÇEVİRMEM GEREKİYOR OYÜZDEN FAZLA BİR KAR İSTEMİYORUM 10YTL ÜZERİNE KAR KOYARIM.ALMAK İSTEYEN OLURSA MESAJ ATIN. BİRDE NOKİA N800 VAR BUDA 480 YTL YE MALOLDU.AYNI ŞEKİLDE 10YTL KAR KOYUN ÜZERİNE
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.