Şimdi Ara

Yeni Nokia Lumia 930 | Ana Konu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam 1520 den ucuza girmesi lazım her yerde öyle.
    hatta amerikada iphone 5s 16gb ile lumia icon birebir aynı fiyat. iphone da yanılmıyorsam 2100 ün altında 2050 gibi bi fiyata satılyor değil mi?
    ha belki daha da ucuz olabilir her ne kadar nokianın türkiye departmanı bunu akıl edemesede, bu geldiğinde 1520 ucuzlama evresine girerde aynı fiyatta olursa veya 1520 daha bile ucuz olursa 930 un satmasının imkanı ihtimali yok herkes 1520 alır ben küçük telefonları seven biri olarak bile gider 1520 alırım az kaç paraya kaç köfte hesabı, daha karlı öyle. üstelik lumia iconun ekranı 1520 den kötüydü şarjı çok daha az gidiyor kalın vs. vs. tercihi zevk meselesi ama şu fiyat işinde nokia bi saçmalık yapacak gibi umarım sizin dediğiniz gibi 2200 e getirmezler ki getiredebilirler ciddi ciddi
  • nokia duymaz ama dizaynı ile ilgili bir kaç şey belirtmek istiyorum 920 yi ilk gördüüğümde hissettirdiklerini hissettirmedi bu telefon.

öncelikle speakeri 920 gibi altta olmaması gerileme olmuş sonuçta 9mm nin üzerinde bir telefon ve kenarlatü küt. altında olmaması için hiçbir sebep yoktu.

diğeri madem hoparlör bile kenarda değil bu kenarlar niye küt. 920 10mm nin üzerine bir telefon ama eline alan ağırlığını farkeder ama kalınlığını farketmez yuvarlak kenarları tutması ergonomik açıdan daha iyiydi.

bir diğer nokta ise renk, önü siyah yanı metal arkası başka renk çok fazla renga renk olmuş. 920 925 iki iki farklı versiyonu çıksaydıda her tarafı plastik olsaydı 930un sonra 935 de 925 gibi metal + metalik renklerde olsaydı diyayn olarak nokia telefonları içerisinde daha tutarlı olurdu. ama bir buçuk yılda "26 tane" (oha) telefon çıkaran bir marka için dizaynda tutarlılık oldukça zor burada birşey diyemiyorum metalin verdiği hisde güzel hani hata demeye dilim varmıyor aslında buna.

diğer nokialarda olmayıpda bunda olan birşey dikkatimi çekti bunu bir iphone un yanına koyunca bile çok büyük görünmüyor bazeller ince telefonu baya küçük tutmayı başarmışlar lg g2 den küçük hatta ön yüz olarak kalınlığı saymazsak. hatta 920 5.6" bu 5" ama telefonların boyutları aynı artı 930 daha ince. nokia iyi bir seçim yapmış ileriki modellerde de bunu görmeyi bekliyorum özellikle 8xx ve 7xx serisine çıkacak telefonu merak ediyorum küçük telefonları daha çok seven birisi olarak

alacak olanlara hayırlı olsun şimdiden.
    düşük fiyattan girmesi temennisi ile...

• eofdred E kullanıcısına yanıt
    Nokia 930 özellikleri ile öne çıkan bir cihaz olmuş. 1520nin özelliklerini daha küçük bir ekranda birleştirmişler. Aslında küçük ekranlı modeller daha çok satılıyor, ama Nokia amiral gemi modelini phablet kategorisinde tanıtarak sektörü şaşırttı. Normalde tersi olması lazım, yani küçük ekranlı modelin tanıtılıp,sonra büüyk ekranlı modeli tanıtması gerekiyordu.

930da olup 1520de olmayan bir özellik var ki akıllara zarar;
    Dolby 5.1 surround sistem. 1520de böyle bir sistem kulaklıkta var ama bu modelde tele entegre edilmiş. Bu sistemin 5.1 ses verebilmesi için, Nokianın hoparlörleri cihaza yayması gerekmiş. Ancak sd kart desteği yok. Sanırım tasarımdan kaynaklanan bir tercih ama burası da saçmalık olmuş. Çünkü 8.1 hemen her şeyi sd karta yüklemeye izin verecek. ama bu modelde sd kart yok. ÜStelik Elop, lansmanda en iyi windows phpne deneyimini Nokia cihazları ile yaşarsınız demişti. En iyi deneyimi taşıyacaksam, sd kartta sunması gerekmez miydi?

1520 biraz ucuzlarsa çok satacaktır çünkü;
    1. Kamera
    2. video ve ses kayıt
    3. büyük ekran
    4. miracast desteği
    5. pil performansı
    6. kulaklık ses teknolojileri
    7. gps ve here+(normalde + ücretli)
    8. Ücretsiz Office
    9. Diğer microsoft ürünleri ile senkronize çalışması(özellikle lansmanda xbox one ile senkronizasyonu güzeldi)
    10. Cortana. Siriden farklı olarak, ses haricinde de çalışabiliyor. Örneğin arama ekranına komutlar yazarak cortanaya istediğinizi yaptırabiliyorsunuz. Ama siri kadar olması için daha kırk fırın ekmek yemesi lazım.

Bunun dışında windows lisansı artık telefon ve tabletlerde ücretsiz olacak. Yani firmalar lisans farkı cihazlarına eklemeyecekler ve dolayısıyla bir miktar ucuza alabileceğiz cihazları.

• Beklediğim kıvama gelmeye başladı windowsphone 2016 da wp ön planda olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanmıyorum o lisans farkının bize yansıyacağını kurt olmuş bu adamlar :/
    sd kart olmaması evet kötü olmuş ama ben 920 kullanıyorum 32gb daha 10gb nin altına inmedi boş yer sağolsun mix radio sayesinde telefonda müziğin kapladığı yer 200-300mb yi geçmiyor.

ya küçük telefonun 4-4.5" olması lazım ama bu seferde bataryayı sığdırmak için telefonu kalınlaştırıyorlar sonynin başına gelen hadise bu ekran büyüdükçe telefonları inceliyor nokia zaten 6" i 8mm 5" i 9mm ye anca sığdırıyor 4.3" bir telefonu 12mm yaparlarsa tefe koyup oynarlar nokiayı :) böyle yapmayınca da ekran süresi telefonun 3-4 saate iniyor ondan kimse 5" in altını artık telefondan saymıyor benim 920 deki en büyük problem bu yoğun kullanırsam telefonun gideri 6 saat. dolayısı ile ya büyükse büyük deyip 6" alana saygım var açıkcası 1520 iyice ucuzlasın seneye falan telefon değiştirecek olursam muhtemelen 1520yi seçerim ben 8 saat ekran süresi diyor varsın otururken kalkarken rahatsız etsin :)

• Glance ekranı olmayacakmış, ilginç. Yanlış politikalar bunlar. Glance ekranı gerçekten işime yarayan bir teknoloji.

Kaynak
  • Topic hayırlı olsun. güzel telefon
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasuedxzbl

Glance ekranı olmayacakmış, ilginç. Yanlış politikalar bunlar. Glance ekranı gerçekten işime yarayan bir teknoloji.

Kaynak

Action center olduğu için konulmadı bence ayda panelden dolayı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt
    Lumia 920-925 ve 1020 de de Action Center olacak fakat glance screen de var

• lumia icon dada yok denilmişti ama sanırım bir video incelemesinde olduğunu görmüştüm
  • Bu 930 da oled ekran varmış amoled den daha iyi mi oluyor bir bilgin var mı ?

• orktas O kullanıcısına yanıt
    Geç gördüm hocam kusura bakmayın Aslına bakarsanız fazla bir fark yok aralarında amoled biraz daha az güç tüketmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: MR. H

Geç gördüm hocam kusura bakmayın Aslına bakarsanız fazla bir fark yok aralarında amoled biraz daha az güç tüketmekte.

Estağfurullah ne kusuru, teşekkür ederim bende oled olunca daha iyi bir görüntü falan sunuyor sanmıştım

• yalnız bu 930 olmuş görüntü olarak geldiğinde uçuk rakamlar olmazsa mutlaka alırım
  • Hocam bu telefonun ABD fiyatı ne kadar acaba birde link verirsen sevinirim.

• zgronrn kullanıcısına yanıt
    Cihaz 599$ dan satışa sunulacak. Henüz piyasada yok.

• İyimiş.

• 1800 TL'den gelsin alcam diyen varla neyin kafasını yaşıyorsa artık.

Bu telefon çıkana kadar Lumia 1520 1800'lere düşer.Gidin 920 alın kamera harici bir fark yok zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

1800 TL'den gelsin alcam diyen varla neyin kafasını yaşıyorsa artık.

Bu telefon çıkana kadar Lumia 1520 1800'lere düşer.Gidin 920 alın kamera harici bir fark yok zaten.

İyi de 1520 6 inç bu 5 inç. Seçim yapıcak kişi sadece fiyatına bakarak almıyo ki, 1520 ile aynı fiyat (misal) diye gidip hiç kullanmak istemediği boyutta telefonu niye alsınlar. 920 donanım olarak geride kaldı, şu an için ne kadar yeterli olsa da uzun süre kullanmak isteyen birinin ihtiyacını karşılayamayabilir.
    Ne olurdu şu telefona 3000 mAh batarya koysaydın da bizi de ikilemde bırakmasaydın

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.