Şimdi Ara

===> Yeni Nokia N9 | MeeGo - 3.9' AMOLED FWVGA - 8MP 720p - NFC <=== (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.176
Cevap
10
Favori
150.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Görüntüsü güzel ama afedersiniz ekran büyüklüğü öküz gibi çok büyük bence
  • tasarımını pek beğenmedim.kasada kullanılan materyal ne acaba.
    Sonunda autofocuslu kamera kullanmaları zahmet oldumu acaba.28mm olması iyi olmuş.
  • N900 gibi olmasın yazılım desteği de verirlerse süper cihaz olur..
  • GPU harici telefon çok iyi, hoş, güzel.
  • Google'a sadece TI OMAP yazınca otomatik TI OMAP3630 çıkıyor. N9 haberinden sonra herkes bu SoC'u araştırmış.
  • Tüm özellikler:

Bugüne kadar belki de en uzun süre dedikodusu dolanan telefondur Nokia N9. MeeGo işletim sistemine sahip olacak, yeni bir Symbian sürümü, Windows Phone derken sonunda cihaz resmiyet kazandı.
    Tahmin edildiği gibi Nokia N9, MeeGo işletim sistemine sahip. Finlandiyalı üreticinin MeeGo'lu ilk cihazı olan N9, MeeGo 1.2 Harmattan sürümünü kullanıyor. Symbian Anna ile ciddi benzerlikler taşıyan arayüz, üç ana bölüme ayrılarak geliyor.

Son derece gelişmiş bir multitasking desteğine sahip olan telefon, Qt 4.7 uyumluluğuna ve HTML 5 desteğine sahip. Üründe Nokia'nın birçok yazılımı ön yüklü olarak geliyor ve yeni yazılımlar Ovi Store üzerinden indirilebiliyor.
    Nokia N9 içersinde Facebook, Twitter, Skype istemcileri, Joikuspot Wi-Fi aracı, özel haber uygulamaları, Real Gold, Angry Birds Magic gibi özel oyunlar, gelişmiş bir video oynatıcı, fotoğraf düzenleyici gibi içerikler ön yüklü olarak mevcut.

Şık bir tasarıma sahip olan telefon, Nokia'nın son dönemdeki çizgisini koruyor. 3.9 inçlik bir ekranın bulunduğu ürünün çözünürlüğü 854x480 piksel. AMOLED teknolojisini kullanan bu ekran, kapasitif dokunmatik panellere sahip. Ekranın üzerinde yer alan dış cam ise eğimli bir yapıda tasarlanmış ve cihaza hoş bir görsellik katıyor. Bu cam aynı zamanda çizilmeye karşı dayanıklı Gorilla Glass markasını taşıyor.

Telefonun pil performansı da son derece başarılı. 11 saate kadar GSM üzerinden görüşme yapabilme, 380 saate kadar bekleme süresi hayli tatminkar. Bunun yanında Nokia N9 ile 4,5 saate kadar 720p HD video izleyebilir, 50 saate kadar müzik dinleyebilirsiniz.

Nokia N9, 16GB ve 64GB olmak üzere iki farklı yığın hafıza seçeneği ile birlikte satılacak. Telefonda yer alan RAM miktarı ise tam 1GB.

Nokia N9, NFC teknolojisine de sahip. Bu sayede tüm NFC destekli cihazlar ile iletişime geçebilen ürün, Nokia'nın NFC konusundaki planlarının da önemli bir ayağını oluşturuyor.

Cihazda 8 megapiksel çözünürlüğünde görüntü yakalayabilen Carl-Zeiss optikli özel bir dijital kamera bulunuyor. Otomatik odaklamalı bu kamera, çift led flaş ile donatılmış ve JPEG, EXIF, XMP formatlarında kayıt yapabiliyor.
    Cihazda yer alan kamera aynı zamanda saniyede 30 kare 720p HD video kaydı da yapabiliyor. Video kayıt ve oynatma için Dolby Mobile ve Dolby Digital desteği de mevcut.

Türkiye'de satılıp satılmayacağı kesinleşmeyen cihazın fiyatına dair de henüz net bir bilgi yok ancak tahminler pazardaki akıllı telefon ortalamasının altında bir politika izleneceği yönünde.

Hadi hayırlısı

===> Yeni Nokia N9 | MeeGo - 3.9' AMOLED FWVGA - 8MP 720p - NFC <===

Kaynak: Shiftdelete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EVOV3 -- 21 Haziran 2011; 13:39:00 >

• gelelim eksilerine:

bekleme süresi düşük
    batarya çıkarılamıyor
    sanırım radyo yok, flash yok
    ve söylentilere göre ilk ve son meego işletim sistemli nokia.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i3e -- 21 Haziran 2011; 13:56:42 >
  • http://youtu.be/PWDuthCxwkw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkkan26 -- 21 Haziran 2011; 15:34:08 >
  • özelliklerine göre benim N8'in alabilir.
    ama usb otg,hdmi,fm verici yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRangulity -- 21 Haziran 2011; 15:50:02 >
  • http://www.youtube.com/watch?v=5wVORtmUodw
    http://www.youtube.com/watch?v=G3Hv_fJ_SQE
    http://www.youtube.com/watch?v=B9CWB172FmU
    http://www.youtube.com/watch?v=k-mrPYu2WR8

ekran çok iyi. arayüz çok iyi. en önemli soru bu gerçekten son meego mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i3e -- 21 Haziran 2011; 16:18:57 >

• sensör boyutunu bilen varmı?
  • Hayaldi gercek oldu
  • konunun açılış tarihi 9 haziran 2010 güncelleme tarihi ise 21 haziran 2011 [:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Google'a sadece TI OMAP yazınca otomatik TI OMAP3630 çıkıyor. N9 haberinden sonra herkes bu SoC'u araştırmış.

bide ben araşştırıyım acıkcası gayet ıyı telefon olmus ıslemcısı gpusu falan. bence oyle cıft cekırdeklere falan gerek yok bu cıhaz ıs yapar bu platformla hemde sımdıkı guclu cıhazlarla kafa kafaya gıder. uygulama destegı saglam olursa ısletım sıstemı cok stabıl gorunuyo.. usb on the go gsmarena var gozukuyo. kamerayı artık onemsemıyorum eger usb on the go varsa N8ı satıyorum bıraz daha ıncelensın bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: TRangulity

özelliklerine göre benim N8'in alabilir.
    ama usb otg,hdmi,fm verici yok.

işte bunlar saglam eksikler yapılırmı lan bu bize
  • quote:

Orijinalden alıntı: A66

quote:

Google'a sadece TI OMAP yazınca otomatik TI OMAP3630 çıkıyor. N9 haberinden sonra herkes bu SoC'u araştırmış.

bide ben araşştırıyım acıkcası gayet ıyı telefon olmus ıslemcısı gpusu falan. bence oyle cıft cekırdeklere falan gerek yok bu cıhaz ıs yapar bu platformla hemde sımdıkı guclu cıhazlarla kafa kafaya gıder. uygulama destegı saglam olursa ısletım sıstemı cok stabıl gorunuyo.. usb on the go gsmarena var gozukuyo. kamerayı artık onemsemıyorum eger usb on the go varsa N8ı satıyorum bıraz daha ıncelensın bakalım

sen önemsemesende kamerası iyi olacak gibi.gerçi şimdilik tek bildiğimiz 28mm geniş açı lens ama oda birşeydir.oda sana bonusu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 21 Haziran 2011; 18:19:18 >

• WP ile anlaştıktan sonra MeeGo'lu telefon çıkarması garibime gitti benim.
    Acaba deneme için mi bu telefonu piyasaya sürecekler.Tutulursa MeeGo devam yoksa Wp'amı yönelicekler acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharpie

quote:

Orijinalden alıntı: A66

quote:

sen önemsemesende kamerası iyi olacak gibi.gerçi şimdilik tek bildiğimiz 28mm geniş açı lens ama oda birşeydir.oda sana bonusu olur.

ya n8 kamerası ıyı gercekten bunuda ıyı gıbı duruyo zaten nokıa kamera konusunda cok ıyı. kamerayı onemsemıyorum derken aslında xenon flas vazgecılmezımdı ama bu cıhazı gorunce olmasada olur dıyebıldım(28mm ve carl zeıss ısın yeterlı tarafları).vıdeoyu n8 gıbı ceksın yeter dıyorum. radyo yokmus ılk bakısca aa raydyo yok dedırtsede sahsı konusuyum ben pek dınlemıyorum(ınternet radyo yeterlı) ama su fm verıcı ve usb olayı olmazsa olmazım bakalım napcaz :) aslında N8 cok ıyı bı telefon donanım özellıkler falan genel kıtleye hıtap edıyo vede gayet kullanılıslı ozellıkler fakat benı yıldırıan taraf cıhazın stabıl olmaması(özellikle arama sonlardırmalardakı smbyan hantallıgı donma) ve ele ıyı oturmaması yanı bır c7 gıbı(kı bunda muhtemel xenon flasın etkısı var). suan tamamen annayı beklıyorum bakalım nolcak. çok ucuk fıyat olmazsa N9 yapıcaz gıbı

• Fiyatı Galaxy s2 den pahalı olursa baya zorlanırlar. Ama teli 1200-1300tl arası satarlarsa Trde o zaman olabilir(ki zor). Diğer türlü s2
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.