Şimdi Ara

Yeni Nvidia Mobil GTX 1060, 1070, 1080 inceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
3
Favori
4.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyatlar azıcık pahalı gibimi ney. 1050 çıkarmı bilmiyorum ama çıksa bile oda 4000 falan olacak gibi. Artık 2.5 - 3 gibi yine yüksek olan fiyatlara 1030 gibi şeyler alıcaz galiba

Edit: Mobile GTX 1050 ler 3000 liradan falan satılsın kendime ikinci laptobu alırım. Ama dediğim gibi olue büyük ihtimalle. Normal fhd ekran ve sadece hdd koymak yerine fiyat artsın diye özellikleri dayarlar oda oldumu sana 4000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmtMlh -- 17 Ağustos 2016; 2:05:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer credim yeterse şunu alıcam

http://www.xoticpc.com/sager-np8173s-clevo-p670rs.html

fakat 1060 ile 1070 saat hızları aynı yalnıcA cuda core fatk ediyor 1060 tabi en az 100-200 dolar fark ediyor

1060 mı almalı 1070 mı bu cuda değerleri neyi etkiler aydınlatabilecek arkadaş var mı

• jasonn123 kullanıcısına yanıt
    Cuda core işlemcideki çekirdeğin bir nevi ekran kartlarındaki versiyonudur. Ama siz bunu boşverin. Çünkü ekran kartları teknik özelliklerine göre değil oyunlardaki fps değerlerine ve benchmark skorlarına göre alınır. Buna göre de 1070 ile 1060 arasında çok ciddi bir fark var. Ben param olsa dahi 1060 almazdım farkını verip 1070 almak daha mantıklı bence.

• biraz daha beklemekte fayds var tabi şöyle herkes bi incelesin testler fslan bi görelim bende mobilegpubencmarklara baktığımda 1070 baya farkla önde 1060 dan bu monster pc dr de baya önce yalnız msı fiyatta çok uçmuş sager alayım diyorum ama bu sefer de emin olamıyorum. sager clevo ile ilgili bi bilginiz var mı benim çok düşündüren tabiki de soğutma msı baya iddalı kocaman havalandırma koymuş sager biraz daha geride kalmış gibi daha küçük havalandırma yeri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: naak98

quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

masa ustu 1070 i stabil olarak geçmesi imkansız bu aletler ısınınca görürüm ben ozaman.

1060 1070 1080 hepsi mobil alanda daha önde soğutması tabii ki ona göre ayarlanıyor

1060 mobil de daha önde değil sadece 1070 önde.
    sen 6 bine llaptop al hocam
    ben 3bin 4 bin e masa ustu alırım
    2 binede orta sınıf laptop alırım
    hem orta ust duzey masa ustum olur
    hemde güzel bir laptopum :)
    kafede oturup bf4 multisi oynayacak değilim :)
    akşam evde oynarız onuda

• quote:

quote:

quote:

masa ustu 1070 i stabil olarak geçmesi imkansız bu aletler ısınınca görürüm ben ozaman.

1060 1070 1080 hepsi mobil alanda daha önde soğutması tabii ki ona göre ayarlanıyor

akşam evde oynarız onuda

Teknoloji bu yakında masaüstü oyunculukta biter kartlar eşit yada daha güçlü geliyor büyük adım.

• Bu bi devrim

• ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    Şuanlık durum bu, ancak fiyatlar makul seviyelere indiğince laptoplar daha uygun olacaklardır

• quote:

quote:

quote:

quote:

akşam evde oynarız onuda

Teknoloji bu yakında masaüstü oyunculukta biter kartlar eşit yada daha güçlü geliyor büyük adım.

hocam bu durumun bende farkındayım lakin sen bana sunu soyle o 4 kiloluk aleti surekı yanında taşıyacakmısın sen ?
    masada duracaksa da neden fazla para vereyım 2 bin tl?
    masa ustude masada duruyor
    evet performanslar eşitlenmiş yeni bir çağ devrim evet
    fakat kullanım şekli belirliyor durumu yinede
    ayrıca ben sana soyleyeyım asla masa ustu gıbı bır soğutma yapamazlar bir laptopa
    su sogutmayı gectım
    fanlarla soğutulan bir masa üstü kadar bile sağlıklı soğutma yapamaz bir laptop
    onun dışında kartlar cok guzel lafım yok

• quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

Donanımı ne kadar iyi olursa olsun, ister çiftli ister 4 lü gpu'su 16 çekirdek işlemcisi olsun. Laptoplar aşırı ısınıyor. 2-3 ayda bir içinin açılıp temizlenmesi termal macunlarının yenilenmesi şart. İstediğiniz soğutucuyu kullanın. Hayatım boyunca monster da olmak üzere 4 tane laptop kullandım hepsi sözde canavardı. oyun oynamak ve ya grafik animasyon montaj işleri yapıcaksanız kesinlikle laptop felan almayın.

İlk 2 ay canavar gibi kullanırsın sonra oyunlarda frame düşüşleri yaşarsın, makine cayır cayır ateş saçmaya başlar, oyun laptopu kullananların bunu biliyor olması gerekirdi.

bunlar geçmişte kaldı

şu soğutmaya bak

Yeni Nvidia Mobil GTX 1060, 1070, 1080 inceleme

gpu max 70-75 dereceyi görüyor o da en ağır yükte
    ve laptoptan sizi neredeyse rahatsız etmeyecek seviyede fan sesi geliyor
    (gentechde decibel değerleri mevcut)

mühendislik harikası diyebilirsin kısacası

laptoplar masaüstü pc'leri yakaladı hata bazıları msi gt73 gibi Super RAID 4 ile read/write speeds of 3300MB gibi unsurlardan geçti

evet fiyat halen masaüstüne göre pahallı

ama işte mobiliteyi düşünürseniz ve ihtiyacınız varsa almaya değer

kaldı ki artık laptoplarda mxm tipi ekran kartları var
    cpu bazı modelerde değişiyor
    onun dışında masaüstündeki gibi ram, ssd, wifi falan filan kolayca değişebilirsiniz

4k veya 120hz panelde sunacaklar ... tadından yenmez

dediğim gibi fiyat yüksek olmasa bu saatten sonra masaüstü alınmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mezarci

quote:

Donanımı ne kadar iyi olursa olsun, ister çiftli ister 4 lü gpu'su 16 çekirdek işlemcisi olsun. Laptoplar aşırı ısınıyor. 2-3 ayda bir içinin açılıp temizlenmesi termal macunlarının yenilenmesi şart. İstediğiniz soğutucuyu kullanın. Hayatım boyunca monster da olmak üzere 4 tane laptop kullandım hepsi sözde canavardı. oyun oynamak ve ya grafik animasyon montaj işleri yapıcaksanız kesinlikle laptop felan almayın.

İlk 2 ay canavar gibi kullanırsın sonra oyunlarda frame düşüşleri yaşarsın, makine cayır cayır ateş saçmaya başlar, oyun laptopu kullananların bunu biliyor olması gerekirdi.

bunlar geçmişte kaldı

şu soğutmaya bak

laptoplar masaüstü pc'leri yakaladı hata bazıları msi gt73 gibi Super RAID 4 ile read/write speeds of 3300MB gibi unsurlardan geçti

onun dışında masaüstündeki gibi ram, ssd, wifi falan filan kolayca değişebilirsiniz

kardeşim abartmayın sizde masa üstünün zevki başka
    modlaması var customu var kendi kafana gore tasarım yapması
    kaldıki asla masaüstü gibi soğutulamaz bir laptop.
    oyun anlamında masa ustunde sınır yok slı si cf si oc si
    o yuzden masa üstü ölmez
    asıl ipad ler akıllı telefonlar laptop için tehlike
    masa üstü bir oyuncu odasının vazgecılmez bileşenlerini oluşturur
    15 inc ekranda oyun onamak herkese gore degıl

• quote:

quote:

bunlar geçmişte kaldı

şu soğutmaya bak

Şuan kulandığım makina 2 günden beri açık makina tık ses ve ısınma yok.Sadece şikayetçiyim her dönem kasa değiştiriyorlar

• beyler bayanlar fiyatlara bakmanızı bi tavsiye ederim cunku 1070 kullanan 7.5 bin liralık laptop yerine aynı paraya 1080 li 144hz 1ms gaming monitorlu sıvı sogutmalı bı masaustu alabılıyorsunuz pek de mantıklı gelmıyo acıkcası laptop ama teknolojik acıdan cag atlamıs artık laptoplar sukuladım

• quote:

quote:

quote:

bunlar geçmişte kaldı

şu soğutmaya bak

o yuzden masa üstü ölmez

1- )modlama ve customu var demişsiniz eywallah su soğutmalı ledli falan filan bunun gibi bir kasa yaparsan haklısın

2-) asla massaüstü gibi soğutlamaz demişsinde şuan ki soğutma değerleri bir çok masaüstü stock soğutma gelen değerlerinde çok daha iyi hatta özelleştirilmiş özel soğutma dediğiniz şeylerdeki değerlere yakın bir sonuç veriyor
    kaldı ki overclock yapmadıktan sonra ekstra soğutmanın anlamı yok?

3-) SLI olayı laptoplara çoktan gelmişti biraz takip etsen 2 tane SLI TITAN'ın bile laptoplara uyarladığını bilirdin
    OC ise dedğim gibi belirli cpu'lar destekliyor
    hatta monster şuan 6700k 4ghz bildiğiniz masaüstü işlemcisini laptoplarada sunuyor? problem?

4-) masaüstü evet ölmez ama kan kaybedecektir. nvidea'nın dediğine göre laptop pazarında %30 gibi bir büyüme bekleniyormuş ve bu %30 kitlesinin nereden geleceği malum :)

5-) gereksiz bir yargı ... çok alakasız.. cevabı gerek yok

6-) bir oyuncu demişsinde .. acaba "oyuncu" terimi denilmek istendiğinde günde 1-5 saat hobby amaçlı oynayan kişiye mi deniliyor
    yoksa bu işten ciddi ciddi ekmek yiyen ve "işi" haline getirmiş olan kişilere mi deniliyor düşünmek lazım
    ve buna bağlı hangi grupta yer aldığımızı düşünmek gerekiyor

7-) 15 inch demişsin ... 17.3 ler hatta 18.4'ler var yetmedi mi al bir tane monitor .. bugün 3x4k bağlamamızı destekleyen laptoplar var

son olarak kimse kimseyi kandırmasın
    hepimizin maddiyat yönünü düşünmeseydik gider desktop-replacement diye tabir dilen laptoplardan alırdık
    ve bugün laptop donanımı desktop donanımdan bir farkı kalmamıştır
    evet halen pahalı bunu kabul ediyorıum

ama yok efendim masaüstü pcde istediğim gibi soğutucu takarım yok custom yaparım yok led takarım ortamı discoya çeviririm gibisinden kandırmayın
    yaptığınız en büyük custom sticker yapıştırmak oluyor
    yanlış anlama bende halen masaüstü kullanıyorum ... ve bileşenlerini seçerken forumu baya baya inceledim
    malum hepimizin ortak özelliği
    -performans/fiyat

kimse yok abi o diğer bileşenlerden uyumlu durmaz yok işte onun rengi ne bileyim fan soğutucusyla uyumlu durmaz gibisinden fenotip özelliklere bakmaz
    hepimizi performans ve fiyat oranına bakar

customcılar ve modlama dediğin kişiler kimler biliyormısın?
    yukarıda youtube'daki paylaştığım adam kendi kasasını modeleyen adam .. her vida deliğini düşünüp çizen adam
    buradaki gibi 5 parça aldım birleştirdim oooo çok güzel mod yaptım diyen adam customcı değil
    kandırmayın kendinizi

son olarak kimse yanlış anlamasın.. laptop masaüstü pcden daha iyidir veya masaüstü pc laptopdan dan daha iyidir demiyorum
    belirli ihtiyaçlar ve kriterler göz önünde bulundurduğumuz zaman her ikisinin avantajı ve dezavantajı var
    mobilite, fiyat gibi unsurlar gibi

ama şunu herkes kabul etsin laptoplar bugün masaüstü bilgisayarları gerek performans gerek soğutma konusunda YAKALADI.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bunlar geçmişte kaldı

şu soğutmaya bak

o yuzden masa üstü ölmez

1- )modlama ve customu var demişsiniz eywallah su soğutmalı ledli falan filan bunun gibi bir kasa yaparsan haklısın

2-) asla massaüstü gibi soğutlamaz demişsinde şuan ki soğutma değerleri bir çok masaüstü stock soğutma gelen değerlerinde çok daha iyi hatta özelleştirilmiş özel soğutma dediğiniz şeylerdeki değerlere yakın bir sonuç veriyor
    kaldı ki overclock yapmadıktan sonra ekstra soğutmanın anlamı yok?

3-) SLI olayı laptoplara çoktan gelmişti biraz takip etsen 2 tane SLI TITAN'ın bile laptoplara uyarladığını bilirdin
    OC ise dedğim gibi belirli cpu'lar destekliyor
    hatta monster şuan 6700k 4ghz bildiğiniz masaüstü işlemcisini laptoplarada sunuyor? problem?

4-) masaüstü evet ölmez ama kan kaybedecektir. nvidea'nın dediğine göre laptop pazarında %30 gibi bir büyüme bekleniyormuş ve bu %30 kitlesinin nereden geleceği malum :)

5-) gereksiz bir yargı ... çok alakasız.. cevabı gerek yok

6-) bir oyuncu demişsinde .. acaba "oyuncu" terimi denilmek istendiğinde günde 1-5 saat hobby amaçlı oynayan kişiye mi deniliyor
    yoksa bu işten ciddi ciddi ekmek yiyen ve "işi" haline getirmiş olan kişilere mi deniliyor düşünmek lazım
    ve buna bağlı hangi grupta yer aldığımızı düşünmek gerekiyor

7-) 15 inch demişsin ... 17.3 ler hatta 18.4'ler var yetmedi mi al bir tane monitor .. bugün 3x4k bağlamamızı destekleyen laptoplar var

son olarak kimse kimseyi kandırmasın
    hepimizin maddiyat yönünü düşünmeseydik gider desktop-replacement diye tabir dilen laptoplardan alırdık
    ve bugün laptop donanımı desktop donanımdan bir farkı kalmamıştır
    evet halen pahalı bunu kabul ediyorıum

ama yok efendim masaüstü pcde istediğim gibi soğutucu takarım yok custom yaparım yok led takarım ortamı discoya çeviririm gibisinden kandırmayın
    yaptığınız en büyük custom sticker yapıştırmak oluyor
    yanlış anlama bende halen masaüstü kullanıyorum ... ve bileşenlerini seçerken forumu baya baya inceledim
    malum hepimizin ortak özelliği
    -performans/fiyat

kimse yok abi o diğer bileşenlerden uyumlu durmaz yok işte onun rengi ne bileyim fan soğutucusyla uyumlu durmaz gibisinden fenotip özelliklere bakmaz
    hepimizi performans ve fiyat oranına bakar

customcılar ve modlama dediğin kişiler kimler biliyormısın?
    yukarıda youtube'daki paylaştığım adam kendi kasasını modeleyen adam .. her vida deliğini düşünüp çizen adam
    buradaki gibi 5 parça aldım birleştirdim oooo çok güzel mod yaptım diyen adam customcı değil
    kandırmayın kendinizi

son olarak kimse yanlış anlamasın.. laptop masaüstü pcden daha iyidir veya masaüstü pc laptopdan dan daha iyidir demiyorum
    belirli ihtiyaçlar ve kriterler göz önünde bulundurduğumuz zaman her ikisinin avantajı ve dezavantajı var
    mobilite, fiyat gibi unsurlar gibi

ama şunu herkes kabul etsin laptoplar bugün masaüstü bilgisayarları gerek performans gerek soğutma konusunda YAKALADI.

cevabınız için teşekkür ederim hocam soylediklerin genel olarak doğru tabi... Fakar nereden biliyorsunuz bilmiyorum lakin laptopta oyun oynarken ekstra soğutucu kullanmadan gpu 75 dereceyi geçmiyorsa diyecek lafım yok

• quote:

Orijinalden alıntı: PanikAtak

Şuan kulandığım makina 2 günden beri açık makina tık ses ve ısınma yok.Sadece şikayetçiyim her dönem kasa değiştiriyorlar

sende bence şikayet etme

her dönem kasa değiştiriyor derken?
    MSİ gt 72'nin kasası 2 yaşında ve halen üretiliyor hatta yeni 1070/80 uyarlanıp tekrar satışa sunuldu?

senin yapman gereken tek şey mxm 1070 veya 1080'nin satışa sunulmasını beklemek

sende ihtiyaç doğrultusunda alıp almama kararı verirsin

çok güzel laptopunuz var hocam şahsen bende 2 senedir o laptop konusunda baya bir araştırma yaptım
    screen bleeding beni biraz rahatsız ettiği için almadım doğrusu

hatta alienware'ın "Alienware 13 OLED " duyurduktan sonra baya heyecanlanmıştım .. artık işte IPS yerine OLED panelerde gelir dedim diğer markalara ama ne yazık ki daha buna hazır değiller gibi gözüküyor ...

bakalım gt73 beni çekmiyor değil ama işte malum fiyat

• quote:

cevabınız için teşekkür ederim hocam soylediklerin genel olarak doğru tabi... Fakar nereden biliyorsunuz bilmiyorum lakin laptopta oyun oynarken ekstra soğutucu kullanmadan gpu 75 dereceyi geçmiyorsa diyecek lafım yok

değerleri atmıyorum
    http://www.notebookcheck.net/Nvidia-Pascal-for-Notebooks-In-depth-Benchmarks-for-the-Geforce-GTX-1080-SLI-GTX-1070-and-GTX-1060.171566.0.html
    http://www.notebookcheck.net/MSI-GT72VR-6RE-015US-Notebook-Review.171103.0.html

SLI olan modelerede bakabilirsiniz
    https://www.youtube.com/watch?v=I9ZzxxBbb9E
    soğutma sistemini görmen yeterli ...

• Mr.Mezarci kullanıcısına yanıt
    Evet kasa çok tuttu lakin çıkan kartlar laptop fiyatları baya arttırdı yurtdışın da bu fiyatlar inecek bi 100 dolar ama gene bence çok pahalı.TÜRKİYE de ne o hiç düşünemiyorum.Evet ekran kartları değişiyor yanlız bir kaç problem var MXM bizim ülkemizde işe yaramıyor ne yazık ki neden dersen şuan kartım 970M onu ben 980 bir model kart ile değiştirmeye kalksam 700 800 dolar gibi bir rakama satılıyor,ama söyle bir şey olsa ğlkede elimdeki kartı satabilsem almayı düşünürüm ama elimde ki kart ne olacak?
    Mxm 1070 ve 1080 kartlar satışa çıksa bile şuan forumlardan takip ettiğim kadarı ile MSİ şirketi tam net açıklama yapmamış olup olma konusun da. okuduğum konulara göre güç tüketimi konusunda sıkıntılar olacaklarını yazıyorlar alacak kişiler. Çünkü bu rakamlardan satılacaksa laptoplar yurtdışın da herkes ekran kartını değiştirmek isteyecekler.Ben 7 ay önce laptop alırken bilerek 980M almadım ekran kartını 200dolardan fazla fark vardı 970 ile boşuna o farkı vermedim açıkçası ki tahminlerimde tuttu.Şöyle bir örnek verirsem;

Display: 17.3" Full HD Non Reflection 1920x1080 | Operating System: Windows 10
    Processor: Intel Core i7-6700HQ Quad Core Processor (2.6-3.5GHz)
    Graphics Card: NVIDIA's Latest GeForce GTX 1070 8G GDDR5
    RAM: 16GB (8GB x2) DDR4 2400MHz | Hard Drive: 128GB M.2 SATA + 1TB (7200rpm)
    Special features: VR READY | G-Sync |

Şu yukardaki makinaya MSI VR Ready GT72VR 2000 Dolar istiyor şuan satıcılar kasa aynı benimki ile ve bir kaç özelliği düşük olmasına rağmen.Geçen sene bu kasaya 980M 8GB ekran kartı en az 256GB ssd ekleyip 1900 dolarlara kadar bulma şansın vardı.Ama düşeceğini umut ediyorum bu rakamların.Aynı makinanın 15İNÇ özellikli olanını da 1800 dolar istiyorlar. Yani geçen sene 17 İNÇ aldığımız bir para ile 15 inç alabiliyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

akşam evde oynarız onuda

hocam bu durumun bende farkındayım lakin sen bana sunu soyle o 4 kiloluk aleti surekı yanında taşıyacakmısın sen ?
    masada duracaksa da neden fazla para vereyım 2 bin tl?
    masa ustude masada duruyor
    evet performanslar eşitlenmiş yeni bir çağ devrim evet
    fakat kullanım şekli belirliyor durumu yinede
    ayrıca ben sana soyleyeyım asla masa ustu gıbı bır soğutma yapamazlar bir laptopa
    su sogutmayı gectım
    fanlarla soğutulan bir masa üstü kadar bile sağlıklı soğutma yapamaz bir laptop
    onun dışında kartlar cok guzel lafım yok

5070im var soğutucusuz max yükte 80 derece tek fanlı 1060da o durumda yani bu yeni teknolojilerle masaüstü sollanabilir gerekli açıklamayı öbür arkadaş yapmış zaten.

• MXM konusunda haklısınız fiyatlar fahiş
    ama işte ebayden falan takip etmek lazım

fiyatlar düşeceğini umuyorum.. hatta ben blackfriday için pusuya yatacağım gibi

Türkiyede şuan hoşuma giden
    http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gt72vr-dominator-pro-6re-094xtr-i7-6700hq-32gb-256gb-ssd-8gb-gtx1070-173-freedos-pmu354133

ama fiyat işte can sıkıcı
    1080 olsa alırdım

bir yandanda monster var aynı fiyata ama 6700K işlemcili
    ama işte monster ve msi kalitesi tartışılır
    monsterda marka olarak çok güven vermiyor açıkçası
    ama işte servis konusunda baya iyiler diye geri dönüşler var
    clevo ile aynı söyleyen var

kafam karışık beklemekte fayda var gibi şuan

ama en önemlisi bence 1070 ve 1080'i 17.3 1080p panelle almak mantıksız gibi (başka montira takıp oynamayacaksanız)

çünkü bu ekran kartları 1080p için overkill

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mezarci -- 17 Ağustos 2016; 14:19:09 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.