Şimdi Ara

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.400
Cevap
63
Favori
157.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yukarıdaki karşılaştırmada 616 ile 818 arasında DTS NEO:X şeklinde bir kodek gördüm. 818 bu kodeği çözerken 616 çözmüyor...

DTS NEO:X'in DTS-HD'den ne farkı vardır? Acaba yeni nesil bir ses mi?

Bir de bir arkadaşım Hafta sonu Japonya'ya gidecek, başka biri ise Nisan ayında Alman'ya-Hanover'e...

Hangisinden aldırmamı tavsiye edersiniz.

teşekkürler...
  • DTS NEO, stereo kaynaktan sanal DTS (5.1) verir, codec değildir.
  • Dolby Prologic gibi bir mantık var sanırım.

Teşekkürler...
  • Merhaba Arkadaşlar,

Yeni onkyolar 1. mesaja eklenmiştir.

Ben 616 ile yenilerin karşılaştırmasının linkini ekliyorum.
    Görünüşe göre yenilerde güç düşürülmüş.
    Gördüğüm değişiklikler kısaca
    Eskilerde "Audyssey 2EQ" var yenide "Audyssey MultiEQ"
    8ohm da 616 100w iken 626 da 95w
    Yenilerin tamamında SW çıkışı 2 tane olmuş

Onkyo USA
    Page not found | Onkyo USA
    http://www.us.onkyo.com/products_compare.cfm

• Teşekkürler, Zehiri bulaştırdınız bir kere, hadi hayırlısı.

İncelemeye devam ediyorum. Bütçeme en uygun 616 duruyor, bu nedenle bir çok modeli yukarıda verdiğiniz linkten karşılaştırmaya devam ediyorum. Sorularım;

- 818'de processing kısmında "DTS-HD Express" derken 616'da sadece DTS-HD var. BU "DTS-HD expres" ne menem bir şeydir?
    - Phono Input girişi ne işe yarar? 616'da yok, üst modellerde var.
    - 1080P ve 4K upscaling böylesi bir audio cihazında ne işe yarar? (muhtemelen, "onkyo senin neyine, daha bundan haberin yok" diyeceksiniz. ama cahilliğimi mazur görün) Video işlemenin bu cihazla ilişkisini çok kuramadım.

SOn olarak (umarım) orta halli (ağırlıklı sinema için kullanacağımı belirteyim) 7.2 hoparlör tavsiyesi alabilir miyim?

Zaman ayırdığınız için teşekkürler...
  • Kısaca bahsedeyim,

818 ağır siklet sınıfına giriş modelidir. Gerek ses gerek görüntü işlemcisi 616 dan farklıdır. DTS Neo X, Digital Crossover, Multi XT32, HQV önemli farklılıklardır.
    Phono girişi, pikap gibi analog cihazları bağlamaya yarar.
    Upscaling işlemide, mevcut olan video resim kalitesini yükseltmeye yarar. AVR dediğimiz cihazlar ses katından (amfiden) ibaret değillerdir aynı zamanda video sinyali taşır, işler ve aktarır.

Bütçeniz dahilinde kulağınıza uygun hoparlörleri dinleyerek seçebilirsiniz.
  • Beyler Türkçe kullanma kılavuzu nerden temin edebiliriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Merhaba Arkadaşlar,

Ahmet bey selamlar,
    Yeniler derken 616 da dahil mi?, çünkü onda da SW çıkışı 2 tane.
  • Merhaba,

Yurt dışından bir arkadaşımdan 616 aldıracağım. Sormak istediğim şu; uçak ile gelirken bagajda vs'de sizce bir sorun olur mu? SOnuçta Valiz içerisine giremeyecek kadar büyük. Girse bile bunu rica etmek biraz sıkıntı.

Teşekkürler...
  • selam dostlar,
    Yıllar sonra tekrar buraya yolum düştü, şöyle bir okudum neler olmuş diye. 5010 bayağı bir prim yapmış, vardır bir nimeti. Ama fiyatlar malum.
    Neyse bunları okuyunca, 6 yıl sonra bendeki 875'i bir değiştirsemmi diye düşündüm. (Zehirlenmenin ilk belirtisi :) Sonra Daneel ustadın 818'ini okudum, aklıma yatmadı da değil. Tam fiyat/perf seçeneği.

Benim kolonlar B&W 703. 200W istiyor kendileri. (Power handling: 50–200W @ 8ohms, unclipped) Acaba 818 bunları sürebilir mi? Yoksa en azından 1010'a mı bakmalı? Bütçe kısıtı olduğu için 5010'a bakamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eloir

selam dostlar,
    Yıllar sonra tekrar buraya yolum düştü, şöyle bir okudum neler olmuş diye. 5010 bayağı bir prim yapmış, vardır bir nimeti. Ama fiyatlar malum.
    Neyse bunları okuyunca, 6 yıl sonra bendeki 875'i bir değiştirsemmi diye düşündüm. (Zehirlenmenin ilk belirtisi :) Sonra Daneel ustadın 818'ini okudum, aklıma yatmadı da değil. Tam fiyat/perf seçeneği.

Benim kolonlar B&W 703. 200W istiyor kendileri. (Power handling: 50–200W @ 8ohms, unclipped) Acaba 818 bunları sürebilir mi? Yoksa en azından 1010'a mı bakmalı? Bütçe kısıtı olduğu için 5010'a bakamıyorum.

Ben aldım 818 kesinlikle mükemmel tercih olur. Tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTIMIST26

Merhaba,

Yurt dışından bir arkadaşımdan 616 aldıracağım. Sormak istediğim şu; uçak ile gelirken bagajda vs'de sizce bir sorun olur mu? SOnuçta Valiz içerisine giremeyecek kadar büyük. Girse bile bunu rica etmek biraz sıkıntı.

Teşekkürler...

Uçağın kargosunda kırılmayı göze almalısınız...
  • Burada şöyle b ir sonuç çıkarabilir miyim?

Elektronik bir eşyayı yurt dışından getirirken valiziniz içine koyup uçakta yanınıza alamıyorsanız, getirmemeliyiz...

Başka bir yöntem yok sanırım değil mi?
  • quote:

Burada şöyle b ir sonuç çıkarabilir miyim?

Elektronik bir eşyayı yurt dışından getirirken valiziniz içine koyup uçakta yanınıza alamıyorsanız, getirmemeliyiz...

Benim 616 Almaya'dan valiz içerisinde geldi.
    Valize girmeden önce de üzeri kabarcıklı olan plastikle sarıldı.
    Hiçbir sıkıntı yaşamadık..
  • Valiz bagajda mı gitti yoksa uçakta yanınıza mı aldınız hocam?
  • @Eloir,

818 Öneririm. 1010 F/P olarak değerlendirildiğinde çok fark yaratmayacaktır.
  • @Delerıum
    Ben de 818 düşünüyorum. Sadece güç olarak terredütüm var. (180W vs 200W @ 6 Ohms) 818'in 180W output'u, benim 250W'lık (@6 ohm) kolonlara az mı gelir diye?
    Bendeki 875'in karşılığı 3010 aslında, 818'e geçerek seviye düşürmüşte oluyorum. Ama ihtiyacım olmayana da para vermek istemem.

Diğer farklarından (THX Certification, VLSC, Zone 2 HDMI out) sonuncusu hariç direkt beni etkileyeceğini sanmıyorum.
    Zone 2'yi kullanarak diğer odaya HDMI video gönderir miyim? Olabilir de olmayabilirde. Digiturk'u veya NAS'tan stream ettiğim video'yu diğer odaya yönlendirmek yeni bir bakış açısı.

818 ile 1010 arasında %60 fiyat farkı var. Değmeyeceğini düşünüyorum. Sizlerinde fikirlerini bu bakış açılarıyla almak istedim.

http://www.eu.onkyo.com/en/product-comparison-58455.html?products=21718,22404

• quote:

Burada şöyle b ir sonuç çıkarabilir miyim?

ben romadan kendi kutusunda getirdim. fakat 10 € verip sigortalattım. yeşil naylona sardı. üzerine de kırılabilir yazdırdım. sonra checkin e gittim görevli almadı bunu burdan gönderemezsin diye başka bir noktaya yönlendirdi. orda polise verdim oda asansöre koydu. varınca kontrol ettim naylonunda bile çizik yoktu. yani sıkıntısız getirilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de 809 alırken 1009 ile kıyas yapıp aradaki 1.500 tl farka değmeyeceğine karar vererek 809 almıştım. Şuanda da 1010 için bu ve benzeri bir rakam farkına değeceğini sanmıyorum.
    Ama sizin kolonlara gelince 3010 ve 5010 kesinlikle daha tercih edilebilir duruyor kanımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aticus3 -- 22 Mart 2013; 16:20:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezginkaraman

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Merhaba Arkadaşlar,

Ahmet bey selamlar,
    Yeniler derken 616 da dahil mi?, çünkü onda da SW çıkışı 2 tane.

Merhaba,

616-717-818-1010-3010-5010
    eskiler ve SW çıkışı iki tane.
    Ancak bildiğim 515-414-313 te SW çıkışı 1 taneydi.
    Oysa şimdi 525 tede 2 tane.

@Eloir

818de sürer ama seni 5010 paklar.
    Aşağısını düşünme bile.
    Hiç olmaz ise Upgrade yapmış olursun ve değer.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.