Şimdi Ara

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.400
Cevap
63
Favori
157.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mustafa*

quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman!

quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa*

umarım kısa zamanda kavuşursunuz hayalimde kef r serisi vardı ama 13000TL en az maliyeti
    bir arkadaşımın eski model yamaha avr ve 5,1 harman kardon hoparlör setini dinledim ve beni tatmin etti o nedenle fazla uçmamaya karar verdim :)
    önerilerinize açığım.

Focal 826 dinle

ben gebzede ikamet ediyorum en yakın nerede dinleyebilirim?

İç Erenköy (Carrefour yanı sayılır) extreme audio dinleyebilirsiniz bütçeniz uygun değilse hiç gitmeyin keyfiniz kacabilir :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sevgili Onkyo sahipleri, sizlere bir sorum olacak.

Elimde TX-NR509 AVR var ve sık sık V-TUNER ile internet radyolarından müzik dinliyorum. Yalnız çalan şarkıların bilgilerini göstermiyor. Acaba bu V-tuner'den mi kaynaklanıyor? Mesela network üzerinden telefon yada pc ile şarkı çaldığımda onların bilgilerini gösteriyor.

Last.fm yada spotify'ı hiç denemedim, onlarda da bu şekilde şarkı bilgilerini göstermiyor mu? Yada 509 giriş seviyesi bir AVR olduğu için mi bu şekilde yani daha üst AVR'lerde de durum aynı mı? Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • Onkyocular tekrardan merhaba ,

Tavsiyeleriniz üzerine amfi ayarlarından level calibrationı bayağı bir oranda düşürdüm tone controlden ise tiz seviyelerinide bayağı bir aşağı indirdim fakat yine aynı sorunla karşılaşıyorum artık bu yüzden gözüme uyku girmiyor acaba sorun nerde diye debeleniyorum sürekli

Bugün amfiyi açmamla sesini azcık açmama rağmen ( 99 a kadar açılan ses seviyesi 60 larda idi ) 3 dk sonra plastik bir koku gelemeye başaldı ve amfiyi yine kapadım acaba tozdan kaynaklanıyor ve gereksiz şüphemi yapıyorum ? Yoksa bir zararı olur mu ? Onkyo 3008 amfi ve polk audio rti serisi kullanıyorum bu neden oluyor anlayabilmiş değilim defalrca bu şekilde dinlediğim oldu ve hiç sorun çıkmıyordu artık amfiden şüphelenmeye başladım sorun nerede bulamıyorum akım kaçırma ihtimali varmıdır ? Tamir gerekirse onkyo firmasına mı göndermem gerekir yoksa sorunu elektrikçilerden halledebilirmiyim ? Uzmanlardan tekrardan yardım istiyorum

İyi günler.....

• bir kaç defa onkyo cr-n755 i açık halde buldum. 2012 model bir cihaz yeni çıkan. neden böyle oluyor anlamadım. acaba dedim elektrik kesildi geldi o zaman mı açılıyor. az önce elektrik kesildi. gelmesini bekledim . baktım kapalı halde. demekki ondan değilmiş.

ama bir defa işten eve geldiğimde. bir de dün gece kapalı olduüunu %100 biliyorum. sabah uyandığımda açık haldeydi.

ne olabilir problem?

net settings de net standby diye bir ayar var. enable yapmıştm onu. sanırm internete bağlanmak için hazır halde bekliyor. kapalıyken bile ekranda internet işaretii oluyor. onun etkisi olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

bir kaç defa onkyo cr-n755 i açık halde buldum. 2012 model bir cihaz yeni çıkan. neden böyle oluyor anlamadım. acaba dedim elektrik kesildi geldi o zaman mı açılıyor. az önce elektrik kesildi. gelmesini bekledim . baktım kapalı halde. demekki ondan değilmiş.

ama bir defa işten eve geldiğimde. bir de dün gece kapalı olduüunu %100 biliyorum. sabah uyandığımda açık haldeydi.

ne olabilir problem?

net settings de net standby diye bir ayar var. enable yapmıştm onu. sanırm internete bağlanmak için hazır halde bekliyor. kapalıyken bile ekranda internet işaretii oluyor. onun etkisi olabilir mi?

Böyle bir şey başıma gelmedi
    Ancak; TV yi açtığımda AVR oto açılıyor. Bunu önlemek için RIHD ayarını OFF yaptım.
    Sonra cihaz lar açıkken player veya DT plus ı Pause yapıp 10-15 dk sonra geldiğimde AVR kapanmış oluyor.
    Player a dokunduğumda açılıyor.

Sizde Hardware setup altında Kontrolleri Off yapıp öyle deneyin.

• benimki network özellikli hifi.
    tv ile bağlantısı yok. müzik seti yani.
    öyle ayarı da yok rıhd adında.
    bişey var ama anlamadım.
    çok elektrik kesiliyor burada. regülatöre bağlı elektrikli cihazlar
  • @kanoute

Yeni AVR lerin hepsi network özellikli.
    Sizin durumu çözemedim, anlam da veremedim.
  • Bende sadece Lip Sync on geri kalanı off modda Rihd bir kaç sefer denedim ancak evdekiler adaptasyon kuramadılar bu fonksiyona full manuel ek ayarlar
  • selamlar
    818 almayı düşünürken satıcı aklımı çeldi 1010 dedi.
    şimdilerde son noktadayım... 5010.

hangi modeli alsam 5 sene yeter
  • Hepsi 5 sene götürür ama neye göre? İmkan varsa 5010 alın tabiki
  • Elektronik ürünlerde artık 3-5 sene çoook uzun süre
    Çağımızda Tv den telefona bilgisayardan oynatıcılara ve tabiiki amfilere kadar tüm elektronik ürünler hızlı tüketim ve yeni özelliklere sahip olunması isteği ve iştahı ile hızlı bir şekilde tüketiliyor.
    Bence hiiiç 5 senelik kullanım planları yapmdan bütçenize uygun olanı alın. 800 lüserilerden yukarıya doğru orta ve üst seri bir amfi almış olursunuz. Tabii sadece amfi almak ile bitmiyor iş. Sisteminizin diğer bileşenlerini de dengeli ve uyumlu olması için çaba sarfetmelei ve harcamalarınızı buna göre yapmalısınız kanımca
  • Merhaba,

Sabahtan beri tüm yazılanları okuyup anlamaya çalışıyorum. Öncelikle sorularım saçma olursa lütfen kusura bakmayınız.

Yeni bir 3D televizyon aldım ve bunun sonunda 5 yıllık Philips LX-600 receiver'ımı emekliye ayıracağım. Önce hazır ev sinema paketlerini inceleyim dedim ama bu hazır paketlerde DTS-HD ve DD-True HD ses kodeklerinin, sadece cihazın kendi player'ından blu-ray otnatıldığında çözülebildiğini okuyunca tekrar ayrı ayrı sistemi toplamaya karar verdim.

Çoğunlukla mkv uzantılı film seyrettiğim için Sorum temel olarak, bu yeni nesil ses kodeklerini (DTS-HD MA ve Dolby Digital True HD) harici bir player ve beraberinde ONKYO receiver ile açıp açamayacağım?

Yani ONKYO'ların bu ses kodeklerini açabilmesi için gene mutlaka bir Blu-ray player'a mı ihtiyaç var?? MKV filmleri harici bir player aracılığı ile açarak bu çözümü alamaz mıyım?

Teşekkürler...

• Yeni nesil AVR lerin hepsi DTS HD ve Dolby HD sesleri işleme kapasitesine sahipler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Yeni nesil AVR lerin hepsi DTS HD ve Dolby HD sesleri işleme kapasitesine sahipler.

Hocam ona şüphe yok... Fakat sorun bu ses kodeklerini sadece Blu-ray disk üzerinden mi işleyebiliyorlar? YOKsa mkv uzantılı bir dosyadan açıp işleyebiliyorlar mı?

Mesela 1000 - 1500 TL seviyesindeki bir çok 3d ev sinema sistemi sadece blu-ray disk üzerinden bu kodekleri işleyebiliyorlar.

Bunu öğrenmek istemiştim.

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTIMIST26

quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Yeni nesil AVR lerin hepsi DTS HD ve Dolby HD sesleri işleme kapasitesine sahipler.

Hocam ona şüphe yok... Fakat sorun bu ses kodeklerini sadece Blu-ray disk üzerinden mi işleyebiliyorlar? YOKsa mkv uzantılı bir dosyadan açıp işleyebiliyorlar mı?

Mesela 1000 - 1500 TL seviyesindeki bir çok 3d ev sinema sistemi sadece blu-ray disk üzerinden bu kodekleri işleyebiliyorlar.

Bunu öğrenmek istemiştim.

Teşekkürler...

Şahsen mkv filmlerimden dts hd ve dd true hd ses alabiliyorum , amfidede bu ibareyi görüyorum zaten buda kayıt ne olursa olsun eğer gerçek ten formatı dts hd ise alabileceğin anlamına gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkdexterness

Şahsen mkv filmlerimden dts hd ve dd true hd ses alabiliyorum , amfidede bu ibareyi görüyorum zaten buda kayıt ne olursa olsun eğer gerçek ten formatı dts hd ise alabileceğin anlamına gelir

Peki güzel haber... O zaman çoğunlukla sizler hangi media player'ı kullanıyorsunuz. Özellikle 3D için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTIMIST26

quote:

Orijinalden alıntı: Darkdexterness

Peki güzel haber... O zaman çoğunlukla sizler hangi media player'ı kullanıyorsunuz. Özellikle 3D için...

Egreat r6s kullanıyorum gayet memnunum
  • hay Allah 626 cikmis:( acaba degistirebilirler mi? daha kutusunda duruyor 616.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zia06

hay Allah 626 cikmis:( acaba degistirebilirler mi? daha kutusunda duruyor 616.

Değiştirececek büyük bir değişim yok bence bir entegre wi-fi ve bluetooth var direk göze çarpan. Şu an sadece duyuruldu zaten
  • Uzun zamandır sayfaya giremiyordum Yeni sayfamız hayırlı olsun...
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.