Şimdi Ara

Yeni Opel Astra mı Hyundai i30 mu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
5.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam park sensörüne takilmayin biz alirken agzimizi bile acmadan hediye etmişlerdi.ve +1 yil dha garanti verdiler haberiniz olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ30 Hyundai için bir devrim bu gerçek ama özellikle Alman araçlarıyla malzeme kalitesi konusunda yarışamaz. Saygılar
  • Leon al gitsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • astra kesinlikle, tipi yeter arabanin

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion9

İ30 Hyundai için bir devrim bu gerçek ama özellikle Alman araçlarıyla malzeme kalitesi konusunda yarışamaz. Saygılar

Üstadım şimdi şöyle bir durum var, almanlar tabi ki bu konuda en iyisi ama Astra ve İ30 cidden çok yakınlar. Bende almancıyımdır ama işte İ30' un teslim etmek lazım. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Orijinalden alıntı: scorpion9

İ30 Hyundai için bir devrim bu gerçek ama özellikle Alman araçlarıyla malzeme kalitesi konusunda yarışamaz. Saygılar

Üstadım şimdi şöyle bir durum var, almanlar tabi ki bu konuda en iyisi ama Astra ve İ30 cidden çok yakınlar. Bende almancıyımdır ama işte İ30' un teslim etmek lazım. Saygılar.

Muhakkak aralarında uçurum yoktur C segmenti araç sonuçta ikisi de
  • Astra 1.4T Cosmo kullanıyorum, i30 u da birkaç kez kullandım bence gayet güzel ve kaliteli bir araç.

Aslında Astra arka kapılarda sert malzeme yerine ön kapılarındaki gibi deri + yumuşak plastik kombinasyonu kullansaydı i30 dan net şekilde iyi olurdu ama i30 da arka kaplamaların üst kısmında da yumuşak malzeme var, bu konuda Uzak Doğulu firmalar daha bonkörken yeni Golf, Astra ve Focus ta önde yumuşak arkada sert malzeme seçimi bence çok "kaba" görünen bir maliyet önlemi.

Sonuç olarak kalite hususunda tepeden tırnağa incelendğinde bence Astra daha iyi, asıl fark Astra nın konfor/sürüş limitleri dengesinin i30 a göre daha iyi ayarlanmış olması, i30 biraz daha fazla yol sesi alıyor ama motoru çok sessiz, amortisörler yoldan gelen darbeleri biraz daha iyi emiyor ancak sürüş hissi - direksiyon Astra kadar direkt ve sıkı değil.

Sonuçta fiyatı daha avantajlı ise 115Hp lik Astra yerine 135Hp lik i30 u tercih ederdim ancak 140Hp lik Astra nın bilhassa ara hızlanmalarındaki üstünlüğü ve üst viteslerde düşük devirlerdeki rahat kullanımı yüzünden tercihim 1.4T Astra olurdu ama iki araç arasında çok ciddi bir fark yok bence.

• 1.4 T Astra' nın daha iyi bir seçenek olduğuna kesinlikle katılıyorum ;)

• i30 derim bende.
  • güya halk arasında alman olarak bilinen halbuki almanla alakası olmayan amerikan motorlu cakma alman markası opelden kesinlikle uzak durmanı tavsiye ediyor tabiki i 30 diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: theirmen

Merhaba,
    Forumda daha yeniyim. Eşimle beraber kullanmak üzere sıfır bir araç almak istiyoruz. Aracı temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullanacağız o yüzden çok fazla kilometre yapacağımızı düşünmüyorum. Bu nedenle 1600 motor benzinli otomatik bir araç bakıyoruz. Sorun çıkarmadığı sürece satmak gibi bir niyetimiz de yok. 50-55 bin lira bütçemiz var. Ben Yeni Astra Sedan'ı çok beğendim ama çevremdekiler Hyundai i30'u da tavsiye ediyorlar. Sizin görüşünüz ne olur acaba. Başka tavsiye edeceğiniz araçlar da olursa memnun olurum.
    Teşekkürler

Şu an i30 cdti style otomatiği 55.500'e bırakıyo bayiler.
    Astra hb 1.4 T enjoy active select 50.000, sport active select 53.000 civarı.
    Ben de bu iki araç arasındayım şu an sanırım tercihim dizel i30 olacak. (Biraz daha az yaksa astra olurdu)

• Merhaba 45.000 KM. dir Astra 1,4 T. Sport kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. C segementi araçlar içinde fiyat performans ikinci el sağlamlık iç dış tasarım, benzinli modellerde performans+ yakıt ekonomisi sürüş zevki vs. vs. bir çok araçtan daha üstün bir araç. Ama bu segment araçlarda birbirine karşı öyle aman aman üstünlükler söz konusu değil birinin iyi olduğu disiplinde diğeri kötü diğerinin iyi olduğunda bir başkası kötü olabiliyor. Her iki aracında içine oturduğunuzda şöyle baktığınızda sürüş için denediğinizde mutlaka sizde zaten kararınızı vereceksiniz hiç kimseyide dinlemeyeceksiniz. Astra parasını hakeden bir otomobil ben hala büyük bir zevkle biniyorum kesinlikle tavsiye ederim.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp___

Merhaba 45.000 KM. dir Astra 1,4 T. Sport kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. C segementi araçlar içinde fiyat performans ikinci el sağlamlık iç dış tasarım, benzinli modellerde performans+ yakıt ekonomisi sürüş zevki vs. vs. bir çok araçtan daha üstün bir araç. Ama bu segment araçlarda birbirine karşı öyle aman aman üstünlükler söz konusu değil birinin iyi olduğu disiplinde diğeri kötü diğerinin iyi olduğunda bir başkası kötü olabiliyor. Her iki aracında içine oturduğunuzda şöyle baktığınızda sürüş için denediğinizde mutlaka sizde zaten kararınızı vereceksiniz hiç kimseyide dinlemeyeceksiniz. Astra parasını hakeden bir otomobil ben hala büyük bir zevkle biniyorum kesinlikle tavsiye ederim.

Saygılar.

kendi arabanı kötüleyecek halin yok sen önce yakıtından haber ver tüp taktırsa zaten performans en az yüzde 30 düşecek 1.6 dizel 128 bg i30 un gücünün yanına bile yaklasamaz o zaman dizelin zevkini aracı yokusa vurupta verdigi tepkiyi görenler sürenler kullananlar bilir konfor olarak i30 zaten cok cok daha dolu bir arac ayrıca süspansiyonlardaki sertliği de söyle opeldeki. wolkwogen golf de alman olmasına ragmen hem motor hem konfor olarak onun tırnagı bile olamayacagını da eklersen sevinirim opel pişmalıktır hocam kusura bakmayın cevremde cok acı tecrübesini yasayan oldu:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankabaoglu -- 18 Aralık 2013; 13:02:57 >

• Astra
  • eğer kıyas olan astra 1.4 benzinli otm ile i30 dizel otm ise hiç düşünmeden i30 bence. zaten fiyatları ve donanımları aşağı yukarı aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankabaoglu

güya halk arasında alman olarak bilinen halbuki almanla alakası olmayan amerikan motorlu cakma alman markası opelden kesinlikle uzak durmanı tavsiye ediyor tabiki i 30 diyorum

Tabi tabi... Çok biliyorsunuz ya Opelin motorunun Amerikan oldugunu....
    Ona kalırsa C serisinde dci motor var Fransız mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GTS1907

SORUNSUZLUK MU İ30 MU?? güldürmeyin HYUNDAİ fanları 2012 model i30 var az daha aracın içinde durduk yere bariyerlere giriyoduk...
    Niye mi?
    Aptal Hyundainın kendi kendine düz yolda moturun stop edip herşeyin kitlenmesinden oldu... Önce bir Hyundai elektiriksel sıkıntılarını çözsün...

Hocam,
    Astra J al hiç degilse sağlam araç...

fan falan değilim. geçenlerde gördüğüm şu konulara istinaden sorunsuz dedim.

http://forum.donanimhaber.com/m_85063012/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_84996748/tm.htm

• Sedana ihtiyacınız var mı? i30 la karşılaştırıyorsunuz bence hb modelini karşılaştırmalısınız. Sedan bir araca çok ihtiyacınız yoksa Astra HB öneririm. Daha güvende hissettim ben kendimi açıkçası. Ama daha kasvetli i30'a göre. Aynı zamanda Astra HB ve Astra arasında yol tutuş farkı var. Sedandaki süspansiyonlar bile daha yumuşak.
  • Atmosferik, otomatik astra'nın performansı (ara hızlanmaları) çok vasat. Astra olacaksa 1.4 turbo olmalı bence.
    Eşinle birlikte kullanacağın için otomatik istemişsin o yüzden problemli dsg kullanan vw, skoda ve seat'ı elemek lazım.

Tavsiyelerim:
    1. Chevrolet Cruze Sedan 1.4 LTZ AT 44.750
    2. Honda civic
    3. CVT kullanan corolla, fluence, megane
    4. c4 dizel mcp
  • Bu konuya yazdığım ve hiç kimseye hakaret ve küfür içermeyen mesajım silinmiş. Çok ayıp yoneticilerde sindiremiyorlar demekki. Bu forumun ilk uyelerindenim bugune kadar ilk defa bir mesajım silindi. Forumun tadını kaciriyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.