YAZIK! walla yazık! Opel Astra'yi sectim diye kafa yapimiza hakaret geldi.Kardesim sanane ben belki 1.3 yazisini seviyorum anlamadigim sen benim herhangi bir performans beklentim oldugunu nerden cikardinda 70 beygiri zorlamayla 90 yaptiklarindan falan bahsediyosun.Forum iyice tartismaya dondu sacma sapan bir hale geldi. Benim Peugeot'um var aracımdan son derece memnunum ama şunuda söylerim Kİ SAYGI DUYMANIZ GEREKEN BİRŞEYDİR BU BENİM TERCİHİM YENİ ARABA ALİRSAM ASTRA ALİRİM. seviyeli olun fikrini soyleyenlere sataşmaya devam etmeyin ayıptır,bunun cehaletle alakası yok.Bu benim fikrimdir,kimseyle tartismakta niyetim deil fikrimi beyan ettim bitti,uzatmayın cocuk gbi yeter.
kesinlikle 307 den daha doğrusu alt sınıf peugeot lardan uzak durun 206 ların da servis olmayan illerde şehrin dış meydanlarında toplatılarak onarımdan geçtiğini bilmeyen yok arkadaşlar anlamıyorum siz türkiyede değil misiniz opellerin ne kadar sert arabalar olduğunu kolay kolay problem çıkartmadığını ancak servis te iyi geçirdiklerini bakım ve yedek parça fiyatlarının ne olduğu nu da unutmayalım Özetle 1.3 90 bg cdti yi al ama sakın bakım için servise gitme
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
Yani bu kokpite laf eden çarpılır...
+1
quote:
Orjinalden alıntı: düttürüleyla
usta ben yazsam bu akdar ii ifade edemezdim +10000000000000000000000000000000 ayrıca 307 hdi premium un çelik gri rengi nasıl sence .... mükemmel bir renk... senin renkte çok hoş... güle güle kullan ....
quote:
Orjinalden alıntı: fenomenhaa
Antichos Hocam teyzemde ve yakından tanıdığım arkadaşlarımda 2000 ile 2005 arası değişen astralar var..1 mennun diğerleri hiç değil zaren sevistende gelemiyorlar..Bu konuşmuş olduğumuz arabaların hepsiy ile test sürüşü yaptım çok kısa bir süre önce..1.3cdti astrayı 1 kere kullanmaız yeterli o kasayo o motor kaldırmıyor çok ve net tasarımı gerçekten harika astranın ama motor seçeneği + full+full araba bulamıyorsun dizel seçeneklerde..Malzeme kalitesi arkadaşında belirttiği gibi bencede kötü klasik düz gri her yer hiç hoşlaşmadım ben şahsen..Krndi arabam 307 hdi premiım Montecristo rengi ve iç döşeme bej..mümkünse bu arabanın iç düşemsini ve malzeme kalitesini bi gör..Bu motora sahip arablarda en isisi volvo s40 ancak fiatı çok yüksek kaçıyor gerekli konfor aketlrini ekletince..Benim şahsi görüşüm bu segmentte dizel motora sahip en ii arabalar focus ve 307 hdidır..Lüfen yeni 307 hdi 110pds premimum araca binin ondan sonra tartışalım..Bir dönem veya belirli dönemlerde sorun çıkarmış die 307 hiç etmeniz gerçekten mantıklı değil bu tarz sorunlar yuarıda bir arkadaş bahsetmiş passatından tut audi tttsine kadar olabiliyor bunlar bir gerçek önemli olan çözüm bulabilmek..Zaten bu mantıkla benimde astrayı silemem gerekirdi..çünkü bi kaç kere astra kullananların yolda kaldım gel çocukları al şekilinde telefon dahi alabilirsiniz..Olmayan şeyler değil bunlar..
Tekrardan belirteyim bu segmente dizel araçlarda ototmatik şanzımana sahip tek araç focus illaki oto. istiyorsanız ve birazda vaktiniz varsa focus tek seçenek ve çok güzel 7 ileri bir şanzımanla gelicek..Ancak 307 premiumda gerçekten gerek doanaım ve güvenlik paketleri gerk diyaznı gereksede işcliğiyle çok ii bir araç..
Teşekkürler hocam..Zaten belli renkler var 2006 renkleri montecristo ile kum beji eski renklerden ise metalik gri ile siyah bu arabaya çok yakışıyor..Benim montecristoyu tercih etmem hem alışılmadık ve çok hoş patlıcan moru benzeri bir renge sahip olması(diğer markalarda böyle bir renge rastlamadım) hemde iç döşemesini bej olmasından dolayı idi..Aslında koyu renk arabayı temiz tutmak çok zor her şey leke oluyor..
elbette ki Peugeot 1.6 HDI
neden kimse corolla D4-D'yi düşünmüyor, Internet sitesinden gördüğüm kadarıyla MMT şanzıman seçeneği de var, üstelik Sol donanımda.
aslında o da fena bir seçim değil ama donanım açısından biraz eksiği bulunan bir otomobil...
valla opel zaten gözümde yoktu şu linki görünce iyice bitti artık
cidden başka bir otomobilde montecristo rengine rastlamadım .. çelik gride yok başka hiçbir araçta.... bu çelik gri magnum grisi gibide değil fümede değil . garip bi renk tanımlayamıyorum....
quote:
quote:
usta ben yazsam bu akdar ii ifade edemezdim +10000000000000000000000000000000 ayrıca 307 hdi premium un çelik gri rengi nasıl sence .... mükemmel bir renk... senin renkte çok hoş... güle güle kullan ....
quote:
Antichos Hocam teyzemde ve yakından tanıdığım arkadaşlarımda 2000 ile 2005 arası değişen astralar var..1 mennun diğerleri hiç değil zaren sevistende gelemiyorlar..Bu konuşmuş olduğumuz arabaların hepsiy ile test sürüşü yaptım çok kısa bir süre önce..1.3cdti astrayı 1 kere kullanmaız yeterli o kasayo o motor kaldırmıyor çok ve net tasarımı gerçekten harika astranın ama motor seçeneği + full+full araba bulamıyorsun dizel seçeneklerde..Malzeme kalitesi arkadaşında belirttiği gibi bencede kötü klasik düz gri her yer hiç hoşlaşmadım ben şahsen..Krndi arabam 307 hdi premiım Montecristo rengi ve iç döşeme bej..mümkünse bu arabanın iç düşemsini ve malzeme kalitesini bi gör..Bu motora sahip arablarda en isisi volvo s40 ancak fiatı çok yüksek kaçıyor gerekli konfor aketlrini ekletince..Benim şahsi görüşüm bu segmentte dizel motora sahip en ii arabalar focus ve 307 hdidır..Lüfen yeni 307 hdi 110pds premimum araca binin ondan sonra tartışalım..Bir dönem veya belirli dönemlerde sorun çıkarmış die 307 hiç etmeniz gerçekten mantıklı değil bu tarz sorunlar yuarıda bir arkadaş bahsetmiş passatından tut audi tttsine kadar olabiliyor bunlar bir gerçek önemli olan çözüm bulabilmek..Zaten bu mantıkla benimde astrayı silemem gerekirdi..çünkü bi kaç kere astra kullananların yolda kaldım gel çocukları al şekilinde telefon dahi alabilirsiniz..Olmayan şeyler değil bunlar..
Tekrardan belirteyim bu segmente dizel araçlarda ototmatik şanzımana sahip tek araç focus illaki oto. istiyorsanız ve birazda vaktiniz varsa focus tek seçenek ve çok güzel 7 ileri bir şanzımanla gelicek..Ancak 307 premiumda gerçekten gerek doanaım ve güvenlik paketleri gerk diyaznı gereksede işcliğiyle çok ii bir araç..
Teşekkürler hocam..Zaten belli renkler var 2006 renkleri montecristo ile kum beji eski renklerden ise metalik gri ile siyah bu arabaya çok yakışıyor..Benim montecristoyu tercih etmem hem alışılmadık ve çok hoş patlıcan moru benzeri bir renge sahip olması(diğer markalarda böyle bir renge rastlamadım) hemde iç döşemesini bej olmasından dolayı idi..Aslında koyu renk arabayı temiz tutmak çok zor her şey leke oluyor..
YENİ ASTRA sahibi olarak objektif yaklaşayım : Yeni Astra Elegance Xeon Paket :
1. Basık dizayn bence çok hoş spor araç izlenimi veriyor, uzun yolda güneş çok ilginç sizi rahatsız etmiyor
2. İç dizayn çok güzel , malzeme kalitesi tartışılmaz , Audi A3 ler ile farkı gören varmı ?
3. Mekanik aksam çok sessiz , araçtan tık gelmiyor ...
4. Elektrik aksam boktan, arızayı elektrik aksamdan veriyor, yol bilgisayarı değişti, saat ileri gidiyor, şuan sol sis yanmıyor.
5. Duruş karizma gayet iyi, trend bu yöne kayıyor gibi, araç çok kaslı ve oturaklı duruyor
6. Şehir içi 1.6 benzinli biraz hantal gibi üst devirlerde hırçınlaşıyor ama
7. 1 depo ile 570 km şehir içi oldukça iyi
8. Denemek için 90 la tam sol yapan nerdeyse tam U kavşağa girdim , ben sağ koltuğa uçtum araç zamk gibi asfalta yapıştı, yol tutuş mükemmel ...
tek sıkıntım bu elektrik aksamı bi daha ne zaman mıçacak , gerisi beni oldukça memnun ediyor,
307 tamam çok hoş olmuş ve duyduğuma göre problemleri düzeltilmiş ama eski kasa ile çok fark göremedim , para bağlarken dikkat etmek gerekir.
sen git ne alırsan al... hatta söktür pancar motor taktır...
millete tavsiye ediyonuz adamlar gidip alacak benim derdim o biraz saygı, düşünce...
quote:
Orjinalden alıntı: tonberry
YAZIK! walla yazık! Opel Astra'yi secatim diye kafa yapimiza hakaret geldi.Kardesim sanane ben belki 1.3 yazisini seviyorum anlamadigim sen benim herhangi bir performans beklentim oldugunu nerden cikardinda 70 beygiri zorlamayla 90 yaptiklarindan falan bahsediyosun.Forum iyice tartismaya dondu sacma sapan bir hale geldi. Benim Peugeot'um var aracımdan son derece memnunum ama şunuda söylerim Kİ SAYGI DUYMANIZ GEREKEN BİRŞEYDİR BU BENİM TERCİHİM YENİ ARABA ALİRSAM ASTRA ALİRİM. seviyeli olun fikrini soyleyenlere sataşmaya devam etmeyin ayıptır,bunun cehaletle alakası yok.Bu benim fikrimdir,kimseyle tartismakta niyetim deil fikrimi beyan ettim bitti,uzatmayın cocuk gbi yeter.
beyler kavga etmeyiiiin focus alın focus
kasaya arkadan baktın sanırım...
quote:
Orjinalden alıntı: tolgao2000
307 tamam çok hoş olmuş ve duyduğuma göre problemleri düzeltilmiş ama eski kasa ile çok fark göremedim , para bağlarken dikkat etmek gerekir.
quote:
YENİ ASTRA sahibi olarak objektif yaklaşayım : Yeni Astra Elegance Xeon Paket :
1. Basık dizayn bence çok hoş spor araç izlenimi veriyor, uzun yolda güneş çok ilginç sizi rahatsız etmiyor
2. İç dizayn çok güzel , malzeme kalitesi tartışılmaz , Audi A3 ler ile farkı gören varmı ?
3. Mekanik aksam çok sessiz , araçtan tık gelmiyor ...
4. Elektrik aksam boktan, arızayı elektrik aksamdan veriyor, yol bilgisayarı değişti, saat ileri gidiyor, şuan sol sis yanmıyor.
5. Duruş karizma gayet iyi, trend bu yöne kayıyor gibi, araç çok kaslı ve oturaklı duruyor
6. Şehir içi 1.6 benzinli biraz hantal gibi üst devirlerde hırçınlaşıyor ama
7. 1 depo ile 570 km şehir içi oldukça iyi
8. Denemek için 90 la tam sol yapan nerdeyse tam U kavşağa girdim , ben sağ koltuğa uçtum araç zamk gibi asfalta yapıştı, yol tutuş mükemmel ...
tek sıkıntım bu elektrik aksamı bi daha ne zaman mıçacak , gerisi beni oldukça memnun ediyor,
YA gerçekten araç özellikle siyah olanı çok kaslı çok harika duruyor hastasıyım. Ama Cosmo veya Elegance olunca ayrı güzel. Bİr de bunun arka stopları falan değiştirip GTC ye benzetmewk süper olurdu. Bunun dizelinin Elegance veya Cosmo donanımlısını getirmek gerek aslında bayii ye söyleyip...
Araç yıkama servisinde yeni 307 yi uzaktan bayağı seyrettim hem ön hem arka, ama içine bakmadım
benim hoşuma gitti, ama şimdi alacak olsam 307 almam, Astra da almam, sorunsuz TOYOTA alırım,
307 makyajlanmış bir araç 5 yıl sonrasını düşünmek lazım, Astra yep yeni dizayn ama elektrik tesisatı beni korkutuyor, eskiden toyota sahibiydim kafam rahattı, o açıdan ...
quote:
kasaya arkadan baktın sanırım...
quote:
ya sen o arabaya bindikten sonra eskimiş corolloya bir daha bakabilecek misin
Yani arabanı sattıktan sonra arabanın taklidini alacaksın...
Toyota ALman otolarının mükemmel bir taklidi
Sorunsuz olduğu doğru ama taklit...
Geçen işte OC nin 3. sezonunu izliyordum zevkle neyse Cohen lar eski 7 kasa BMW lerini değiştirmişler OC ye bu sezon Toyota sponsor olmuş Lexus almışlar. Ya ilk MErso sandım bu kadar mı taklit edilir. Ya ayıp denen bir şey var vallahi ayıp emeğe ayıp ya bu kadar pişkinlik olabilir mi Bu kadar mı taklit edilir bir şey, bu kadar mı ezik olunur Bir Türk firması olsa onu dünyaya rezil ederler taklitçi kolpacı diye. Bir de insanlar gerçeği varken Lexus a dünya para veriyorlar. Zaten adamlar utanmadan reklamlarına bile konu ediyorlar altlarında ezildikleri Alman otolarını bakınız Avensis reklamı... Sırf bu yüzden Toyota alınmaz....
kim kimin taklidi toyoya opel'in mi en büyük otomobil üreticisi sidikli alman tofaşını kopyalayacak haaa unutmaki toyota her modeline kendi motorunu takiyor. opel ise fiatın motorunu arabadan ne kadar anladığın belli
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
ya sen o arabaya bindikten sonra eskimiş corolloya bir daha bakabilecek misin
Yani arabanı sattıktan sonra arabanın taklidini alacaksın...
Toyota ALman otolarının mükemmel bir taklidi
Sorunsuz olduğu doğru ama taklit...
Geçen işte OC nin 3. sezonunu izliyordum zevkle neyse Cohen lar eski 7 kasa BMW lerini değiştirmişler OC ye bu sezon Toyota sponsor olmuş Lexus almışlar. Ya ilk MErso sandım bu kadar mı taklit edilir. Ya ayıp denen bir şey var vallahi ayıp emeğe ayıp ya bu kadar pişkinlik olabilir mi Bu kadar mı taklit edilir bir şey, bu kadar mı ezik olunur Bir Türk firması olsa onu dünyaya rezil ederler taklitçi kolpacı diye. Bir de insanlar gerçeği varken Lexus a dünya para veriyorlar. Zaten adamlar utanmadan reklamlarına bile konu ediyorlar altlarında ezildikleri Alman otolarını bakınız Avensis reklamı... Sırf bu yüzden Toyota alınmaz....
ya sen kimsin yaşın kaç çoluk çocuk
O motor Opelle Fiat ın ortak kurdukları Powertrain firması tarafından geliştirilen bir motor. cahilliğini böyle gösterir rezil olursun işte Opel i bana mı öğreteceksin.
Benim yazdığım mesajlara cevap yazma ben senin mesajlarını takip ediyorum kale bile almıyorum benden alıntı yapma o yüzden birilerine cevap yazacaksan önce öğren öyle gel ...
Ya bu forumun seviyesi iyice düştü
şimdi TOYOTA cılarda girecek işin içine iyice kızışacak :)
arkadaşlar , kırmadan tartışmaya devam edelim lütfen.
ben yıllarca Toyota kullandım , bi maceraya girdim model değiştirdim, keşke Toyota da kalaydım kasası eskise bile Toyota Toyotadır, sevisin adresini bilmezdim ya,
Toyota da yalnız kıl olduğum bi nokta iç dizayn sıfır malesef benim gözümde şu son kasalarda biraz düzelttiler ama çok aşama kaydetmeleri gerekir.
1-2 seneye satacam Astrayı, yenisi çıkacak Toyota dan bide dizel tercihim olacak bu sefer.