Ağzını düzelt burada adamı küfürbaz yapma. 38 milyarlık meganı kim yazdı oraya. Kendi yazdığını bilmiyon. Sana buradan iki arabamında plakasını verirdim ama teşhir olmak istemiyorum. 2004 model vectra 1,6 16v elegance SR Gümüş gri. Trafiğe çıkış tarihi 30/10/2003. Opaz-İzmir çıkışlı. Sana içindeyken fotosunu da gönderirim. Zaten ete erişebilsen passat fsiye binerdin. O arabayı zamanında ağzınız açık izlerken parayı bastım aldım. Sor sen ben sana cevaplıyım en ufak özelliklerini. Follow me var koçum. Arabadan inerken selektör kolunu çekiyosun öndeki xenon far ve arkadaki geri vites lambaları 1dkya yakın sürekli yanıyor. Aynı özellik 307imde de var. Gidersin bi opel bayiine sorarsın. Bu özellikleri özellik diye yazmıyor artık opel. Çünkü biçok şey standart olmuş. Bak sana daha ne özellikler söyliyim. Uzaktan kumandayla aynaları açıp kapıyabiliyorsun. Ayna ayar tuşu sağ ayna modunda iken geri vitese taktığında sağ ayna kendiliğinden arka lastiği gösterecek şekilde aşağıya hareket ediyor. (ben kendim farkettim bigün)Viraja hızlı girdiğin zaman birkaç tekerlekten frenleme hissine varıyosun(zaten en çok bu hoşuma gidiyor. Senin gibi kendi arabasını bişey zannedip arkamdan yetişmeye çalışanlar virajlarda tam bir bozguna uğruyor:) ESPsizlere sözüm) İstersen mm mm sana arabanın iç detaylarını anlatayım. Biçok özellik o bindiğin comfortlineda yok zaten. Ben arabayı alırken boraya astraya civic veya corollaya falan bakmadım. Bakdığım arabalar passat 2,0(ozaman eski kasaydı), audi A4 1,6 ve toyota avensis! Hepsinin fiyatıda ozamalar 44 ile 52 milyar arası geziyordu. Ben vectrayı seçtim çünkü hiçbiri bu düzeyde özellik ve konforu vermiyordu. Tek pişmanlığım Audi A4ün ikinci eli kaybettirmiyor. A4de 3 ay sıra beklemek zor geldi.Sen şimdi audi A4 1,6ya da laf atarsın. Nasıl olsa Jetta var süper herşey var ne gerek var fazla para vermeye. Bende akraba için diyodum 98000 euroya niye BMW 530 aldı diye 520 yeterlidir diyodum. Bigün binince anladım. Sende anlarsın bigün
quote:
Orjinalden alıntı: accord
quote:
Orjinalden alıntı: hakkinenk
Bana karşılaştırtma özellikleri. Jetta ne ki ya vectradan özellikleri fazla diyosun. Jettanın tek artısı var daha küçük :)
İki milyarlık fark nerde ben göremedim. İkisininde 1,6 sı ve full'u
quote:
Orjinalden alıntı: accord
arkadaşlar siz dalgamı geçiyosunuz tamam vectra daha pahalı olabilir ama pahalı olması daha iyi olduğunu göstermiyo arada 2milyar gibi bi fark var jettanın özellikleri daha fazla hatta.bence her türlü jetta
bak görüyosun deme sen biraz safsın galibağ 50milyar vectra demişsin 42milyar jetta senin bence arabalarla alakan yok.vectra eleganceda camların tamamını kaplayan krom cam çerçevesi yok düz var oda güzel durmuyo zaten jettada olan bmwdekilerden anlıyorsun komple camı sarıyo..vectra elegancede eve geliş evden çıkış fonksiyonuda yok bide vectram var diyosun.yok bence sende vectra falan.hpleride zaten süs diye 110 115diye yapıyolar deme biz 115fsi almak için 2milyar daha verdik boşamı verdik.ewet jettanın arkası başka modelden önü başka modelden alınmış ama yeni bi stil yaratılmış sen anlıyomıyosun işte.bence çok süper olmuş.ama sende zevk denen bişey yok.bu arabaları ben alt sınıf veya orta sınıf diye ayırmam.söle ne fark var aralarında birisi alt sınıfmış birisi orta ne fark var söle tamam dicem.
quote:
Orjinalden alıntı: hakkinenk
Ağzını düzelt burada adamı küfürbaz yapma. 38 milyarlık meganı kim yazdı oraya. Kendi yazdığını bilmiyon. Sana buradan iki arabamında plakasını verirdim ama teşhir olmak istemiyorum. 2004 model vectra 1,6 16v elegance SR Gümüş gri. Trafiğe çıkış tarihi 30/10/2003. Opaz-İzmir çıkışlı. Sana içindeyken fotosunu da gönderirim. Zaten ete erişebilsen passat fsiye binerdin. O arabayı zamanında ağzınız açık izlerken parayı bastım aldım. Sor sen ben sana cevaplıyım en ufak özelliklerini. Follow me var koçum. Arabadan inerken selektör kolunu çekiyosun öndeki xenon far ve arkadaki geri vites lambaları 1dkya yakın sürekli yanıyor. Aynı özellik 307imde de var. Gidersin bi opel bayiine sorarsın. Bu özellikleri özellik diye yazmıyor artık opel. Çünkü biçok şey standart olmuş. Bak sana daha ne özellikler söyliyim. Uzaktan kumandayla aynaları açıp kapıyabiliyorsun. Ayna ayar tuşu sağ ayna modunda iken geri vitese taktığında sağ ayna kendiliğinden arka lastiği gösterecek şekilde aşağıya hareket ediyor. (ben kendim farkettim bigün)Viraja hızlı girdiğin zaman birkaç tekerlekten frenleme hissine varıyosun(zaten en çok bu hoşuma gidiyor. Senin gibi kendi arabasını bişey zannedip arkamdan yetişmeye çalışanlar virajlarda tam bir bozguna uğruyor:) ESPsizlere sözüm) İstersen mm mm sana arabanın iç detaylarını anlatayım. Biçok özellik o bindiğin comfortlineda yok zaten. Ben arabayı alırken boraya astraya civic veya corollaya falan bakmadım. Bakdığım arabalar passat 2,0(ozaman eski kasaydı), audi A4 1,6 ve toyota avensis! Hepsinin fiyatıda ozamalar 44 ile 52 milyar arası geziyordu. Ben vectrayı seçtim çünkü hiçbiri bu düzeyde özellik ve konforu vermiyordu. Tek pişmanlığım Audi A4ün ikinci eli kaybettirmiyor. A4de 3 ay sıra beklemek zor geldi.Sen şimdi audi A4 1,6ya da laf atarsın. Nasıl olsa Jetta var süper herşey var ne gerek var fazla para vermeye. Bende akraba için diyodum 98000 euroya niye BMW 530 aldı diye 520 yeterlidir diyodum. Bigün binince anladım. Sende anlarsın bigün
sen iyi takip etmiyosun ben jettayla karşılaştırıyodum meganeı ölesine yazdım senin dediğin özellikler kaç paralık arabada var gör diye yazdım.sen ne diyon be babamda kia sportage abimde bmw 3.18Cİ cabriolet var yani senin gibi vectrayla sürünmüyoz çok şükür.bende çok araştırma yaparak aldım jettayı ben gittim bide jettanın orjinal servisinde 5000ytlelik aksesuar taktırdım(dış modifiye,jettanın orjinal passatta yok)audi a4de gelince bence müthiş araba zaten 1.8T arkadaşımda var ben niye kötü diyimki a4e fıstık gibi araba. o saydığın marka arabalara bende hiç bakmadım ciddi söylüyorum vectra comfort passat comforline bide jettaya baktım sonra jettaya yeni aksesuar getirmişler yurtdışından izmir gönene vitrine koymuşlar jettaya takıp aksesuarları çok hoşuma gitti jettayı aldım takdırdım hemen aksesuarları.bmwye gelincede öle bişey hayatta söylemem senin dediğin çok farklı şeyler passatla jettanın motoru aynı . bmw 5.30la 5.20nin arasında çok fark var.bana 1.6motor yetiyo.daha üniversitede okuduğum için jetta aldı şimdilik babam bana.2001yılında 2001 model renault laguna rxt 2.0 140hp vardı bizde çok güzeldi ve çok hızlı kaçıyodu.senin gibi arabasını bişey zannedip virajlarda tam bir bozguna uğruyor demişsin.sen belli hiç jettaya binmemişsin o kesin zaten.virajlarda jettada çok iyi gidiyo.ayrıca şunuda hatırlatıyım vectrada 105hp var jettada 115 boru değil yani.
bence jetta golfle satın karışımı olan çok kişiliksizbir araç.hiç bir çekiciliği yok.vectranın en azından şeklinden gelen bi karizması var.bi ağırlığı var önceden gelen.daha büyük ve daha geniş jettadan.tercihim benim vectra olurdu.ancak bunlarında şu kapı dilinde titreme hastalığı var.yolda giderken inssan sinir oluyor.tıkır tıkır...
quote:
Orjinalden alıntı: yavuzhz
bence jetta golfle satın karışımı olan çok kişiliksizbir araç.hiç bir çekiciliği yok.vectranın en azından şeklinden gelen bi karizması var.bi ağırlığı var önceden gelen.daha büyük ve daha geniş jettadan.tercihim benim vectra olurdu.ancak bunlarında şu kapı dilinde titreme hastalığı var.yolda giderken inssan sinir oluyor.tıkır tıkır...
arkadaşım sen niye anlamıyosun jetta daha geniş diyom gitmiş hala vectra geniş diyo git bak jettayada vectrayada bişey biliyozda konuşuyoz deme.
gider vectra alırım sonuçta bir üst segmentin arabası jetta meksikada üretilen d.nd.i.k bir araç bu benim kendi görüşüm ama vectra ile passat derseniz tabiki passat derim
Jetta ile vectra bence ayrı sınıf kıyaslanmaz, ama ben 2 ay once araba alirkenki incelemelerimden bahsedeyim. Son 2 secenegim jetta ve mazda3 kalmisti. Mazda3 dynamic 35milyar, Jetta comfortline fsi 39 milyardi (dolar yukselmeden once pazarlikli fiyatlar) Aradaki 4 milyar cok problem degildi, oturdum iki arabanin da arti eksilerini yazdim.
Jetta'da en büyük eksiklik en üst donanımda bile ESP'nin opsiyonel bile olmayışı idi. Yine tek cd calar vardi. Sunroof 2 milyardi. Kasa kişiliksizdi
Jettanin artilari Yagmur ve far sensoru, kararan dikiz aynası ve hız sabitliyici idi. Bir de klima çift taraflı idi.
Bu arada ayrıca belirteyim Jetta Midline'ı 35.500e birakmislardi, ama güya orta donanımda olan bu arabada hic birsey yoktu. Sis farı, kol dayama, alimunyum jant falan yok 35.500 veriyosun bombos araba aliyosun.
Mazda3'un (ki bence bu sınıfta en iyi secim) Eksisi, far ve yagmur sensoru, hiz sabitleyici idi. Bunun yanında sunroof, ESP, 6lı cd changer falan standartı, fiyatı da donanımına gore cok iyiydi.
Bir de vw'nin alman markası olmasına karşın, jettayı meksikada üretip, almanyada satmaması da çok garip ve dusundurucu bir durum.
quote:
Orjinalden alıntı: picotronics
Jetta ile vectra bence ayrı sınıf kıyaslanmaz, ama ben 2 ay once araba alirkenki incelemelerimden bahsedeyim. Son 2 secenegim jetta ve mazda3 kalmisti. Mazda3 dynamic 35milyar, Jetta comfortline fsi 39 milyardi (dolar yukselmeden once pazarlikli fiyatlar) Aradaki 4 milyar cok problem degildi, oturdum iki arabanin da arti eksilerini yazdim.
Jetta'da en büyük eksiklik en üst donanımda bile ESP'nin opsiyonel bile olmayışı idi. Yine tek cd calar vardi. Sunroof 2 milyardi. Kasa kişiliksizdi
Jettanin artilari Yagmur ve far sensoru, kararan dikiz aynası ve hız sabitliyici idi. Bir de klima çift taraflı idi.
Bu arada ayrıca belirteyim Jetta Midline'ı 35.500e birakmislardi, ama güya orta donanımda olan bu arabada hic birsey yoktu. Sis farı, kol dayama, alimunyum jant falan yok 35.500 veriyosun bombos araba aliyosun.
Mazda3'un (ki bence bu sınıfta en iyi secim) Eksisi, far ve yagmur sensoru, hiz sabitleyici idi. Bunun yanında sunroof, ESP, 6lı cd changer falan standartı, fiyatı da donanımına gore cok iyiydi.
Bir de vw'nin alman markası olmasına karşın, jettayı meksikada üretip, almanyada satmaması da çok garip ve dusundurucu bir durum.
illa kötümü konuşıyım kasa kişiliksizmiş mazda 3ü kimse arabadan saymıyo tabi sen bilmessin.jettadan daha küçük mazda3,sunroof istiyosan verceksin 2milyarı,jetta tip olarakta özellik olarakta(comfotline)mükemmel bi araç ama sen hiç binmediğin için ve belkide hayatında resimden başka jetta görmediğin için böyle konuşuyosun
quote:
Orjinalden alıntı: picotronics
Almanya da satmıyor da ne demek?Jettayı ne kadar yakından tanıdığınız belli acaba bir kere olsun aracın içinde oturmuşluğunuz var mı?Dışarıdan atıp tutmak kolay.Mazda 3 güzelde o yüzden çok tutuluyor heralde Buyrun bu da Almanya sitesi satmadığı aracı koymuşlar hayret değil mi :) Bilip bilmeden konuşmayın insan bildiği şeyler üzerine yorum yapmalı. Link :http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/vwcms/master_public/virtualmaster/de3/modelle/jetta.html
bakmakla iş olmuyor arkadaşım.bi kere vectranın sırf bagaj hacmi yeter.her iki arabayada baktım ve inceledim.ters bir üslup kullanmazsan sevinirim .burda herkes birbirine saygılı.selamlar
green dayu arkadaşım hayırlı olsun güzel bi seçim yapmışsın. Almışken comfortline alsaydın daha iyi olmazmıydı tabi para işi ama 41 i veren 46 yı da verirdi. Sonuçta bir kere alcaksın arabayı.. Ama neyse trendline da hoş Sadece bir kaç donanımın olmaz o da olmayı versin cnm nolcak.. hayırlı olsun tekrar güle güle kullan.
Malesef tahrik edici konuşuyor Accord arkadaşımız. Muhteşem Jettasına binsin dursun. Accord'a: Vectrayı da passatı da beğenmiyebilirsin. Orta yaş arabası gibi görebilirsin. Ama kalkıpta kendi arabanı ön plana çıkarabilmek için bir-iki gömlek üstün bu araçları kendi arabanla genel olarak karşılaştıramazsın.Ancak yakıtını, performansını veya kullanışlılığını karşılaştırabilirsin. Bir elin beş parmağı bir olmadığı gibi senin arabandan bu araçların birçok artısı var ki millet fazla para verip alıyor.
Sen bunlarla uğraş
Astra, mazda 323, honda civic, corolla, megane,
quote:
Orjinalden alıntı: yavuzhz
bakmakla iş olmuyor arkadaşım.bi kere vectranın sırf bagaj hacmi yeter.her iki arabayada baktım ve inceledim.ters bir üslup kullanmazsan sevinirim .burda herkes birbirine saygılı.selamlar
Vallaha arkadaşlar üst sınıf alt sınıf bilmem, ikisinide kullandım, ikisi ile en az 150 km yol yaptım, sanki Jetta Vectradan daha üst sınıf bir arabaymış geldi bana. Kalite, estetik, teknoloji, tasarım, donanım, performans kat ve kat daha iyi. bence Jetta al derim. zaten şu araba üst sınıf, bu araba alt sınıf mantığı ile araba almak yanılgı olur, hangisi hoşuna giderse onu al. Fakat dediğim gibi Jetta yanında Vectra sönük kalıyor.
vectranın şu ankı ön far ve ızgara tasarımı bile çok çekici duruyor.ancak az daha farklı olabilecek insanların yapabileceği bi tercih olur.ayrıca tüm vectralarda optik falar mevcut.bu bile marka hastalığı olmayan insanların vectrayı seçmesinde tercih sebebi olur.ayrıca vw arabalarının kalitesini sürekli düşürüyor.hala bu takıntısından kurtulamamış arkadaşlar var.objektiflik açısından vectralarda şu kapı dili problemi de ortadan kesinlikle kaldırılmalı.
1.6 alacaksan jetta al vectradan birazdaha hafif olmasi avantaslı tabi fsi alıyosan
Jetta o sınıfta en kisiliksiz kasaya sahip araba. Onu golf arkası passat, herhangi bir tasarım bile yok. Passatte bile olmayan 520lt gibi gereksiz büyük bir bagaj var. Midline olan orta donanımı bombos, comfortline olan full modelinde ise ne cd changer var ne de ESP. Mazda'yı ise piyasayı bilen, arabadan anlayan ve arastiran insanlar aliyor. Hala 92-93 model 3.23ler canavar gibi piyasda geziyor. Mazda ayrıca dünyada yılın en az sorun çıkaran markası seçilmiş. VW ise sürekli sık sık servise gitmeni gerektirecek bir marka. (1 yıla kalmadan ne demek istediğimi anlarsın)
35 milyara mazda3 alabildiysem, jettaya da binebilirim herhalde de mi Burda beyninizi aldırmış gibi konuşmayın, adam gibi efendi olun. Daha ehliyeti olmayan, babasının arabasında arka koltukta oturanlar gelmis burda kendisini adam sanıyor, laf söyluyor. (Accord ve onboardx lafim ozellikle size)
Arkadaşım benim arabam 1 yıl oldu ölye dediğin gibi servise uğramadım ikincisi araba benim, yani ben kullanıyorum senin dediğin gibi arka koltukta gezmiyorum yine atıp tutmuşsun anlıyacağın arabadan alyan ne alacağını bilir zaten tasalanma
Ara modellerle bi yere varılmaz..Jettanın akibeti de bora gibi olacaktır..Belli sınıfa ait olamayıp biraz ondan biraz bundan denen arabalarla oturmuş arabaları karşılaştırmak gereksiz bir iş...
kısa ve öz bir yorum
quote:
Orjinalden alıntı: troy mcclure
Ara modellerle bi yere varılmaz..Jettanın akibeti de bora gibi olacaktır..Belli sınıfa ait olamayıp biraz ondan biraz bundan denen arabalarla oturmuş arabaları karşılaştırmak gereksiz bir iş...
merak ettim acaba ne alındır.. çok karşıt yorum olmuş jetta için ama o bir wv ve gerçi öbürüde bir opel ama .. ne bilim sanki jetta daha kalite gibi gelir bana hep.. opel vectra sanki gerekszi pahalıymış gibi geliyor bana .. ben olsam pek düşünmeden jetta alırdım ..
Jetta gercekten bence tasarim ozurlu bir araba. Yolda uzaktan arkadan goruyorsun anlayamıyosun passat mı jetta mı. Aynadan bakıyorsun arkadan geliyor, golf mu jetta mı yine anlayamıyorsun.
Orta sınıf sedan pazarına satış yapabilmek için, passatın arkasını al, golfun onunu al golfun icinin aynısını al araba diye sur piyasaya.
Bunun yanında kalite olarak golften ucuza uretmek icin git meksikada uret. Hem de satınca yuksek servis bedelini bindir sattıktan sonra.
Millet de gitsin VW diye elindeki avcundakini versin. VW degil sanki MErcedes BMW alıyorsunuz...