Şimdi Ara

YENİ OPEL VECTRA MI JETTA MI ALAYIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
141
Cevap
0
Favori
16.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • opel vectra almayı düşünüyorum 1.6 essentia sizce nasıl bir araba yakıt performans v.b
    acıdan bide jetta midline 1.6 kararsızım opel cok ağır bi araba deniyor ama sizce nasıl?

• Eğer fsı jetta alacaksanız vectradan daha seri olur.Ama 102 lik jettanın vectradan farkı olacağını sanmıyorum.Vectra üst sınıf bir araç jettaya göre.Ve süspansiyonlar biraz sert.Yakıt konusuna gelince şehir içi 9.5 garanti üstü sizin kullanımınıza kalmış. Jetta daha güncel bir model.Karar size kalmış seçim bence çok zor.Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 22 Mayıs 2006; 15:39:37 >
  • farklı sınıflar. jetta compact sınıf vectra orta sınıf. vectrayla passat karşılaştırılabilir. passat şuan kampanyada 41 milyar. passat daha iyi.

jettayla da astra karşılaştırılabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: _greenday_

opel vectra almayı düşünüyorum 1.6 essentia sizce nasıl bir araba yakıt performans v.b
    acıdan bide jetta midline 1.6 kararsızım opel cok ağır bi araba deniyor ama sizce nasıl?
  • slm ben aranıza yeni katıldım..bir bmw manyağıyım

sizin tercihinizi değerlendiricem.. bizde vectra 2006 eleganc var... jetta dan bence çok ama çok iyi.. heryönden..
  • tabii vectra daha üst sınıf ama bana nedense jetta almak daha mantıklıymış gibi geliyor.
  • tartışmasız vectra
  • vw jetta almanı tavsiye ederim sürüş dinamiği performansı yol tutuşu kalitesi süper sonuçta vectra alacaksın üst sınıf araba ama 1.6 motor hiç bi işe yaramaz birinci ve ikinci vitesi ölü klimayı açınca bayılıyor onun için bence hiç gerek yok zaten opel almanların tofaşı gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla mı Megane mi?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabii ki jetta..Yani iki arasındaki seçimim bu..Yoksa tartışmasız yeni honda civic sedan..hem daha ucuz hem çok daha özellikli hem de çok kaliteli ve sorunsuz..

Opel ise hiç düşünme..Kullanan tanıdığım vardı..3-5 aylık 2 .el yeni kasalardan (2005)vectra buldu..bayaa da uygun bir fiyatla..Çok sevindi aldığına..1 sene olmadı bayaa bir zararına sattı.En önemli şikayeti aşırı yakıt tüketimiydi..Bunun yanında opeller hep sorunlu araçlar olmuştur.Mesela sikayetvar coma gir bak.Opel orada 1. liği kimselere kaptırmaz..O kadar çok satmasına ragmen honda ve toyotada ise şikayetler çok azdır.

Yani illa o iki arabadan birini alacak isen jettayı al.ama ben sana yeni honda sedanı tavsiye ederim..Git bak incele farkı gör..
  • ben olsam subaru ımpreza alırım araba yı kımse durduramıyo benzın sarfiyatı ise normal bence subaru al
  • bence de yani tartışmasız vectra..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucalı_hüso

slm ben aranıza yeni katıldım..bir bmw manyağıyım

sizin tercihinizi değerlendiricem.. bizde vectra 2006 eleganc var... jetta dan bence çok ama çok iyi.. heryönden..

senin o bahsettiğin elegance model 2006 vectranın test sürüşünü aldım
    3 gün kullandım. o zamanlar araç 47.000 YTL idi.
    vectranın rakibi passat tır ve onun fiyatı da 49.000 ytl idi.
    aldığım elegance model de park sensörü , sunroof yoktu, kararan dikiz aynası yoktu, yağmur sensörü yoktu.
    Ayrıca 5 ileri vites vardı.

oysa passatta bunların hepsi vardı ve 6 ileri vites sunulmuştu....

test srüşünden 10 gün sonra benimle anket yaptılar, aracın fiyatının 38.000 ytl den 1 kuruş fazla etmeyeceğini söyledim...
    bu dediklerimi onlara da anlatınca yein modellere opsiyon eklemişler, bu bahsettiğim opsiyonların olmadığı modelde de fiyat indirimine gittiler.

tabii passatı da test etme imkanı bulunca opel & VW için artık kıyaslama bile yapmamaya başladım.
    zaten Almanya da bu soruyu sorarsanız sizi döverler... (abim orda ve ben ona bu soruyu sordum.... bana bu cevabı verdi)

• ya arkadaşlar vectrayı kullanmadan nasıl böyle kulaktan duyma sözleri burada söylersiniz. Araba gayet az yakıyor. 2,5 yaşında hiçbir sorunu da yok. Yol tutuşu süper ve konforlu.. Ben 60000kmdir kullanıyorum kulaktan duyma değil! Passatı veya vectrayı seçmek zevk meselesi. Yok almanyada köylü arabasıymışmış saçma sapan çocukça sözler bunlar.
    Ben çok memnunum. Jettanın sınıfı ayrı ve bence tipsiz ama muhakkak iyi arabadır. Bence passat 1,6 ile vectra arasında tercih yap.
  • bence de passat ile vectra arasında tercih yapmalısın.
    Benim terciğim %99 passat olurdu.Kendimi bildim bileli hastayım şu passatlara.Hele yeni çıkanının tipi muhteşem.Hız dersen
  • VECTRA SORUN CIKARMAYA MEYİLLİ YENİ JETTALAR İSE SARSINTI HALİNDE(BOZUK YOLLARDA) SES YAPIYOR.
    AYRICA BENCE SINIF OLARAK YAPILAN KARSILASTIRMALAR SACMA CUNKU DİER MODELLERİN ORTA SINIFLARI JETTA KADAR KALİTEYE SAHİP PASSATLA ASIK ATAMAZLAR. MONDEONUN İŞÇİLİĞİ ANCAK BORA İLE KIYASLANABİLİR O DA MALUBİYET İLE SONUCLANACAK BİR KARSILASTIRMA OLUR MONDEO VEYA OPEL VECTRA VEYA HONDA ACCORD VEYA TOYOTA AVENSİS İÇİN. YENİ PASSAT VE JETTA İSE ESKİ MODELLER KADAR BASARILI DEĞİL.
  • nası jetta diyosunuz anlamıyorum yaaa bu insanları anlamak çk zor vw ne çıkarsa alıyolar.
    polo mu vectra mı diye bi topic açsam yine vw der bunlar.
    sen bunlara bakma kardeşim üst sınıf arabanın tadı başkadır.
    vectra ile passat karşılaştırılabilecek arabalar
  • ya aslında passat da iyi kararsızım ama passat 102 alabiliyorum en fazla...yani passat da olabilir aslında
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakkinenk

ya arkadaşlar vectrayı kullanmadan nasıl böyle kulaktan duyma sözleri burada söylersiniz. Araba gayet az yakıyor. 2,5 yaşında hiçbir sorunu da yok. Yol tutuşu süper ve konforlu.. Ben 60000kmdir kullanıyorum kulaktan duyma değil! Passatı veya vectrayı seçmek zevk meselesi. Yok almanyada köylü arabasıymışmış saçma sapan çocukça sözler bunlar.
    Ben çok memnunum. Jettanın sınıfı ayrı ve bence tipsiz ama muhakkak iyi arabadır. Bence passat 1,6 ile vectra arasında tercih yap.

Yerim ben bu lahını
    ben geçen sene haziran ayında aldım arabayı,
    3 günde 260 km yaptım ve 60 YTL lik benzin aldım... hesapla bakalım az mı yakıyor çok mu????
    geçen sene benzin fiyatları 2.48 - 2.55 ytl arasındaydı ve araç 230 ykr yakıyordu.
    şimdi ise 2.83 oldu benzin. sen bu rakkamla bi daha hesapla bakalım kaç paraya gelicek.

ayrıca ikisini de kullanıp test eden biri olarak söylüyorum, kulaktan dolma değil....
    passat hem daha kaliteli, hem daha donanımlı, hem daha ekonomik (6 vites avantajı var), hem de daha güvenli.
    sen iki arabayı da inelemeden sallamışsın...

gerçi zevk meselesi, dediğin doğru ama VW mi Opel mi diye soran birine bu kadar bariz cevaplar verilmesin o zaman.

saçma sapan , çocukça sözlere gelince,,, almanya da tanıdıkların varsa onlara sor bakalım.
    ikisi de alman arabası, sence almanlar hangisini tercih ediyor sanıyorsun????

• quote:

Orjinalden alıntı: daywaker82

VECTRA SORUN CIKARMAYA MEYİLLİ YENİ JETTALAR İSE SARSINTI HALİNDE(BOZUK YOLLARDA) SES YAPIYOR.
    AYRICA BENCE SINIF OLARAK YAPILAN KARSILASTIRMALAR SACMA CUNKU DİER MODELLERİN ORTA SINIFLARI JETTA KADAR KALİTEYE SAHİP PASSATLA ASIK ATAMAZLAR. MONDEONUN İŞÇİLİĞİ ANCAK BORA İLE KIYASLANABİLİR O DA MALUBİYET İLE SONUCLANACAK BİR KARSILASTIRMA OLUR MONDEO VEYA OPEL VECTRA VEYA HONDA ACCORD VEYA TOYOTA AVENSİS İÇİN. YENİ PASSAT VE JETTA İSE ESKİ MODELLER KADAR BASARILI DEĞİL.

Ya sen mondeo ile boraya bindinmi merak ediyorum.Bora ile nasıl mondeonun kalitesi eşdeğer oluyor.2 sene bora kullandık mondeoyu ise bi kaç kere gidip inceledim.Tamam vw kaliteli ama böyle birşeyin olması mümkün değil.Sonuçta mondeo üst sınıf bir araç.Sallamayalım lütfen

• vectra daha güzel..
  • yarım depo benzin koyup ta arabanın yakışı hesaplanır mı ya?

depoyu fullersin. sayacı sıfırlarsın. sonra bitirirsin. yine fullersin. sayaca bakarsın. mesela sayaçta 600 km mi diyor. 50 lt benzin mi aldın. demekki senin araban 50 lt benzinle 600 km gidiyor.

örnekte:
    50*100/600=8.33 çıkar (doğru orantıdan).

böyle yarım depo koy çeyrek depo koy ha kırmızıya geldi. öyle olmaz. yanıltır adamı.
    ayırca kilometrede şukadar tl yakıyor filan gibi bakmam ben hiçbir zaman. 100 km de kaç litre yakıyor öyle bakarım. benzinin fiyatı değişkendir çünkü.

quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

3 günde 260 km yaptım ve 60 YTL lik benzin aldım... hesapla bakalım az mı yakıyor çok mu????

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.