2-jettalar meksikada üretiliyor. boraların kalitesi jettadan yüksek yine hatalısın ancak bora ile karşılaştırılabilir derken.
3-avensisi bile bora kalitesinde göremiyorsan sana birşey diyebilirim "tam bir fanatiksin". mantık kuralları filan işlemez bir fanatiğe.
quote:
Orjinalden alıntı: daywaker82
VECTRA SORUN CIKARMAYA MEYİLLİ YENİ JETTALAR İSE SARSINTI HALİNDE(BOZUK YOLLARDA) SES YAPIYOR. AYRICA BENCE SINIF OLARAK YAPILAN KARSILASTIRMALAR SACMA CUNKU DİER MODELLERİN ORTA SINIFLARI JETTA KADAR KALİTEYE SAHİP PASSATLA ASIK ATAMAZLAR. MONDEONUN İŞÇİLİĞİ ANCAK BORA İLE KIYASLANABİLİR O DA MALUBİYET İLE SONUCLANACAK BİR KARSILASTIRMA OLUR MONDEO VEYA OPEL VECTRA VEYA HONDA ACCORD VEYA TOYOTA AVENSİS İÇİN. YENİ PASSAT VE JETTA İSE ESKİ MODELLER KADAR BASARILI DEĞİL.
ağır araba tabii ki. 1600 kg. jettayla karşılaştırılamaz bile. ben olsam vectraya binerim. ağır mağır. arada büyük bir fark var. vectra yerine avensis 1.6 düşünebilirsin. o kadar ağır değil o.
quote:
Orjinalden alıntı: _greenday_
opel vectra almayı düşünüyorum 1.6 essentia sizce nasıl bir araba yakıt performans v.b acıdan bide jetta midline 1.6 kararsızım opel cok ağır bi araba deniyor ama sizce nasıl?
quote:
Orjinalden alıntı: metinemre
2-jettalar meksikada üretiliyor. boraların kalitesi jettadan yüksek yine hatalısın ancak bora ile karşılaştırılabilir derken.
Jettanın meksikada üretilmesinin bi dezavantajı olamaz.Nerde üretilirse üretilsin o da bir alman şaheseri
jettadan vazgectim cünkü araba tipi bende polo clasic var ona cok benziyo arkası falan passat yada vectra passat olursa 102 bg trendline vectra olursa 105 bg comfort ikisinden biri ama hala kararsızım.. (avensis olmaz)..
Subaru İmpreza 2.0 R 40.000 ytl 'ye çok iyi bir seçenek
quote:
Orjinalden alıntı: Karşıyakalı®
ben olsam subaru ımpreza alırım araba yı kımse durduramıyo benzın sarfiyatı ise normal bence subaru al
VAZGEÇMİŞSİN SANA ŞUNU DİYİM TABİKİ AYNI SINIF ARAÇLARI DEGİLLER AMA JETTANINDA VECTRANINDA BİRBİRLERİNE KARSI BAZI ÜSTÜNLÜKLERİ VAR OPEL DAHA AGIR DURUYOR 1,6 MOTORDA PERFORMANS BİRAZ DÜŞÜK KALIYORJETTA SEHİR İÇİ DAHA PRATİK YAKIT TÜKEWTİMİNDE BİRAZ DAHA CİMRİ BEN OPELİ TAVSİYE EDERİM ŞU AN 2004 MODEL 1,6 COMFORT VAR GAYET MEMNUUNUM ÇOK ÇOK HIZLI KULLANMAM HIZLA ARAM OLMAZ DİYOSAN TATMİN EDER SENİ DONANIM OLARAK EN DÜŞÜGÜÜ TERCİH ETMİŞSİN O SANA KALMIŞ BİRSEY
quote:
jettadan vazgectim cünkü araba tipi bende polo clasic var ona cok benziyo arkası falan passat yada vectra passat olursa 102 bg trendline vectra olursa 105 bg comfort ikisinden biri ama hala kararsızım.. (avensis olmaz)..
quote:
yarım depo benzin koyup ta arabanın yakışı hesaplanır mı ya?
depoyu fullersin. sayacı sıfırlarsın. sonra bitirirsin. yine fullersin. sayaca bakarsın. mesela sayaçta 600 km mi diyor. 50 lt benzin mi aldın. demekki senin araban 50 lt benzinle 600 km gidiyor.
örnekte: 50*100/600=8.33 çıkar (doğru orantıdan).
böyle yarım depo koy çeyrek depo koy ha kırmızıya geldi. öyle olmaz. yanıltır adamı. ayırca kilometrede şukadar tl yakıyor filan gibi bakmam ben hiçbir zaman. 100 km de kaç litre yakıyor öyle bakarım. benzinin fiyatı değişkendir çünkü.
sen ne kadar zekisin böyle... allah senin gibi zeki insanları başımızdan eksik etmesin. bu konuları bilmiyorsun bari sus. test sürüşünde depo full olarak veriliyor, ben de geri teslim ederken fulleyip veriyorum mecburen. takriben 23-25 lt kadar almıştı (öyle hatırlıyorum, ama 60 ytl aldığıma eminim) biz de böyle hesapladık zaten....
arkadaşım vectra mı avensis mi diye çok düşündü. en sonunda vectra aldı. ama gerçekten çok pişman. araba güzel de şikayeti ağırlığı. gerçektende dergide testini okumuştum orta sınıf 1.6 lar içinde en ağırı vectra idi. 1. alfa 156, 2. de avensis ti (atiklikte).
quote:
Arkadaşım sen kendin diyosun onu test ettim bunu test ettim diye.. kendin ele veriyosun test için bindiğin arabaların üstüne senin gibi bin kişinin test için bindiğini. O arabanın yakıt testinden veya kullanımından hayır mı gelir. Ben sana kullanıcıyım diyorum dostum. 2,5 senedir kullanıyorum son kasayı.Arabanın bakımlarını aksatmazsan, senin gibi herkesi direksiyona oturtmazsan, ayağına da hakimsen az yakar. Bundan önceki aracımda 98 vectraydı. Passatta eminim az yakıyodur ama kalkıpta 200-250 km huyunu suyunu bilmediğin arabayı kullandın diye değerledirme yapma. Aracı olan konuşsun!
Vectranın Performansı konusunda şüphesi olanı da 1,6lar içinde uzun yolda (0-100 hızlanma hariç) beklerim. Bilmeden konuşanlar aracın içindeyken yaşadı! Yaşatırım da. Benim kızdığım başka arabaları kötülemek . Bilmeden fanatikçe çamur atmaya sinirleniyorum.
Tipini beğenmiyorum de.. markaya güvenmiyorum de.. ama kullanmadan veya sahibi olmadıysan çok yakıyor, ağırmış, kıçını kaldıramıyomuş diye nutuk çekme..
Bak ben de peugeot 307 XS 1,6 3 kpda var. Audi A3'le yenilemiyi düşünüyorum 2007de. Herkesçe bilinen ve bencede 307 ile A3 karşılaştırırmaz. Ama dün akşam TEMde A3'le çocukla oynar gibi oynadım. Pejo performans manyağı benim için. Ama tabiki kalite farkı basar. Mesela pejonun güvenliğinin güven vermediğini ve kalitede sorunu olduğunu ama dizayn ve performansının ön planda olduğunu başka forumlarda da söylemiştim. Bunları söyulüyorum çünkü sürekli kullanıyorum test mest değil yani. Kullanıcıyım artıları eksileri ben bilirim!
metinemre'ye katılıyorum. 0-100'de şehiriçinde çok seri değil ama çokta ağır değil vectra. Ama 3.vitesten itibaren devirli kullanımda yüzünü güldürür. Performans olarak alfa 1,6yla karşılaştırırmaz. Avensisi bilmiyorum nasıldır ama bence iyidir diye düşünüyorum birçok yönden. Toyotalar cidden sorunsuz arabalar.
vectra ile passat ı kıyaslayabılırsın belkı bıraz zor ama passat her sekılde ezer ama vectra ılede jetta yı asla kıyaslayamassın yaa verctra ezer yanı kesın
VECTRA
jetta da ne ya tüm wv arabalarının arka far tasarımı aşağı yukarı aynı yuvarlak (kurbağ gözüne benziyor)kişisel görüş bencede arkadaşların dediği gibi vectra yada avensis al
arkadaşım dün gece altımda vectra 1.6 vardı daha önce bu kadar uzun süreli kullanmamıştım performans bakımından rezil bir araba
bu linkten başımdan geçen olayı anlattım buna göre hesabını sen yap
tanıdığım bi abi almıştı vectra ilk çıktığı zamanlarda 50binytlye yakın para verdi hiç memnun kalmadı 25 milyara vectrayı satıp evo IX aldı :D
kardeş opel derim alman derim vectra derim başka bişey demem
jetta hakkında daha fazla bilgisi olan VAR MI?
quote:
arkadaşım vectra mı avensis mi diye çok düşündü. en sonunda vectra aldı. ama gerçekten çok pişman. araba güzel de şikayeti ağırlığı. gerçektende dergide testini okumuştum orta sınıf 1.6 lar içinde en ağırı vectra idi. 1. alfa 156, 2. de avensis ti (atiklikte).
quote:
<Yanlışın var o sınıfta en hafifi Vectra olmalı 1250 kg neredeyse Getz den hafif 0-100 12.5sn sınıfa göre de çok iyi daha doğrusu bi alt sınıfa yakın...
Astra ile Vectra performans açısından farketmez...
ben derimki vectra 1.9 CDTI
Benim imkanım olsa kesinlikle vectra alırdım.
quote:
Orjinalden alıntı: profuzman
jetta da ne ya tüm wv arabalarının arka far tasarımı aşağı yukarı aynı yuvarlak (kurbağ gözüne benziyor)kişisel görüş bencede arkadaşların dediği gibi vectra yada avensis al