Şimdi Ara

corsa mı ? ibiza mı? fiesta mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    opel corsa 1,4 enfoy active 38800
    seat ıbıza 1,2 tsi 105 hp dsg 40,500

ford fiesta 1,6 105hp otomatik 43 bin gibi sizce hangisi

• İbiza 1.2 TSI DSG Style 38.500+900esp paketi ile alınır hem ekonomi hem performansın keyfine varılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsa otomatik vites mi? Olsa bile otomatikleştirilmiş manuel sonuçta. Sıkıntılı ve keyifsiz bir şanzıman. DSG ve Powershift kendilerini kanıtlamış şanzımanlar. Soru şu LPG taktırmayı düşünüyor musunuz? Cevap evet ise Fiesta. Değil ise Ibiza.

Ekonomi çok önemli değil sürüş dinamikleri önemliyse Fiesta. Dış tasarımı kötü ama Fiesta'nın dediyseniz ve bu kadar önemliyse Ibiza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Corsa otomatik vites mi? Olsa bile otomatikleştirilmiş manuel sonuçta. Sıkıntılı ve keyifsiz bir şanzıman. DSG ve Powershift kendilerini kanıtlamış şanzımanlar. Soru şu LPG taktırmayı düşünüyor musunuz? Cevap evet ise Fiesta. Değil ise Ibiza.

Ekonomi çok önemli değil sürüş dinamikleri önemliyse Fiesta. Dış tasarımı kötü ama Fiesta'nın dediyseniz ve bu kadar önemliyse Ibiza.

yanıt için teşekkürler corsa otomatik araca lpg falan taktırmam. sadece ev ile okul arasında gidip gelecegim ve oglanı okulundan alacagım tek kullanım amacım bu . ilk arabam olacak epey bir acemilikte var .
    bir şey daha sormak istiyorum 2. elde bu araç alınır mı acaba yoksa ugraşma sıfır mı al diyorsunuz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden-6.500-km-2012-model-1.4-enjoy-otomatik-benzinli-134862311/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: seyma1972

quote:

Corsa otomatik vites mi? Olsa bile otomatikleştirilmiş manuel sonuçta. Sıkıntılı ve keyifsiz bir şanzıman. DSG ve Powershift kendilerini kanıtlamış şanzımanlar. Soru şu LPG taktırmayı düşünüyor musunuz? Cevap evet ise Fiesta. Değil ise Ibiza.

yanıt için teşekkürler corsa otomatik araca lpg falan taktırmam. sadece ev ile okul arasında gidip gelecegim ve oglanı okulundan alacagım tek kullanım amacım bu . ilk arabam olacak epey bir acemilikte var .
    bir şey daha sormak istiyorum 2. elde bu araç alınır mı acaba yoksa ugraşma sıfır mı al diyorsunuz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden-6.500-km-2012-model-1.4-enjoy-otomatik-benzinli-134862311/detay/

Anlıyorum Corsa'ya daha bir yakınsınız. Kasası nispeten rakiplerine göre eski olduğundan daha çok kampanya olması olası. Verdiğiniz ilanda sıfır fiyatına göre %10'luk bir düşüş var. Bununla birlikte araç 1 yıl yaşlı ve 6.800km'de. Yani az kullanışmış ama "fırsat aracı" diyebileceğimiz bir fiyatta değil.

Otomatik vitesli araçlar naziktir. Nasıl kullanıldığını bilmeniz önemli. Ben olsam; 4 bin TL için 38 bin TL'lik bir aracın şanzımanını ele almayı riske etmezdim. Bayiye gidip liste fiyatından da indirim olacağını göreceksiniz. Hem bu araç siyah ve aracın içindeki ısı baya yükselir. Ben İzmir'de yaşadığımdan hiç bir zaman Siyah araç tercih etmem sanırım bu da önemli bir ayrıntı.

• quote:

quote:

quote:

Anlıyorum Corsa'ya daha bir yakınsınız. Kasası nispeten rakiplerine göre eski olduğundan daha çok kampanya olması olası. Verdiğiniz ilanda sıfır fiyatına göre %10'luk bir düşüş var. Bununla birlikte araç 1 yıl yaşlı ve 6.800km'de. Yani az kullanışmış ama "fırsat aracı" diyebileceğimiz bir fiyatta değil.

Otomatik vitesli araçlar naziktir. Nasıl kullanıldığını bilmeniz önemli. Ben olsam; 4 bin TL için 38 bin TL'lik bir aracın şanzımanını ele almayı riske etmezdim. Bayiye gidip liste fiyatından da indirim olacağını göreceksiniz. Hem bu araç siyah ve aracın içindeki ısı baya yükselir. Ben İzmir'de yaşadığımdan hiç bir zaman Siyah araç tercih etmem sanırım bu da önemli bir ayrıntı.

dış görünüşü falan boşverelim otomatik lerde bana
    ıbiza ile fiestamı sorun çıkarmaz?
    mesela dik bir yokuşta dur kalk yapıyorum . hangisi geri kaymaz:)

• fiesta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane mı clio mu?
    6 yıl önce açıldı
    Duster mı megane mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış bilgilendiriyorsunuz.
    Opel Corsa 1.4 motorla birlikte gelen Active Select tam otomatik ve uzun ömürlü bir şanzımandır. Uzak durulması gereken varsa o da DSG dir.

1.2 16V ECOTEC 85 HP 5 İleri Manuel veya Easytronic
    1.4 16V ECOTEC 100 HP Active Select (Otomatik)

http://www.opel.com.tr/opel-serisi/satis-alani/arabalar/corsa-5-door/models/mevcut-modeller.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Performance. -- 24 Ağustos 2013; 12:27:04 >
  • seyma1972 S kullanıcısına yanıt
    Yokuş kalkış desteği Ibiza'da ve Fiesta'da bulunuyor. Corsa'da ise bunu bulamadım. Fiesta'da standart 1.6i 105hp modelinde. Ibiza'da ise net bilgim yok. Listede fiyatı yazıyor 800 TL civarı fakat bu pakete dahil olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Performance.

Yanlış bilgilendiriyorsunuz.
    Opel Corsa 1.4 motorla birlikte gelen Active Select tam otomatik ve uzun ömürlü bir şanzımandır. Uzak durulması gereken varsa o da DSG dir.

1.2 16V ECOTEC 85 HP 5 İleri Manuel veya Easytronic
    1.4 16V ECOTEC 100 HP Active Select (Otomatik)

http://www.opel.com.tr/opel-serisi/satis-alani/arabalar/corsa-5-door/models/mevcut-modeller.html

Yanlış bilgilendirmiyorum. Eksik biliyormuşum. Easytronic vitesin sorunlu olduğunu söylemeye çalışmıştım. Otomatikleştirilmiş manuel şanzıman diyerek. Active Select'in geldiğini bilmiyordum. Önemli olan da öğrenmek zaten. Siz marka sempatizanlığını bırakın bence.

• peki son bir sorum olacak micra nasıl onun otomatiğinde sorun yaşanır mı
  • sanayicinin can dostu ekmek kapısı opelden uzak duralım
  • quote:

peki son bir sorum olacak micra nasıl onun otomatiğinde sorun yaşanır mı

CVT şanzımanlıdır. Diğer bu sınıftaki "tüm" otomatik şanzımanlardan daha sorunsuzdur. Çalışma prensibi daha farklıdır çünkü.
  • opel elendi geriye ibiza micra ve fiesta kaldı açıkcası ford markasını nedense pek sevmedim sanırım micra ve ibiza bayilerine ugrayayım yakından göreyim arabaları
  • Ibiza alin. 1550 devirde .175 nm torkun keyfini surun.

• quote:

İbiza'dan şaşmayın. 1.2 TSI motor 105 beygirdir hem ekonomiktir hem de bir yokuşta kamyon sollamaya çıktığınızda sizi tehlikeye atmaz performanslıdır

38.500 liste fiyatı var ve Seat 500-1000 lira arası pazarlık yapar. 900 tl olan ESP paketini eklettirip 38-38.500 arası kapatırsınız aracı. Hem güvenli hem ekonomik hem de performanslı hem bol donanımlı bir aracınız olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

quote:

İbiza'dan şaşmayın. 1.2 TSI motor 105 beygirdir hem ekonomiktir hem de bir yokuşta kamyon sollamaya çıktığınızda sizi tehlikeye atmaz performanslıdır

38.500 liste fiyatı var ve Seat 500-1000 lira arası pazarlık yapar. 900 tl olan ESP paketini eklettirip 38-38.500 arası kapatırsınız aracı. Hem güvenli hem ekonomik hem de performanslı hem bol donanımlı bir aracınız olur.

seat ında yedek parca ve bakımı çok kazık mış az önce bir arkadaştan mesaj geldide:)
  • Opel'in servisi ile meşhur olduğunu duymamışsınız sanırım Şuan satılan tüm 0km araçların parça fiyatları aşağı yukarı benzer. Güya yerli üretim olan Clio'nun parça fiyatları bile pahalı. Zaten 4 sene garantili bineceksiniz yedek parçayı düşünmeyin. Alacağınız Micra da Corsa da yedek parçası pahalı olan araçlar buna diğer 0km araçlar da dahil. "Parçası ucuz" kavramı biraz eskide kaldı.

• sız sız olun fiesta ve opel corsadan sasmayın.
    ayrıca forumdakı her söze ıtıbar etmeyın. gıdın bayıde ınceleyın test edın ve farkı gorun.
    Eger kutuk kalas gıbı bır arabaya bınmek ıstıyorsanız seat ıbıza alabılırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 24 Ağustos 2013; 14:14:09 >
  • @powerauto İbiza mı kütük? Fiestaya hiç binmediniz diye düşünüyorum. Böbrek taşı düşürmeye bire bir.

@Greenhart 45 bin paranız olsa ve şuan araba alacak olsanız emin olun o parayı gidip B sınıfı ve üstelik benzinli bir arabaya bağlamazsınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.