Şimdi Ara

Leon mu Megane mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süredir araç bakıyorum ve bu arada aracımı da sattım. Aklımda megane 4 1.3 icon edc vardı. 2020 model 1000 km'ye kadar hatta bazıları 0 km, sitede 240 245 civarına bulunabiliyor. Binmedim ama binenler genelde memnun.

Yeni leon uygun bir fiyattan gelince aklım ona da kaydı. Otomatik 230'a verirlerse 2021 model ve bayiden mantıklı duruyor. Tabi icon megane daha dolu.

Sizce hangisi mantıklı? Çocuklu aile için leon yeterli olur mu? Videolardan anladığım kadarıyla hb olmasına rağmen dar değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabikide yeni leon derdim. Hem dizayn olarak hemde sportif açıdan fazlasıyla yeterli. Bir de daha yeni bir araç. Aile için bence yeterli olacaktır. Yani hatchback bir arabadan ne beklediğinizi bağlı tabiki. Gidip canlı görmenizi tercih ederim. Ben içine oturduğumda gerçekten çok beğendim. Leon sonrası asla renault megane tercih etmezdim. Leon için istenilen rakamlar gerçekten şu an için mantıklı. Bulursanız kaçırmayın derim.

2 buçuk yıl megane 4 sedan dci edc kullanıp geçen yıl sattım. Sıfır almıştım. Malzeme kalitesi berbat bir araba. Hafif sert asfaltta arabanın heryerinden ses geliyor. Kutu kutu silikon sprey kullandım hiç faydası olmadı. Kapılardan, tepe lambalarından, ön konsoldan sinir bozucu trim sesleri geliyordu. Sesi yarı kademede açınca baslar vurunca kapı plastikleri tırrrlıyordu . Aracın boyası berbat. Tamponların lastik tarafına bakan yerleri kağıt gibi soyuldu. İspanya üretimi hatchback kasalar nispeten daha kaliteli. Fakat bursa üretimi sedanlar rezalet. Motor her yönüyle iyiydi. Fakat edc çok kararsız. Kaç defa serviste boşa düşme, yokuş inişlerinde vites artırmama gibi sıkıntılardan dolayı güncelleme yaptırdım yine de verim alamadım. Kalkışlarda dsg, eat gibi şanzımanlar uçarken biz gerilerde kalıyorduk. Yıkama tabancası bagaj kapağının iç tarafında boyayı kaldırmıştı. Vites topuzundaki tuş kırılıp yerinden çıkıyordu. Aynı şekilde havalandırma ızgaralarındaki hava yönlendirme parçası da kırıldı. Bu kadar zarara arabayı hayvan gibi kullandığımı düşünebilirsiniz. Fakat megane4 facebook gurubuna bakarsanız aynı şikayetleri olan yüzlerce araç sahibi görebilirsiniz. İlk sıfır arabam olduğu için üzerine titreyerek kullandığım halde bu sorunlarla karşılaştım.
  • Ben olsam Megane'ı tercih ederdim. Hem dizel hem de otomatik.

• Tabikide yeni leon derdim. Hem dizayn olarak hemde sportif açıdan fazlasıyla yeterli. Bir de daha yeni bir araç. Aile için bence yeterli olacaktır. Yani hatchback bir arabadan ne beklediğinizi bağlı tabiki. Gidip canlı görmenizi tercih ederim. Ben içine oturduğumda gerçekten çok beğendim. Leon sonrası asla renault megane tercih etmezdim. Leon için istenilen rakamlar gerçekten şu an için mantıklı. Bulursanız kaçırmayın derim.

• leon , daha güncel

• berkolo88 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. İç hacmi ve bagajı size nasıl geldi?

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

Bahsettiğim araçlar 1.3 turbo benzinli araçlar. Aynı fiyata 2018-19 dizeller de var ama 50 bin km civarında 2 3 yaş dizel yerine 0 benzinli daha mantıklı geldi.

• Leon bulabiliyorsan leon al ama yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane mı clio mu?
    5 yıl önce açıldı
    Corolla mı Megane mi?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • genç muallim G kullanıcısına yanıt

Bagaj 380 litre. Ortalama bir hb araç için fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum. İç hacmide güzel. Dediğim gibi canlı görme şansınız varsa gidip görün derim. Megane dan sonra eminimki leona kayarsınız. Ayrıca leon da ne kadar bazı donanımla kısılmış olsada çok güzel şeyler barındırıyor. Benim en çok hoşuma giden arka led aydınlatmalı stopları. Gece sürüşü videolarını izlediğimde gerçekten çok etkilenmiştim. Videosunuda aşağı bırakıyorum.

1.3 EDC icon + sürüş destek paketi şeklinde opsiyonlu araç aldım . Yaklaşık 5 bin km kullandım sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz . ( Leonla bir olmaz ama 2016 model golf 1.6 dizel ile de yaklaşık 3 bin km bir deneyimim oldu )
  • quote:

Orijinalden alıntı: genç muallim

Bahsettiğim araçlar 1.3 turbo benzinli araçlar. Aynı fiyata 2018-19 dizeller de var ama 50 bin km civarında 2 3 yaş dizel yerine 0 benzinli daha mantıklı geldi.

kusura bakma kafam karıştı dizele kaydı. bence yine megane'ı seç.

• Ikisi de değil. Titanium focus alir keyfime bakarım.
  • temelreiss kullanıcısına yanıt

O fiyatlara focus var mı?

• Leon aile için kesinlikle yeterli değil gidip kendiniz bayiden iki aracıda inceleyin.

• rryzen kullanıcısına yanıt

Genel yorumunuz nedir? Sürüş, yakıt, kalite?

İlk olarak yakıt kısmına geleyim neredeyse hiç agresif olmadan arada araba sollama vs ani hızlanma ile şehir içi 8.3-8.9 arasında gidip geliyor kış ayı için yaz ne olur bilemem . Tekirdağ - Malatya arası sakin bir tempo ile ortalama tüketim 5.5 litre ortalama hız 97 km .
    Kalite olarak sürücü kısmında dokunduğunuz yerler yani gayet tatminkar hani direksiyon hissi kol dayama vites topuzu vs ultra luks veya konforlu değil ama gayet yeterli . Farlar dan çok memnunum . Adaptif hız sabitleyici çarpışma önleyici , acil durum fren vs vs gibi opsiyonlaf var şerit ikaz sesli ve görsel uyarı vs gibi sistemler iyi çalışıyor . Orta ekran kısmını bı begenemedim bhalen alışamadım kaç ay oldu yani tepkisi fena değil ama kullanışlılığı zayıf gibi geldi . süspansiyon konusunda hali hazırda bahsettiğim golf ve önce ki arabamız olan Octavia 2018 model den çok daha iyi . Lastik olarak fabrikadan Michelin lastik ile geldi konfor da onun da etkisi vardır ama süspansiyon bariz olarak Octavia ya göre iyi . Arabayı çok agresif virajdan viraja vurmadim yani güç değerleri malum tutup deli gibi agresiflik yapmanın anlamı yok .bagaj konusunda golf e oranla tabiki çok iyi ama Octavia oranla bariz geride . Bayi de alırken cam filmi ve alt tarafa komple yalitim yapıldı hem ufak tefek çarpma ve taş sekmelerine karşı yapıldı çamurluk içleri de dahil önden arkaya kadar bunun da ses izolasyonuna karşı faydası olmuştur illaki sessizlik konusunda memnunum benzinli araç olduğu için zaten sessiz ama genel olarak 100-120 km hızlar için rahatsız edici bariz bir ses yok . Ses sistemi çok çok iyi değil bu pakette daha iyi ses olabilirdi . Multimedya kısmında andorid auto ve applecar play mevcut.

• darksnr kullanıcısına yanıt

4 kişilik aileye yeter

• rryzen kullanıcısına yanıt

Teşekkürler yorumunuz için. Kullanan biri olarak sizce şu durumda 240 250 bine alınır mo, yoksa leon veya başka bir araç mı alırsınız?

• Bu ikili arasından Leon tercihim olurdu. Leon'a bir şekilde ulaşamazsanız Skoda Scala'yı da mutlaka değerlendirmenize alın.

Fiyattan bağımsız düşünsem genç ve bekarsam Leon alırım ama evli ve çocuk var memlekete gidip gelme varsa Megane . Genel olarak Megane ve beyaz renk baya bı şirket arabası gibi duruyor ama açıkçası memnunum . Tabi biz ÖTV zammından önce opsiyonlu halini 192 bin TL ye almıştık OYAK ile . Şu an bu fiyatları gördükçe içim acıyor ona yapacak birşey yok tabiki . Ki bence aralarında dağlar kadar fark yoktur . Bu arada ilk defa EDC şanzıman kullandım ve şimdiye kadar herhangi bir sorun kararsızlık vs yaşamadım gayet memnunum . Sadece yakıt tüketiminin biraz daha az olmasını beklerdim açıkçası . Ha motor canlı bir motor gibi birazcık oynayıp güzel değerler alanlar var . Ayrıca bagaj konusunda yedek lastik opsiyon du ekletmedik onun yerine tamir kiti ve çakmaklık ile çalışan hava pompası geldi .
  • İkisi arasında kalmıştım ben de. Megane sedan, daha oturaklı bir aile arabası. Paketi gereği özellikleri daha fazla.
    Leon biraz daha genç ruhlu, bagaj hacmi daha az bir araç. Yeni kasa olması, seat olması artıları.
    Megane benim için imaj olarak şirket arabası, orta yaş üstü arabası. Bu sebeple leon diyorum. Ama dizayn olarak hoşunuza gidiyorsa ikisi de denk araçlar.
    Yalnızca kullananlar düzeltebilir ama yakıt konusunda leon biraz daha mutlu eder sizi, 1.0 olması sebebiyle bandrol vergi avantajı da var.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.