Şimdi Ara

Leon mu Megane mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: temelreiss

Ikisi de değil. Titanium focus alir keyfime bakarım.

230 bin liraya Titanium Focus'u nereye alıyorsun hocam? Dizeline de benzinlisine de 300-350 bin TL çekiyorlar.

• TMRT kullanıcısına yanıt
    Sifir almayiverin canim sizde. İkinci el temiz bulunur. Leğen plastigi ile üretilmiş araçlara neden para vereyim?
  • Leon yerine octavia bakın. Leonun bagaj hacmi uzun yolda yetersiz gelebilir.
  • Megane klasik bir aile arabası. Leon daha sportif ve modern. 2 çocuk varsa Megane, tek çocuk varsa Leon derim bagajı da hesaba katarak.

• Apaçi değilseniz Megane.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Icon bulabiliyorsan Megane sar gitsin.

• 2 buçuk yıl megane 4 sedan dci edc kullanıp geçen yıl sattım. Sıfır almıştım. Malzeme kalitesi berbat bir araba. Hafif sert asfaltta arabanın heryerinden ses geliyor. Kutu kutu silikon sprey kullandım hiç faydası olmadı. Kapılardan, tepe lambalarından, ön konsoldan sinir bozucu trim sesleri geliyordu. Sesi yarı kademede açınca baslar vurunca kapı plastikleri tırrrlıyordu . Aracın boyası berbat. Tamponların lastik tarafına bakan yerleri kağıt gibi soyuldu. İspanya üretimi hatchback kasalar nispeten daha kaliteli. Fakat bursa üretimi sedanlar rezalet. Motor her yönüyle iyiydi. Fakat edc çok kararsız. Kaç defa serviste boşa düşme, yokuş inişlerinde vites artırmama gibi sıkıntılardan dolayı güncelleme yaptırdım yine de verim alamadım. Kalkışlarda dsg, eat gibi şanzımanlar uçarken biz gerilerde kalıyorduk. Yıkama tabancası bagaj kapağının iç tarafında boyayı kaldırmıştı. Vites topuzundaki tuş kırılıp yerinden çıkıyordu. Aynı şekilde havalandırma ızgaralarındaki hava yönlendirme parçası da kırıldı. Bu kadar zarara arabayı hayvan gibi kullandığımı düşünebilirsiniz. Fakat megane4 facebook gurubuna bakarsanız aynı şikayetleri olan yüzlerce araç sahibi görebilirsiniz. İlk sıfır arabam olduğu için üzerine titreyerek kullandığım halde bu sorunlarla karşılaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferman1987 -- 6 Şubat 2021; 15:11:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çocukların yaşı önemli bir faktör. Eğer çocuklar küçükse bebek arabaları ve çocuk koltukları yer kaplayacağı için leon yeterli gelmeyebilir. Eğer çocuklarınız büyükse leon oturma diz mesafesi bakımından yeterli olur ama uzun yolda bagaj ihtiyacınızdan dolayı bagaj yine yetersiz gelebilir. Test Aracı bulabiliyorsanız mutlaka deneyin ya da kiralama imkanınız varsa iki aracı da sırayla kiralayıp denerseniz daha sağlıklı karar verebilirsiniz.

• megane varken leon alınmaz.

• ferman1987 kullanıcısına yanıt

1.3 motorlarda kullanılan edc ıslak kavrama deniyor. O yüzden daha sağlam yorumu var. Malzeme kalitesi ise Renault'da hep soru işareti evet

• genç muallim G kullanıcısına yanıt

Islak kavramaysa tabiki daha sorunsuz olur. Fakat C segmenti bir araba alıyorsanız bu kadar dandik malzeme ve işçiliği olmamalı diye düşünüyorum.

• 2.el değeri olarak megane daha avantajlı olacaktır.

Ancak

Her Türkiye üretimi araba için geçerli olan iç piyasa ve ihracat kategorisinde araç üretimi yapılıyor. Bu Kalite konusunu direk etkiler.

Seat İspanya'daki fabrikada üretilirken Renault Megané Hem Türkiye Bursa da hem de Renault İspanya'daki üretilir.

Aşağıdaki video sonuna doğru bu aracın Avrupa'daki desteğinden ve Ülkemizdeki farklarının bahsediliyor.

Bu nedenlerle kullanmak için Yeni 0.km bir Leon ya da aile için olabiliyorsa Octavia, Megane'dan daha iyi olacaktır. 1.0 motor sonuçta belli mühendislik ile bu araca koyuluyor garanti de veriliyor. Yeni, yenidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 7 Şubat 2021; 9:33:14 >

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt

Leon benzeri araçlar c segment 4 kişilik aileye çok rahat yeter

• İç hacim konusunda leon lehine bariz fark var. Bagaj hacminde ise 150 litre ile megane lehine fark var. Eğer uzunsanız ve sürüş pozisyonu rahat bir araç istiyorsanız leon çok bariz iyi. Hatta megane in ve diğer renoların benim için garip bir tasarımı var. Ön cam direk gözümle aynı hızaya geliyor. Güneşlik gibi oluyor.

1.0 etsi alacağınızı düşünürsek yakıt ve vergi avantajı ile leon önde. Megane ise daha güçlü. yakıt fiyatları ve hayat pahalılığını düşününce leon daha mantıklı geliyor.

Tasarım olarak leon style plus donanımda göze çok da hoş gelmeyecek ancak megane bu konuda daha zayıf. Dışarıdan şirket arabası görünümünde olup içeriden göstergede kullanılan karakterler dahil mükemmel bir tipsizlikte tasarlanmış. Kullanırken başkalarına şirket aracı olduğunu düşündürecek bir model.

İki aracın donanımları arasında kayda değer bir fark yok. Style plus leon gayet dolu bir araç.

Fiyat olarak şuan için leon avantajlı.

İkinci el olarak leon avantajlı. Şirket araçlarının ikinci eli zayıf olur. Ayrıca leon genç, yaşlı herkese hitap edebilecekken, megane sedan şirket aracı imajından dolayı stil sahibi olmak isteyenleri direk eliyor.

Yerinizde olsam megane yerine civic yazarım. 245 e kadar var al-satçılarda. Hem imaj olarak şirket aracı imajı yok hem iç tasarım daha iyi hem de sunroof var. Motor güçsüz gelebilir ancak lpg ile gelen ekonomi büyük avantaj. İkinci el konusunda iki araçtan da iyi.

Ayrıca alımınızı 1 ay daha beklerseniz daha uygun fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle yeni golf gelince raylar yerine oturur. Çünkü döviz bazında düşününce bile çok anlamsız fiyatlar var. 200 bandında olması gereken araçlar 280-300 bandında. Galericiler zaten zarar yazıp duruyor. Araçları daha uyguna verecek. Onlar uyguna verirken örneğin Honda 260-270 araç satamaz. O yüzden arz bolluğunda para sizde güç sizde diyorum.

• temelreiss kullanıcısına yanıt

Ford focus un en boş aracıda leğen plastiği.

• Yeni C4 gelmiş olsaydı iki araç arasında kararsız kalanlar için iyi bir seçim olurdu diye düşünüyorum, mayısta gelecekmiş. Baz manuel fiyatı 23 bin euorodan düşük Almanya'da Leon'dan ucuz.

Leon mu Megane mı
  • Renault karşısında hangi araç varsa o 😄
  • Oyak kampanyasıyla alınan megane dolu memleket.

• sissil S kullanıcısına yanıt
    O yuzden mi hiç trim sesi yok
  • Dizel otomatik full Megane ile benzin manuel boş Leon u kıyaslayıp Leon diyenin aklına şaşarım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.