Şimdi Ara

Yeni otv oranları belli değil yeter artık!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
3.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 95 bin liraya megane alan eleman bu.Ondan sonra beyin gitmiş herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

İnsanlar ön yargılı ve otomobil fiyatlarının değişimleri göz önüne alındığında haksız da sayılmazlar, bu konu hükümeti yerme yada övmenin ötesinde, bu işi bu yönden bakılmalı.

şu forumdaki bazı yorumlara bakınca bir kesimin yaşam gayesinin araç almak olduğunu düşünüyorum. Şimdi sırf araba almak için bu ülkeden gitmek istiyorum diyen ve de hangi parti ötv yi kaldıracağım derse ona oy verecem diyen var. Önceliğimiz araba almak olmuş maalesef.

Kültürler, inançlar, yargılar ülkeden ülkeye değil kilometreden kilometreye değişirken ben insanların önceliklerinin tartışılmasına pek anlam veremiyorum açıkçası, Türkiye de bir insanın evi ve arabası olması demek bir çok şey anlamına geliyor, en hayati doyuma ulaşma etmenleri desek pek yanlış olma sanırım hem o kişi hem çevresi açısından buna tamamız, ancak insanların iyi hatta çok iyi araçlara binmek isteği de çok makul ve kabul edilebilir geliyor bana. 50 binlik aracı 100 bine satan devlete kızmak da hakkıdır ama 100 bin verip alıyorsa tepkisinin bir anlamı kalmaz. Sanırım ülke insanımız bu şekil hareket ediyor zira araba satışları ortada, ben araç satamıyoruz napacağız diye ağlayan premium marka bayileri görmedim henüz. Gayet de yıllarıdır aynı çizgide hareket etmekteler, oysa araçları ellerinde patlasa devlete en büyük ve güçlü baskıyı onlar yapacaktı. ÖTV gerçekten çok tartışmaya açık bir konu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• benim anlamadığım nokta şu.
    cebinde 100.000 lirası olup da yıl sonunda premium araçlar ötv zammından etkilenecek bari gidip araç alayım diyebilecek olanlar bi el kaldırsın da görelim kaç kişisiniz?
    iphone 3.700 liradan satışa sunulmuş, cebinde kontur alacak parası olmayan adam bunun derdine düşmüş.
    olay bundan ibaret.
  • Katiliyorum.
    Bazilari ikinci el piyasasini etkilemek icin zam gelecek diye uyduruyor bazilarida koyun gibi onlari takip ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım, sonuçta amaç birilerine sokmak değil mi? Siz %70 vergi verip ford alıyorsunuz, yan bayide %70 vergi verip adam Mercedes alıyor. Mercedes alana daha da soktuklarında, sizin vergi gene %70 kaldığında "Ay çok adil oldu, muhteşem oldu." diyorsanız bu sizin sorununuz.

Ben olaya öyle bakmıyorum. Bana ne giriyor, ne çıkıyor ona bakıyorum. Dandik araba aldığım sürece daha da girmeyecek galiba. Ama, devlet düzgün araba alanı daha çok yolunca bana yaptığı adaletsizlik düzelmiyor ki?

Bak güzel kardeşim, bu insanların çoğu maaşlı çalışan. Çoğu vergisini peşin ödüyor. Devlet acımıyor, %30 gelir vergisini sokuyor. Alma gücü az. Kredi kartı kullanıyor. İstese de KDV'den kaçamıyor. Gene sokuyor. %18'ini alıyor. Benzin alıyorsun. %122 vergi alıyor. "Geçireyim bu düzene" deyip bir umut kumara koyuyorsun parayı, piyango bileti alıyorsun. Ona da koyuyor vergiyi. Sonuçta senin bütçene 15 liralık biletin bir eksisi yok. Deniyorsun şansını... Güya yüksek gelirlisin. 23.000 okul parası ödeyeceksin. Çocuğunun okul parasını bulamıyorsun. Kafanda kırk tilki geziyor. Okula çek vermeyi düşünüyorsun falan... Uyuyacaksın, uyuyamıyorsun. Evdeki viskiyi açıyorsun. Sonra aklına geliyor. Koduklarım bu zıkkımdan da %138 vergi alıyor... Elektrik yakıyorsun. %60 mı vergisi?

Özetle mesele son dönemdeki vergi artışı meselesi değil ki? Onu arttırmasalar, hiç çıkarmasalar, mevcutu değiştirmeseler, durum çok mu iyi? Devlet benim kazancımı nereden soyacağını şaşırmış, bana baktı ağzı sulanıp, beni yolunacak kaz görürken ne yapmamı bekliyorsun. Susup paramı sessizce vermemi mi? Amerikan filmindeki eli silahlı gaspçı gibi lan devlet.

Neyse, tek enayi ben miyim? Ödemiyorum. Lanet gelsin hepsine. Madem şerefsiz olmamızı, kendileri gibi sütü bozuk olmamızı istiyorlar. Oluruz. Uzun süredir, bu vergi muhabbetlerinden önceden beri yaşam tarzımı değiştirdim ben. Muhtemelen 2010'dan beri falan böyle yaşıyorum. Çünkü yıllar önce kestim ben umudu bu devletten. Kuçuyu terbiye etmek için musluğu kısmaktan başka yöntem yok, onu anladım. Karşımdakinde haysiyet, şeref, insanlık beklememem gerektiğini, karşımdakinin sadece paraya taptığını, o zaman onu kısmanın doğru olacağına kanaat getirdim ve yaşam tarzımı değiştirdim. Ne yaptığımı söyleyeyim:

1) Türk esnafına mümkün olduğunca para kazandırmamaya özen gösteriyorum. Esnaf batsın istiyorum. Kendilerinden tiksiniyorum. Bu ülkenin yanardönerliğinin genel kaynağı kendileri. Yurtdışından alışveriş yapmak serbest. İhtiyacımı internetten karşılıyorum. Hem vergi yaratmıyorum. Hem de mümkün olduğunca esnafa ciro yaratmıyorum.

2) Vergi yaratacak bir şey almıyorum. Araba, telefon, bilgisayar... Hiçbir şey. Bilgisayar dediğin küçücük parçalardan oluşuyor. Son bilgisayarımın CPU, Ram, ekran kartı ve SSD HDD'sini ABD'den ikinci el aldım. Buradan sadece anakart aldım. Son aldığım telefonu ABD'den ikinci el aldım. Pasaportuma işlettim. Araba konusunda da çözümüm ortak araba kullanımı. 4 kişi 2 araba kullanıyoruz. Yetiyor.

3) Alkol stokluyorum. Ülkeye girişte gümrük patlatıyorum. 6 litre viski ile giriyorum. Zaten çok içmiyorum. O bana 9-10 ay yetiyor. 2 ay sonra tekrar gidecek oluyorum zaten...

4) Benzinli arabaya binmiyorum. LPG taktırıyorum. Ana sebebi vergi kazandırmamak. Mümkün olduğunca kısmak.

5) Türkiye'de pahalı tatil yapmıyorum. Deniz tatillerini "şunun yazlığına yamanayım, bunun devremülküne kafamı sokayım" şeklinde yapıyorum. Parayı gidiyorum yurtdışı tatilinde yiyorum. O sırada ülkeye soktuğum içkiden ve hatunun parfümlerinden yırttığımız vergi yarı yarıya getiriyor zaten tatili. Mantık gene aynı. 400TL'ye dandik oda satan, yurdunun insanını kazıklayıp, yabancıya aynı odayı 100TL'ye veren otelin batmasını istiyorum. Mal mıyım ben? Geceliği 240TL'ye İspanya'da kalıyorum lan ben?

Böyle yaşıyorum ben hayatımı. Sonuçta ben vergimi ödedim. İkinci, üçüncü, dördüncü kere vergi isteyen devlet HIRSIZDIR. Verdiğim vergi yetmiyorsa arttırmak yerine önce az yemeyi denesinler. Eşraflarını semirtmeyi bıraksınlar. Böyle giderse çok ağlarlar. Vergi toplayamıyoruz diye. Benim gibilerin sayısı her geçen gün artıyor.

Yakında şirketin teknoloji devri işini tamamlayıp, paramı alıp çıkacağım. O gün geldiğinde burada bir daha şirket kurarsam iki olsun. Kurumlar vergisinin %9 olduğu ülkeler var. Orada kuracağım. Müşteri yurtdışında, üretimim yurtdışında, benim şirketimin Türkiye'de olmasının anlamı ne ki? Ben Türkiye'de olurum. Şirketim de yurtdışında olur. Devlet buna birşey diyebilir mi? Gelip bana "şirketini neden yurtdışında kurdun" mu diyecek?

Yakın geçmişe kadar illegal kaçınmalardan uzak durmak lazım diyordum. Artık onu da demiyorum. Şirkette falan gene kaçırmam da, arabada yaparım. Bir çok araba var motor değiştirilebilecek ve anlaşılmayacak. 1.6 alırım. 2.0 çakarım. Ne erinirim. Ne utanırım. Muayeneye de girerim. Girdiğim gibi de geçerim. Madem düzen bu. Biz de uyarız. Alemin hıyarı bir ben miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 21 Kasım 2016; 17:23:58 >

• guzel giydirmissin cogu dogru esnaf devletiyiz biz kamu yok denecek kadar az esnaf coksa bir toplumda siyaset bile cikar iliskisiyle dizayn edilir.Kamuda calisan sabit gelirli adam daha ozgur secer kendini yoneteni.Gecen secimlerde koalisyon mu olacak diye bir belirsizlik akabinde esnaf belirsizligi begenmedi pat yine ayni sonuc.ama ben yinede duzgun esnaftan alisveris yaparim kafamdaki mal ve hizmetin fiyati bellidir.Oralara kadar ses etmem ufak tefek kurnazliklarina .Calisana bahsis veririm hizmeti iyiyse .Gerci gozu karartip iskandinav ulkelerinden birine gidesimde yok degil.Ama vatan sevgisi iste.
    Bu arada ne sirketi bu
  • liebermann L kullanıcısına yanıt
    Salla hocam ya kendisi çok üniversite bitirmiş de asgari ücretle çalışan mühendisler gibi sanırım

• Yalan onlar inanma hökümet dört dörtlük mükemmel şekilde çalışiyi o gastelere inanma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-548F160EC -- 21 Kasım 2016; 16:51:52 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

İnsanlar ön yargılı ve otomobil fiyatlarının değişimleri göz önüne alındığında haksız da sayılmazlar, bu konu hükümeti yerme yada övmenin ötesinde, bu işi bu yönden bakılmalı.

şu forumdaki bazı yorumlara bakınca bir kesimin yaşam gayesinin araç almak olduğunu düşünüyorum. Şimdi sırf araba almak için bu ülkeden gitmek istiyorum diyen ve de hangi parti ötv yi kaldıracağım derse ona oy verecem diyen var. Önceliğimiz araba almak olmuş maalesef.

Kültürler, inançlar, yargılar ülkeden ülkeye değil kilometreden kilometreye değişirken ben insanların önceliklerinin tartışılmasına pek anlam veremiyorum açıkçası, Türkiye de bir insanın evi ve arabası olması demek bir çok şey anlamına geliyor, en hayati doyuma ulaşma etmenleri desek pek yanlış olma sanırım hem o kişi hem çevresi açısından buna tamamız, ancak insanların iyi hatta çok iyi araçlara binmek isteği de çok makul ve kabul edilebilir geliyor bana. 50 binlik aracı 100 bine satan devlete kızmak da hakkıdır ama 100 bin verip alıyorsa tepkisinin bir anlamı kalmaz. Sanırım ülke insanımız bu şekil hareket ediyor zira araba satışları ortada, ben araç satamıyoruz napacağız diye ağlayan premium marka bayileri görmedim henüz. Gayet de yıllarıdır aynı çizgide hareket etmekteler, oysa araçları ellerinde patlasa devlete en büyük ve güçlü baskıyı onlar yapacaktı. ÖTV gerçekten çok tartışmaya açık bir konu.

tabi ki insan kazandığı parayı istediği şekilde harcamaya özgürdür. Ben dahil Kimse bunun için yorum bile yapamayız. Isteyen ev alır isteyen araba alır isteyende gezer tozar yer içer. Ama normal şartlarda aile babası olan bir insanın önceliği araba midir? Kaç aile babası sırf araba almak için bu ülkeden gitmek istiyorum der yada ötv yi kaldırmaya söz veren partiye oy verecem der. Tabi ki ötv kalksın yerine daha makul bir düzenleme gelsin. Isteyen herkes istediği aracı alabilsin.

• Okullarda çocuklara vergi kaçırmanın yanlış olduğu anlatılır. Esasen doğru ama bu ülkede sistem baştan hatalı.
  • Oranlar belli olmaya bilir ama zam geleceği kesin. Biz ötv kalksın derdindeyiz, bunlar ötv ye düzenleme adı altında zam yapıyorlar.
  • Dedikoduyu kimler yaydiysa iyide kullandi. Boyle tuketiciye boylesi yakisir zaten. İyi keklendiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Ülkeyi terk etmek isteyenler! genelde icraatta bunun yanına yaklaşmayacak yaş yada kişilikte insanlar, atıp tutuyorlar ancak ben herkese eşini,çocuğunu mümkünse otobüse, metroya binmek zorunda bırakmayın diyorum. Karşı gelebilirsiniz ancak ben hem yoğunluk olarak hem insan kalitesi olarak ülkemizin çok çok kötü durumda olduğunu düşünüyorum maalesef . Bana göre de araba önemli bir detaydır lakin 1-2 arabadan sonrası asla şart değildir.

• Aslında hükümetin suçu var böyle bir değişiklik yapacaksanız hızlıca yapın ülkede her fırsatı kollayan bir kesim var mesela şu iett nin saat 22 den sonra kadınlar için getirdiği düzenlemeyi nasıl kötü bir yere çekemediler hala hayret ediyorum, bekliyorum bi kulp takılmasını hala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

benim anlamadığım nokta şu.
    cebinde 100.000 lirası olup da yıl sonunda premium araçlar ötv zammından etkilenecek bari gidip araç alayım diyebilecek olanlar bi el kaldırsın da görelim kaç kişisiniz?
    iphone 3.700 liradan satışa sunulmuş, cebinde kontur alacak parası olmayan adam bunun derdine düşmüş.
    olay bundan ibaret.

O insanlar için her geçen gün bir şeyleri satın almak daha da imkansız duruma geldiğindendir.
  • Oranlar belli hükümet kendi gazeteleri ile yayın yaptı. O oranlar gerçek.

• quote:

Ülkeyi terk etmek isteyenler! genelde icraatta bunun yanına yaklaşmayacak yaş yada kişilikte insanlar, atıp tutuyorlar ancak ben herkese eşini,çocuğunu mümkünse otobüse, metroya binmek zorunda bırakmayın diyorum. Karşı gelebilirsiniz ancak ben hem yoğunluk olarak hem insan kalitesi olarak ülkemizin çok çok kötü durumda olduğunu düşünüyorum maalesef . Bana göre de araba önemli bir detaydır lakin 1-2 arabadan sonrası asla şart değildir.

Yakın lafları ettiğim için üstüme alındım; ancak yanlış anlaşılmasın. Ben ülkeyi terk etmeyeceğim. Param ülkeyi terk edecek. Ben sonuna kadar direneceğim, burada yaşayacağım. Param, şirketim nerede olur bilmem. Ben burada yaşayacağım. Zaten kurulu bir şirketim var. Yurt dışındaki şirketin bütün işini buradaki şirkete gördürür, bunun maliyeti kadar yurt dışındaki şirkete hizmet bedeli faturası keserim. Müşterim zaten yurt dışında. Üreticim de zaten yurt dışında olacak. Bura ile bağı keseceğim. Kafaya koydum. Ancak yanlış anlaşılmasın. Buradan gitmek gibi bir niyetim yok. Turist gibi yaşamak gibi bir hayalim var.

Sıkıldım lan. Tam bir düzen kuruyorsun, adam uçak düşürüyor. Tam bir düzen kuruyorsun. Kendi beslediği adamlar darbeye kalkıyor. Pazartesi işe bir geldim, 20-25 mail. Ne kadar çalıştığım şirket varsa: "Are you Ok?" Maymun olduk ülkece. Herif sağ olup olmadığımı soruyor. Teknoloji satacağım, Türk'üm ya, buralar belirsiz. Çekiniyor herif. Kendini eş dostun şirketini kullanıp, yabancı olarak tanıtınca yabancılarla iş daha hızlı akıyor. "Türk yatırımcı, ABD şirketi..." 2 kat hızlı yürüyor iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 21 Kasım 2016; 17:56:8 >

• Bütün zenginler vergilerini tam versin yine de
    bu hükümet ötv de 1 kuruş indirim yapmaz.

Bir vatandaş olarak benim hayallerimle aramdaki en büyük engel hükümet.

• Genel olarak herkes kendi açısından haklı, okuduğum yorumlarda, farklı farklı noktalardan ve dünyalardan bakıyoruz. Hiç bir siyasi, sosyal, toplumsal ilişkili bir değerlendirme yapmadan tek söyleyeceğim ÜRETMEDEN, SATTIĞIMIZ ALDIĞIMIZDAN AZ OLDUĞU SÜRECE OLUŞACAK AÇIĞI KAPATILMASI VERGİLERLE, IMF VEYA BENZERİ YAPILARLA, ÖZELLEŞTİRMELERLE V.B. yollarla olacağı kesin ve katidir. Bireyler olarak aynısını yapmıyor muyuz? Üretiğimiz, kazandığımız, oluşturduğumuz katma değerimiz kadar tüketiyor muyuz tüketmiyor muyuz? İşte bütün mesele bu ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SelamiŞahin

Bütün zenginler vergilerini tam versin yine de
    bu hükümet ötv de 1 kuruş indirim yapmaz.

Bir vatandaş olarak benim hayallerimle aramdaki en büyük engel hükümet.

hani sınava çalışmadan gelip sınavdan düşük not alan sonra da hoca düşük not verdi diyen öğrenciler var ya senin yorumunda aynen öyle.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.