Şimdi Ara

Yeni otv oranları belli değil yeter artık!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
3.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    %60
  • Çünkü İBB Meclisinde onu CHP liler istedi. Diğerleri de hayır diyemedi. Her yapılan iyi şeylerin üzerine yine oturmuşsunuz. :) CHP artık direk karşı çıkmıyor yapılan yanlış şeylere. Onun yerine bekleyip sonuçlarına tepki veriyor. Başarılı oldukları yazdıklarından belli oldu :)

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • curiolus C kullanıcısına yanıt
    ÖTV değişikliği yasasını anayasa mahkemesine götürecek muhalefet Yok bu ülkede. Yazıklar olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

nasil daha beter degil?

1.6 L altinda alinabileceklere %5 otv zammi geldi. kdv ile birlikte %7 civari.

tum 1.6-2.0 L arasindakilere %10 otv zammi geldi. uygun olan subarular bile zamlandi. kdv ile birlikte en azindan %12 zam geldi.

buradan da acik acik soyleyeyim.

tum akplilere, hukumete her gun ana baci kufur ediyorum. kulaklarinda cinlama varsa nedeni odur. emin olsunlar benim gibi milyonlar var.

Önceki "sızdırılan" oranlara istinaden söyledim, yüzde 75 söz konusu.

Mevcut 45 in kendisi bile fazlalık iken zammın iyi kötü olmasını konuşmak bile abes. Ben 45 e bile razı değildim.

Kendi içinizden istediğinize küfür edebilirsiniz, aynen ben de içimden yapıyorum küfürlü kısmı

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Rakamsal olarak az gibi gozukebilir. Sizdirilanlar sozde luks olanlari etkiliyordu. 98 bindi sanirim sinir.

Simdi bu rakami 69 bine cekerek surumden kazanacaklar. Yani daha fazla kisiyi soyacaklar.

• Koyun Lütfen! 🐑

Bide üniversite okumayan yazmasın demiş tipe bak

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Sinir 55.000 den sonra %75 idi. Yeni "güncelleme" de Basamak sayısı artıyor, sürüm konusu doğru. Daha çok aracı kapsayacak... Zaten amaç "zam" pardon "güncelleme" yapmak. Tabi ki artış olacak.

• Evet konu sahibi akgezen simdi ne dusunuyor merak ediyorum.

• Killer_Elite kullanıcısına yanıt
    Konuya bekleniyormuşsunuz!

• Gençler, ayıp oluyor. Yeteri kadar vurdunuz. Yeter. Ölecek çocuk.

Büyük bir özgüvenle yazıyorum bu arada, yüksek lisans mezunuyum ya...

Neyse, geyiği bırakayım. Arkadaş bu konudaki düşüncelerini yazmış o sırada. Bir yerde de "benim AKP'li olduğumu nereden çıkardınız" demiş. Hakikaten nereden çıkardınız lan? Adam belki bu konudaki erken goygoyculuğa dem vuruyordu, ister istemez hükümetin o anki politikasına uygun bir tepkiydi. Siz de hemen yapıştırdınız: "AKP'li"... Yapmayın şunu. Çok ayıp. CHP'yi, MHP'yi ve HDP'yi ölümüne eleştirdiğim konular oluyor benim. Ben, Hüseyin, BEN(!?) o an AKP'li mi oluyorum? Dünya siyah-beyaz değil gençler...

Arkadaş hala yöneticilerimizin mutlak kötü olmayabileceğine dair umut taşıyormuş. Bu kötü bir şey değil. İyi niyet, naiflik iyi bir özelliktir. Yönetimden net açıklamalar gelene kadar, yapılacak "güncelleme"nin alt sınıf araçları etkilemeyebileceğini umuyormuş arkadaş... Bu konuda patlaması da, umudunu söndürmesin. Kötünün içinde de iyi olabileceğine dair hep bir umut taşı güzel kardeşim. Bizim gibi içinde kedi ölmesin. Her geçen gün içten içe ölme. Gözünün parlaklığı gitmesin.

Siz de feyz alın lan bu adamdan. Umuttur insanı yaşatan. Kazık yediğini görmek için net bilgiyi beklemek istedi. Biz ise, umudumuzu kaybettiğimiz için kazık yiyeceğimize kesin gözü ile baktık. Arkadaşı tefe koyan arkadaşlar, olayı bir de bu noktadan düşünsün. Yöneticilerimiz bizden sadece hayatımızı, geleceğimizi çalmıyor. Bizi, karakterimizi de çalıyor. Derin oldu biraz belki ama, üzerine düşünmeye değer.

• Yaw kardes bugun foruma girdimde cevap yazamadim amma bos adamsiniz ben iyimser yaklasmistim siz ne algiladiniz particilige vurdunuz neyse size oy pusulasimi gostereyim ben napim yani

3-5 in hesabini yapan sizin gibi dar gelirlileri uzulmustur tabi yeni vergi oranlarina aciniz acimdir!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

@EnginAKB

Sokmayacağım. Daha doğrusu harcamam kadar sokacağım, ki buradaki harcamalarımın çok az olduğu düşünülürse sokacağım tutara ödeyeceğim vergi önemsiz kalır. Oradaki şirket büyürse ve gelecekte şirket bünyesinde bir birikim yapabilirse, Türkiye'de şartlar tekrar uygun hale gelirse, o şirket o birikimi sermaye olarak kullanıp burada bir şirket kurar. Orada yarattığım (eğer yaratabilirsem) varlığı ülkeye geri sokmuş olurum. Bu noktadan sonra, Türkiye'de kurulan şirketin kazandığı para vergilendirilmeye başlar.

Bunda illegal veya etik dışı bir şey yok. Müşteri orada, üretim orada, iş orada, şirket de o yüzden orada. Yapmış olmak için veya vergiden kaçmak için yapmam özetle. Burada hayat görmüyorum bir süre. Mevcut siyasi hava, belirsizlik ve yönetimin anlamsız çıkışları fena halde işimi yavaşlatıyor. Bu sorunu aşmam lazım. Bu sorun çözüldüğünde de, orada şirket bünyesinde bir birikim yapmış olursam, o şirket burada şirket kurar dediğim gibi. Sorun çözülmez ise böyle yaşar giderim. B planım da hazır olmuş olur. "Kardeşim, senin ülkende 10 yıldır firmam var, 8 yıldır kar ediyor ve vergi veriyor. Ülken vatandaşı olan 8 kişi çalıştırıyor. Üstelik sana ihracat geliri kazandırıyor. Bana bir zahmet şuradan bir çalışma izni uzatır mısın? " B planı hazır olsun da, inşallah hiç gerekmez de uygulamaya hiç koymam.

İşin pisliğine yatsam, şahsi harcamamı finanse edecek kadar parayı istesem cebimde bile sokarım, o da ayrı konu: http://www.turizmavrupa.com/yaninda-fazla-para-tasiyan-gumru%C7%A7e-yakalaniyor/

Çıkış yaptığınız ülkenin izin verdiği maksimum tutar da önemli tabi. Ama genelde bu tutar 10.000$ veya 10.000 Euro oluyor. Aynı şekilde, kredi kartı eksiye girmediği sürece yurtdışı harcamalara komisyon almayan kredi kartları var. Yurtdışı kredi kartı kullanılabilir. Yurtdışındaki şirketinden şahsına para çek. Vergisini öde. Aynı ülkede adına verilen kredi kartına yatır. Burada harca. Yiyeceğin kazık, o bankanın TL-Euro kurunun banka lehine olmasından olur. Girdiğinde yanında soktuğun 9000$ + ayda 300$ kart harcaması fazlasıyla yeter. Muhtemelen bir çok ay karta bile girmem. Ancak bu işgüzarlıkları yapmam. Ben pek harcayan bir tip değilim. Tüketim karşıtıyım biraz. Bir zorunluluk olmadığı sürece, harcayacağım cücük kadar tutarın vergisini şerefimle veririm. Bik bik ötüyorum da, iş gerçeğe bindiğinde her zaman alıyor beni bir salaklık. Kıyamıyorum bu ülkeye kazık atmaya. Bu da benim iyi niyetli, vatansever naifliğimdir.

Bendeki rahatlığın çoğu eşimin de çalışıyor olmasından geliyor tabi. Bunu da atlamamak lazım.

Evet parayı buraya kayıtlı sermaye olarak transfer edebilirsiniz ancak şahsi harcamalar için kayıtlı yollardan getirirseniz hop hop dışarıda da kazansan TC de mukim şahıs elde ettiği tüm kazancı beyan etmek zorunda diye hemen çöker.

He cebimde illegal getiririm dersiniz o ayrı tabi, dediğiniz gibi kaynak ülkenin politikası ve parayı sağlıklı güvenli getirip getiremediğiniz, oradaki şirketten eksilen parayı oranın mevzuatına göre nasıl kayıtlı hale getireceğiniz de önemli.

Herkes vergilerden burada ciyaklıyor ama Avrupada kazançlara uygulanan acımasız vergileri bir görseller pek konuşacak hali kalmaz kimsenin :)
    Özellikle büyük ekonomiler çok ketumlar gelir ve kurumlar vergisi konusunda İngiltere falan tam bir vergi zebellahı, Türkiye'yi mumla aratır.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    son bir aydır bu forumda şunu farkettim mutlaka bir tarafın olacak. Tarafsız olamazsın. Ya yandaşsin yada muhalefetsin. Kendi düşüncemi yazıyorum ikidir yandaşsin diye tepki alıyorum. Yav arkadaş kendime ait düşüncem olamaz mi? Illa bir kalıbın içine girerek mi yazmalıyim? Kendi üslubumla Ötv kalkmali diyorum yandaş oluyorum. Kendi üslubumla Yerli araba üretilmez diyorum yine yandaş oluyorum. Otomobil Genelde bir aydır doğru düzgün otomobiller hakkında konu açılmıyor. Internette haberi gören ötv konusu, yerli araç konusu açıyor. Neyse yine parası olan araç alacaktır. Bu hiçbir zaman değişmeyecek. Yine 10 bin TL para biriktiren üniversiteli kardeşimiz ihtiyaç olduğu için araba alacak. Ve Biz yine birbirimizi yediğimizle kalacağız hayat devam edecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne denir ki
  • EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    Turkiyedeki gelir vergisi hakkinda haberiniz yok sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

ötv henüz açıklanmamış
    ee ne olacağını anlamak için yüksek lisans falan mı okumak gerekiyor ?
    arkadaş sözde kendini çok akıllı ama diğerlerini aptal görüyor galiba
    yani ötv açıklanıp kendine ne kadar kazık battığını gördükten sonra araba alanlar daha akıllı diyor (anlayabildiğim kadarıyla)
    peki adamların zararını da ödemeyi düşünüyor mu bu çok akıllı arkadaş acaba ?
    bakanlar kurulu ötv. de düşüş yapacağını falan mı zannediyor acaba :)
    bakanlar kurulu belirleyecek deyince acaba ne anlıyor :)

kendi mesajımı alıntılıyorum ve konu sahibi süper zeka üniversite mezuna bu soruları tekrar soruyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Turkiyedeki gelir vergisi hakkinda haberiniz yok sanirim.

Ne gibi?

• EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    yurtdisinda kazanctan alinan vergiler cok can yakar demissiniz. o nedenle yazdim.

mesela kitlerde calisan bir muhendisin brut maasinin %45-50 arasi vergi-sskya gider. bu rakamlar yurt disinda da benzerdir. yani su otv gibi sacmaliklari katarsak turkiyede vatandasa uygulanan vergiler ciddi derecede daha fazladir. sadece insanlar farkinda degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 26 Kasım 2016; 7:48:14 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.