Şimdi Ara

Yeni otv oranları belli değil yeter artık!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
3.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vergilerin adil olduğunu düşünüyor musun?
    Dürüstçe cevap vermeni istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ton gürültü bu ne ya? Herkes bi geri çekilsin bi sussun.

Burda hükümet bunu yapabilir mi yapamaz mı, yapamazsa neden imkansız ne gibi sonuçları olur mali denge açısından, mantıklı mı, vergi tahsilatı artar mı azalır mı, dertleri ithal araçları mı ezmek, yerli üretimimi arttırmak vs. ekonomik boyut konuşulacağına dır dır dır.

Varsa yoksa ergen muhabbeti, hayalim mercedes bmw ama alamıyorum vs. Yeter be!

ötv sonrası motor hacmi küçük ama fiyatı yüksek kaliteli markalar belli, bunları bu forumda satın alacak adamlar da belli. Gerisi bi zahmet başka konulara yelken açsın. Bi bildiği olan varsa konuşsun.

Mesela bugün mengerlerdeki bi satıcı baya da kıdemli birine benziyordu, merkezden haber aldıklarını bu hafta içinde karar alınacağını gümrükten hala geçmemiş 100 yakın siparişleri olduğunu, müşterilerin sürekli arayıp ödeme yapmak istediklerini ama fatura kesemedikleri için sıkıntıda olduklarını söyledi. Yalan doğru günahı boynuna ama bu işin kokusu bir kere çıktı mı herkes satın almak ister erkenden, para bankada faizde durunca zaten eriyor araba alıp prim yaptırmak ballı kaymak gibi bişey.
    Ha gariban zaten alamıyodu artık hiç alamaz. kader, kısmet, Türkiye gerçekleri. Ama lütfen siyaset konuşurken konunun özeünden çok sapılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 21 Kasım 2016; 18:39:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SelamiŞahin

vergilerin adil olduğunu düşünmüyorum. Ama senin hayallerinle arandaki en büyük engelin hükümet olduğunu da düşünmüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

vergilerin adil olduğunu düşünmüyorum. Ama senin hayallerinle arandaki en büyük engelin hükümet olduğunu da düşünmüyorum

Ötv yi kaldırmayı vaat eden partiye oy vericem benim sözümdü ve yine söylüyorum..ötv yi kaldırmayı vaat eden partiye oyumu verecem..

Bu sözü okuyup "senin önceliğin araba almak mı" diyen kişinin zeka seviyesiyle ilgili ileri geri konuşurum..

Ötv nin kaldırılmasını isteyen araba almak için değil sıradan vatandaşın devlet eliyle tefeci gibi soyulmasına itiraz ettiği için ister..

Ötv bir semboldür..vatandaşın haksız hukuksuz şekilde acımasızca soyulmasının adıdır ötv..

Ve bunu kaldırıyorum diyen adam "vatandaşımı soymayı bırakıyorum" diyordur aslında ve ben de soyguncu olmayan birine oy vermek isterim..

Anladın mı..

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    İnan ki yorumları okumadım bile ancak yaklaşımın güzel ve arkadaşa verdiğim cevaptaki tipler ülke düşmanlığı da yapan insanlar oluyor alttan alta oysa bir iktidarı sevmemek ülkeyi kötüleme hatta eriyip bitmesini isteyecek duruma gelmesini isteyecek,zevkle izleyecek hale getirmemeli, ülkem memleketim deyip burayı terk edeceğim buradan kurtulun diyeni zaten bulmak zor olur. Sizde de bu yapıyı gördüğüm için alakası bile yok. Ben İtalya da yaşamaya niyetlendim bir ara hatta bende Türkiye de artık yaşanmıyor kafasıyla bu işe kalkıştım ama sonuç olarak turist olarak oralarda bulunmaktan ileri gidemedim bazen bir şehir bir ülke bir aidiyet duygusu herşeyin önüne geçebiliyor denemeden anlaşılmıyor.

• superegoid S kullanıcısına yanıt
    Ötv kalksın bunu bende destekliyorum. Yerine makul başka bir düzenleme gelsin bunu da destekliyorum. Ama ötv yi kaldıracam diyen partiye oy verecem demeyi anlayamıyorum. Belki de benim önceliğim ötv ve araba olmadığı içindir.

• Piyasayı allak bullak ettiler. 2 ay önce 163.000 TL ye aldığım F30 40. yıl araca en son Borusan 190.000 TL diyormuş.. 2 ayda 37.000 TL zam yapılırmı bir arabaya yav.. Suç borusanın değil yanlış anlamayın piyasayı bu hale getirenlerin.. Doların 3.40 a fırlamasına sebep olanların.. Allah hepsinin belasını versin.
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Cumhurbaşkanımız deseki:

Sayın vatandaşlarım ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Ekonomimizi kurtarmak için hepinizden fedakarlık bekliyorum.

Canımı yesin böyle derse. Eywallah deriz. Ülkemiz sıkıntıda ve başımızdaki adamlar samimi.

Ama sen kalkıp bütün dünyaya sallarken vatandaşın açsa; asgari ücret 1300 lira iken 1516 lira açlık sınırı varsa dünyaya artistik yapmayacaksın.
    Vatandaşı kuranla uyutmayacaksın. Bak köprü yaptık bak yol yaptık demeyeceksin.

Yazacak çok şey var senin de vardır ama nafile uğraşıyoruz.Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın.

• quote:

Cumhurbaşkanımız deseki:

Sayın vatandaşlarım ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Ekonomimizi kurtarmak için hepinizden fedakarlık bekliyorum.

Canımı yesin böyle derse. Eywallah deriz. Ülkemiz sıkıntıda ve başımızdaki adamlar samimi.

Ama sen kalkıp bütün dünyaya sallarken vatandaşın açsa; asgari ücret 1300 lira iken 1516 lira açlık sınırı varsa dünyaya artistik yapmayacaksın.
    Vatandaşı kuranla uyutmayacaksın. Bak köprü yaptık bak yol yaptık demeyeceksin.

Yazacak çok şey var senin de vardır ama nafile uğraşıyoruz.Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın.

Demesi yetmez..ilk fedakarlığı da kendisi yapacak örnek olacak..

• superegoid S kullanıcısına yanıt
    Nerdeeeeee keşke.

Gemi filosunu bi büyütebilse sıra Türkiye'ye gelicek ama daha yeterli gemisi yok işte.

240 vatandaş şehit oldu bir kaç timsah gözyaşı dışında bir şey göremedik.

Böyle yazsam da fayda etmiyor işte kimse sorgulamıyor.
    Bir şeylerin yolunda gitmediğini anlatmak için be yapmak lazım bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

İnan ki yorumları okumadım bile ancak yaklaşımın güzel ve arkadaşa verdiğim cevaptaki tipler ülke düşmanlığı da yapan insanlar oluyor alttan alta oysa bir iktidarı sevmemek ülkeyi kötüleme hatta eriyip bitmesini isteyecek duruma gelmesini isteyecek,zevkle izleyecek hale getirmemeli, ülkem memleketim deyip burayı terk edeceğim buradan kurtulun diyeni zaten bulmak zor olur. Sizde de bu yapıyı gördüğüm için alakası bile yok. Ben İtalya da yaşamaya niyetlendim bir ara hatta bende Türkiye de artık yaşanmıyor kafasıyla bu işe kalkıştım ama sonuç olarak turist olarak oralarda bulunmaktan ileri gidemedim bazen bir şehir bir ülke bir aidiyet duygusu herşeyin önüne geçebiliyor denemeden anlaşılmıyor.

Kesinlikle katılıyorum. Aidiyet hisseden için "memleket" vardır. Memleketi olan insanlar için uzayıp gitmek pek mümkün değil. Ancak göç etmek zorunluluk olursa diye bir B planı yapmak bizim gibi aidiyet hisseden insanları daha güvende hissettirebilir. Bir zorunluluk hali olmadığı sürece göçmeyi düşünmem ben.

Ancak mevcut belirsizlikte burada yatırım yapmayı da geçmişte yatırım yapmış biri olarak über saçma buluyorum. Fırsatını bulduğumda çıkacağım. Buralar tekrar yeşillendiğinde geri dönerim, söz.

Filler ömürleri boyunca hareket halinde olurmuş. Sürü halinde yaşadıkları için ve fil oldukları için bir hafta konakladıkları yeri kuruturlarmış. Yemek kalmadığında da tekrar yürümeye devam. Sanıyorum Türkiye olarak biz, düzgün bir yapılanmamız olmadığı için, fil sürüsü gibiyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

benim anlamadığım nokta şu.
    cebinde 100.000 lirası olup da yıl sonunda premium araçlar ötv zammından etkilenecek bari gidip araç alayım diyebilecek olanlar bi el kaldırsın da görelim kaç kişisiniz?
    iphone 3.700 liradan satışa sunulmuş, cebinde kontur alacak parası olmayan adam bunun derdine düşmüş.
    olay bundan ibaret.

O insanlar için her geçen gün bir şeyleri satın almak daha da imkansız duruma geldiğindendir.

ama ülkenin en azından yarısının bu durumdan şikayet etmeye hiç hakkı yok bence.
  • Yav he he.

Hep boyle yalan soyluyorsunuz diye yaygara cikartilir, daha sonra da hukumet soylentilerin aynisini piyasaya surer.

Yine aynisi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blumhouse

Aslında hükümetin suçu var böyle bir değişiklik yapacaksanız hızlıca yapın ülkede her fırsatı kollayan bir kesim var mesela şu iett nin saat 22 den sonra kadınlar için getirdiği düzenlemeyi nasıl kötü bir yere çekemediler hala hayret ediyorum, bekliyorum bi kulp takılmasını hala.

O düzenlemeyi öneren zaten CHP. Hükümet tecavüzcüleri sokağa salınca CHP de " tecevüzcüleri içeri tıkamıyoruz bari kadınlarımızı koruyalım" diye düşündü. Biraz araştırıp okusan öğreneceksin bazı şeyleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Arkadaşım, sonuçta amaç birilerine sokmak değil mi? Siz %70 vergi verip ford alıyorsunuz, yan bayide %70 vergi verip adam Mercedes alıyor. Mercedes alana daha da soktuklarında, sizin vergi gene %70 kaldığında "Ay çok adil oldu, muhteşem oldu." diyorsanız bu sizin sorununuz.

Ben olaya öyle bakmıyorum. Bana ne giriyor, ne çıkıyor ona bakıyorum. Dandik araba aldığım sürece daha da girmeyecek galiba. Ama, devlet düzgün araba alanı daha çok yolunca bana yaptığı adaletsizlik düzelmiyor ki?

Bak güzel kardeşim, bu insanların çoğu maaşlı çalışan. Çoğu vergisini peşin ödüyor. Devlet acımıyor, %30 gelir vergisini sokuyor. Alma gücü az. Kredi kartı kullanıyor. İstese de KDV'den kaçamıyor. Gene sokuyor. %18'ini alıyor. Benzin alıyorsun. %122 vergi alıyor. "Geçireyim bu düzene" deyip bir umut kumara koyuyorsun parayı, piyango bileti alıyorsun. Ona da koyuyor vergiyi. Sonuçta senin bütçene 15 liralık biletin bir eksisi yok. Deniyorsun şansını... Güya yüksek gelirlisin. 23.000 okul parası ödeyeceksin. Çocuğunun okul parasını bulamıyorsun. Kafanda kırk tilki geziyor. Okula çek vermeyi düşünüyorsun falan... Uyuyacaksın, uyuyamıyorsun. Evdeki viskiyi açıyorsun. Sonra aklına geliyor. Koduklarım bu zıkkımdan da %138 vergi alıyor... Elektrik yakıyorsun. %60 mı vergisi?

Özetle mesele son dönemdeki vergi artışı meselesi değil ki? Onu arttırmasalar, hiç çıkarmasalar, mevcutu değiştirmeseler, durum çok mu iyi? Devlet benim kazancımı nereden soyacağını şaşırmış, bana baktı ağzı sulanıp, beni yolunacak kaz görürken ne yapmamı bekliyorsun. Susup paramı sessizce vermemi mi? Amerikan filmindeki eli silahlı gaspçı gibi lan devlet.

Neyse, tek enayi ben miyim? Ödemiyorum. Lanet gelsin hepsine. Madem şerefsiz olmamızı, kendileri gibi sütü bozuk olmamızı istiyorlar. Oluruz. Uzun süredir, bu vergi muhabbetlerinden önceden beri yaşam tarzımı değiştirdim ben. Muhtemelen 2010'dan beri falan böyle yaşıyorum. Çünkü yıllar önce kestim ben umudu bu devletten. Kuçuyu terbiye etmek için musluğu kısmaktan başka yöntem yok, onu anladım. Karşımdakinde haysiyet, şeref, insanlık beklememem gerektiğini, karşımdakinin sadece paraya taptığını, o zaman onu kısmanın doğru olacağına kanaat getirdim ve yaşam tarzımı değiştirdim. Ne yaptığımı söyleyeyim:

1) Türk esnafına mümkün olduğunca para kazandırmamaya özen gösteriyorum. Esnaf batsın istiyorum. Kendilerinden tiksiniyorum. Bu ülkenin yanardönerliğinin genel kaynağı kendileri. Yurtdışından alışveriş yapmak serbest. İhtiyacımı internetten karşılıyorum. Hem vergi yaratmıyorum. Hem de mümkün olduğunca esnafa ciro yaratmıyorum.

2) Vergi yaratacak bir şey almıyorum. Araba, telefon, bilgisayar... Hiçbir şey. Bilgisayar dediğin küçücük parçalardan oluşuyor. Son bilgisayarımın CPU, Ram, ekran kartı ve SSD HDD'sini ABD'den ikinci el aldım. Buradan sadece anakart aldım. Son aldığım telefonu ABD'den ikinci el aldım. Pasaportuma işlettim. Araba konusunda da çözümüm ortak araba kullanımı. 4 kişi 2 araba kullanıyoruz. Yetiyor.

3) Alkol stokluyorum. Ülkeye girişte gümrük patlatıyorum. 6 litre viski ile giriyorum. Zaten çok içmiyorum. O bana 9-10 ay yetiyor. 2 ay sonra tekrar gidecek oluyorum zaten...

4) Benzinli arabaya binmiyorum. LPG taktırıyorum. Ana sebebi vergi kazandırmamak. Mümkün olduğunca kısmak.

5) Türkiye'de pahalı tatil yapmıyorum. Deniz tatillerini "şunun yazlığına yamanayım, bunun devremülküne kafamı sokayım" şeklinde yapıyorum. Parayı gidiyorum yurtdışı tatilinde yiyorum. O sırada ülkeye soktuğum içkiden ve hatunun parfümlerinden yırttığımız vergi yarı yarıya getiriyor zaten tatili. Mantık gene aynı. 400TL'ye dandik oda satan, yurdunun insanını kazıklayıp, yabancıya aynı odayı 100TL'ye veren otelin batmasını istiyorum. Mal mıyım ben? Geceliği 240TL'ye İspanya'da kalıyorum lan ben?

Böyle yaşıyorum ben hayatımı. Sonuçta ben vergimi ödedim. İkinci, üçüncü, dördüncü kere vergi isteyen devlet HIRSIZDIR. Verdiğim vergi yetmiyorsa arttırmak yerine önce az yemeyi denesinler. Eşraflarını semirtmeyi bıraksınlar. Böyle giderse çok ağlarlar. Vergi toplayamıyoruz diye. Benim gibilerin sayısı her geçen gün artıyor.

Yakında şirketin teknoloji devri işini tamamlayıp, paramı alıp çıkacağım. O gün geldiğinde burada bir daha şirket kurarsam iki olsun. Kurumlar vergisinin %9 olduğu ülkeler var. Orada kuracağım. Müşteri yurtdışında, üretimim yurtdışında, benim şirketimin Türkiye'de olmasının anlamı ne ki? Ben Türkiye'de olurum. Şirketim de yurtdışında olur. Devlet buna birşey diyebilir mi? Gelip bana "şirketini neden yurtdışında kurdun" mu diyecek?

Yakın geçmişe kadar illegal kaçınmalardan uzak durmak lazım diyordum. Artık onu da demiyorum. Şirkette falan gene kaçırmam da, arabada yaparım. Bir çok araba var motor değiştirilebilecek ve anlaşılmayacak. 1.6 alırım. 2.0 çakarım. Ne erinirim. Ne utanırım. Muayeneye de girerim. Girdiğim gibi de geçerim. Madem düzen bu. Biz de uyarız. Alemin hıyarı bir ben miyim?

ağzına sağlık.. durumu "net" özetlemişsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: QRX

quote:

Orijinalden alıntı: Blumhouse

Aslında hükümetin suçu var böyle bir değişiklik yapacaksanız hızlıca yapın ülkede her fırsatı kollayan bir kesim var mesela şu iett nin saat 22 den sonra kadınlar için getirdiği düzenlemeyi nasıl kötü bir yere çekemediler hala hayret ediyorum, bekliyorum bi kulp takılmasını hala.

O düzenlemeyi öneren zaten CHP. Hükümet tecavüzcüleri sokağa salınca CHP de " tecevüzcüleri içeri tıkamıyoruz bari kadınlarımızı koruyalım" diye düşündü. Biraz araştırıp okusan öğreneceksin bazı şeyleri.

Chp kendi önerdiği düzenlemeyide protesto etme yeteneğine sahip bir parti biraz gündemi takip etsen okusan izlesen göreceksin bazı gerçekleri.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

benim anlamadığım nokta şu.
    cebinde 100.000 lirası olup da yıl sonunda premium araçlar ötv zammından etkilenecek bari gidip araç alayım diyebilecek olanlar bi el kaldırsın da görelim kaç kişisiniz?
    iphone 3.700 liradan satışa sunulmuş, cebinde kontur alacak parası olmayan adam bunun derdine düşmüş.
    olay bundan ibaret.

O insanlar için her geçen gün bir şeyleri satın almak daha da imkansız duruma geldiğindendir.

ama ülkenin en azından yarısının bu durumdan şikayet etmeye hiç hakkı yok bence.

Ülkenin yarısı derken? AKP'ye yakın olan ne kadar tanıdığım varsa hepsi zengin, altında 520d ile Cuma namazında fotoğraf çekip şükretmek gerektiğini Instagram'da paylaşıyor. Facebook'da sure paylaşıp asgari ücretle adam çalıştırmaktan geri kalmaz. Lafa gelince vaaz verir eşi Vakko'dan baş örtüsü satın alır. Böyle insanlar bunlar...

• Adamın kritere bak, üniversite okumamış yazmasın timatomu savuruyor.

Ulan sana mesaj yazmak için transkript mi faxlayalım, sınava mı tabi tutarsın yoksa

Hala yıkama yağlama yapmak için atmadığınız takla kalmadı

Rabbim satynizde çektiğimiz sıkıntıların bedelini ödetir size inşallah tez vakitte

• DeepNote kullanıcısına yanıt
    O mesajdan akpartili oldugumu nasil cikardin be adam sen rahat ol liseli arkadasim sen bi baltaya sap olamamissin ama ben bu ulkeye faydali olacam once su hukuk fakultesi bitsin is hazir zaten sizin gibi bos beles degiliz

• Bence ötv düzenlemesi için döviz kurlarındaki artışın (dolar, euro) ne kadar süreceğini, kurların nereye kadar geleceğini ve bunun otomobil fiyatlarına yansımasını görmek istiyorlar. Çünkü kurlar aşırı yükselirse bir de bunun üstüne ötv artışı gelirse sıfır araç fiyatları çok artacağından satılacak araç sayısı azalır bunun sonucunda hem otomotiv sektörü krize girer, hem de satılacak araç sayısı azalacağından devletin vergi geliri artışı yerine vergi kaybı olur.Bunu istemezler.Onun için bakacaklar döviz kurları oto fiyatlarını çok artırmazsa ötv artışı yapsak araç fiyatları biraz artar ama bu alıcılar için çok da önemli olmaz araçlar yine satılır düşüncesiyle ötv oranlarını artırıp araç fiyatlarında artışa neden olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netfriend -- 22 Kasım 2016; 13:40:38 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.