Şimdi Ara

yeni ötv tasarısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
155
Cevap
2
Favori
4.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendim ÖTV ödemeden alacağım için araç bakıyorum, umarım bunu düşünerek adım atılır.

Vatandaşın cebinden ortalama 30 bin TL ÖTV çıkıyor bir araç alımında zaten.

Eğer ki haince yasalar ile vatandaşı boğmaya devam ederler ise olanlar olacakların teminatı olabilir mi? Sorusu akıllara gelmekte.

1. Araç için ÖTV kaldırılsın, 2. defa araç alanlar için ÖTV gelsin sözde 18 yaşına giren her bir vatandaş bireysel ya o halde neden bireysel kanunlar uygulamıyorlar? Devlet babanın büyükleri bedava geziyor.
  • Arkadaşım,ben soruma halen cevap alabilmiş değilim,cevabı verebiliyorsan buyur ver,yok veremiyorsan işkembe-i kübrayı bırak.
    e 180 520i bu araçlar senelik vergi bandında (ötv kdv mtv) 1.33 corollayla aynı vergiyi devlete ödüyor mu ödemiyor mu,önce bir bunu açıklığa kavuşturalım.
    Bak soru soruyorum,basit net bir soru.
  • Habere göre vergide indirim falan yok, mesela 1.6 altında olup da pahalı satılan arabalardan daha fazla vergi alınacak, ucuz olanlardan yine %45.

Hepsini geçtim, madem motor hacmine göre dilimler oluşturulup vergi alınıyor, artık 1.0 altındaki araçlar için farklı dilim oluştursunlar, ÖTV de %25 olsun mesela. Hacim değil miydi hani mühim olan, 2.0 hacim lüks idi, 1.6 hacim normal idi? O zaman 1.0 hacim de giriş seviyesi olarak görülsün ve ona göre düşük vergi alınsın

Niyeyse karpuz kabuğu gibi geldi şuan bu fikrim bana, yeni dilim oluşturup 1.0 altına %45, 1.0-1.6 arasına %90 yapmasalar bari
  • turbo motorların sayısı arttı ya oranlar güncellenecektir.
    0,9-1,2 arası %45
    1,2-1,6 arası %90
    1,6-2,0 arası %145
    2,0 ve üstü %333

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Yav bu sorunun cevabı zaten belli, AYNI ORANDA ödüyor. Bu soruyu sorman saçmalık, ortada olan bir şeyi neden sorar bir insan? Biz ÖTV'yi konuşuyoruz burada.
    Hadi yukarıda bir arkadaşımında bahsettiği gibi corolla tarzı araçlarda da düşüş olacak olsa, bu artışı savunmak mümkün. Siz diyorsunuz ki arada fark olsun onlar daha çok ödesin. Siz daha az ödeyin onlar daha çok ödeyeceğine? Yok ama işte iktidar ne yaparsa doğrudur bu ülkede.
    Alt sınıf araçlar aynı kalacak, üst sınıfa daha da yükleneceğiz gibi bir düzenlemeye destek vermenizi aklım almıyor. 5.20, e-180 tarzı araçları alan insanlar, multi milyoner falan değil, bütçeleri o motora yettiği için o araçları alıyorlar. Zaten bütçesi yeten genelde 5.20d tarzı araçlara yönelerek %90 vergi ödüyor.
    Sanki bu ÖTV'ler çok haklıymış gibi, gelen bu saçma düzenlemeyi de savunmak akıl dışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 28 Ekim 2016; 16:44:36 >

• Hah anlaşmışız.Demek ki ben e 180i alan vatandaşla aynı mtv yi ödüyorum.Ve kalkıp segment vergisi alınsın deyince sen ciddi misin bide onu mu ödeyek diyor arkadaşımız.ha muhtemelen bu eleman bir de sosyalisttir,arabasının arkasında rahmetli Atatürk'ün imzası olur,orası ayrı.
    180 bin tl lik arabanın sahibi olan eleman,kalkıp 55 60 bintl lik arabanın sahibi olan elemanla aynı parayı ödüyorsa,buna vergi değil kepazelik denir.
    ayrıca araç alım fiyatlarında mutlaka ama mutlaka segment vergisi uygulanmalıdır.
    arabasına az binen adam az vergi ödemelidir
    benim itirazım orantısız ve dengesiz vergi alımına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malafat Rosto

Koskoca bmw uğraşmış 1.6 motor yapmış sırf düşük vergi dilimine girsin diye.

Neden o insanların emeği hiç olsun bir anda. Mercedes aynı şekilde.

Adamlar kırk takla atıyor düşük vergi dilimi için sonra sen hop diye bozuyorsun bütün bunları.

Bu firmanın yerinde sen olsan ne yaparsın?

Artık böyle boş işlerle argeyi meşgul etmezler,zaten motor hacmi diye bir kavram kalmayacak elektrikli araçlar yaygınlaşınca...
    Benim bu konudaki görüşüm ise emisyon ya da motor gücüne göre alınması verginin. Yakında emisyon denen illet de kalmayacağı için uzun vadeli düşünürsek motor gücüne bakılması.
  • Bu ötv sözde geçici olmayacak mıydı? Başımızdaki insanlar nasıl utanmaz bir ikiyüzlülükle ülke yönetiyorlar insan hayret ediyor. Karşılarında 5 yaşında çocuk var sanki salak zannediyorlar, e tabi kanun, yargı herşey bunların elinde olunca dediğim dedik oluyor.

Yıllarca dedik şu ötv bitsin artık, soygun bu, bitmiyorsa oranı düşsün, düşmüyorsa mantıklı olsun. Mercedes alan adamla renault alan adam aynı oranda vergi vermesin. Motor hacmine göre vergi alınmaısn arabanın bedeline göre alınsın diye. Biz dedik ki pahalı araba alandan tam alın, ekonomik araç alandan az vergi alın. Evet şimdi aynısını bunlar da düşünmüşler ama bir farkla, sen,ben yine tam vergi ödeyeceğiz, pahalı araba alanlara da ekstra ittirecekler.

Yani asla halkı düşünüp ya bu vergi oranlarını abarttık, bir düzen getirelim, insanları rahatlatalım düşüncesi yok, halkı düşünmek SIFIR, düşündükler, tek şey para para para. Vergiyi daha da nasıl arttırsak da saraya daha çok altın kaplama bardak alsak... Daha çok yazılır da dh yönetimi sözde siyaset yapma adına akp ile ilgili eleştirileri siliverir hemencecik..

Ben burada; halka "daha çok kemer sıkmamız lazım, vergileri arttırmamız lazım" diyen ekonomi bakanı trilyonluk mercedes makam arabasından inerkenki fotosunu koydum diye, "siyaset" gerekcesiyle mesajımı silmişti çünkü buranın adminleri..

Arabamın arkasında imza falan yok, garip yaftalamaları bırak, senin için Türkiye sosyalist, ama lüks düşkünü insanlarla dolu. Adam gibi hitap et, eleman falan ne? Sizli konuşuyorum seninle, azıcık saygılı ol karşındakine önce bi.
    KONU ÖTV, haklı çıkmak için konuyu MTV'ye çekmeye çalışma. Başlıkta KOCAMAN YAZIYOR ÖTV DİYE.
    Oranlı vergi alınsın madem, ama sadece yukarıya doğru değil, aşağıda da vergiler düşsün. Sadece segmente göre yükseltmek yine soygundan başka bir şey değil.
    Neyse forumda içinde insanlara nefretten başka bir duygu olmayan bir insanla böyle bir konuyu tartışmak mantıksızlık zaten.
    Ek olarak vergi motor büyüklüğüne göre değil, emisyon değerlerine göre alınmalıdır her şeyden önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 28 Ekim 2016; 16:53:31 >
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Hocam görmüyor musun geçici verginin arttırılmasına sevinen zihniyet var bu ülkede. Mümkün mü bu kafa yapısıyla bir şeyler iyiye gitsin:)
  • 1- ötv yi kimse savunmuyor
    2- o arabaya o parayı basan adam zengindir.gücü yetiyo da 1.6 alıyo muhabbeti asrın komedisi olur burda.
    3- Çünkü 180 bine araba alan adam aynı arabanın 2.0 motorlusunu da cart diye parayı basar alır
    4- zaten şirket indirimi bilmemne indirimi diye bir sürü muhabbet var
    5- araçlardan segment vergisi Alınmalıdır,lüks tüketim vergisi lüks kullanan adamdan alınmalıdır.
    6- zor bela 50 60 bini denkleştirip araba alan adamla plazaya gidip kahvesini için mercedesini bmw sini çeken adamı bir tutmak ötv mtv soygununu savunmaktan daha dramatik bir olaydır.
    Selametle.
    Yav bir sürü insan var çevremde bütçesi 150-160 bin TL olduğu için 1.6 araçları alan. 180 bine alan adam neden 2.0 motorlusunu alabilsin Allah aşkına ya.
    Adamın 180 bin bütçesi var diye 250 bin TL'ye araba alabilir mantığını nasıl çıkardınız? Adamın araba merakı vardır, mercedes, bmw almak istiyordur. Bütçesi de malum ÖTV'den 1.6 olana yetmiştir, almıştır.
    1.6'yı insanlar neden alıyor size göre açıklar mısınız? 1.6 motor mu seviyor insanlar, multimilyoner ama 1.6 motor aşkı mı var?:) Sizin 1.6 mantığınız asrın komedisi, sanki arabaya 180 bin veren her insan 250-300'de verebilirmiş gibi konuşuyorsunuz, ama öyle bir dünya yok.
    En basiti kendimden örnek vereyim, c180 coupe almayı düşünüyorum. Gönül ister c300 almak, çünkü performans arayan birisiyim. Ama malum ÖTV, bütçemi aşıyor. Araca verecek 190 bin TL'm var ama 290 Bin TL'yi veremiyorum, garip değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 28 Ekim 2016; 16:59:16 >

• Çok garip abi bende 'shadowgeist'in dediğine katılıyorum. Madem bu ülkede vergi alınacak,gelire göre vergi alınmalı. Adam çalışıyor 1500 lira maaş alıyor biriktirip gidip bir araba alıyor 6 aylık 500 tl vergi ödüyor. Diğer adam ise altında yüzlerce çalışanı var alıyor arabasını 1.6. motor 500 tl vergi ödüyor. bu hiçte adil değil.
    Sadece araba konusunda değil tüm vergi sisteminde gelire göre vergi uygulamasına geçilmesine lazım. Şu an benim çalıştığım kurumda öyle mesela öğle yemeğini biz alt kademe olduğumuz için düşük yiyoruz üst kademe bizim 2 katımız fiyattan yiyor. aynı yemek,aynı ekmek.

Ayrıca zaten zengin adam o ödediği verdiyi bir yerlerden geri çıkartıyor. Aldığı arabayı zaten gider gösteriyor alıyor.

Son olarakta 'mtv zam,benzine zam,lpg zam hani bize ... '

• Tabii ki,hemen açıklayayım.Yürütme maliyeti denilen bir kavram var.
    Örneğin mtv olayını açıkladık,ötv de de aynı oran var.
    Adam 2.0 aldığında 1.6 nın üstüne dünya kadar vergi ödüyor daha arabayı kapısına çekerken.
    Diyor ki neden bu parayı ödeyeyim?60 70 bin tl parayı cebine koyup 1.6 yı alıyor.
    Kimsenin 180 bin bütçesi mütçesi de yok o kısım da palavra,180 bini arabaya yatırabilecek çapta adam öyle her yoldan geçen adam değildir hani.
    Ha senin için 180e alıyolaar krediyle alıyolaar ödeyemiyolaar mottosu belki geçerli olabilir,malum böyle zırcahil savunmalar da var bu lüks tüketim manyaklığıyla ilgili.daha geçenlerde bankalardan sorumlu bir vatandaş çıktı açıkladı,cayır cayır geri ödeniyor çekilen krediler.
    Fakat gerçek öyle değil,ve bu ülke parayla gülle oynayan adamlarla dolu.O adam da bir zahmet lüksünün vergisini benimle aynı şekilde ödemeyiversin.
    Araçlar ya fiyatlarına,ya da segmentlerine göre yürütme maliyetine sahip olmalıdır,taktım 1.4ü 1.6 yı hadi bakalım düşürelim vergileri böyle kepazelik olmaz.

Neyse uzatmanın gerçekten anlamı yok. Ben kendi hayatımdan bile örnek veriyorum, kredi çekip ödeyemeyen insanları falanda örnek göstermeyeceğim tabi ki.
    O bankacı sizin düşündüğünüz gibi söylediği için hemen benimsemişsiniz görüşünü, aksini söylese ciddiye almazdınız eminim. Size yakın olan insanların görüşleri dışındaki tüm görüşler "palavra, asparagas ve yalan". Bizde Garanti Bankası'nın ve büyük bir şirketin avukatlığını yapıyoruz, o krediler öyle "cayır cayır" falan ödenmiyor.
    Etrafımda var, kendim varım diyorum, bütçeye göre alıyoruz diyorum, cevabınız "palavra". Gerçekten yararlı bir tartışma oldu.
    Ha son olarak inanılmaz zengin diye tabir ettiğiniz kişilerin, "yürütme maliyetine" takılması savunmanıza ne desem bilemedim, gerçekten akılcı bir savunma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 28 Ekim 2016; 17:10:42 >
  • Evet yararlı bir tartışma oldu.Bütçenizi biraz daha arttırın bundan sonra lüksünüz için,gerçi 180 bine 0 mercedese de gerek yok hani,100 bine jaguar bile alırsınız.
    Belki de satışları düşen kosifler mb türk gibi firmalar satışları düşer de 1.6 diye millete yüksek perdeden sapladıkları arabaların fiyatlarını düşürürler.
    aa doğru,o mercedes alınacak,o bmw ye binilecek!
    burası bilinçli tüketiciliğe tecavüz konusunda nobel alabilecek bir ülke çünkü.
    Son tahlilde,demek ki alınacak bunlar,
    alt orta kesimle aynı paraları ödeyip mercedesle bmwyle gezmeyin karşımızda.Ha tabi uygulanabilir mi bu durum halen şüpheliyim,malum daha zengini kollamayan bir sisteme geçiş yapamadık,e sizin örneğinizden de anlaşıldığı üzere,zenginlerin ceplerinden çıkacak fazladan 10 20k ya baya bi itirazları var

Ya arkadaşım bilinçli olmakla ne alakası var? Araç kimileri için A noktasından B noktasına gitmekten öte bir şeydir. Benim için bir hobi araçlar. Güzel bir araca binmek istemek senin için bilinçsiz tüketim çılgınlığı tabi. Düzenlemeyi bilmeden 10-20 bin diye sallamanın da mantığı yok. ÖTV ilk geldiğinde 2.0 litre üstü motorlar için verginin %50, şu anda ise %145 olduğunu hatırlatırım.
    Ayrıca bu gereklilik değil benim için keyif.2.0 bir araç almak isterim, hatta type-r gerçekten güzel bir araç. Ama bir araba kendime daha fazlasını devlete almak saçmalık geliyor.Bu sebeple 1.6 üstü araç tercih etmek istemiyorum. Hal böyle iken yeni sistemle, soygun bir adım daha öteye gidecek.
    Azıcık imzanızda yazan gibi davransanız her şey farklı olur, tüm toplum açısından.

Son olarak şunu söyleyeyim, bu düzenlemeyle alt-orta sınıf araçların vergilerini düşürsünler, üst sınıfları arttırsınlar tamamen arkasında olurum. Ama burada amaç adalet değil, soygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 28 Ekim 2016; 17:19:36 >

• Bir Kere Daha hatırlamak lazım ötv nin kendisi manasız 99 İstanbul depreminden sonra tek seferlik diye çıkarıldı şimdiye kadar kaldırılması gerekirdi bence bunun için kampanya yapmak lazım hayatı pahalı hale getirenler kendi seçimlerimiz şunu hala göremiyor muyuz bir şeyi tetiklersen diğer döngülerinde maliyetleri artacaktır ondan sonra bir şeyleri azaltmak için vergiyi araç gibi kullanarak halkın talebini kısmak küçük çocuğu azarlayıp elindeki şekeri almaya benziyor bu anlamda vergi kendisi manasız halkı kontrol etmek için tasarlanmış ama halka karşı kullanılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilinçli tüketicilikle şu alakası var.Şu anda araçlar hem vergiler hem de firma soygunları sayesinde inanılmaz fahiş fiyatlara satılıyor.
    Burada 2 tip tüketici var lüks meselesinde.
    Parayla gülle oynayan adam bastırır parayı e 180i alır,çünkü 0 km istiyordur.
    Parasının kıymetini bilen adam için aşağıda örnek var.
    Dedin ki ben keyfime düşkün adamım ondan 2.0 isterim alamıyom 1.6 alıyom.
    Allah aşkına 156hp 170 hp ile E segmentinde 1800kg arabayla ne keyfi?
    1.6 mı istiyorsun illa?https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-17.000-km-de-akademisyenden-duzenli-bakimi-yapilmis-volvo-s80-356985106/detay
    keyif mi yapçan?https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-jaguar-jaguar-xf-2.0-benzinli-luxury-2013-trafige-cikisli-336638433/detay
    Daha örnekleri çoğaltırım.

Devleti suçlayarak düzeni değiştiremezsin,çünkü değiştirmeyi talep eden bir toplum yok karşında.
    Ağalık meraklısı,arabaya binmeyi bir halt zanneden,lüks histerikliğinden şaftı kaymış bir yapıda bilinçli tüketici kazanır,bağıran çağıran kaybeder.
    Yukarda anlattık yazdık,az kullanan az ödesin,araçlar fiyatlarına göre vergilendirilsin,segment vergisi alınsın dedik,kimseye laf anlatamıyoruz ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 28 Ekim 2016; 17:26:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Buna göre, araçların ÖTV oranlarını sadece motor hacmine göre değil, aynı zamanda satış fiyatına, tipine, sınıfına, kapasitesine, cinsine, kasa yapısına göre ayrı ayrı belirleyebilecek.
    Şu bölüm bile uygulansa gelişme olur.Bugün 1.6 motor diye 520i ler e 180ler benim 1.33 corollayla aynı vergiyi ödüyor.

yalnız senin vergi düşmez onlarınki artar emin ol
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.