Şimdi Ara

yeni ötv tasarısı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
2
Favori
4.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Brskcr

Hocam mesele sadece motor değil, görselde var işin içinde. "0" bir araç alıp yıllarca binmek istiyorum, bunun neresi yanlış? 2. el araç almamak bilinçsiz tüketim mi? Sürekli araç değiştiren birisinin 0 alması mantıksız olabilir, evet. Ama ben araca uzun süre binmek istiyorum.
    Segment vergisi alınacaksa, sırf 2.0 diye C sınıfı araçtan %90 alınmasın o zaman. Paşa paşa gidip alayım aracı.
    İlla 1.6 istemiyorum, hatta 1.6 istemiyorum, vergi sistemi zorluyor.
    Hakkını aramak, bağırıp çağırmak değildir. Bunu yapmak hiç bir şey kaybettirmedi bana bugüne kadar, aksine kazandırdı.
    Sürekli söylüyorum, tekrar söyleyeceğim. Toplum olarak bunu kabul ettiğimiz için ÖTV bu halde. Herkes sizin gibi düşündüğü için bu halde.
    Vergiler arttıkça bilincinizde artar inşAllah, daha alt sınıflara doğru gidersiniz artık. Vergiler artınca 2. el arabalarda yerinde durmayacak sonuçta, o alacağınız 2. el D sınıfının da fiyatı mutlaka artacaktır.

işte mutlaka artmayacak çünkü ben 2. el D segmenti aldığım zaman passat alam da yarın satarken yakaladığıma iteleyem diyenlerden değilim,artı D segment fiyatları öyle C segmenti gibi kafayı sıyırmıyor 2. elde,yani bir avensisin fiyatı civic tayfasına benzemez anlayacağın.
    Senin gibi 0 alayım uzun süre bineyim muhabbeti olsa bu kadar 0 araç satışı olmaz bu memlekette,rekor üstüne rekor kırıyor.Üstüne aldığın ve yıllarca binmekten bahsettiğin araba egea yahu egea olmuş 80 bin,corolla olmuş 90 100 bin,sen bu arabaya 10 sene nereye biniyosun,neyle biniyosun?
    Sana linkini verdiğim arabalara binersin,D segment arabaya binersin 10 sene,bu bahsettiklerime değil.
    Diğer burjuva kardeşim;@M4RLB0RO
    avensisin 1.6sı var,2.0 i de uygun fiyatlara satılıyor.Benim baktığım 159lar 1.9 motora sahip mesela,benim ilerde araç alırken motor ayrımım yok,bir şeyin çorbalandığı da yok.
    Ötv den yana olsam zaten soygun demem,biz o soygunu yaşarken kalkıp bizden 4 kat zengin adamlar bizimle aynı kalibrede değerlendiriliyor,böyle bir dünya yok.
    Ve lafımın da arkasındayım 180 bine 520i alan adam 250yi basıp 520d de alır kimse kusura bakmasın.50 60 bini çıkarmakla 180 bini çıkarmak arasında dağlar var.
    Ha alamıyom diyorsa zaten yukarda linkleri verdim,basar parayı keyifli olanını alırsınız.
    Ha birde bana yok almanya amerika örneği verme,bir almana veya amerikalıya bu fiyatlardan araba satamazsın,almazlar.
    Sen alırsın,alman dersin amerikali dersin gider plazaya basarsın parayı soyup soğana çevrilir çıkarsın.Alman dediğin adamın şansölyesi neye biniyor bi araştır,neyin kafasını yaşıyorsunuz siz?
    http://www.arabalar.com.tr/merkelden-az-kullanilmis-golf
    Nicki bile premium sigara,gelmiş burda ötv düşsün diyor adam ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 29 Ekim 2016; 10:51:30 >

• Bak akpli kardeşim şimdi senin kızın vestel telefonu beğenmez iphone isterya işte iphone lüks marka olduğu için ötv iphone %90 olacak vestelede aynı vergiden devam edilecek düzenleme filan yok zaten yanlış anlama gayrimenkulün olmasa hayatta oy vermessin. Lütfen şu partiye 1 dönem oy vermeyin be abicim sadece 4 yıl be bırakın biraz ülke kendine gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize alamıyoruz o yüzden çomak sokmamiz lazım sende alama diye ya da parası olan herkes(!)

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Ya alti bos bu kadar yazmissinizda, d segmentide olsa otv arttigi zaman ayni oranda 2. Elde artis olacak, 2+2=4 kadar ortada olan bir seyi bile kabul etmeyip papagan gibi ayni seyler soyluyorsunuz.
    Hala ayni hikaye 180 bine arac alan bilmem kac binede alir, alamayan bir suru indan var cevremde diyorum, ama yok bozuk plak gibi ayni cevabi veriyorsunuz.
    Ben 10 sene c180 coupe'ye binmeyi dusunuyorum diyorum, egeaya bilmem neye binemezsin 10 sene diyorsun.Ben bu arabalardan bahsetmedimki? Kendi kendine gelin guvey oluyorsun. Daha fazla laf anlatmaya calismanin manasi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 29 Ekim 2016; 11:57:14 >
  • 2. elde artiş piyasa arabalarında esnaf arabalarinda olacak,sen bunu kabullenemiyorsun bütün mevzu o.
    Lüks arabaya zam gelsin kardeşim,benim aracıma da indirim gelsin,bu kadar basit.
    Benim aracıma indirim gelmiyor diye lüks arabaya aynı muameleyi kabul etmiyorum,sabaha kadar konuş yine kabul etmiyorum.
    180 bin tl lik araba benle aynı mtv yi falan ödeyemez 1.6 motor diye.
    Sende eğer vergide soygun var diyorsan linkleri verdim,benim yaptığımı yapıp kendine oradan araç bakarsın plazadan değil.
    Ya niye esnaf arabalarında olsun? Arabanın 0 değeri artınca 2. el değeri de artacak bu kadar zor mu bunu anlamak? Plazadan bakmayıp 2. el alınınca ötv olmuyor dimi aracın içinde, 2. eller soygun değil, bırak şu düz mantığı artık.
    SENİN ARACINA İNDİRİM GELMEYECEK bu da bu kadar basit.
    Madem segmente göre vergi alacaklar gidip 2.0 civicden, leondan %90'da ÖTV almayacaklar o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 29 Ekim 2016; 13:17:28 >
  • Aynen öyle hocam, sizden sonraki yorum özetliyor her şeyi:)
  • Ben yukarda da belirttim,motor hacmine göre değil segmente göre vergi alınsın dedim.
    benim eleştirdiğim şey kabak gibi duruyor ortada.
    Senin kabullenemediğin şey bu memleketteki halk kitlesinin araba alırken 10 sene binmeyi değil,yarın öbürgün satacağı zaman ilk bulduğu adama 15 dakikada itelemeyi düşünmesi.
    O yüzden de bugün bir subarunun,mazdanın,volvonun,alfanın değeri bahsettiğin şekilde ARTMADI,ARTMAYACAK.
    Artacak araba modelleri belli,onun da taleplisi olan kitle belli.Lafı oraya buraya dolandırma güzel kardeşim.
    Ben 1.33 kullanıcısı olarak e180le aynı vergiyi ödemek zorunda değilim.
    Devlet bana indirim yapmıyor,elli defa yazdık çizdik bimerinden bilmemnesine kadar,yapmıyor,halk kitlesi de bilinçlenmiyor,plazaların kapısında bankaların köşesinde yatıyor,
    onun için de lüks tüketici aldığı malın vergisini lüks tüketici gibi ödesin,1.6 getiriyor diye 50 bin tl lik araçla aynı vergiyi ödemesin,yok öyle yağma.

• Hepimize geçmiş olsun.
    Haberde de dendiği gibi daha fazla vergi alınacak gibi.

• 2.el fiyatlar sıfır fiyatlari yakında gecer : D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    çok pardon ya, tabi size sormadan nasıl da oy kullanmışız vah vah. Keşke size sorsaydık oy vermeden önce kime oy atacağımızı da o engin bilgilerinizle bize doğru yolu gösterseydiniz tühh.
  • Alsinlar emisyona gore nefes alamaz olduk disarda. Dunya genelinde oturmus bi sistem var kullanmamak niye? Bi boncuk uretelim yerli olsun desek disardan ucuza aliriz ne gerek var derler. Ama yok o sekilde daha az para girer devletin cebine. Vergiden gelir artisi hedefleyen bi devlet olabilirmi gormuyomusunuz sacmaligi? Ne yapiyosunuz kardesim bu vergilerle fabrikami aciyosunuz is mi veriyosunuz? Memleket tamamlanmayi bekleyen yollarla dolu yol yapiyoruz derken yuzunuz kizarsin biraz. Yil oldu 2017 kac buyuk ilin arasinda otoyol var? Yapilanlarida goruyoruz 100-150lira gecis ucreti olabilirmi? Madem devletin kasasindan kurus cikmadan yapildi nereye gidiyor senin benim vergim o zaman kardesim? Gelelim otomobil konusunailla boyle bisey yapacaklarsada garibani kollucak bi sistem olsun bari. Garibanin sifir arac alcak gucumu var diyenlerde unutmasin ki sifir arac fiyatlari ikinci eli dogrudan etkiliyor 2013te yapilan %40tan %45e cikan otv artisi ve ardindan gelen dolar euro ya bağli zamlar yuzunden fiyatlar bu seviyelerde unutmayin. Agirliga gore vergi almakta sacmaligin daniskasi lineayi symbolu mumla aratacak peynir tenekesinden bozma araclar gorebiliriz cok yakinda.

• Bence madem lüks ve orta sınıfın vergisinin eşit olmayacağından herkes hem fikir ötv için motora falan bakılmasın aracın bayi satış fiyatı üzerinden vergi alınsın.Örneğin 0-50 bin lira %18,50-100 bin %45 gibi oranları tamamen salladım.

• mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    Aydınlanacağın yol siyasetten geçmez.

• aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    Peki.
  • bence araba sahiplerine zorunlu araba emekliliği yaptırılmalı.

araba sahibi olan adam ileride arabasını değiştirecek demektir. devletimiz bu kişiye yardım için(!) bu kişiden aylık para almalı (zorunlu) 30 yıl sonra da bu kişiye parayı geri ödemeli. böylece 30 sene sonra arabasını değiştirecek olan kişi rahatlıkla değiştirmeli.

bu işlem kesinlikle zorunlu olmalı, ve araba sahibi olmayan kişilerede uygulanmalı. malum, onlar da ileride araba almayı düşüneceklerdir, gelişiyoruz ya artık zenginleşiyoruz.

bisikletlere, patenlere ve kaykaylara zorunlu sigorta + vergi getirilmeli.

kaldırımları yapma işi şu "milletin nağmına goyacaz" diyen herifin şirketine verilmeli, kaldırım kullananlardan para alınmalı, taşeron madur olmasın diye 100 yıllığına günde elli milyon kişilik kullanım garantisi verilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Ekim 2016; 15:30:07 >
    Kardeşim sana anlatamıyor muyum ben? 2014 sonrasında gelen ÖTV zammının ardından alfa romeo, volvo, mazda ve subarunun 2. ellerinin fiyatı artmadı mı, BAL GİBİ ARTTI. Aracın ÖTV'si %8 artmışken, 2. elinin değerinin artmaması mümkün değil zaten. O kadar saçma bir savunma peşindesin ki, senin mantığına göre sadece yaygın kullanılan araçların fiyatı artıyor. Bırak artık şu mantık dışı inadını ya vergi artıyorsa her aracın bedeli artar, bu kadar basit.
    Bu arada 2.0 alfa guilia 220 binden giriş yapacak, çok uygun değil mi?
    Ayrıca motor hacmine göre değil segmente göre vergi alınsın diyorsun ama, devlet şimdi her ikisini birden yapacak bunu anlayamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 29 Ekim 2016; 15:47:37 >
  • Benim aracimin da degeri artacak onlar artiyorsa bunu atliyorsun,onu gectim bahsettigin araclar yas aldıkça ve ikinci ele dustukce ve millet 0 km çılgınlığına devam ettikce daha mantikli olacaklar.
    Alfa giulia da bu yuzden yuksek fiyattan giriyor zaten,1.6 getirmedikleri icin.
    Ondan oturude 2.0 motorlada olsa rakipleriyle ayni seviyede olsun diyorum
    Ayni şeyi c segmenti icinde soyledim soyluyorum.
    Ben luksten daha fazla vergi alinmasini savundukça sen alip konuyu baska yerlere cekiyorsun.
    Ben kendi odedigim vergiyi dogru bulmuyorum zaten.az kullanan az odesin arabadan fiyatina segmentine gore vergi alınsın da diyorum

• Keşke adam akıllı bir "Hurda Teşvik Paketi" çıkarsalar ama nerede? Şöyle üç kağıda mahal vermeyecek, trafiği ve 2.el pazarını rahatlatacak, arabalardan kaynaklanan hava kirliliğini önleyecek ama yapmıyorlar. Emisyona göre vergi sistemine geçseler de bizler de insan gibi vergilere maruz kalsak. Akaryakıtta maktu yerinde yüzdelik vergi alsalar da akaryakıt fiyatlarındaki küresel düşüşlerden faydalansak. Bu yeni sistem daha fazla soymak manasına geliyor. Zaten 2.elde kayıp vergi var diyen hükümetten ancak bu beklenirdi.
    Artmayacak iste senin aracın C segmenti o araç D segmenti, o segmentin vergisini arttırıp C'nin vergisini sabit tutarlarsa senin aracının vergisi nasıl artacak?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.